Reisverslag familie op reis door Maleisië

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 6 en 9 jaar

Wat hebben wij genoten van onze reis!

Alles was even mooi en prachtig. Voor de jongens was het de eerste keer in Azië: ze vonden het geweldig. De mensen, het eten, het rondreizen en alles wat we gezien hebben. Ook voor ons was het weer een hele ervaring om in Azië te zijn. De reis zoals door jullie georganiseerd was zeer goed.  Al hetgeen jullie geregeld hebben was ook goed geregeld: complimenten!

De vluchten verliepen volgens schema en op de hotels was door ons niets aan te merken.  Mocht er eventueel iets te verbeteren zijn voor toekomstige reizigers dan hebben wij hier wat kleine puntjes (die wij niet als “probleem” gezien hebben):

*Bij aankomst in ons (zeer chique) hotel in KL waren we allemaal super moe; voor ons gevoel was het al 2 uur in de nacht en we hadden niet geslapen. Daar was het 8 uur ’s ochtends en we wilden heel graag even slapen: probleempje: we konden pas ’s midddags om 3 uur de kamer in. Daar stonden we dan moe en bezweet en met bagage moesten we nu echt nog 6 uur de stad in? Er was ook nergens een ruimte waar we even mochten gaan liggen.

*In Belum zijn de excursies erg prijzig en als je hier geen gebruik van maakt, is er niet zoveel te beleven. Wel zijn ze druk bouwende en is het zwembad bijna klaar: dit ziet er echt geweldig uit!
Omdat we in Tamah Negara al excursies hadden gedaan (wandeltocht, boottrip, Orang Asli) hebben we in Belum een rustdagje gehouden en zelf een wandeling gemaakt over het eilandje.
Liever hadden we in Belum 1 nacht geslapen en in Tamah negara of op Penang een extra nacht.

Tja, en dan na heel lang nadenken kunnen we verder niets bedenken! De reis verliep van het ene hoogtepunt in het andere.

Het enige probleem wat we nu nog hebben: wat gaan we volgend jaar doen 😉

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Maleisië.