Reisverslag familie op reis door Noordoost-Amerika

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 12 en 11 jaar

Ja we zijn weer veilig en gezond teruggekomen uit de USA.
Over de reis kan ik kort zijn: geweldig!
We hebben veel verschillende dingen gezien en gedaan. Ook de omgeving tussen de grote plaatsen beviel ons heel erg. Vermont is een schitterende staat. Daar gaan we zeker nog een keertje terug. Hetzelfde voor het gedeelte van NY bij de Finger Lakes.

Ondanks vertraging op Schiphol op de heenreis is de vlucht verder goed gegaan. Het feit dat je de reis opdeelt in een stuk van 3 en 6 uur, maakt zo’n lange vlucht heel behapbaar. En aangezien ze het bij Iceland Air juist van de aanvoer uit alle windstreken moeten hebben, staan de vervolgvluchten naar de USA (en dat zijn er heel wat) rustig op ons te wachten. Terugvlucht is helemaal zonder problemen verlopen. Was wel nog even spannend in verband met de vulkanische activiteit. Ik ben al eens in Londen gestrand door dat soort akkefietjes….

De samenstelling en opbouw van de reis is ons goed bevallen met steeds minimaal 2 overnachtingen. Dat is toch wel belangrijk met twee jonge meiden en oma van 75 jaar.
Tessa en Anne hebben het een fantastische reis gevonden. En natuurlijk Oma Ans ook, want dat was ons kado voor haar 75ste verjaardag. Ging soms met piepen en kraken maar ze heeft er heel erg van genoten.

Met betrekking tot de hotels zijn we op een paar puntjes wat minder tevreden. Met name het Heritage Hotel in Hyanniss (zeer bedompte kamers in het dependance) en het Capitol Skyline Hotel in Washington DC. Voor beide hotels geld dat de (internet)folder veel meer beloven dan de hotels waa maken. Het Heritage Hotel hoofdgebouw zag er prima uit, maar achter dit hotel liggen dependances waar hele busladingen in gestopt worden. Daar zaten wij ook tussen. Oud en bedompt.
Het zogenaamde gerenoveerde Capitol Skyline Hotel heeft naar eigen zeggen 4 sterren. Vraag me af waar ze die vandaan hebben. Zeer minimalistisch hotel in een heel oud gebouw.. Zelfs geen koffie apparaat op de kamer of wending machines. Ligging daarentegen en gratis busje enkele reis naar het Capitol en omgeving hielpen wel een beetje.
De overige hotels, en dan met name die buiten de grote steden zoals in Rutland, Itaca en Lancaster waren prima. In Rutland hadden we twee hele appartementen. De wasmachine in het gebouw deed natuurlijk ook goede zaken. Ook allen met een meer dan uitgebreid complimentary breakfast!
De topper was natuurlijk het Hilton Fallsview aan de Canadese zijde van de Niagara Falls. Als er een hotel is waar de folder wordt waargemaakt dan is dat daar. Geweldig grote kamer met uiteraard een meesterlijk uitzicht. Oma Ans was helemaal verrukt. OK je moet een paar keertjes de grens over maar dat ging prima.

Ik heb mijn eigen reisverslag, die ik in 6 delen steeds naar de achterblijvers heb gestuurd, ook bijgevoegd. Dit geeft onze beleving van deze fantastische reis denk ik heel goed weer.
Als het goed is werken de links naar de fotomapjes ook.

Hartelijke groeten en bedankt voor de organisatie van deze voortreffelijke reis. Ook namens de 5 dames!

John, Monique & Tessa Sluijmers
Jacqueline & Amme Rompies
Oma Ans Andriesse

Bekijk hier al onze kindvriendelijke reizen naar Noordoost-Amerika.