Reisverslag familie op reis door Panama

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 10 en 12 jaar

Wij hebben echt een super reis gehad. Alles was zo en mooi en fijn georganiseerd. Ook veel complimenten voor jullie lokale partner, Gapa. Behalve dat ze echt stipt op tijd waren, waren het vooral hele prettige mensen. Ook gidsen waren erg plezierig en kundig en wat ook heel fijn was dat we elke keer dezelfde chauffeur hadden.

Alle hotels waren goed. Zie hieronder opmerking over hotel Panama City. Favorieten:

  • Van Colin: Bocas del Mar; even fijn om een beetje ‘luxe’ te hebben
  • Conor: Sol Y Mar vanwege de fijne sfeer en eigenaar, goed eten
  • Ruby: Golden Frog Inn, mooi appartement en prachtige tuin en omgeving (leuk fietsen ook!)
  • En ik, tja ik, ik vond het echt een enorm geslaagde trip. San Blas was ook erg mooi en goed geregeld. Heen in een zespersoons vliegtuigje… dat was wel even spannend voor de kinderen 😉.

Hoogtepunten:

  • Boottrip Gamboa (krokodillen, schildpadden, heel veel (roof)vogels en apen): was een verrassend goede afsluiting van onze vakantie
  • Paardrijden Boquete, deze trip hebben we ter plekke geboekt. We zijn echt op een hele coole ranche geweest met een hele jonge, enthousiaste gids die er ook meteen een koffietour van maakte 😊
  • Santa Catalina: wat een stranden en bijzondere eettenten aan het strand! We hebben ook Coiba bezocht. En eigenaar Luis; wat een leuke, aardige man.
  • Bezoek aan El Corrillo: echt een absolute aanrader. Victor van Localinpty was echt geweldig. Deze tour heeft enorm veel indruk op ons gemaakt
  • San Blas. Natuurlijk 😊.

Ik hoop dat jullie hieraan wat hebben.

Enig minpuntje misschien is het hotel in Panama City. Het is schoon en goed geregeld allemaal, maar wel een beetje saai in vergelijking met de andere hotels. Leuk misschien om ook de mogelijkheid aan te bieden om in een hotel in casco viejo te overnachten? Wij zijn daar elke avond wezen eten, zo leuk.
Foto’s willen we zeker doorsturen, maar nu moeten we nog even acclimatiseren. Help me het herinneren als het te lang duurt.

Heel veel dank voor de organisatie. Alles was tot in de puntjes geregeld. Echt top. Dank jullie wel.

Veel groeten van ons allemaal!

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen door Panama.