Familie Merckx – VandeVelde in Oost-Canada

Je gunt je kind toch de wereld!

Hierbij een klein verslagje zoals beloofd.

Vlucht Brussel-Toronto was een zeer aangename ervaring met onze 7 maanden oude dochter gezien de beschikbaarheid van een babybasket.

Het hotel in Toronto was zeer goed, en op aangename afstand van het centrum. Voor zij die gewend zijn om goed te ontbijten is het even zoeken, maar er zijn wel enkele leuke ontbijtplaatsen in de buurt. In Toronto hebben we een bezoekje gebracht aan de CN Tower, met een mooi uitzicht over de stad, je hebt ook de kans om nog een paar verdiepen hoger te gaan, maar het extra uitzicht is niet in lijn met de extra prijs. Met de ferry daarna naar Center Point, waar het aangenaam vertoeven is met een geweldig zicht op de stad. Een wandeling naar Hanlan’s Point Beach, maar is niet echt de moeite.

De dag erna de huurauto opgehaald in de stad, om door te rijden naar Niagara Falls. De middelgrote SUV was toch nodig met 1 kind erbij. De Niagara Falls zijn spectaculair en zeker de moeite. Zowel een wandeling naast de watervallen als een boottrip.

Van hieruit doorgereden naar Huntsville, een stevige rit van ruim 3,5 uur, maar met enkele leuke afgelegen stopplaatsen onderweg.

Vanuit Huntsville hebben we Algonquin park bezocht. Een wandeling die zeker de moeite is: Look Out. Een korte maar steile beklimming, maar een geweldig zicht als beloning (dit is alleen niet te doen met een buggy). Zonder jonge kinderen is dit ook een paradijs voor kajak liefhebbers.

Na Algonquin Park doorgereden naar Ottawa. Het hotel op zich was ok, maar niet top. De ligging was wel heel centraal en van hieruit is een wandeling een leuke optie door de aangename stad. De Parliament Hill is een must see attractie.

Na Ottawa naar Montreal doorgereden, een deel via de Farmer’s route, maar dat waren vooral tabak boeren. Gelogeerd in Le Dauphin, wat een zeer mooi hotel is.

In Montrael zelf, is de haven een leuke plek om te wandelen. Het ondergrondse shopping centrum is leuk om een keer door te wandelen. Van daaruit naar de top van Mont Royal gewandeld. Een uitdaging want er is wel wat hoogte verschil met downtown. Je komt hier in een rustige omgeving terecht, en het uitzicht dat je bereikt is echt wel de moeite. Hier hebben we ons ook een keer gewaagd aan het nationale gerecht: Poutine (een stoofpotje met kaas en friet). Lekker, maar culinair niet hoogstaand.

Volgende halte is Quebec City via Chemin du Roi. Een leuke route met steeds zicht op de rivier en bijna even snel als de hoofdwegen. Hotel Concorde met een mooi uitzicht op de stad. De Citadel is zeker een bezoekje waard, en ook een begeleide rondleiding. Het vreemde Franse accent van de Canadezen is wel even wennen. We hadden ook het geluk om Quebec Day mee te kunnen vieren met een heus festival. En met zicht op de festivalweide vanuit de hotelkamer.

Op weg van Quebec naar Tadoussac een stop gemaakt bij de Sint Anna Falls, met z’n hangbruggen wat een leuke stop is. Van daaruit verder gereden. Let wel op, dat je de GPS instelt op deze route. Je moet namelijk vlak voor Tadoussac de ferry nemen, als verlengde van de autoweg. Maison Gauthier was ok,  maar zeker niet het betere verblijf van ons vakantie.

Vanuit Tadoussac hebben we een boottrip gemaakt om walvissen te spotten. Met 2 beluga’s, een vinvis en een dwergvinvis, zijn we toch op onze wenken bediend geweest.

Via Trip du Fjord naar Saint Felicien gereden, waar we de Parc Sauvage bezorgd hebben. Je kan er prachtige ijsberen en grizzly’s zien. Met een klein treintje rijdt je door een stuk van het park dat te voet niet bereikbaar is. Hier leven heel wat diersoorten in harmonie, en heb je toch een wildernis gevoel. De bruine beren lopen zomaar langs het treintje.

Na Saint Felicien doorgereden naar Saint Alexis Des Monts. Waar het hotel/resort een geweldige indruk geeft.. Totaal verlaten, chalet gevoel, geen TV en beperkt internet, met een heel rustgevend effect. Hier kan je vele activiteiten doen (wel op tijd aanvragen). De beren excursie is in ieder geval een aanrader. Dit kan niet met kinderen onder de 8 jaar want er wordt verwacht dat je toch een hele tijd kan stil zitten en observeren. Naast de beren krijg je ook nog eens bevers te zien.

Kingston was de volgende stop met een prachtig hotel aan de delta. De 1000 Island cruise met lunch was een leuke manier om iets te eten en toch alles gezien te hebben onderweg. Best wel een fascinerende cruise, met de vele huizen op hun eigen eiland. We hebben ook met een hop on/off trolley de hoogtepunten van de stad meegepikt, een leuke manier om de stad te ontdekken in korte tijd.

Hierna zat de reis erop en keerde we via Toronto terug naar Brussel.

Een prachtige reis met vele leuke plaatsen, en zeker ook goed te doen met een jong kind. Al zijn de ritten natuurlijk lang in dit land. Let wel op, voor de prijzen in restaurants, bovenop de hoge prijzen komt nog service en taks, dus er komt nogal vlug 30% bovenop de eerst gedachte prijs van het eten.

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Canada.