020 52 89 333 SGR ANVR Calamiteitenfonds
Voorstel aanvragen

Familiereis Mozambique

Je gunt je kind toch de wereld!

Mozamibique, de verborgen parel van Afrika

Het massatoerisme is in dit land nog niet aanwezig, waardoor u samen met uw gezin kunt genieten van de Afrikaanse gastvrijheid in de puurste vorm. Een land voor avontuurlijke reizigers! Mozambique staat ook bekend om de prachtige stranden en daarbij fantastische duikplekken! Een waar paradijs voor watersportliefhebbers. De stranden zijn tropisch met parelwitte zandstranden. Naast de natuur kent Mozambique ook culturele hoogtepunten. Kortom, een zeer divers land in Afrika.

Wij geven dit cijfer voor
  • Afrikaanse gastvrijheid
  • Onontdekte bestemming
  • Koloniale architectuur
  • Prachtige stranden
  • Fantastische onderwaterwereld
  • Vogelparadijs
  • Weinig tijdsverschil

Contactverzoek Mozambique

Wilt u dit jaar of volgend jaar naar Mozambique reizen, maar twijfelt u om nu een reisvoorstel aan te vragen of te boeken vanwege Covid-19? Laat dan uw gegevens achter. Wanneer veilig reizen weer mogelijk is, nemen wij contact met u op.

De mooiste stranden van Mozambique

Mozambique heeft een kustlijn van maar liefst 2.500 km en is een nog onontdekte bestemming. De stranden van Mozambique behoren tot de mooiste stranden ter wereld. Maar waar in het land liggen deze prachtige stranden? Wij hebben de mooiste stranden voor u uitgezocht, verspreid over het hele land maar ook voor de kust.

Bazaruto-archipel
Eén van de meest idyllische plekken in Mozambique zijn de vijf eilanden van de Bazaruto-archipel. Deze eilanden bieden paradijselijke stranden, wuivende palmbomen, torenhoge zandduinen, turquoise wateren met kleurrijke vissen, kleine dorpjes en tropische jungle.  De Bazaruto-archipel is sinds de jaren zeventig ook een nationaal park, waar u verschillende (zee)dieren en tientallen soorten vogels kunt spotten. De eilanden zijn een populaire plek voor duiken en snorkelen.

Quirimbas-archipel
Dit archipel bestaat uit meer dan 30 eilanden, atollen en koraaleilandjes voor de kust. Deze paradijselijke eilanden staan bekend om hun natuurlijke schoonheid, met witte zandstranden,  koraalriffen en turquoise zee vol met gevarieerd onderwaterleven. De archipel is de thuisbasis van zeeschildpadden, bultruggen, dolfijnen en honderden soorten tropische vissen.

Inhambane
Inhambane is de ideale uitvalsbasis voor de langgerekte zandstranden langs de kust. U kunt er duiken, snorkelen, vissen, watersporten en strandwandelingen maken. Tussen juli en november trekken vele bultruggen langs de kust.

Santa Maria 
Een rustig schiereiland niet ver van de hoofdstad Maputo. Naast het genieten van de mooie stranden en onderwaterwereld zijn er ook vele activiteiten die u hier kunt ondernemen. Zo is een excursie naar het Inhaca Island Marine Reserve zeker aan te raden. Of wat dacht u van kajakken in de mangrove. Of maak een tour naar het dorpje Santa Maria waar u de lokale bewoners ontmoet of bezoek het eiland Inhaca. Een groot deel van het schiereiland bestaat uit twee privé natuurreservaten met olifanten, nijlpaarden, giraffen, zeeschildpadden en meer dan 350 vogelsoorten.

Bekijk alle reizen

Onze familiereizen naar Mozambique

Bekijk alle reizen

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons reisnieuws.

Terug | Naar boven
Scroll verder

Bel mij terug

Plan een vrijblijvend en informatief gesprek in met onze reisspecialisten. Wij adviseren u graag over onze familiereizen, de flexibele voorwaarden en veilig reizen.