Reisverslag familie op reis door West-Amerika

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen 13 en 10 jaar

Wij zijn inmiddels een paar dagen thuis en een bijzondere ervaring rijker. Wij hebben een fantastische vakantie gehad, waarbij om te beginnen alles goed is gegaan. Geen vervelende dingen gebeurd en allemaal weer gezond en veilig thuis.

We hebben veel mooie dingen gezien, alles was prima geregeld. De hotels waren goed, zonder uitzondering zeer schoon en veelal aardige mensen.

Bijgaand een paar foto’s om een kleine indruk te krijgen. Daarnaast onderstaand een paar tips en tops; absoluut niet om kritiek te geven, maar wellicht hebben jullie er iets aan. Niet alles heeft met jullie te maken, maar het geeft denk ik wel een goed beeld van de reis.

Top:

Het prettige contact met jullie, zowel in de voorbereiding als zelfs nog tijdens de reis. Jullie zijn erg op de details en dat werd door ons zeer gewaardeerd. De attentie op de verjaardag van Lucas, de tas met spullen bij het eerste hotel. Een telefoontje van jullie agent of we de map hadden ontvangen. Dit zijn de kleine dingen die de vakantie compleet maken.

Een van de beste investeringen van de vakantie was wel de GPS. Dit zouden wij iedereen aanraden. (is ook beter voor je relatie J ).

Wat ons betreft was Bryce Canyon een van de hoogtepunten van de vakantie. Het was er minder druk dan bij Yosemite en Grand Canyon en behalve van bovenaf was het ook heel goed te doen om af te dalen in de Canyon. Yosemite was mooi, maar echt ontzettend druk. Grand Canyon is uiteraard erg mooi (vooral bij zonsondergang), maar je loopt er toch meer langs.

San Francisco is ook ontzettend leuk, Alcatraz was bijzonder (met een goede audiotoer die zelfs in het Nederlands verkrijgbaar is). Las Vegas is een wereld op zich, waar het leuk is om de gekte mee te maken en even te zijn, maar (voor ons – de ouders) nog leuker was om weer weg te gaan. De kinderen daarentegen vonden Las Vegas super, ze keken hun ogen uit en hadden nog wel even willen blijven.

Het plaatsje Williams wordt niet echt besproken in jullie gids, maar is echt een heel leuk plaatsje. Ook voor de kinderen. Het hele dorp is eigenlijk een soort openlucht-museum over de geschiedenis van Amerika (compleet met echte cowboys e.d.). Erg leuk.

Wij hebben onderweg zoveel mooie dingen meegemaakt en gezien. Behalve de verwachte hoogtepunten, waren er ook onverwachte hoogtepunten. Zo is de 17 mile-drive bij Carmel een echte aanrader: mooie uitzichten, zeehonden en heel veel vogels).

Ook Joshua Tree is een bijzonder en erg mooi park. Opvallend vonden wij dat het daar ontzettend rustig was.

Tip:

Wij hadden enorm veel informatie van jullie gekregen, van tevoren en ook bij het eerste hotel. Daardoor hadden wij zoveel boeken in de auto liggen (het boek van jullie, het boek van jullie agent, het boek met wegenkaarten), dat we vaak niet meer wisten in welk boek we nu wat hadden gezien. Daarnaast vonden wij de wegenkaarten niet zo erg goed, ze waren niet zo gedetailleerd, waardoor we te vaak alleen op de GPS konden vertrouwen. Wellicht een idee om aan te passen of het in ieder geval te noemen. Het merendeel van de hotels was via jullie agent geboekt en de laatste paar niet. Het boek met reisschema, cc’s van vouchers en hoteladressen hield dan ook abrupt op bij het laatste hotel dat zij hadden geboekt (terwijl onze vakantie nog niet afgelopen was). Voor ons als klant is er geen verschil tussen Travelnauts en de Amerikaanse agent. Het had voor ons dan ook prettiger geweest als de hele route en alle cc’s en adressen in dit boek hadden gezeten.

De taxi in San Francisco is erg duur, het ophalen van de huurauto hebben wij dan ook per openbaar vervoer gedaan en de koffers in bewaring gegeven in het hotel. Daarna met de auto de koffers opgehaald. Misschien een tip voor andere reizigers.

Sommige hotels vonden wij erg ver van het park of stad afliggen: bijv. Yosemite en L.A. Als we dit hadden geweten hadden we wellicht een andere keuze gemaakt. Misschien een idee om dit nog nadrukkelijker te melden in de offertes.

Verder viel ons op dat het aan de kust overal (flink) koel is (behalve in L.A.), ook vanwege de frequent aanwezige wist, terwijl het in het binnenland overal heel erg heet is.

Maar nogmaals, we kijken terug op een zeer geslaagde vakantie, waarbij bovenstaande tips absoluut geen vervelende rol hebben gespeeld. Zie het als tips voor de toekomst.

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Amerika.