Yara Lenders (11) in Thailand

Je gunt je kind toch de wereld!

Yara Lenders (11 jaar) is net terug van de vakantie door Thailand samen met haar zusje Lika (8 jaar) en haar ouders. Wij ontvingen van Yara dit leuke reisverslag. Een heerlijke kijk op de rondreis door de ogen van een 11-jarige. Geniet mee:

“Papa en Mama lieten voor de vakantie zien wat we gingen doen ik vond het super!
1 Week later… yes we zijn er! Tenminste op het vliegveld in Düsseldorf…
Door opa gebracht nog wel.
Super weer ( dus niet! ) Het regende kei hard, maar ja dat zijn we wel gewend.
Als jij daar een keer komt moet je weten dat als je naar, op het vliegveld, naar binnen gaat het daar MEGA groot is!
We wilden wat drinken en ik kreeg ice thee mmm… heerlijk.
Na alles gingen we naar de plek waar je de koffers naar toe moest brengen. Best lange rij maar het ging uiteindelijk best snel.
De koffers waren weg dus gingen we naar de Gate, we moesten dus wel lang wachten en ik haat wachten. Yes we mochten in het vliegtuig eerst even paspoort laten zien en toen mochten we er in. We zaten in het vliegtuig en het duurde even maar het vloog.
Daarna zijn we in Dubai, wel ‘s nachts maar dat boeit me niets, ik ben wel moe maar als je bedenkt dat je in het volgende vliegtuig de hele tijd kan slapen hoeft dat nu niet.

We mochten in het volgende vliegtuig en ik dacht dat word lekker slapen. Maar toen werd ik wakker geschud door papa die zei dat het ontbijt klaar stond en dacht ik laat mij ik ben moe. Maar ja dat dacht ik, dus hij hoorde mij niet. Ik had eigenlijk geen honger maar ik heb toch maar wat gegeten want dat was wel slim zei hij. En dat was het ook wel.
In Thailand aangekomen. Was even wachten op de koffers maar we hebben ze wel gekregen. Er stond een mannetje met een bord met ‘LENDERS’ erop . Hee dat is mijn achternaam dus ik ging er naar toe en de rest volgde. Dat mannetje is ook echt klein maar dat is normaal, want in Thailand zijn de mensen allemaal klein.
Hij bracht ons naar een busje en de koffers gingen erin en wij dus ook…
Toen we er in zaten ging hij Engels praten tegen papa en mama dus kon ik hem niet verstaan, maar ja. We gingen naar hotel was echt IN de stad. We gingen naar binnen en het stonk… maar dat kwam door al het eten dat buiten aan de straten verkocht werd !

Toen we het pasje kregen gingen we naar de kamer. We hadden er 2 geboekt want in een kamer staat ook maar een 2-persoonsbed en daar pas je niet met 4 mensen in.

Daar in Bangkok bleven we 4 dagen in die vier dagen hebben we van alles gedaan.
We gingen de eerste dag dat we er waren meteen zwemmen want het was heeeeeet !
Voor de rest hebben we wat gegeten bij de KFC, heerlijk maar wel pittig. Die dag daarna werd ik wakker en we moesten snel weg om te ontbijten maar uiteindelijk heb we gewoon rustig ontbeten. We gingen naar Sea World, was echt gaaf we hebben haaien gezien en roggen echt vet! Toen hebben we in het hotel gegeten was lekker.
Die dag daarna hebben we gefietst door Bangkok, dat was echt grappig met die kleine fietsjes. De derde dag zijn we naar het Koninklijk paleis geweest. Het was heel warm en daardoor ook wat minder leuk. Daarna hebben we wat gedronken en iets gegeten bij de Mc Donalds gegeten en daar hadden ze Yoppy saus  grappig.
De 4e dag was meer een reisdag ,namelijk de hele dag met een busje. En toen ook naar een museum geweest. Ik hou niet zo van musea dus het was best saai, maar we hebben lekker geslapen bij de Rivier Kwai,heerlijk zelfs! Wel eerst gezwommen natuurlijk.
Die dag daarna gingen we naar de olifanten, was echt grappig maar de olifant moest ook door de modder. Toen gingen we met een busje naar de nachttrein, lekker geslapen. Toen we daarna uitstapten stond er weer iemand met een bordje waar op ‘LENDERS’ stond dus daar gingen we naar toe.
Hij bracht ons naar Elephant Hills Dat was echt leuk! Daar hebben we ze gewassen, eten voor ze gemaakt en gevoerd, echt gaaf! Daar na gingen we lekker slapen maar wel zwemmen er voor. We zaten in een leuke tent.

De dag daarna gingen we naar Elephant Rainforest camp. Was echt leuk we hebben moeten zwemmen in het meer, maar dat viel mee. fjuuww!
Ook gingen we die dag daarna kanoën, was vermoeiend maar wel leuk. Die dag moesten we ook weer met de boot maar nu naar Koh Samui…
Mama had het slotje in het water laten vallen en moest daar 100 Bath voor betalen hahaha. We gingen met de boot dus terug aan wal, super snelle boot en we komen ook nog allemaal andere tenten tegen.
Daar na gingen we naar de bus. Eigenlijk gingen we met de bus naar Koh Samui. En de veerboot.
We gingen naar een luxe hotel vond ik dan en het was behoorlijk modern.
We gingen eten en het was heerlijk, daarna gingen we slapen .

De volgende dag gingen we zwemmen en ontbijten en gingen we aan het strand liggen beetje verbrand maar ja. De volgende dag deden we precies het zelfde alleen gingen we deze avond wat eten in het stadje. Was heerlijk…

We hadden ook nog even iets gekocht van het vakantiegeld dat we van oma hadden gekregen.
Ik heb een tas gekocht met heel veel keer Thailand er op geschreven!
Die dag daarna moesten we wat eerder opstaan, omdat er een brunch was en we daarvoor moesten ontbijten omdat we niet meededen met die brunch. Want dat duurde veel te lang, vond ik dan…
Daarna gingen we zwemmen. Het water was echt super koud maar we hebben wel gezwommen.

Ook nog aan de zee allerlei dingen geschreven in het zand. De volgende dag gingen we wat eerder ontbijten omdat we naar een restaurantje gingen in de bergen waar je ook een heel mooi zwembad had en een mini dierentuin, echt leuk.
Was grappig; die nacht moesten we om half 4 op en werden we om 4 uur weg gebracht naar het vliegveld ik heb alleen maar geslapen dus heb ik niet veel van de reis beleefd…
En natuurlijk ook wel een beetje muziek geluisterd en films gekeken.
We werden opgehaald door opa en oma om terug naar huis te gaan!
Het duurde even maar we zijn nu weer thuis… END

Ik hoop dat jullie er van genoten hebben!

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Thailand.