Reisverslag familie op reis door West-Amerika

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 17, 15 en 13 jaar

Wij hebben het zeer goed gehad in de VS. We zijn zeer tevreden over hoe alles geregeld was. Prima auto, prima hotels, prima vliegreizen.

Enige tips van onze kant waar anderen misschien ook wat aan hebben:
–          We hebben onze eigen tomtom meegenomen en dat heeft uitstekend gewerkt. De huurauto had geen navigatie (dat wisten we van tevoren).
–          We waren aangenaam verrast door het feit dat vrijwel alle hotels een gastenwasserette hadden waar je voor een paar dollar in korte tijd kon wassen en drogen. Ideaal, want het was warm en we hadden maar beperkte bagageruimte
–          We vonden de afwisseling tussen hotels en campings erg leuk

De  highlights waren voor iedereen weer anders. Ik noem enkele die er uitsprongen:
–          Fietsen in San Francisco, echt een aanrader. Wij zijn over de Golden Gate brug naar Sausolito gefietst en daar op een veerbootje terug gestapt.
–          Bryce Canyon, sprookjesachtig mooi. Vooral als de zon laag staat prachtig. Veel herten gezien. We hebben hier onder andere te paard langs de canyon gereden en gemountainbiked.
–          Monument valley. Ook al zo mooi. Hier hebben we een excursie gemaakt onder leiding van een Navajo gids. Dit had echt meerwaarde.
–          Sowieso interessant om op deze reis een  paar dagen in native american gebied te verblijven
–          Geraft in de Glenn Canyon
–          Bezoek gebracht aan Bearizona, dat was ook zeker een aanrader
–          Ontbijten in Indian Wells Resort…
–          Mexicaans eten in San Diego
–          Universal Studios in Los Angeles

Al met al was het een zeer afwisselende reis. Om te beginnen is de natuur zeer divers, maar ook hadden we een goede afwisseling tussen steden en natuur. Het was ook leuk dat veel hotels echt wel hun eigen karakter hadden (bv Hacienda in San Diego, Kayenta Inn gerund door Navajo’s, etc).

We willen jullie allemaal hartelijk danken voor de fantastische organisatie van deze reis!

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Amerika.