Parkeren bij een vliegveld met kinderen

Je gunt je kind toch de wereld!

Handige tips voor het parkeren bij de luchthaven met kinderen

De reis ontspannen starten bij de luchthaven

Het is weer die tijd van het jaar. De zwembroeken worden uit de kast gehaald, de strandhandoeken opgevouwen en het laagje stof wordt van de koffers gehaald. Het is weer tijd voor vakantie! Een vakantie is een van de, zo niet dé, leukste momenten van het jaar. Het is echter niet enkel rozengeur en maneschijn, er moet ook ontzettend veel geregeld worden en al helemaal wanneer je op reis gaat met kinderen. In dit artikel lees je alles over een belangrijk onderdeel van de reis: de reis van en naar de luchthaven van vertrek.

De reis naar de luchthaven van vertrek

Dit is het beginpunt van je vakantie en dat kan op meerdere manieren volbracht worden. Je kan met het openbaar vervoer, een taxi, een shuttlebus of met je eigen auto. Deze laatste optie is, vooral wanneer je met kinderen reist, de meest comfortabele optie. Leven met kinderen kan veel onvoorspelbare momenten opleveren. Wanneer je ervoor kiest om met de auto te gaan heb je de reis nog geheel in eigen handen.

Parkeren bij de luchthaven van vertrek

Kies jij er ook voor om met de auto naar de luchthaven te rijden? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk ook op zoek naar een parkeerplaats. Tegenwoordig kan je ook het parkeren rondom een luchthaven eenvoudig online regelen. Via online vergelijkings- en boekingsplatform Vliegen en Parkeren kan je het parkeeraanbod online vergelijken en direct de gewenste parkeerplaats reserveren.

Het parkeeraanbod beslaat vier verschillende landen en in totaal zeventien verschillende luchthavens, allen relevant voor Nederlandse reizigers. Het idee is simpel. Je selecteert de luchthaven van vertrek en je reisdata en klikt op zoeken.

Het proces van vergelijken en reserveren

Zoek je een parkeerplaats bij Schiphol, dan selecteer je dus parkeren Schiphol plus je vertrek- en retourdatum. Vervolgens wordt het beschikbare parkeeraanbod getoond en kan je de vergelijking starten. Heb je je ideale parkeerplaats gevonden? Deze kan direct online gereserveerd worden. Vul je persoonlijke gegevens in, betaal online en je ontvangt een reserveringsbevestiging/voucher per e-mail. Hierop staat alle informatie omtrent het parkeren, inclusief de contactgegevens van de parkeeraanbieder. Bewaar deze voucher goed, je dient deze te tonen op het moment van parkeren.

Het proces van parkeren

Het parkeren kan aan de hand van drie verschillende parkeervormen, de een geschikter voor een reis met kinderen dan de ander. Wanneer je reist met kinderen is het aan te raden voor een parkeerplaats op loopafstand of inclusief valetservice te kiezen. Een shuttleservice is de minst comfortabele optie.

Parkeren op loopafstand

TIP! Het idee is simpel. Je rijdt naar de parkeerplaats en betreedt het parkeerterrein met een inrijcode of kentekenherkenning. Na het parkeren van de auto kan je simpelweg te voet naar de luchthaven. Dit is de meest eenvoudige manier van parkeren maar hierdoor ook de meest prijzige.

Parkeren inclusief valetservice

TIP! Wanneer je kiest voor een valetservice dan rij je direct naar de luchthaven. Bij aankomst staat er een chauffeur klaar om je auto, na een voertuiginspectie, over te nemen. Bij terugkomst zorgt de parkeeraanbieder ervoor dat de auto weer klaarstaat bij de luchthaven en jij zo je reis weer kan vervolgen. Houdt er rekening mee dat er zowel bij aan- als terugkomst telefonisch contact opgenomen moet worden.

Parkeren inclusief shuttleservice

Wanneer je kiest voor een shuttleservice dan rij je direct naar de parkeerplaats van de parkeeraanbieder. Vanuit hier wordt je met een shuttlebus naar de luchthaven gebracht en bij terugkomst ook weer opgehaald. De shuttlebussen bieden doorgaans plaats voor maximaal 6 á 7 personen. Mocht je tegelijkertijd aankomen met een ander gezin dan kan de wachttijd oplopen aangezien er simpelweg niet genoeg plaats is. Een handige tip om dit te voorkomen is je reisgezelschap eerst af te zetten bij de luchthaven en vervolgens alleen naar de parkeerplaats te rijden. Zo weet je zeker dat er genoeg plaats is met het eerstvolgende vertrek van de shuttlebus.

Reizen met kids – handige tips

Omdat het reizen met kinderen net wat intensiever is wil je zo comfortabel mogelijk reizen en met een onbezorgd gevoel op reis gaan. Bekijk daarom de volgende tips en informatie, zo weet je zeker dat je met alles rekening gehouden hebt.

Met al deze tips zou je reis een peulenschil moeten zijn. Zo kunnen jij en je kinderen al tijdens de reis genieten van de vakantie en met een heerlijk uitgerust gevoel op reis gaan.

Kunnen jullie niet wachten om op verre reis te gaan? Bekijk hier al onze kindvriendelijke reizen.