Reisverslag familie op reis door Thailand

Je gunt je kind toch de wereld!

met een kind van 5 jaar

We hebben heel erg genoten van de vakantie. Thailand is een prachtig land, met ontzettend vriendelijke mensen en een bijzondere cultuur. In het begin moest Abigail er erg aan wennen dat ze in Thailand een kleine ‘celebrity’ was. Al snel vond ze al de aandacht prima. Ondanks het zwembad in Bangkok en ook op alle andere locaties wilde Abigail steeds naar buiten de straat op, overdag maar ook ’s avonds om weer nieuwe dingen te ontdekken.

Een aantal pluspunten op een rijtje:
  • De aanwezigheid van een vertegenwoordiger (van Asian Trails) steeds mooi op tijd om ons op te halen van het vliegveld of hotel.
  • Daarbij goede verzorging tijdens de rit met gekoeld water en – wat wij als heel prettig hebben ervaren – een autostoeltje voor Abigail.
  • In de hotels was alles keurig geregeld. Het peuterbedje was steeds erg netjes en in goede staat. We hadden een Deryan tent meegenomen, dit was echter achteraf niet nodig geweest.
  • De samenstelling van de reis met steeds minimaal twee nachten op een locatie en de afwisseling van de activiteiten was ontzettend goed. Iedere dag hebben we genoten. Het meest bijzondere vonden we toch het bezoek aan de Elephant Hills met de ontmoeting met de olifanten, het kanoën, de junglewandeling. Gezien dat het maar om twee nachten ging was het prima dat wij op dezelfde locatie bleven. Als we een dag langer waren gebleven had het wel erg leuk geweest om op het water te slapen.
Tips:
  • Wij hebben zelf een reddingsvest meegenomen (welke we buiten de vakantie om al hadden aangeschaft) voor Abigail. In de Elephant Hills was er wel een zwemvest voor haar, echter duidelijk voor oudere/grotere kinderen, waardoor deze niet voor veiligheid zou zorgen bij het te water raken.
  • We zijn zelf een dag naar Ayutthaya geweest met de trein vanuit Bangkok. Abigail vond dit erg leuk. We hebben hier wel goed voor moeten onderhandelen met name op de terugweg om de taxi weer terug te nemen naar het hotel met een taximeter ipv op afspraak. Dit scheelde ongeveer 140Baht.
  • In de gehele vakantie hebben wij veel gebruik gemaakt van een (Tula) draagzak voor peuters. Dit was ideaal ook met de jungle wandeling, in de grotten en ook op de fiets in Ayutthaya, aangezien er geen fietsstoeltjes zijn op de te huren fietsen. Ideaal voor Abigail om even uit te rusten als ze zich terug wilde trekken, en ook goed om je handen vrij te hebben tijdens een klim.

Hartelijk bedankt voor de organisatie van deze ‘wereldse reis’,

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Thailand.