Reisverslag familie op reis door Costa Rica

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 11 en 17 jaar

Het was meteen volle bak bij terugkomst en ja, we hebben het heel fijn gehad! Super zelfs!

Even kort op een rijtje:

– Heenvlucht prima.
– Tranfer en ontvangst top.
– 1e hotel mooi, maar we hebben er niet van genoten want kwamen laat binnen en gingen in het donker weg. Pick up erg vroeg en we moesten 10 hotels af om gasten op te halen. Advies; zet mensen die laat aankomen in het laatste hotel, dat scheelt 2 uur in de bus in San Jose.
– Tortugero en Mawamba Lodge groot succes. Wees iets duidelijker dat het daar elke dag wel regent, het hele jaar door. Maar was niet erg.
– Auto prima geregeld, allemaal goed gegaan.
– Rijden ging uitstekend, viel ons mee. Niet druk, geen files en de wegen waren best goed.
– Cariblue was prima. Goede keuken. Jammer dat de weg er tussen zit, maar dat kan niet anders denk ik. Dank voor het diner! Wel wat regen ook en de zee was te ruw voor dolfijnen en snorkelen. “ Nooit in deze tijd” zeiden ze in het hotel. Dat viel even rauw op ons dak, het leek in het reis voorstel allemaal mogelijk maar het is kennelijk staart van de regentijd daar met kerst. Duikschool was ook helemaal dicht.
– Sarapiki leuk en raften gelukt.
– Belrose prachtig, hele goede keuken! Top service. Bij Adventure tours canopy en bruggen gedaan. Was groot succes.
– Tabacon was het mooiste hotel waar we ooit geslapen hebben, wat een service. Fijn met oud en nieuw en de bronnen zijn geweldig. We hebben genoten.
– Captain Suizo helemaal geweldig, strand was rustig en het was een goede beslissing dat we daar 5 nachten waren. Leuke strandtent gevonden in Tamarindo met ook hele goede keuken: El Chiringuito! We hebben niet hoeven verhuizen naar andere bungalow en het bed was prima voor onze kinderen. Prachtige bungalow met buitendouche.
– Terugrijden was goed te doen.
– Terugvlucht ging niet goed: bleek dat er al een aantal dagen vertragingen waren door een actieve vulkaan. We hebben zo veel vertraging opgelopen en een tussenstop op de Dominicaanse Republiek dat we de aansluiting hebben gemist in Parijs en daar hebben moeten overnachten op zondagnacht. We kwamen dus 1 dag later thuis (maandagavond). Het was fijn geweest als de touroperator in Costa Rica ons even had gebeld.
– Bij aankomst in Parijs had Air France maar 2 medewerkers zitten om alle gestrande passagiers te word te staan, hebben daar 3 uur in de rij gestaan. Geen bagage, kregen toilettasje en vouchers voor eten.
– Maar ochtend in Parijs hebben we maar gewoon van genoten! Wel jassen moeten kopen.

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Costa Rica.

Of lees meer kindvriendelijke reiservaringen over Costa Rica.