Ervaring: Costa Rica

Je gunt je kind toch de wereld!

Familie De Wilde – Doorschodt in Costa Rica

Hoi David,

Ja super! Was een perfect mooie reis. Gelukkig hadden we echt heel goed weer! Regen alleen maar ’s – nachts eigenlijk. Had niet beter gekund.

Niets is eigenlijk tegengevallen. Alleen kerstavond in het hotel in Sarapiqui was niet helemaal een juiste keuze. Leuke attractie daar:
Frogs Heaven. Op het eerste oog denk je dat is helemaal niets maar uit reviews op tripadvisor had ik gelezen dat het heel leuk was en dat de kikkers, vogels, planten, slangen ga maar door gewoon achter het huis los leven. Eerst kregen we “les” over allerlei kruiden en planten. Daarna gingen we op zoek naar de vogels kikkers enzovoort. We hebben echt zoveel gezien. Zelfs slangen hebben we vast kunnen houden! En dat allemaal in het wild!

Hotel Lomas del Volcan: ik denk dat wij gewoon echt heel veel pech hebben gehad met kamer, want het hotel op zich is een mooi hotel.  Wij zijn nog gaan raften en gaan rappelen daar! Super leuk!!

Mawamba Lodge: WAANZINNIG! We hadden een gids via ARA Tours. Zijn naam Erick! NIETS DAN LOF!!! Echt. Zal hem nog een mailtje sturen want hij heeft zijn mailadres aan mijn zoon gegeven voor het geval er iets is met hem. Hoe aardig is dat niet! En iets wat bijna niet voorkomt gebeurde: op klaarlichte bloedwarme dag kwamen de schildpadjes hun nestje uit! Wow! Kippevel!!! En onze kamer: heerlijk!!!

Verder ARA Tours: Perfect! De man die ons op het vliegveld te woord stond; zeer vriendelijk ,rustig en leuk. Zijn naam weet ik niet meer.. (lange vlucht). Hij kwam oorspronkelijk uit Praag! Legde alles heel goed uit! Verder was iedereen steeds op tijd om ons op te halen en/of af te zetten. Goed georganiseerd dus.

Auto: niets dan lof!!!! Wow wat een werkpaard. Had het echt zwaar met ons op natuurlijk de onverharde wegen! Goed geweest om een groter model te nemen want het zijn toch wel afstanden over niet al te beste wegen. Kan zijn dat we de auto met 1/8ste te weinig benzine hebben achtergelaten maar dat kwam omdat de bergen langer duurden dan we voorzien hadden en toen waren de tankstations dicht.

Buena Vista: Goed hotel! In eerste instantie wel beetje ver van San Jose maar gewoon lekker! Ontbijtjes stonden klaar als we vroeg weg moesten. Aardig personeel.

Cariblue: LEUK!!!! Wat een te gek plekje is dat!!! Hoe chill!! Daar zijn we o.a ook nog gaan paardrijden bij http://www.playachiquitaridingadventures.com Doen als tip doorgeven aan je klanten. Verder hebben we natuurlijk al jouw tips opgevolgd en gedaan waarvoor nog veel dank! Met weemoed gingen we hier weg. Ik was wel blij met de upgrade van onze kamer. De andere kamers vielen ons eerlijk gezegd een beetje tegen! Maar daar hadden wij geen last van!

Cloudforest Lodge Monteverde: Heerlijk hotelletje. Leuk! Echt! Daar hebben we via het hotel geziplined. GAAAAAAAAFFFFFF! Zulke aardige mensen. Ongelooflijk!! Het enige wat wij echt tegen vonden vallen waren de hanging bridges maar misschien zijn wij gewoon verwend! Maar het ziplinen maakte het meer dan goed!

CALA Luna: TOP HOTEL!!! Wow wat een aardige mensen werken er hier en hoe leuk is dit hotel. Om 17.00 uur Sunset cocktail op het strand elke dag en met oudjaar een afscheidsvuur erbij met de meest lekkere hapjes. Nee dit was echt een cadeautje op de reis.

Tamarindo kan je over discussieren. Tuurlijk het is toeristisch maar ook heel leuk. Ik zou het er geen 3 maanden uithouden maar hoe mooi is het voor een 17 jarige om daar te zitten. Ik zou het wel weten! Maar elke dag 32 graden is wel heel warm…..!!

Je kind achterlaten daar is echt niet leuk maar ik heb een heel goed warm gevoel over Costa Rica. Mensen zijn echt heel heel erg vriendelijk. Dat had ik niet zo verwacht. Wij waren van te voren heel erg gewaarschuwd voor alles maar niets geen vijandigheid of zoiets. Nee dat land heeft bij mij echt een speciaal plekje weten te veroveren.

Het is alleen jammer dat er niet rechtstreeks gevlogen kan worden. Hoorde dat vliegen via Madrid ook een optie is en dat het dan minder tijd in beslag neemt???

Dank je wel voor het samenstellen van de reis en tot ziens!

Groet,
Isabelle