Nieuws

Je gunt je kind toch de wereld!

Reisspecialist Jessica in West-Canada deel 2

Deel 1 van het reisverslag leest u hier.

”De weg van Clearwater naar Jasper is langer per camper dan gedacht, het rijden gaat toch aanzienlijk langzamer dan Google of de GPS aangeeft. Maar dit neemt niet weg dat er een moment komt dat je letterlijk naast de Rockies rijdt en dat moment is fantastisch. Het smaakt naar meer, hoe zien de Rockies eruit als je over de Icefields Parkway rijdt?!

Eenmaal aangekomen in Jasper is het een aangename verrassing, de plaats zelf bestaat uit een paar gezellig straten en natuurlijk het treinstation waar onder andere de Rocky Mountaineer stopt. Om een beter beeld te krijgen van de omgeving gaan we omhoog bij de Jasper Skytram. Een prachtig uitzicht staat ons te wachten, je kijkt over Japser uit en snapt meteen hoe het plaatsje wat gevormd is als een J in elkaar zit. Ook is de start van de Icefields Parkway zichtbaar, verder is het heerlijk om even door de sneeuw verder de hoogte op te lopen.

In één keer van Jasper naar Banff is wat intens en samen met stops lijkt het ons lang, dus besluiten we een tussen overnachting te maken in Lake Louise. De rit tussen Jasper en Lake Louise is prachtig, er zijn zo veel mooie tops, wandelingen en foto momenten dat naar mijn gevoel 5 dagen nog niet genoeg is voor deze rit. Wat me wel opvalt is het feit dat we wel campings tegenkomen maar geen hotels, als je deze rit dus goed en rustig wil doen, lijkt de camper perfect hiervoor.

Lake Louise is voor mij een verrassing, wat prachtig mooi is het hier. Er ligt wat sneeuw bij ons dus ver wandelen kunnen we niet, maar na wat gesprekken met ervaringsdeskundige kunnen we wel stellen dat het 100% de moeite waard is om hier te overnachten.

Wanneer we verder rijden naar Banff wil ik eigenlijk parallel gaan rijden aan de Icefields Parkway, de A1. Zo blijf je namelijk midden in de natuur rijden en hoef je niet op snelweg tempo te rijden. Daarnaast zijn ook hier weer verschillende leuke stops de moeite waard. Eenmaal aangekomen bij Banff wacht ons een hoop gezelligheid. Van andere reizigers hadden we namelijk vernomen dat Banff echt een gezellige plek is en geloof me dit is waar. Banff voelt als een warm einde van deze mooie reis.”

Ook samen met de kinderen naar dit prachtige land? Bekijk hier alle familiereizen naar Canada.