020 5 2 89 333

China

Je gunt je kind toch de wereld!

Dit unieke land is een continent op zichzelf

China heeft veel te bieden. Het heeft adembenemende landschappen, levendige steden, indruk-wekkende berggebieden, kleurrijke bevolkingsgroepen, pagodes en monumentale opgravingen. Reizen in China is anders dan al het andere dat u ooit hebt meegemaakt. Het land is een continent op zichzelf: zo groot als Europa, met een kwart van de wereldbevolking en met enorme regionale verschillen, zowel qua landschap, bevolking, stedenbouw, sfeer als toegankelijkheid.

Wij geven dit cijfer voor
  • Prachtige natuur
  • De grote muur beklimmen
  • Land van de reuzenpanda
  • Stenen soldaten bewonderen
  • Tochten per trein
  • Spannende steden
  • Goede hotels met zwembad
  • Rechtstreekse vluchten
Meer ervaringen

Klantervaringen

Bekijk alle fotoalbums

Onze gezinsreizen experts vertellen over de steden in China

1. Ilona over Beijing
Het is absoluut niet een van mijn favoriete nummers, maar als ik aan mijn fietsavontuur in Beijing denk, zit het nummer ‘nine million bicylces’ van Katie Melua meteen in mijn hoofd. Fietsen in Beijing, niet meteen het eerste waar je aan denkt. Ik heb ze niet geteld, maar negen miljoen fietsen, het komt zeker in de buurt. Via het hotel waar ik verbleef heb ik een fiets gehuurd en heb ik verschillende bezienswaardigheden bezocht. Druk? Ja, maar erg leuk om te doen en geweldig om op deze manier de stad te zien en te verkennen.

Een ander hoogtepunt is het bezoek aan de Chinese muur. Deze eeuwenoude muur kunt u op verschillende plaatsen bezoeken, vooral het stuk bij Jinshanling is erg mooi. Hier vindt u de originele muur en op deze plek zijn weinig toeristen te bekennen.” De kinderen zullen het geweldig vinden.

2. Inge over Hong Kong
Een dagtochtje naar het dorpje naar Tai O mag u niet missen. U bent een dagje uit de drukte van de stad en krijgt een heel andere kant van Hong Kong te zien. De leukste manier om hier te komen is om eerst de kabelbaan Ngong Ping 360 te nemen naar Lantau eiland. Met helder weer kunt u de Grote boeddha al zien staan tussen de bergen. Aangekomen bij het eindstation voelde het een beetje alsof we in Disneyland / de Efteling waren aangekomen. De rit eindigde in een souvenirwinkel met bijbehorende actiefoto en het dorpje zelf zit vol met winkeltjes en restaurantjes. Loop het dorpje uit en ga op bezoek in het Po Lin Klooster en beklim de 268 treden om de Grote Boeddha van dichtbij te bewonderen. Maar ook het uitzicht (de Boeddha staat op 34 meter hoog) is werkelijk geweldig. Vanuit Ngong Ping namen we de bus naar Tai O, een oud vissersdorpje. Makkelijk te vinden, want in Hong Kong wordt veelal Engels gesproken. En met 15 minuten staan we weer in een heel ander gedeelte van Hong Kong. Een klein dorpje zonder wolkenkrabbers, maar houten huisjes op palen. Al snel worden we aangesproken of we dolfijnen willen zien. Dolfijnen? In Hong Kong? Dat willen we wel zien. We stappen in een bootje en varen eerst een klein stukje door het dorpje, daarna zetten we koers naar open water. En jawel… daar zijn ze dolfijnen! En heel bijzondere; roze dolfijnen. Nooit gedacht deze hier te zien.

3. Reisspecialist Simone over Shanghai
“Shanghai, een beroemde en beruchte stad dankzij zijn geschiedenis. Het is de modernste stad van China en met haar bijna 25 miljoen inwoners een van de grootste steden ter wereld. De Nanjing Lu is de etalage van China, waar meer te koop is dan waar ook in het land. Deze straat komt uit op de beroemde Bund, de boulevard langs de Huangpu-rivier waar nog vele monumentale koloniale gebouwen staan.

Gelegen midden tussen de hoge wolkenkrabbers vindt u de belangrijkste toeristische attractie; het Volksplein van Shanghai. Dit wordt gezien als het centrum van de stad. Uitgestrekte parken, ontelbare wolkenkrabbers en belangrijke winkelstraten vormen het kloppende hart van Shanghai. Iedere bezoeker zal dit enorme plein dat ook bekend staat als People’s Square of Renmin Square ongetwijfeld een keer bezoeken. Bovenal echter, is het door het vele groen een oase van rust voor iedereen die de auto’s en de mensenmassa’s even wil ontsnappen.”

Bekijk alle reizen

Onze top reizen naar China

Terug | Naar boven
Scroll verder