Reisverslag familie op reis door Zuid-Afrika

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 2 en 4 jaar

Wauw wat een onvergetelijke vakantie hebben wij achter de rug. Uiteraard verwacht je veel moois te zien als je naar zo een land gaaf, maar toch het was nog mooier dan voor te stellen.Zonder te willen slijmen daar ligt een groot deel van bij Travelnauts, die voor zeer goed verblijven en onwijs veel leuke tips hadden gezorgd. Het was keurig geregeld, wat het ontspannen en prettig maakte.

Wij zijn gestart in Kaapstad. Hoe bijzonder een stad die gesplitst word door Bergen. Met name the Waterfront (lekker toeristisch) en de Tafelberg waren favoriet. Het uitzicht vanaf de berg prachtig. In Kaapstad zijn veel speeltuintjes voor de kleintjes wat het voor ons ook aangenamer maakten, pret voor jong en oud.

Daarna zijn wij gereden naar Heidelberg, met de toffe stops en de minder toffe wegwerkzaamheden, waren wij daar vrij laat. Ook met de kinderzitjes waren wat problemen waardoor we laat konden vertrekken, maar al met al nog een leuke dag gehad met prachtige uitzichten langs de Garden Route. Dat is nog is auto rijden met een ongestrekt landschap om je heen. En de boerderij van boer Neel, die moet je zeker niet overslaan. Een heerlijk huisje en de toer in de ochtend was super leuk. Boer Neel verteld alles en de kinderen genieten volop. Super goede verzorging en heerlijk eten. Struisvogel mag niet ontbreken.

Vanuit daar naar Tsitsikamma wat weer nieuw landschap met zich mee brengt, langs kusten en bergen. We hebben hier toffe hikes gedaan en de hangbrug mocht niet ontbreken. Het huisje was voor onze jonge kids minder geschikt, omdat het een steile trap is met een flink gat vanaf boven. Dus daar zijn we creatief mee geweest.

Na Tsitsikamma hadden we een pauze in Oyster Bay, waar we eerlijk gezegd eerst afvroegen waar we beland waren. Als je verder rijd kom je in een super luxe verblijf en na een goede loop partij een uitgestrekt, prive!, strand. Wij waren in het laag seizoen en er was helemaal niemand op het strand. Wat een beleving, nog nooit meegemaakt.

Toen mochten we door naar Kariega Game Reserve. Op advies van Travelnauts een luxere game reserve geboekt, waar we super blij mee waren. Het wild zoals het hoort te zijn, zonder voedingen. En over de villa en luxe verzorging nog niet eens gesproken.  We hebben gedineerd bij kaarslicht en ontbeten in de bush bush. Met onze ranger JC diverse safari’s gemaakt, we hadden onwijs veel mazzel, olifanten, nijlpaarden, neushoorns, zebra’s, giraffen. We hebben het allemaal gezien. Zelfs de leeuwen. Die aan het jagen waren, hoe uniek.  Ik kan deze echt aan iedereen aanraden.

Na een wat moeilijker afscheid van Kariega naar Addo National Park. In eerste instantie viel het tegen na al het wild dat we gezien hadden, maar de tweede dag toeren met onze eigen auto hebben we onwijs gave dingen gezien. Een grote kudde olifanten en olifanten die in het water aan het spelen waren. Met de kids het spelletje dieren spotten was een groot succes.

Daarna relaxen op de glamping in Oudtshoorn, hoe tof. Voor de kinderen geweldig! Slapen in een tent en spelen waar je maar kan. De grotten vielen ons tegen, vooral omdat je gewend bent aan zoveel ruimte en rust en dit was ineen super toeristisch. Maar wat hebben we het energie level kunnen vullen op de glamping en zelf braaien mocht niet uitblijven.

Voor onze laatste stop hadden we nog een overnachting in Montagu. Dit was niet zo aan ons besteed, het hotel is prachtig, maar wat minder met kleine kinderen. En voor ons viel het stadje tegen. Wellicht waren we ook al teveel verwend met alles wat al meegemaakt hadden.

We hebben de reis wederom afgesloten, maar dan aan het strand, zoals we gevraagd hadden. We hadden een super verblijf. Recht aan het strand en een speeltuin voor de deur. De kinderen hebben uren gespeeld op het strand en in de speeltuin.  En achter ons de 12 apostelen en tafelberg. Het was echt super fijne rustige afsluiting, om na te kunnen genieten en nog even te relaxen.

Een super onvergetelijke reis! Naast dit leuke verslag heeft de familie ook een leuke blog bijgehouden met veel leuke reisinspiratie!

Bekijk hier al onze kindvriendelijke reizen naar Zuid-Afrika.