Nieuws

Je gunt je kind toch de wereld!

Colombia – Beste route & reisperiode

Vanaf 5 januari start het nieuwe seizoen van het populaire Tv-programma ‘Wie is de Mol?’. Dit jaar reizen de deelnemers af naar Colombia. Een bestemming die dankzij zijn geschiedenis niet altijd als vakantie bestemming voor gezinnen wordt gezien. Maar wist u dat het één van de populairste reisbestemmingen van Zuid-Amerika is? En dan het een fantastische bestemming voor een verre gezinsreis is? Onze reisspecialisten vertellen u de komende weken waarom u juist wel naar Colombia op vakantie moet! Deze week vertelt reisspecialist Bart over de beste route en reisperiode.

Beste route

Travelnauts geeft Colombia een 8 vanwege de afwisseling tussen steden, natuurlijk schoon en prachtige stranden aan de Noordkust van het land. Tevens treft u een vriendelijke bevolking aan. Uw rondreis begint in de hoofdstad Bogotá. Hier bezoekt u de koloniale wijk La Candelaria, de beroemde zoutkathedraal van Zipaquirá en het pittoreske koloniale dorp Villa de Leyva. Hierna reist u verder naar de Tatacoa woestijn, de mysterieuze indianenbeelden van San Augustín, evenals het knusse Popayan waar u kunt ziplinen en een indianenmarkt kunt bezoeken. In Cali maakt u kennis met de Colombiaanse salsa en in de koffieregio verkent u de plantages waar de wereldberoemde koffie vandaan komt en gaat u op avontuur in prachtige valleien en natuurgebieden.

Medellín is de plek waar u kennis maakt met kunstzinnig en modern Colombia. U sluit de reis af aan de Caribische kust van Santa Marta, met excursiemogelijkheden naar de bergen van Sierra Nevada de Santa Marta en de lagunes en mangroves van Tayrona Nationaal Park. Of u kiest voor het prachtige Werelderfgoed van Cartagena, waar u naast Caribische stranden en maagdelijke eilandjes ook een sfeervol koloniaal centrum vindt, voor een perfecte laatste indruk van Colombia.

Beste reisperiode

Colombia is in alle maanden van het jaar te bezoeken. Door de ligging nabij de evenaar is de temperatuur het gehele jaar constant en niet afhankelijk van seizoenen, maar juist van de hoogte waarop u zich bevindt. Het klimaat in Colombia wordt voor een groot deel bepaald door de bergachtige delen. Over het algemeen is de beste tijd om Colombia te bezoeken de periode van december t/m februari en juni t/m augustus, waarin gemiddeld genomen de minste regen valt.

In de bergen is het koeler, zo ligt de temperatuur in Bogota gemiddeld rond de 20°C. Aan de Caribische kust in het oosten van Colombia kan het erg warm worden, met gemiddelde temperaturen tussen de 30 °C en 35°C. Deze kust is wat droger dan de Pacifische westkust die veel regen kent.

Juli en augustus zijn de droge maanden in het zuiden van Colombia. In het noorden valt het droge seizoen tussen december en maart. Over het algemeen is het verstandig om Colombia te bezoeken in de droge periode.

Aan de Pacifische kust kan het eveneens het gehele jaar regenen. Van circa juni/juli t/m oktober is de wat drogere periode. Dit is meteen ook het walvisseizoen; u kunt er uitstekend migrerende walvissen spotten die zich in de kustwateren bevinden.

Ook samen met de kinderen naar dit prachtige land? Bekijk hier alle familiereizen naar Colombia.

Travelnauts adviseert reizen naar Colombia voor gezinnen met kinderen vanaf circa 7 jaar vanwege de hoogteverschillen. Deze rondreis is geheel op maat aan te passen. Verlengen of inkorten van de reis is eveneens mogelijk.

 

Volg Travelnauts op Facebook en Instagram
Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen?
‘Like’ ons dan op Facebook en volg ons op Instagram.