Familie van Iwaarden in West-Amerika

Je gunt je kind toch de wereld!

Familie van Iwaarden bracht met met Sepp (9), Loek (8), Mette-Maj (13) en Finn (9) een bezoek aan West-Amerika, met onder andere Yosemite, Grand Canyon, San Diego en Los Angeles op het programma.

Hier even een bericht vanuit Flagstaff, Little America Hotel. We zijn volop aan het genieten van onze rondreis. Tot nu toe alles perfect geregeld. Onze complimenten. We houden een blog bij op http://declubvanzes.com

Terugblik na de reis:

Alles is uitstekend verlopen, we kunnen terugkijken op een geweldige vakantie.

Het enige wat ik in de reis anders had willen doen is de reis van Las Vegas via Zion NP naar Rockin ‘R Ranch in Utah. Dit was te veel in voor 1 dag. Je zit met een behoorlijke reisafstand, een uur tijdsverschil dus je mist een heel uur die dag en dan wil je ook toch echt nog iets van Zion zien. Hier had ik graag een extra overnachting gehad nabij Zion. Maar dat is dan ook het enige, verder was alles qua planning uitstekend.

Verder allemaal goede tot zeer goede hotels:
Yosemite View Lodge: verouderd maar top locatie en zwemmogelijkheden erg goed. Ook weer geen connecting rooms. Nadat ik hier echt een punt van maakte kregen we een goed appartement voor 6 personen.
Juniper Springs Lodge: werkelijk geweldig! Super luxe en mooi appartement.
Furnace Creek: prima, wel wat verouderd maar zeer ruim. Vooraf gebeld voor connecting rooms en dat was dus geregeld. We hadden boodschappen gedaan voor een eigen ontbijt dus van horeca geen gebruik gemaakt.
Las Vegas: Luxor was veruit favoriet bij de kids. Zeer ruim. Top personeel. Mooie grote connecting rooms. Hier waren we ook weer erg tevreden over.
Rockin ‘R Ranch: twee erg krappe kamers met 2 x een queen. Geen appartement zoals verwacht. Leuk en sfeervol, verblijf daar was geweldig maar met 7 man waren we zeer klein behuisd. Eten heel goed verzorgd, activiteiten en omgeving geweldig, het verblijf was de omweg waard.
Best Western Lake Powell: prima hotel maar wel een beetje sfeerloos, ook Page zelf is vreselijk saai. Fijn dat er een gratis, erg goed ontbijt was. Wederom geen connecting rooms. Ik kon op mijn kop gaan staan maar ik kreeg het niet geregeld. Wel jammer maar het ging goed. We hadden nu 3 kamers omdat Willemijn Keizer erbij was en dus hadden we Finn en Loek samen op 1 kamer gelegd, die hebben nooit ruzie o.i.d. dus dat ging goed.
Flagstaff Little America: top hotel. Schitterende kamers, vooraf gebeld en de connecting rooms waren geregeld. Alles geweldig, ontbijtbuffet was betaalbaar en van zeer hoge kwaliteit. Enorm klantvriendelijk, leuk zwembad en alles zeer schoon. Ondanks dat het best nog een eind rijden was naar de Grand Canyon hadden we dit hotel niet willen missen.
Sahara Inn Blythe: We snapten de tussenstop maar we wilden hier het liefst zo snel mogelijk weer weg. Zwembad was wel erg leuk na zo’n reisdag. Kamers verouderd, muf, en in de badkamer lagen in beide kamers allemaal zwarte haren. Getver. Ik had niet de energie er wat van te zeggen. Overigens konden we hier wel ook gratis ontbijten. Hebben we niet gedaan maar is toch een pluspunt. Nogmaals, ik snap de keuze maar ik vond het er vreselijk.
San Diego Hilton: Erg mooi! Horeca moet je daar mijden want met een gezin is het volkomen onbetaalbaar. parkeerkosten van $32,00 per nacht vind ik ook bizar. Maar mooi verblijf gehad.
Hilton Anaheim: Goede locatie voor Disney. Kleinere kamers dan Hilton San Diego maar wel goed genoeg. Parkeren hier “maar” $22,00 per nacht als je voor valet parking koos. Internet moest je voor betalen. Ik ben dus maar even Hilton Honours member geworden. Dat was gratis en dan mocht je wel gratis internet gebruiken. Raar systeem. Ontbijt hier ook heel erg overpriced dus we hebben steeds buiten de deur gegeten. Je kunt lopen naar Disney maar terug is dat wel te ver als je moe bent. Uber was een uitkomst voor ons. Goedkoper dan shuttle service!
Redondo Beach: Mooi. Super klantvriendelijk. De dame aan de balie was er van overtuigd dat ze geen connecting rooms in het hotel hadden. Dus wel! Ze boekte twee kamers naast elkaar en die hadden gewoon een tussendeur. Ze was er zelf stomverbaasd over. Erg mooi ingericht, klein zwembadje, veel horeca in de buurt, parkeren $12 per nacht. Gratis ontbijt hoewel dat niet van super kwaliteit was. Plastic bestek en plastic bordjes maar wel fijn dat je er gebruik van kan maken als je wilt. Op de doordeweekse dagen ook gratis wijn en andere drankjes met kleine hapjes tussen 17 en 18.30 uur. Toch leuk. Ook fantastisch goed werkend gratis internet voor alle devices.

Een uitgebreide analyse dus 🙂

We willen jullie hartelijk danken voor alle moeite, het goede advies, de begeleiding van Willemijn (top service!), de voorpret middels de attenties voor de kinderen en alle boeken en adviezen. Het was allemaal top! We maken heel graag opnieuw gebruik van jullie diensten!

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Amerika.