Reisverslag familie op reis door Noordoost-Amerika

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 11 en 13 jaar

Algemeen
  • Auto — via Alamo, was perfect, soepele service van ophaal tot afleveren weer in NYC. We hadden een grote ‘Jack Bauer’ uit ’24’ auto, zo’n grote overheidsauto die je kent uit alle films, van alle gemakken voorzien. Een grote Ford Explorer. Heerlijke wagen voor comfortabel lang rijden, ook voor bagage en ruimte achterin voor de kinderen om lekker hun ding te doen achterin; van naar buiten kijken, lezen, iPad e.d. Ook fijn hoog zitten, prettig in net wat ander verkeer dan wat je gewend bent.

NYC

Is natuurlijk een clusterbom aan dingen die er te doen zijn 🙂

  • Mix van metro en taxi is handig voor zappen tussen het vele lopen, wat je terloops doet. Een gewone dag, ondanks toch ook regelmatig taxi of metro was al snel 10-15km lopen. Dus de fijnste schoenen aan is wel handig. Taxi is niet duur, maximaal een keer $25 betaald voor een lange rit van downtown naar midtown.
  • Limo rit vanaf JFK is heel leuk. Instant vakantiegekkigheid. Pick-up gaat ook makkelijk; dame die klaar staat met naambordje die je brengt naar de plek waar de auto stopt.
  • Wij hadden de Official NYC CityPASS® – Save Money & Skip Ticket Lines‎ — 6 attracties zijn dikke prima voor de aantal dagen dat we er waren. Is ook wel de max, want de stad heeft veel gratis en onbetaalbaars waar je niet gebouwen voor in hoeft. De andere kaart mag je meer attracties mee in, maar deze heeft e belangrijkste en is ongeveer de helft goedkoper voor dezelfde hoeveelheid geldige dagen (plm. $400 vs $800). Wij hebben bezocht: Empire State Building (gelijk vroeg in de morgen rond 0800, heerlijk rustig, toen we meer dan een uur later beneden waren al lange rijen, prima manier om even tijdverschilwennen in je voordeel te kantelen); Vrijheidsbeeld waarna Susa nog op de foto is gegaan met zo’n living statue in Battery Park — kost $5 maar dan krijg je ook zo’n schuimrubber kroon en die kost los ergens een dollar of twee dus heb je én een lollige foto en en herinneringding; The MET Museum | Metropolitan Museum of Art, New York City‎ — wegens de Egyptische dingen. In Londen en in NL in Naturalis hadden we al genoeg dino’s gezien 🙂 Mummies zijn tof, grote collectie, mooi museum, leuke link naar Dummie de Mummie; Intrepid waar we ook naar de Space Shuttle zijn geweest, moet je iets voor bijbetalen maar spreekt enorm tot de verbeelding. Binnen in het vliegdekschip is veel te doen voor kinderen, hebben er erg veel lol gehad; Top of the Rock — vonden ze het leukst, want dan kan je de gehele skyline het beste zien. Tip — het is even zoeken maar je kunt helemaal het dak op en dan heb je een vrij uitzicht waar je relaxt even kunt zitten en fijn over de stad heen kunt kijken, beide kanten op.
  • We zijn nog naar de Yankees geweest. Makkelijk te bereizen met de metro. Een wedstrijd duurt een uur of drie. Meeste publiek komt halverwege pas binnen. Maar is te gek om te doen. Eten enzo kun je prima daar doen, hele stadion is een festivalterrein van alle gemakken voorzien.
  • We zijn nog met de heli geweest. Super tof.  Superprofessioneel, veilig, heel leuk. Aanbiedingen lopen nogal uiteen, vanuit NL geboekt na wat rondkijken en dat maakt zo een paar 100 uit. Aanrader.
Washington

We waren hier met een heat wave, dus tussen de 95 en 107°F. Dan is het een hele gemene stad met alle ruime straten en Parijsachtige opzet. Sommige van de Smithsonian musea waren de dag dat we er aankwamen eerder gesloten omdat de airco’s het niet aan konden.

  • Tof om alles in het echt te zien, White House, Capitol e.d.
  • Toffe musea, allemaal gratis!

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Amerika.