Reisverslag familie op reis door West-Australië

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 5 en 2 jaar

Onze vluchten zijn allemaal zeer goed verlopen. Singapore Airlines deed er alles aan om het ons goed naar de zin te maken. De kinderen kregen bij binnenkomst al een leuk knutselpakket en hebben zich goed geamuseerd met de tekenfilms, tekenen, knutselen en op de iPad kijken. Ook de hotelkeuzes waren goed. Pan Pacific ligt op ‘loopafstand’ van de Elizabeth Quay (kwartiertje lopen met de kids). Misschien dat met jongere kinderen een hotel dichterbij deze plek nog eventueel aan te raden is. De Elizabeth Quay wordt nu behoorlijk ontwikkeld en er is zeer veel te doen. Tijdens de eerste hete dag in Perth hebben de kinderen zich zeer goed geamuseerd bij het nieuwe BHP Billiton Water Park (bij Elizabeth Quay, zie foto). Tevens lag er een nieuw speeltuintje en een carrousel.

Ook de Rio Tinto Naturescape in Kings Park is een aanrader voor kinderen. Dit natuur-doe-park is net nieuw en leuk om te ontdekken! In Kalbarri zijn we naar het pelikanen voeren geweest en kijken en daarna gelijk door naar het strand. Omdat je niet aan de open zee zit, maar aan een bekken is het water lekker rustig en ondiep. Ideaal voor de kinderen om te zwemmen en spelen. Ook mocht een wandeling naar ‘Nature Window’ niet ontbreken (zie foto).

In Kwinana, ten zuiden van Perth, ligt ook een nieuwe, zeer grote, speeltuin voor kinderen tot 6 a 7 jaar. Het Kwinana Adventure Park is ook net nieuw en is een combinatie tussen speeltuin en (klein) waterpark. Er is vrije entree en leuk om even met de kinderen te picnicken. De Treetop Walk in Pemberton is ook zeer leuk. We hebben dit samen met vrienden met kinderen gedaan en we hebben ons een aantal uren goed kunnen vermaken. Hierna zijn we vertrokken naar de camping “Fontys Pool”. Hier ligt een mooi, natuurbad uit het verleden, hier kun je zwemmen, duiken en met banden spelen. De bijbehorende camping is prachtig! Een grote speeltuin en goede faciliteiten!

In Margaret River is ons de Kangaroo Safari met McLoud Tours zeer goed bevallen. In de late middag werd je met een oude truck rondgereden over een echte farm. Hier konden we veel wilde kangaroos in hun natuurlijke omgeving bekijken. Er was zelfs een moeder kangoeroe met een joey! In Fremantle is de speeltuin en het reuzenrad bij de Esplanade aan te raden. Het hotel van ons lag dan ook zeer gunstig! Ook voor het bezoeken van de Cappuccino Strip, restaurants en de haven was dit allemaal op korte loopafstand te doen. Bij het hotel zijn ook twee leuke zwembaden.

Al met al veel gezien en meegemaakt! Ook voor de kinderen een leuke ervaring. Vooraf hebben we een dagboek gemaakt voor beide kinderen. Hierin hebben we foto’s gezet van alle dingen die we zouden willen bezoeken. Dit was vooral voor onze dochter Sophie een leuk hulpmiddel, omdat zij zich graag zaken wil voorstellen hoe die eruit zien. Naast elke pagina hebben we een bladzijde leeg gelaten, waar er gekleurd kon worden of foldertjes geplakt konden worden. Ze heeft dit boek ook meegenomen naar school om een ‘spreekbeurt’ over te houden. Ze was heel enthousiast (en haar juffen ook!).

Bedankt voor de goede organisatie. Alles is zeer goed verlopen en en hebben dan ook helemaal geen aanmerkingen. Top!

Bekijk hier onze kindvriendelijke reizen naar Australië.