Reisverslag familie op reis op Jamaica

Je gunt je kind toch de wereld!

Familie van der Most – de Weert op Jamaica

met kinderen van 20, 18 en 16 jaar

We zijn inderdaad een paar dagen terug, de jetlag weer verwerkt:).

De reis is goed verlopen. We hebben een afwisselende vakantie gehad, zoals we ons hadden voorgesteld. Sommige dingen weken wel af van de verwachtingen, dat zochten we ook wel. Een nieuwe horizon, niet een bestemming waar alles bekend is. En dat klopt bij Jamaica wel. De natuur, de baaien, het klimaat, zon, windje, sunset, palmbomen, plantages, bergachtige gebieden, allemaal mooie uitzichten. Helemaal naar verwachting en dat was ook de reden om voor Jamaica te kiezen.

Jamaica was echter armoediger dan wij hadden gedacht, ook de informatie in de Lonely Planet leek er op te wijzen dat het toerisme in de lift zou zitten. En er reisden vrijwel geen blank Amerikaanse of West-Europese toeristen rond; het bleek ook laag seizoen. Amerikanen die Jamaica bezoeken blijken vaak allemaal van Jamaicaanse afkomst.

Er waren ook geen restaurants of cafe’s zoals wij die kennen en zoals je in Aziatische landen, Bonaire/Curaçao wel overal al hebt. We zijn van hotel/resort naar hotel gereden, onderweg nauwelijks gestopt, omdat het contrast van onze grote blinkende, welvarende auto en armoedige onderkomens van de Jamaicanen wel heel groot was. Er was ook heel veel dicht, gesloten, verveloos, vergane glorie. Dat het Jamaica economisch niet voor de wind gaat, er in 2009 een orkaan overheen is getrokken, was dus heel goed te zien. Veel Jamaicanen in het verkeer rijden als gekken. En voor de potholes in de weg is het goed uit kijken. Rob paste zich goed aan:). Een lekke band net buiten Montego Bay, vond plaats vlak voor een Tyre Center en was snel verwisseld, na overleg met de autoverhuurder. Goed opgelost.

We trokken ons plan wel, de excursies waren super, de Jamaicanen die in het toerisme werken, waren heel vriendelijk.

David, dank voor jullie voorstel. We hebben weer een prima vakantie gehad. Kids waren wel helemaal tevreden, gaven het een dikke 8, Rob (en ik ook) wel een 8,5. Het was telkens weer verrassend.

Bekijk hier onze kindvriendelijke reizen naar Jamaica.