Hoogtepunten voor de hele familie in Oost-Australië

Je gunt je kind toch de wereld!

Top 4: Highlights van een rondreis door Oost-Australië

Deze plekken mag je niet missen met de kinderen in Oost-Australië

De Oostkust van Australië staat bekend om de veelzijdige natuur, prachtige stranden en het mooie weer. Travelnauts heeft een top 4 highlights van een reis naar Oost-Australië voor u op een rijtje gezet:

1. Fraser Island

Een bezoek aan Fraser Island is een must aan de oostkust van Australië! Fraser Island is het grootste zandeiland ter wereld en staat op de Wereld erfgoedlijst van UNESCO. Het eiland heeft unieke flora en fauna, prachtige stranden en regenwouden. Een fantastische ervaring en een aanrader is om het eiland per 4WDrive auto te verkennen. Via zandwegen door het bos komt u op 75-Mile Beach, het uitgestrekte strand dat als snelweg wordt gebruikt. Andere bezienswaardigheden op Fraser Island zijn onder anderen de azuurblauwe meren van Lake McKenzie, rotsformaties als de Pinnacles, het Maheno scheepswrak, zwemmen in het zoetwatermeer Eli Creek en het ‘beklimmen’ van de Indian Head met een prachtig panoramisch uitzicht over eiland.

2. Walvissen spotten in Hervey bay

Zou u wel eens kennis willen maken met reusachtige walvissen? Hervey Bay is hier één van de beste plekken voor in Australië! Tussen half/eind juli en eind oktober/begin november trekt het kalme water tussen Fraser Island en Hervey Bay honderden bultrugwalvissen aan. De bultrugwalvissen komen uit Antarctica en trekken tijdens deze periode naar de warmere wateren op zoek naar een partner en zicht te voortplanten. Dé unieke kans om deze dieren te spotten dus!

3. De parelwitte stranden van de Whitsundays

Welke highlight ook zeker niet op uw lijstje mag ontbreken is een bezoek aan een waar paradijs; de Whitsunday Islands. De Whitsundays bestaan uit 74 eilanden, parelwitte stranden, helderblauwe zee, rotsformaties en spectaculair koraalrif. De ideale ingrediënten om te relaxen, snorkelen, duiken en zeilen! Kortom.. Een waar paradijs te noemen! Voor een adembenemend uitzicht en een unieke ervaring kunt u ook een tocht per vliegtuig over de eilanden maken.

4. Great Barrier Reef

Tijdens een reis langs de oostkust van Australië kunt u een bezoek aan de Great Barrier Reef natuurlijk niet aan u voorbij laten gaan. Het Great Barrier Reef bestaat uit maar liefst 900 eilandjes en vormt het grootste koraalrif ter wereld! Er zwemmen ongeveer 2.000 tropische vissen door de koraalriffen. Tijdens uw bezoek aan dit kleurige paradijs maakt u ook kans schildpadden, dolfijnen, haaien en zelfs walvissen door de riffen te zien trekken. Dit maakt het Great Barrier Reef dé ideale plek om te gaan snorkelen en duiken!

Wilt u ook een rondreis door Oost-Australië maken? Bekijk hier de reis en laat u inspireren!

 

Volg Travelnauts op Facebook en Instagram
Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen?
‘Like’ ons dan op Facebook en volg ons op Instagram.