Reisverslag familie op reis door Florida en New York

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 10 en 9 jaar

Dag 1: Amsterdam – Detroit – Orlando

Vandaag begon de grote reis naar Florida waar we zolang naar hebben uitgekeken. ’s Morgens vroeg om 7.00 inchecken en kregen we assistentie i.v.m. onze dochter die gehandicapt en rolstoelgebonden is. Tot de gate mochten we gebruik maken van de eigen rolstoel. Als eerste mochten we daarna het vliegtuig in, het frame van de rolstoel ging het laadruim in en de stoel van de rolstoel mocht op de vliegtuigstoel worden geplaatst zodat onze dochter in haar eigen stoeltje gedurende de vlucht kon zitten.

Onze vlucht met Delta Airlines verliep keurig volgens schematijd en we kregen een mooi plekje helemaal achterin het vliegtuig met veel ruimte. Het flight entertainment programma van Delta bood vele films en spelletjes dus de 8 uur vliegen naar Detroit verliep wel snel.

Aangekomen in Detroit, daarna vlot door de douane. Toen 5 uur wachten op de aansluitende vlucht. Achteraf was een eerdere vlucht mogelijk want de tijd voor bagage ophalen, douane passeren en naar de andere terminal ging zeer vlotjes. Bovendien werden we zonder daarom gevraagd te hebben kosteloos overgeboekt naar First Class voor de aansluitende vlucht wat voor ons een grote verassing was.

Daarna nog zo’n 2,5 uur vliegen naar Orlando. ‘S avonds rond 20.30 aangekomen in Orlando, weer door de douane, bagage opgehaald en de huurauto opgehaald. Er stond een grote Chrysler Town & Country minivan klaar, ideaal voor 4 personen, rolstoel en heel veel bagage! Op zo’n 20 minuten afstand van de luchthaven lag het hotel Buena Vista Suites al. De meegenomen Tomtom uit Nederland bracht ons prima naar het hotel.

Dag 2 : Orlando

‘s Morgens lekker gegeten in het restaurant van het hotel. Het ontbijt bleek inbegrepen te zijn bij dit hotel dus dat was een grote meevaller omdat we alleen logies hadden geboekt. Een echt Amerikaans ontbijt met volop keus, grote bakken met omelet en plakken bacon, verschillende soorten brood, yoghurt, fruit, vruchtensappen en koffie. Alles XXL hier!

De rest van de dag bijkomen van de 2 vluchten en wennen aan het tijdsverschil. ‘s Middags gezwommen in het zwembad van het hotel ( deze had ook nog een tillift voor gehandicapten) en naar het The Lake Buena Vista Factory Stores (15657 Apopka Vineland Road) gereden. Op nog geen 5 minuten afstand van het hotel ligt hier een grote outlet met vele winkels, echt een aanrader.

Dag 3: Orlando

Vandaag naar Magic Kingdom. Doordat het hotel centraal gelegen is, is het slechts zo’n 10 minuten autorijden naar het park. Geen files bij de parkeerterreinen maar lekker doorrijden. Wij konden onze Nederlandse gehandicaptenparkeerkaart gebruiken en na het betalen van het parkeergeld was het slechts een kwestie van de blauwe lijnen volgen en konden we vooraan parkeren. Na de auto geparkeerd te hebben kun je de entree bewijzen kopen. Dan kun je kiezen of je met een touringcar, ferry of monorail naar de ingang van het park kan worden gebracht. Wij gingen met de ferry over en binnen 10 minuten waren we aan de overkant. Her en der werden foto’s gemaakt met de Disney personages, wel lange wachtrijen om bijv. met Pluto of Mickey Mouse op de foto te gaan. De foto’s konden we bij thuiskomst in Nederland downloaden via de Disney website en dan eventueel bestellen. Tot ’s avonds laat hebben we hier doorgebracht, de lichtjesparade en vuurwerk als afsluiting is zeker een must om te zien!

Dag 4: Orlando

Seaworld stond vandaag op het programma, een heel mooi park met leuke attracties waaronder Antarctica waar je pinguïns in hun eigen omgeving ziet. Ook leuk was het roggen bad, je kon hier kleine visjes kopen en deze voeren aan de roggen, de roggen eten de visjes uit je hand. Ook kan je de zeeleeuwen voeren, er worden bakjes vis verkocht bij het bassin. Wel oppassen voor de vogels, die zijn zo brutaal dat ze het uit je hand wegtrekken!

Dag 5: Orlando – Naples

Vandaag opnieuw naar Disney Magic Kingdom, de eerste dag was niet voldoende dus nogmaals een dag uitgetrokken voor dit park. Omdat we maar 4 dagen in Orlando verbleven hadden we geen tijd (en geld…) om naar Universal, Epcot of Animal Kingdom te gaan. Volgende vakantie dus weer terug naar Orlando!

Later in de middag afscheid genomen van het leuke Orlando en het prima hotel en met de auto verder naar Naples. Dit was zo’n 3,5 uur rijden. Het rijden op de Amerikaanse snelwegen ging prima. Het viel ons op dat er niet veel parkeerplaatsen en tankstations langs de snelwegen staan, een heel verschil met Nederland.

Dag 6: Naples

In Naples hebben we de pier bezocht, hier waren veel hengelaars. Ook veel pelikanen die op een hapje vis zaten te wachten. Bij de pier zag je ook nog kleine dolfijnen zwemmen. Verder mooie stranden en veel palmbomen.

Dag 7: Naples – Key West

Via Interstate 75 door de Everglades gingen we richting Key West, uiteindelijk zo’n 5 uur rijden.

Onderweg gestopt bij het Diving Museum, Islamorada zo halverwege de Keys. Een mooi museum waar de duikhistorie word tentoongesteld. Een grote collectie van duikhelmen en pakken staat er en je kunt aan de helium bar een adem teug heliumgas nemen zodat je een Donald Duck stem krijgt. Voor de duikliefhebber een must om te bezoeken!

Een paar mijl verder hebben we Robbie´s bezocht, hier kun je Tarpons voeren. Een bakje vis kun je aan het barretje kopen voor een paar dollar. Vanaf de steiger eten de enorme vissen uit je hand of springen vanuit het water om het visje te grijpen.

Aan het eind van de middag bereikte we ons hotel, Sheraton Suites Key West. Ook weer een prachtig hotel vlakbij het strand. Er rijden shuttle busjes van het hotel naar het stadje toe en er was zelfs een speciale rolstoel shuttle bus. In Key West is het moeilijk parkeren en bovendien betaald parkeren daarom bied de shuttle bus uitkomst.

Dag 8: Key West

Vanmorgen een snorkel tours geboekt bij Sunset Watersports. Na een uur varen op een catamaran boot voorzien van eten en drinken ging we voor anker bij een rif. Helaas stond er veel wind en merkte ik dat ik toch geen zeebenen had…niet zo lang gesnorkeld dus en was blij dat we weer terug naar de haven gingen.

Dag 9: Key West

Gewandeld in Key West en rond het zwembad van het hotel vertoefd. Als afsluiter van Key West ’s avonds naar restaurant The Stoned Crab. Kreeft eten in Key West mag niet ontbreken…

Dag 10: Key West – Miami

Vandaag op doorreis naar Miami. In Nederland hadden we al een reservering gedaan om met de dolfijnen te zwemmen bij het Dolphin Research Center, gelegen halverwege de Keys. Speciaal bij dit centrum gereserveerd omdat men hier een speciaal programma heeft voor gehandicapte mensen. Hier werd alle tijd genomen om te zwemmen met de dolfijnen. Eerst van te voren de beperkingen besproken van onze dochter, daarna werden er foto’s getoond om een idee te krijgen wat men allemaal zou gaan doen tijdens de Dolphin Explorer. Zo’n 3 kwartier heeft dit geduurd, aaien, knuffelen, achter de vin hangen en kunstjes laten vertonen, de kinderen vonden het geweldig! Ook werden er een hele serie foto’s gemaakt door het centrum zelf, deze kregen we op USB stick mee.

Dag 11: Miami

Heel veel verkeer, dure sportauto’s , enorme jachten, cruise schepen en villa’s met palmbomen, dit was onze eerste blik van Miami. We verbleven in het hotel “Suites of Dorchester”, in het hart van South Beach. Ook weer een mooi hotel met grote suites, wel als enigste minpunt dat de suites niet rolstoel toegankelijk waren hoewel het wel was bevestigd door het hotel. Ook was het zwembad niet toegankelijk voor rolstoelen. Veel tillen dus maar uiteindelijk toch goed gegaan.

Parkeren in Miami is ook een drama maar gelukkig konden we voor het hotel de auto kwijt. Het hotel was op enkele straten afstand gelegen van Lincoln Road, een drukke winkelstraat met heel veel winkels en met vele restaurantjes die ’s avonds druk bezocht werden. Heerlijk gegeten bij o.a de Italiaanse en Cubaanse restaurantjes.

Overdag een tour gemaakt met Duck Tours. Met een amfibie voertuig reden we door Miami en bij de haven ging de auto verder als boot . Hier langs de dure jachten gevaren en o.a de villa’s gezien van Julio Iglesias, P. Diddy, Gloria Estefan en andere sterren. Ook de filmlocaties gezien van o.a Miami Vice en Scarface op Ocean Drive.

Dag 12: Miami

Omdat het er in Naples niet van kwam om de Everglades te bekijken gingen we vandaag vanuit Miami de Everglades in. Op zo’n 3 kwartier rijden ligt het Everglades Safari Park. We maakten vanuit dit park een airboat ride en zagen schildpadden, vogels en alligators. Op de boot konden wel 25 mensen en de bijgeleverde oorproppen waren noodzakelijk want de propeller van de boot maakte heel wat herrie. Het was er bloedheet en de wind gaf een lekkere verkoeling als hij vol gas over de vlaktes gaf.

Na de rit werd uitleg gegeven over de dieren in de Everglades en kon je een kleine alligator vasthouden en daarmee op de foto gaan. Ook in het restaurantje de plaatselijke delicatesse alligator staart gegeten…Al met al een hele leuke dag gehad.

Dag 13: Miami – New York

Vandaag weer de spullen gepakt voor de reis naar New York. De huurauto vol getankt bij de luchthaven en weer ingeleverd bij de Rental Car Center van de luchthaven. Dit werd heel goed aangegeven op de wegen en ging uiteindelijk heel eenvoudig. Om 12.30 was de vlucht naar New York en ook hier mochten we weer als eerste aan boord. Na 3 uur vliegen bereikte we JFK Airport in New York waar we door familie werden opgehaald waar we de komende dagen zouden verblijven.

Dag 14-15-16: New York

We verbleven in Jersey City maar ondanks de kleine afstand deden we er toch nog zo’n 3 kwartier over om Manhattan te bereiken. Via de lokale streekbus kwamen we aan in hartje midtown. Stap je het station uit dan sta je midden tussen de grote gebouwen, vele mensen en auto’s op W 41st ST Vanuit hier was het nog een klein stukje lopen naar Times Square. Ook deze dag was het schitterend weer en een en al mensen op straat. Enorme videoschermen met heel veel reclame. Er hangt een camera die op je inzoomt en met een beetje geluk zie je jezelf op het grote scherm. Op de foto met de cartoon characters, the Naked Cowboy en bodypainted girls…

Ook de M&M shop bezocht, blikvanger was de Wall of Chocolate, hier allemaal M&M’s gesorteerd op kleur waar je je eigen mix kon samenstellen. Verder heel veel M&M gadgets, een hele leuke winkel om te bezoeken. Daarna een bezoek aan de grootste speelgoedzaak, Toys ‘R’ Us. Een enorme speelgoedwinkel bestaande uit 4 etages en een reuzenrad in het midden van de winkel! Verder heel veel speelgoed en demonstraties van speelgoed door het personeel hopende dat je dat natuurlijk zou kopen. Verder het Apple Center op 5th avenue bezocht, Rockefeller Center en Empire State building.

De andere dag vanuit Jersey City Exchange Place de metro genomen naar het WTC en daar het nieuwe One World Trade Center gezien. Helaas was het 9/11 Memorial deze dag afgesloten, alles was afgezet door de politie want er was iets aan de hand met schoonmaakdampen van het monument. Daarna weer terug naar Jersey City en vanaf het J. Owen Grundy Park foto’s gemaakt van de skyline van Manhattan. Vanaf deze locatie worden veel foto’s gemaakt omdat je hier de complete skyline hebt. Vanaf Jersey City heb je ook nog zicht op de zijkant/achterzijde van het Vrijheidsbeeld.

Dag 17: New York – Schiphol

Ook deze vlucht liep weer prima, we vertrokken om 18.00 en konden de stoel van de rolstoel weer meenemen in het vliegtuig. 7 uur later landden we weer op Schiphol en zat deze prachtige reis er op.

We hebben heel erg genoten van Florida en gaan graag nog een keer terug om Orlando en z’n parken en New York beter en langer te bekijken, daarvoor was deze reis tekort. We hebben 2 weken prachtig weer gehad en hadden prima hotels die allemaal centraal lagen, ruime hotelsuites waarvan sommige voorzien van complete keuken. Alle voorzien van magnetron waardoor we de speciale voeding voor onze dochter zelf konden bereiden. Tevens alle met laundry´s voor het wasgoed. Volgende keer hoeven we dus veel minder bagage mee te nemen! Verder een prima reisbegeleiding voor en na de reis, alle reden om nog een keer terug te komen bij Travelnauts!

Bekijk hier onze kindvriendelijke reizen naar Amerika.