Reisverslag familie op reis door West-Amerika

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 9 en 4 jaar

San Francisco

Nadat we hadden uitgezocht hoe het openbaar vervoer werkte in San Francisco, zijn we eerst naar de Golden Gate Bridge gegaan en hebben erover gewandeld. Via Fisherman´s Wharf en Pier 39 zijn we weer terug gegaan naar het hotel. Lunchen in Rainforest Cafe op Fisherman´s Wharf was leuk voor de kinderen. De tweede dag zijn we naar Alcatraz gegaan. Een indrukwekkende ervaring voor het hele gezin. Leuke audiotour, die ook in het Nederlands te verkrijgen was. ´s Middags hebben we in Cable Cars gereden, hebben Lombard Street gezien en hebben ´s avonds gegeten in Mission Dolores Park met een heel mooi uitzicht over de stad, maar vooral ook een erg leuke speelplaats voor de kinderen.

Yosemite National Park

Toen we aan het einde van de middag aankwamen, zijn we eerst naar Bridalveil Fall geweest. De volgende dag zijn we via Tunnel View naar Glacier Point gereden. Mooi uitzichtspunt en ze hebben er lekkere ijsjes J. Daarna zijn we naar de Yosemite Falls gewandeld. Een makkelijk wandelingetje, ook voor kleine benen. Het water stond schijnbaar ongekend hoog voor de tijd van het jaar en door de vele stromingen besloten we niet te gaan varen. De Mariposa Grove was gesloten – jammer, want daardoor hebben we de sequoia-bomen niet kunnen zien.  We hebben helaas ook geen beren gezien, maar wel een slang(etje)!

Mammoth Lakes

Heerlijke ontspannen dag. We zijn er via de Toga Pass naartoe gereden, wat een erg mooie route was. In Mammoth Lakes hebben we niet zoveel meer gedaan dan boodschappen, gezwommen en gegeten J.

Death Valley

Erg indrukwekkend voor ons allemaal. Het was erg warm (51 graden), maar er stond een lekker warm windje (alsof je in een föhn stond). Onderweg naar het hotel zagen we meerdere kleine zand-tornado´s. We hebben de Sand Dunes bezocht voordat we bij het hotel kwamen. We hebben goed gebruik gemaakt van het hotel in het zwembad – zwemmen in een woestijn vonden onze jongens toch wel erg leuk J.´s Avonds zijn we een stukje gaan rijden om op een donkere plek naar een erg mooie sterrenhemel te kijken! De volgende dag zijn we via Badwater gereden. Dat was erg warm en indrukwekkend.

Las Vegas

Vooral voor de jongens een erg leuke belevenis. Ze vonden het hotel geweldig. De eerste avond zijn we gaan wandelen op de strip en hebben o.a. de watershow Fountains of Bellagio gezien. De afstanden op de strip waren wat langer dan we verwacht hadden, vooral overdag in de warmte (42 graden). Daarom hebben we de tweede dag een openbaar vervoer kaart gekocht en over de strip gereden met de bus J. M&M world vonden de jongens erg leuk en ook het Las Vegas Sign.

Zion National Park

Mooi park! Met de shuttle bus zijn we eerst helemaal naar het eindpunt gereden en hebben daar een korte wandeling gemaakt (Riverside Walk). Op de terugweg zijn we gewandeld naar Weeping Rock. We hadden er geen rekening mee gehouden dat we onderweg naar Zion National Park een tijdszone gepasseerd waren en we daardoor opeens een uur minder hadden die dag. Dat was jammer, want we hadden anders graag wat verder gewandeld langs de Riverside naar The Narrows.

Bryce National Park

Dit vonden we allemaal het mooiste park van de vakantie. We zijn met de shuttle bus het park in gereden en zijn van Inspiration Point naar Sunset Point gelopen over de Rim Trail en vanuit Sunset Point hebben we de Navajo Loop gelopen. Erg indrukwekkend en een leuke variende tocht voor ons allemaal. Aan het einde van de middag hebben we de korte Mossy Cave trail gelopen naar een waterval, waar je ook onder kunt staan J. ´s Avonds zijn we naar een Rodeo geweest en dat was ook een erg leuke ervaring! Voordat we de laatste dag doorreden naar Lake Powell zijn we eerst nog met de auto wat verder door het park gereden om oa. ook de Arc te kunnen zien.

Lake Powell

Lekker ontspannen middagje bij het zwembad. Ook hiernaar toe weer een tijdszone gepasseerd, waardoor we lekker een uurtje extra hadden! Aan het einde van de middag hebben we de Glen Canyon dam bezocht en hebben gelopen naar de Horseshoe Bend – een heel erg mooi uitzichtspunt!

Grand Canyon

Wij vonden allemaal Grand Canyon een beetje tegenvallen na de andere nationale parken die we al gezien hadden, vooral na Bryce Canyon. Het is natuurlijk erg indrukwekkend en mooi, maar het was makkelijker voor ons om Bryce Canyon echt te “beleven”, doordat we daar met de kinderen naar de bodem konden lopen en die afstand was te groot in Grand Canyon. We zijn via Desert View naar het hotel gereden en hebben ´s middags een deel van de South Kaibab Trail gelopen. De volgende dag hebben we een deel van de Bright Angel Trail gelopen.

Onderweg naar Blythe

We zijn via Meteor Crater naar Blythe gereden. Dat was heel erg indrukwekkend en één van de hoogtepunten van de vakantie. De best bewaarde krater op de wereld met een goed museum erbij. De weg naar Blythe was mooi!

Joshua Tree National Park

Erg rustig, mooi en warm park! Onze jongens hebben het omgedoopt tot “parkour in de woestijn-park”, want hier kun je goed parkour/free running doen J. Eerst hebben we de Cholla Cactus Garden bezocht en daarna lang gespeeld op de Jumbo Rocks en Skull Rock. We zijn naar Keys View gereden – een mooi uitzichtspunt. Tenslotte hebben we de Barker Dam trail gelopen en hebben de dam wel gevonden, maar er was geen water meer J.

San Diego

De eerste middag hebben de US Midway bezocht – erg leuk voor de jongens! We hebben ook Gaslamp Quarter gezien en zijn in Seaport Village geweest (wat we gezelliger vonden dan Gaslamp Quarter).  De volgende dag zijn we naar Sea World geweest. Ook dat was een erg geslaagde dag voor het hele gezin. ´s Avonds hebben we gegeten in de Old Town in een Mexicaans restaurant – erg lekker en gezellig. Onderweg naar Los Angeles zijn we via La Jolla gereden, waar we veel zeeleeuwen hebben gezien, gehoord en geroken en ook een kleine zeeleeuw-jongen, die schijnbaar een uur van te voren geboren was!

Los Angeles

Een erg grote en niet zo gezellige stad. Veel verkeer en veel files! Onderweg naar het hotel zijn we via Disney Land gereden om op jullie aanraden alvast kaartjes te kopen voor de volgende dag. Dat was misschien niet nodig geweest, omdat er de dag erna helemaal geen rij stond voor de kassa, maar het was een gezellig wandelingetje naar de ingang van Disney world, waardoor de jongens er nog meer zin in kregen. De eerste avond zijn we aan Redondo Beach gaan wandelen en eten en dat was erg gezellig. De volgende dag dus naar Disney World, wat vooral voor de kinderen erg leuk was. De volwassenen vonden het te warm en te druk, maar voor de jongens een van de hoogtepunten van de vakantie J. De fast-passes, parade ´s avonds en vuurwerkshow zijn wel aan te raden! De laatste dag zijn we eerst naar Griffith Park geweest, waarvandaan we een goed uitzicht hadden op het Hollywood teken. Daarna zijn we op Walk of Fame gaan lopen en via Beverly Hills naar Santa Monica Pier en Beach gegaan. Via Venice Beach zijn we weer teruggereden naar het hotel.

Miami

Heerlijke ontspannen week na het rondreizen van in het Westen van Amerika. Fantastische ligging van het hotel. Op het vliegveld moesten we heel lang wachten op onze huurauto. Zo lang, dat we een gratis “upgrade” kregen en een knalgele Ford Mustang Convertible mochten huren. Dat was fantastisch voor alle jongens – door Miami en Florida rijden met open dak en radio aan – meer American Dream kan het bijna niet worden J. De eerste dag hebben we de tropische regen- en onweersbuien meegemaakt – dat was ook een leuke ervaring! We zijn vooral veel op het strand en bij het zwembad geweest deze week, maar zijn ook naar Everglades Safari Park geweest en de airboat tocht en de alligators waren de moeite waard! We hebben de Miami Duck Tour gedaan en we zijn een dagje naar het Kennedy Space Center geweest. We zagen toen we net in Miami aangekomen waren, dat er die week een raket afgevuurd zou worden. Het is ons gelukt om daar kaartjes voor te krijgen en omdat we er al om 8 uur ´s morgens moesten zijn, beloten we een nachtje in Titusville te overnachten. Dit was ook een van de hoogtepunten van de vakantie! Wat een ervaring om zo´n raket afgevuurd te zien worden!! Ook het bezoek aan de rest van het Kennedy Space Center was de moeite waard!

New York

Heerlijke stad, voor jong en oud! Onze oudste zoon van bijna 9 jaar heeft nu al besloten, dat hij later in New York wilt wonen J. Erg goed ligging van het hotel. De eerste avond zijn we naar Broadway en Times Square gelopen. De volgende dag zijn er naar Statue of Liberty geweest en hadden gelukkig lang van te voren al kaartjes gekocht om in de kroon te mogen. Geweldige ervaring voor ons allemaal! Daarna hebben we 9/11 Memorial bezocht, Brooklyn Bridge, China Town en Central Park (waar leuke speeltuinen zijn!). De laatste volle dag in New York hebben we gewinkeld op 5th Avenue, hebben de bibliotheek bezocht en Empire State Building. Via Broadway en Times Square natuurlijk weer terug naar het hotel gelopen J. De laatste ochtend in Amerika hebben we Madame Tussauds bezocht en ook dat was ontzettend leuk voor het hele gezin.

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Amerika.