De leukste excursies op Vancouver Island met de kinderen

Je gunt je kind toch de wereld!

De leukste excursies met de kinderen op Vancouver Island

Gaat u naar het westen van Canada en bezoekt u het prachtige Vancouver Island? Kijk dan nog gauw even mee naar deze leuke excursies in Vancouver Island:

Whale watching

Walvissen spotten is een van de highlights van Vancouver Island. De wateren om en nabij Vancouver Island zijn niet alleen in de zomer populair voor toeristen, maar ook voor walvissen. Dit maakt whale watching een absolute must tijdens een verblijf op Vancouver Island. In de wateren leven verschillende dieren. Wilt u orka’s, bultruggen, bruinvissen, zeehonden, dolfijnen en zeeleeuwen allemaal in hun natuurlijke omgeving zien? Dan is Vancouver Island ‘the place to be’!

Beren spotten in Ucluelet

Het spotten van beren is een excursie die u niet aan uw neus voorbij kunt laten gaan bij een bezoek aan Vancouver Island. De meest bijzondere manier om dit te doen is vanuit een zogenoemde zodiac, een opblaasboot. Met de boot vaart u langs de oevers en gaat u naar afgelegen plekjes, ver van de bewoonde wereld vandaan. Wanneer het eb is gaan de beren op zoek naar krab; de ideale tijd om de dieren vanaf het water te zien in hun natuurlijke leefomgeving. Met een beetje geluk komt u tijdens de boottocht ook walvissen en andere zeedieren tegen!

 

Wandelen in Pacific Rim National Park

Het Pacific Rim National Park, aan de westkust van Vancouver Island, biedt vijftigduizend hectare oude regenwouden, prachtige zandstranden en pittoreske eilandjes. Het park bestaat uit drie delen; de West Coast Trail, de Broken Group Islands en Long Beach. Geniet van een wandeling over het eindeloze strand van Long Beach of dwaal in dit nationale park door het regenwoud vol huizenhoge bomen en sparren. Langs de woeste kust, prachtige stranden en door het regenwoud tussen de kustplaatsen Tofino en Ucluelet, loopt een netwerk van schitterende wandelroutes door het Pacific Rim National Park.

Kanoën & kajakken

Op het eiland vindt u verschillende prachtige meren en rivieren. De perfecte manier om de wateren te ontdekken is natuurlijk per kano of kajak! Afgezien van het feit dat u even lekker actief bezig bent, kunt u tijdens het kanoën ook prachtige plekjes tegen komen. Daarnaast maakt u natuurlijk ook kans om zeehondjes en ander wildlife te spotten!

 

Kanoën in Zweden

Onze familireizen naar Vancouver Island

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Wilt u ook op reis met de kinderen naar Canada? Bekijk al onze familiereizen naar Canada. Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen? ‘Like’ ons dan op Facebook, volg ons op Instagram of schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.