Trustpilot Travelnauts 020 52 89 333 SGR ANVR Calamiteitenfonds
Voorstel aanvragen

Familiereizen Italië

Je gunt je kind toch de wereld!

Inspiratie Italië

Wilt u graag een mooie reis naar Italië maken met uw kinderen, maar u weet nog niet precies hoe u dit wilt invullen? Lees dan snel verder en laat u inspireren door onze familiereizen, leuke reisblogs en de verhalen en ervaringen van onze klanten.

Strand, cultuur en lekker eten; Italië heeft het allemaal voor kids!

Wie op zoek is naar het minder toeristische zuiden van Italië om zo de echte Italiaanse sfeer te proeven, wordt in de regio’s Campania, Puglia en Calabria zeker verrast. Deze provincies zijn favoriet onder de Italiaanse vakantiegangers zelf, maar staan internationaal nog niet zo sterk op de kaart. U vindt hier dan ook schilderachtige dorpjes met wit geverfde huizen en kronkelende straatjes. Een Vespe wagentje met watermeloenen, een Italiaanse oma die orecchiette maakt, een schommelend blauw geverfd vissersbootje; het kan zomaar het decor zijn van een vakantie in dit mooie gebied.

‘Sicilia bedda’, ofwel het mooie Sicilië, doet zijn naam eer aan. Een paradijselijk eiland, in het hart van de Middellandse Zee. Vanwege de strategische plaats heeft het eiland een lange en bewogen geschiedenis. Verschillende beschavingen, zoals de Grieken, Romeinen, Arabieren en Noormannen, hebben hun sporen achtergelaten. Vandaag de dag is dit onder andere terug te zien in de eeuwenoude tempels en ruïnes met een mengelmoes van bouwstijlen. De rijke geschiedenis heeft ook een geheel eigen cultuur gevormd, wat Sicilië uniek maakt ten opzichte van andere Italiaanse provincies. De inwoners noemen zich dan ook met trots ‘Siciliani’. Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Italië.

Wij geven dit cijfer voor
  • Vulkanen
  • Lekker eten
  • Snorkelen
  • Eilanden
  • Mountainbiken
  • Wandelen
  • Stranden
  • Charmante dorpjes
  • Geen tijdsverschil
  • Korte reisafstanden

 

 

 

Lees meer blogs

Reisblog Italië

Lees meer blogs

Contactverzoek Italië

Wilt u dit jaar of volgend jaar naar Italië reizen, maar twijfelt u om nu een reisvoorstel aan te vragen of te boeken vanwege Covid-19? Laat dan uw gegevens achter. Wanneer veilig reizen weer mogelijk is, nemen wij contact met u op.

Bekijk alle reizen

Onze top 3 familiereizen naar Italië

Bekijk alle reizen

Download Italië reisinspiratie

Bent u benieuwd wat Italië allemaal te bieden heeft? Vul dan hier uw gegevens in en download gratis een dosis reisinspiratie. Na het downloaden ontvangt u e-mails van ons. Uw gegevens zijn veilig en u kunt zich op elk moment afmelden.

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons reisnieuws

Terug | Naar boven
Scroll verder