Verre bijzondere reizen met kinderen

Je gunt je kind toch de wereld!

Bijzondere plekken om te bezoeken met de kinderen

Wel eens gehoord van de Lion’s Rock in Sri Lanka? Of de Stairway to Heaven op Hawaii? We hebben een top 4 van bijzondere plekken uit ons reisaanbod gemaakt; niet te missen tijdens een rondreis met het gezin!

1. Lion’s Rock, Sri Lanka

Dit rotsfort uit de 5e eeuw werd gebouwd door koning Kasayapa om zich te kunnen verdedigen voor de troepen van de voormalige koning. De rots heeft zijn naam te danken aan de twee reusachtige leeuwenklauwen aan de voet van de rots. De spiraaltrap omhoog, circa 1800 treden, leidt u naar de top van de rots. Het uitzicht vanaf de top is adembenemend en de klim zeker waard!

Ook de Lion’s Rock beklimmen tijdens een rondreis door Sri Lanka? Neemt u een kijkje op onze Sri Lanka pagina.

2. Stairway to Heaven (Haiku Stairs), Hawaii

De Haiku Stairs, beter bekend als Stairway to Heaven, bevind zich op het Hawaiiaanse eiland Oahu. Een steil pad met ruim 3.922 treden leidt naar de top van de berg. De trap is oorspronkelijk gebouwd in 1942 door de Amerikaanse marine en was tot 1987 toegankelijk voor publiek. Helaas zijn de trappen nu verboden terrein i.v.m. de veiligheid. Wel is een glimp zichtbaar van deze bijzondere trappen opvangen aan de voet van de berg.

Benieuwd naar onze rondreis op Hawaii? Neemt u een kijkje bij de reis Wuivende palmen en ruige stranden. Of bekijk al onze reizen naar Amerika.

3. Halong Bay, Vietnam

In het noordoosten van Vietnam ligt het mooie Halong Bay. Vreemd gevormde rotsen rijzen hier op uit zee en geven, samen met de vissersboten, een prachtig panorama. De eilanden zijn gemaakt van kalkstenen rotsen die vaak loodrecht uit zee oprijzen. Tijdens een boottocht met een traditionele jonk worden verschillende onbewoonde eilandjes en grotten bezocht; een indrukwekkende ervaring die niet gemist mag worden!

Benieuwd naar een boottocht door Halong Bay? Neemt u een kijkje op onze Vietnam pagina.

4. Antelope Canyon, Amerika

De Navajo Indianen noemen deze kloof ‘Tse Bighanilini’ ofwel ‘de plaats waar water door de rotsen stroomt’. Hoewel de Navajo’s de canyon jarenlang geheim hielden, is de Antelope Canyon tegenwoordig met een tour te bezoeken. Via een smalle opening wordt er  naar binnen gewandeld zich in een magische wereld bevindt tussen glooiende zandstenen wanden. Rond het middaguur is de lichtval hier op zijn mooist.

Benieuwd naar deze prachtige canyon? Neemt u een kijkje op onze Verenigde Staten pagina.

 

Volg Travelnauts op Facebook en Instagram
Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen?
‘Like’ ons dan op Facebook en volg ons op Instagram.