Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Vietnam

Het mooiste van Vietnam

Wilt u kennis maken met de Aziatische cultuur, zich verdiepen in een stukje wereldgeschiedenis en toch af en toe lekker op het strand kunnen liggen of mooie boottochten maken? Dan is een reis naar het gevarieerde Vietnam een aanrader. In dit gemakkelijk bereisbare land treft u alle facetten aan die uw reis onvergetelijk maken: vaar rond in de sprookjesachtige wateren van Halong Bay, ga op bezoek bij een bergstam in de bijzondere streek Sapa en snuif een stukje oorlogsgeschiedenis op in het mooie Hue of bij bezoekjes aan de indrukwekkende musea van Ho Chi Minh Stad of Hanoi. Prachtig wit strand met wuivende palmen treft u aan in het schilderachtige UNESCO-stadje Hoi An. Een gids zorgt ervoor dat u veilig op uw plaats van bestemming belandt, gemakkelijker kan bijna niet. Tijdens deze rondreis bezoekt u met uw gezin de mooiste en meeste indrukwekkende plekjes van Vietnam.

Reviews

Vietnam Familie Bonnevalle – Vandevelde in Vietnam 2 juli Brussel – Hanoi Drie jongens, Kobe 13, Stan 10 en Nils 8, elk met...
  • Fietsen
  • Boottochten
  • Strand & Zee
  • Watervallen
  • Lekker eten
  • Treintocht

Overzicht van dag tot dag

Dag 1
Amsterdam – Hanoi

U vliegt van Amsterdam naar Hanoi. Aankomst is de volgende dag.

Dag 2
Hanoi
Verblijf: Golden Lotus Luxury

Bij aankomst wordt u door onze lokale vertegenwoordiging ontvangen en naar uw hotel gebracht waar u zich kunt opfrissen en wellicht al Hanoi kunt gaan bewonderen.

Activiteiten: maak alvast kennis met Hanoi te voet of per riksja, bezoek de lokale marktjes en leuke straatjes, kom bij van uw vlucht in uw comfortabele hotel.

Dag 3
Hanoi
Verblijf: Golden Lotus Luxury

Ter vrije besteding. Bezoek mooie tempels zoals de Tempel van de Literatuur en de Ngoc Son Tempel. In de avond kunt u naar een voorstelling van het beroemde waterpoppen theater.

Activiteiten: bezoek tempels en pagodes, dwaal door de straatjes in Old Quarter en ga naar een voorstelling bij het waterpoppen theater.

Dag 4
Hanoi – Lao Cai
Verblijf: Slaaptrein ‘Chapa Express’

De ochtend en middag heeft u nog tijd om Hanoi verder te ontdekken. In de avond wordt u naar de nachttrein gebracht voor uw bezoek aan het berggebied Sapa. U verblijft met uw gezin in een slaapcoupé, een erg leuke ervaring voor jong en oud (er)!

Activiteiten: Laatste dag in Hanoi, nachttrein naar Lao Cai.

Dag 5
Lao Cai – Sapa
Verblijf: Nam Cang Riverside Lodge

’s Morgens arriveert u in Lao Cai en nuttigt u een ontbijt in een lokaal restaurant. Daarna reist u door naar Sapa. Na aankomst kunt u ervoor kiezen om direct naar uw hotel te gaan en het stadje en de omgeving op eigen gelegenheid te bezoeken. Maar wij kunnen u ook een tour door de omgeving aanbieden.

Activiteiten:  aankomt met de nachttrein, bezoek aan dorpjes van lokale bergstammen.

Dag 6
Sapa
Verblijf: Nam Cang Riverside Lodge

Bijna elke dag kunt u in de omgeving van Sapa een kleurrijke markt bezoeken. Op de markten komen de verschillende bergstammen voor het kopen van verkopen van hun producten.

Activiteiten: geniet van de kleurrijke kostuums van de locals en koop souvenirs.

Dag 7
Sapa – Hanoi
Verblijf: Slaaptrein ‘Chapa Express’

De ochtend is ter vrije besteding. In de  middag wordt u naar Lao Cai gebracht voor de treinreis naar Hanoi.

Activiteiten: Nachttrein terug naar Hanoi.

Dag 8
Hanoi – Halong Bay Cruise
Verblijf: Jasmine Cruise

In de ochtend komt u weer aan in Hanoi. Na het ontbijt wordt u naar Halong gebracht. Hier stapt u aan boord van de mooie Jasmine Cruise. U maakt een tweedaagse boottocht door het beroemde Halong Bay; een prachtige baai met kalkstenen rotsen, eilandjes, grotten, vissersboten en woonboten.

Activiteiten: varen door de prachtige Halong Bay, stops maken bij eilandjes en grotten, genieten van heerlijke gerechten aan boord.

Dag 9
Halong – Hue
Verblijf: Pilgrimage Hotel

U ontwaakt vandaag aan boord met een spectaculair uitzicht op de schilderachtige omgeving. U keert terug naar Hanoi voor uw vlucht naar Hue. In Hue vindt u het keizerlijke paleis, prachtige woonwijken, oude keizerlijke tombes en pagodes, oude legervoertuigen uit de Vietnam-oorlog en nog veel meer culturele en historische hoogstandjes.

Activiteiten: doe mee met de Tai Chi les op het zonnedek, geniet van de mooie vaarroute, ga een laatste keer kajakken en zwemmen, bezoek de grotten.

Dag 10
Hue
Verblijf: Pilgrimage Hotel

Maak vandaag een stadstour met een gids of ontdek de stad op eigen gelegenheid.

Activiteiten: bezoek het keizerlijke paleis, de verboden stad, de tombes en de legervoertuigen (ga op de foto bovenop een legertank!). Bezoek de Parfum rivier en maak een boottocht of fiets door de mooie oude stad.

Dag 11
Hue – Danang – Hoi An
Verblijf: Palm Garden Resort

De ochtend is ter vrije besteding. ’s Middags wordt u over de prachtige Wolkenpas naar Hoi An gebracht. Hoi An is een pittoresk vissersdorp, zelden zult u zo’n fotogeniek en schilderachtig Vietnamees dorpje tegenkomen. Net buiten het stadje ligt een prachtig langgerekt zandstrand en houdt u van vis dan kunt u hier in de vele restaurantjes heerlijke verse visgerechten krijgen.

Activiteiten: autorit over de mooie Wolkenpas met fotostops bij vergezichten, bezoek aan het Cham museum. Eerste kennismaking met Hoi An. Bezoek de boetiekjes, oude koopmanshuizen, kleine musea en vele kledingwinkels waar u kleding op maat kunt laten maken.

Dag 12 en dag 13
Hoi An
Verblijf: Palm Garden Resort

Deze dagen zijn geheel vrij in te delen. Volg een Vietnamese kookles (ook leuk voor de kinderen!), maak een wandeling door Hoi An onder begeleiding van een gids. Of huur een fiets en rijdt naar het prachtige strand net buiten het centrum van Hoi An.

Activiteiten: wandel door het knusse Hoi An, maak een fiets- of boottocht naar kleine dorpjes in de landelijke omgeving, laat kleding en schoenen op maat maken voor een koopje (tip voor de stoere kinderen: laat je naam borduren op een paar mooie sneakers). Of bezoek het strand op 4 km buiten het stadje, u kunt er per fiets of tuktuk komen en hier de gehele dag doorbrengen.

Dag 14
Hoi An – Danang – Ho Chi Minh City
Verblijf: Grand Silverland Hotel

Vandaag vliegt u naar Ho Chi Minh City. De tweede stad van Vietnam was vroeger de hoofdstad van het zuiden en is economisch gezien de belangrijkste stad van het land.

Activiteiten: een eerste kennismaking met Ho Chi Minh. Bezoek lokale markten of neem alvast een kijkje in het War Remnants Museum.

Dag 15
Ho Chi Minh stad
Verblijf: Grand Silverland Hotel

Deze dag is ter vrije besteding. Maar wij kunnen ook een stadsrondrit met een gids langs alle highlights die Ho Chi Minh rijk is verzorgen.

Activiteiten: bezoek de hoogtepunten van Ho Chi Minh Stad zoals het Historisch Museum, de Botanische Tuinen, de waterpoppententoonstelling, het Herenigingspaleis, de Kathedraal van Notre Dame en het hoofdpostkantoor.

Dag 16
Ho Chi Minh stad – Phan Thiet
Verblijf: Blue Ocean Resort

Deze ochtend wordt u naar Phan Thiet gebracht waar u de laatste dagen zult doorbrengen aan het heerlijke strand. Tijd om bij te komen van de reis en alle indrukken te verwerken.

Activiteiten: zonnen, zwemmen, zandkastelen bouwen.

Dag 16 –  dag 20
Phan Thiet
Verblijf: Blue Ocean Resort

In de omgeving van Phan Thiet liggen de mooiste stranden van Vietnam. Enkele van deze witte paradijsjes worden omzoomd door palmen, andere grenzen aan hoge rode zandduinen, die vooral bij zonsop- en ondergang voor een waar kleurenspel zorgen. Een paar heerlijke dagen om te relaxen!

Dag 21
Phan Thiet – Ho Chi Minh stad – Amsterdam

Uw rondreis door Vietnam eindigt vandaag. U wordt naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Amsterdam.

Aankomst dezelfde dag en einde van een prachtige vakantie….

Vietnam

Programma

Dag 1
Amsterdam – Hanoi

U vliegt van Amsterdam naar Hanoi. Aankomst is de volgende dag.

Dag 2
Hanoi
Verblijf: Golden Lotus Luxury

Bij aankomst wordt u door onze lokale vertegenwoordiging opgewacht en naar uw hotel gebracht waar u zich kunt opfrissen en wellicht al Hanoi kunt gaan bewonderen.

Hanoi
Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en is altijd al een belangrijk bestuurscentrum geweest. Het turbulente verleden met onder meer de Franse bezetting is te herkennen in de grote contrasten die u in deze stad vindt. Dat uit zich onder meer in de architectuur, die een mengelmoes is van traditionele Vietnamese bouwkunst en tal van koloniale gebouwen die dateren uit het tijdperk dat de Fransen de leiding over het land hadden. De Franse invloed treft u vooral in de indrukwekkende monumenten en gebouwen, boulevards met bomen en villa’s die het stadsbeeld domineren. De Vietnamese invloed is terug te vinden in prachtige vijvers, sierlijke tempels en sfeervolle parken. De verschillende wijken in Hanoi kennen allemaal hun eigen karakter. Het oude stadsgedeelte is echter nog steeds het kloppend hart van de stad. Hier vindt u de meeste restaurants, cafés, bars en winkels, maar ook nauwe straatjes met veel handwerklieden die het levendige handelscentrum draaiende houden.

Golden Lotus Luxury
Dit hotel ligt zeer centraal in Hanoi. U wandelt zo naar het Hoan Kiem meer en de gezellige straatjes van de French Quarter. Bovenop het dak van het hotel is een zwembad met zicht op de stad en het meer.

Dag 3
Hanoi
Verblijf: Golden Lotus Luxury

U heeft deze dag volop de tijd om Hanoi op eigen gelegenheid te ontdekken. Maar u kunt deze dag ook een stadswandeling maken met een gids waarbij u een bezoek brengt aan Ho Chi Minh’s mausoleum. De communistische leider Ho Chi Minh, president van Noord-Vietnam van 1954 tot 1969, ligt hier opgebaard in een glazen sarcofaag. Achter het mausoleum staat het huis waar hij woonde. Ook bezoekt u de indrukwekkende Tempel van de Literatuur en woont u een voorstelling bij in het Waterpoppentheater.

Dag 4
Hanoi – Lao Cai
Verblijf: Slaaptrein ‘Chapa Express’

De ochtend en middag heeft u nog tijd in Hanoi. Aan het begin van de avond wordt u naar het treinstation van Hanoi gebracht, waar u op de nachttrein stapt naar Lao Cai. Vertrektijd: 21.10 uur. U verblijft met uw gezin in een slaapcoupé, een erg leuke ervaring voor jong en oud(er)!

Dag 5
Lao Cai – Sapa
Verblijf: Nam Cang Riverside Lodge

Om 5:30 arriveert u in Lao Cai en nuttigt u een ontbijt in een lokaal restaurant. Aangekomen in Sapa waant u zich in een andere wereld. De drukte van Hanoi is ingeruild voor een vredig oord te midden van een schitterende bergwereld. De zomers zijn er koel en de winters koud.

Na aankomst kunt u ervoor kiezen om direct naar uw hotel te gaan en het stadje en de omgeving op eigen gelegenheid te bezoeken. Maar wij kunnen u ook een tour aanbieden naar Tan Van Village. U maakt een tocht per auto langs valleien en maakt een wandeling van circa een half uur naar de Rattan brug. Ook bezoekt u een etnische dorpje waar de Giay stam woont.

Nam Cang Riverside Lodge
De mooie homestay lodge Nam Cang Riverside ligt ver weg van de vrij drukke stad Sapa. U verblijft hier middenin de prachtige groene vallei, direct aan de rivier. Vanaf de grote veranda heeft u een mooi uitzicht op de rivier, waar kinderen van de Red Dao bergstam graag in zwemmen. In de directe omgeving van het hotel draait het vooral om genieten van de natuur en een bezoek aan het lokale dorp.

Dag 6
Sapa
Verblijf: Nam Cang Riverside Lodge

Vandaag kunt u een bezoek brengen aan de kleurrijke markten in de omgeving. U kijkt uw ogen uit, alle bewoners zijn gekleed in hun meest kleurrijke kostuums en gaan naar de markt om producten uit te wisselen en souvenirs te verkopen. Daarna volgt een wandeltocht in het Ban Pho dorp, waarbij u onderweg een lunch nuttigt. Vervolgens wordt u teruggebracht naar Sapa. Vergeet niet af en toe uit het raam te kijken naar het prachtige, schilderachtige landschap wat aan u voorbijtrekt.

Dag 7
Sapa – Hanoi
Verblijf: Slaaptrein ‘Chapa Express’

Na het ontbijt checkt u uit en heeft u nog de gelegenheid om zelf door het dorp of de omgeving te wandelen.

Aan het einde van de dag keert u terug naar Sapa, waar u zich klaar maakt voor de treinreis naar Hanoi.

Dag 8
Hanoi – Halong Bay Cruise
Verblijf: Jasmine Cruise

In de ochtend komt u weer aan in Hanoi en wordt u naar een lokaal restaurant gebracht voor een heerlijk ontbijt. Vervolgens wordt u naar Halong gebracht (circa 170 km) en kunt u onderweg het Vietnamese landschap en de dorpjes bewonderen.

In het noordwesten van Vietnam ligt het overweldigende Halong Bay. Vreemd gevormde rotsen rijzen hier op uit zee en geven, samen met de vissersboten, een prachtig panorama. In feite zijn het ruim 3000, vaak loodrecht uit zee oprijzende kalkstenen eilandjes, waarvan er een groot aantal grotten herbergt. De meeste zijn onbewoond. Een tocht met een traditionele jonk, opgetuigd met bruine en witte zeilen, door deze Golf van Tonkin is een must tijdens een bezoek aan Noord-Vietnam. Een indrukwekkende ervaring.

Boottocht door Halong Bay
De ‘Jasmine Cruise’ is een traditionele Vietnamese boot waar u vandaag de omgeving mee gaat verkennen. U vaart langs kleine vissersdorpjes als Hon Gai, Cam Pha en Vung Vieng, Teapot Island en Monster Head terwijl u een lunchbuffet met diverse visgerechten krijgt aangeboden. Gedurende de tocht vaart u langs de beroemde Halong Bay en bezoekt u verschillende eilanden en grotten.

Dag 9
Halong – Hue
Verblijf: Pilgrimage Hotel

U ontwaakt vandaag aan boord met een spectaculair uitzicht op de schilderachtige omgeving. Geniet van een kopje thee of koffie en doe mee met de Tai Chi les (een Chinese bewegingskunst, gericht op de bevordering van lichamelijke gezondheid en geestelijk welzijn) die op het zonnedek wordt gegeven. U vaart langs prachtige plekjes zoals de grotten van Trong, Trinh Nu en Me Cung. Ook de Toad Islands zijn adembenemend vanaf het water en u heeft de gelegenheid om de Tam Cung grotten te bezoeken. Aan boord wordt een uitgebreide buffet brunch geserveerd, waarna u weer terug vaart naar Halong City.

Bij aankomst wordt u naar u naar de luchthaven van Hanoi gebracht voor uw vlucht naar Hue. Hue staat bekend als stad waar de Vietnamese cultuur zijn oorsprong kent en waar deze het best bewaard is gebleven.

Pilgrimage Hotel
Buiten het stadje Hue, in het prachtige berglandschap, ligt het Pilgrimage Village resort. Het  boutique hotel is gebouwd in de stijl van een Vietnamees dorp, met straatjes en huisjes (villa’s).  Met de gratis shuttle van het hotel bent u in circa 15 minuten in de drukte van Hue.

Dag 10
Hue
Verblijf: Pilgrimage Hotel

Deze dag kunt u zelf Hue ontdekken, of boek een stadstour met gids. Tijdens de stadstour maakt u een tocht over de Parfum rivier en bezoekt u de Thien Mu pagode één van de oudste religieuze gebouwen in de stad.

Of wat dacht u van een fietstocht langs bamboevelden, dorpjes, de Thanh Toan brug, rijstvelden, Sam markt en de Thuong Lam pagode? Een erg leuke manier om de omgeving van Hue te bekijken.

Dag 11
Hue – Danang – Hoi An
Verblijf: Palm Garden Resort

De ochtend is ter vrije besteding.

’s Middags wordt u opgehaald bij uw hotel. Over de Wolkenpas rijdt u richting Danang. Over de pas waait meestal een koele bries, die prachtige wolkenformaties voortstuwt en bij goed weer een mooi uitzicht biedt. Een prachtige route tussen Hue en Hoi An met indrukwekkende vergezichten! Alvorens u Hoi An bereikt, stopt in bij Lam Co voor het prachtige uitzicht over het schiereiland en de baai en bezoekt u in Danang het Cham museum. Vanuit Danang rijdt u door naar eindbestemming Hoi An.

Palm Garden Resort
Dit eersteklasse resort ligt direct aan het mooie zandstrand van Cua Dai. Na een dagje Hoi An kunt u heerlijk bijkomen of een kayak of surfboard huren. Voor kinderen is er een kidsclub en zij kunnen zich uitleven in het speeltuintje. Met de  shuttle van het hotel bent u in circa 5 minuten in de gezelligheid van Hoi An. Ook is het mogelijk om een fiets te huren en naar Hoi An te fietsen.

Dag 12 – dag 13
Hoi An
Verblijf: Palm Garden Resort

Deze dagen zijn te vrije besteding. Travelnauts kan voor uw gezin een stadswandeling door Hoi An reserveren. U bezoekt tijdens de wandeling één van de opengestelde koopmanshuizen, het Tan Ky huis. Door de eeuwen heen bouwden Chinese en Japanse kooplieden in Hoi An imposante pakhuizen die tevens dienst deden als woonhuis. Opvallend genoeg lieten toentertijd ook welgestelde Vietnamezen hun woningen bouwen volgens die nieuwe buitenlandse inzichten. Het Tan Ky huis is hiervan een goed voorbeeld. Verder bezoekt u de Fukien Assembly Hall en de 400 jaar oude Japanse brug. Daarnaast kunt u vandaag kennis maken met de Vietnamese textielindustrie en aanschouwt u hoe zijde wordt verwerkt.

Ook kunnen wij voor u een kookworkshop reserveren. Op de markt  doet u inkopen en op de kookschool wordt u begeleidt door een ervaren kok. Wellicht gaat u aan de slag met de specialiteit van de lokale keuken: cao lầu, een authentieke noedelsoep waarvoor water wordt gebruikt uit een plaatselijke bron. Maar ook andere gerechten zijn mogelijk; er is geen betere manier om kennis te maken met de traditionele Vietnamese keuken! Uiteraard kunt u het eindresultaat zelf beoordelen…

Dag 14
Hoi An – Ho Chi Minh stad
Verblijf: Grand Silverland Hotel

U wordt bij het hotel in Hoi An opgehaald en naar de luchthaven van Danang gebracht voor uw vlucht naar Ho Chi Minh stad. Bij aankomst in Ho Chi Minh stad wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht.

Ho Chi Minh stad stond voorheen bekend als Saigon maar is tegenwoordig vernoemd naar de belangrijkste Vietnamese vrijheidsstrijder tegen het kolonialisme. De tweede stad van Vietnam was vroeger de hoofdstad van het zuiden en is voor de economie de belangrijkste stad van het land. Ho Chi Minh telt circa vier miljoen inwoners en ademt in sommige wijken nog de sfeer uit de Franse koloniale tijd. De stad is altijd een ontmoetingsplaats van culturen geweest. Dit blijkt uit de talloze tempels, kerken, moskeeën, het bedrijvige Chinatown, de oosterse markten en het oude koloniale Franse centrum met de brede boulevards. Het openbare leven in Ho Chi Minh vindt plaats op straat, waardoor u veel in aanraking zult komen met de lokale bevolking.

Grand Silverland Hotel
Dit hotel ligt centraal in Ho Chi Minh stad. Op loopafstand bevindt zich de Ben Thanh Market  waar de inwoners van Ho Chi Minh stad hun inkopen doen, maar waar u ook een leuk souvenir kunt kopen. Erg fijn is het zwembad op het dak.

Dag 15
Ho Chi Minh stad
Verblijf: Grand Silverland Hotel

Deze dag is ter vrije besteding. Wij kunnen voor u een stadstour met gids verzorgen. Tijdens deze tour bezoekt u onder andere het Historisch Museum, met een interessante collectie archeologische voorwerpen.  De waterpoppententoonstelling en het Herenigingspaleis, een modern gebouw uit 1966. Het was het presidentieel paleis van Zuid-Vietnam. Hier eindigde de Vietnamoorlog toen een Noordvietnamese tank de poort ramde. Die tank, met nummer 843, staat in de tuin van het paleis. Verder rijdt u langs de Kathedraal van Notre Dame en het hoofdpostkantoor. Na de lunch bezoekt u Chinatown met de Binh Tay markt en de Thien Hau Pagode.

Ook kunnen wij een excursie aanbieden naar de Cu Chi tunnels. De ondergrondse tunnels van Cu Chi zullen waarschijnlijk diepe indruk op u maken. Deze tunnels liggen 35 kilometer ten noordwesten van Ho Chi Minh Stad en tijdens de Vietnamoorlog vormde dit 265 kilometer lange gangenstelsel een grote Vietcongbasis. Als u zelf een stukje door de gangen wilt kruipen, is het aan te raden oude kleren te dragen en eventueel een zaklamp mee te nemen. De originele tunnels zijn erg smal, maar een aantal tunnels is groter gemaakt, zodat ook westerse mensen een beeld kunnen krijgen van de omstandigheden waaronder vele Vietnamezen tijdens de oorlog hebben geleefd.

Dag 16
Ho Chi Minh stad – Phan Thiet / Mui Ne
Verblijf: Blue Ocean Resort

Deze ochtend wordt u naar het strand van Phan Thiet gebracht waar u de laatste nachten zult doorbrengen.

Blue Ocean Resort
Dit mooie resort ligt aan het prachtige zandstrand van Mui Ne. Het is hier heerlijk toeven, zo in de mooie tuin, grenzend aan het witte zandstrand. Het resort is ruim opgezet en is ingericht met moderne frisse kleuren. Het Blue Ocean Resort is een uitstekende keuze voor uw strandvakantie in Mui Ne! Het hotel is direct aan zee gelegen, het strand is mooi, echt bounty, genieten dus!

Dag 16 – 20
Phan Thiet / Mui Ne
Verblijf: Blue Ocean Resort

Phan Thiet is een leuke stad met een pittoreske vissershaven. Ten oosten van de stad liggen enkele van de mooiste stranden van Vietnam. Veel van deze witte paradijsjes worden omzoomd door palmen, andere grenzen aan hoge rode zandduinen, die vooral bij zonsop- en ondergang voor een waar kleurenspel zorgen.

Bij Mui Ne kunt u ook de prachtige rode en witte zandduinen in de omgeving verkennen. Boek een tour of charter uw eigen gids/chauffeur voor een dagje ‘zand’. Bezoek eerst de dichtbij gelegen rode zandduinen waar u, behalve prachtige foto’s, mooie wandeling kunt maken en van de lokale kinderen een stuk plastic kunt huren om met uw kids van zandduin naar zandduin kunt glijden. Echt een niet-te-missen ervaring. Vervolgens rijdt u verder naar de witte zandduinen, waar u eveneens over het zand kunt surfen, een wandeling kunt maken of een tripje met een zandbuggy kunt maken.

Een paar heerlijke dagen om te relaxen!

Dag 21
Phan Thiet / Mui Ne – Ho Chi Minh stad – Amsterdam

Uw rondreis door Vietnam eindigt vandaag. U wordt naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Amsterdam.

Aankomst dezelfde dag en einde van een prachtige vakantie….

Vietnam

Prijzen

De prijzen voor de arrangementen zijn afhankelijk van vertrekdatum, duur van uw verblijf, hotelkeuze, gezinssamenstelling en verzorging. Vraagt u gerust een vrijblijvend reisvoorstel aan voor een gedetailleerd kostenoverzicht. Kinderen krijgen 25% korting op de vliegtickets en baby’s (tot 2 jaar) krijgen tot 90% korting op de vliegtickets.

Inclusief:
Retourtickets inclusief luchthavenbelasting
– Binnenlandse vlucht (Hanoi – Hue, Danang – Ho Chi Minh)
– Verblijf en verzorging conform programma
– Overnachting in de genoemde hotels en kamertypes
– Vervoer en tours per minibus met een Engelssprekende gids
– Visumauthorisatie voor Vietnam (dit zijn niet de kosten voor het eigenlijke visum)
– Halong Bay Cruise
– Slaapcabines nachttreinen (Hanoi – Sapa – Hanoi)
– Documentatiepakket voor vertrek

Exclusief:
Overige maaltijden en persoonlijke uitgaven
– Fooien
– Visumkosten (U$ 45,- per persoon onder voorbehoud van wijzigingen)
– Optionele excursies

Vietnam

Praktisch

Geschiedenis
Ook Vietnam, net zoals vele andere landen in de regio, heeft een rijke historie van oorlogen. Het noorden en zuiden is vanaf het begin van onze jaartelling verdeeld geweest. Het zuidelijk deel is een eigen koninkrijk, Funan, geweest tot ca. 200 n. Chr. Daarna viel het gebied in handen van de Chinezen. Onder leiding van Ngo Quyen werden in 938 n. Chr. de Chinezen verslagen. In 1858 startten de Fransen de aanval, waarbij zij in 1867 geheel Zuid-Vietnam hadden veroverd. Het werd een Frans kolonie.

Onder leiding van Ho Chi Minh, werd de Vietnamese tegenaanval gewonnen. In 1954 werd het verdrag van Geneve getekend. Het land werd in 2 zones opgedeeld; het noorden, communistisch en het anticommunistische zuiden. De koude oorlog, de bemoeienissen van China/Rusland aan de ene kant en de Amerikanen aan de andere kant, resulteerde in de Vietnamoorlog. Er werd in 1973 een vredesverdrag getekend.

Direct na deze oorlog ontstond er onenigheid met de Rode Khmer, aan de grens met Cambodja. Deze vrede werd in 1989 pas getekend.

Hoofdstad:
De hoofdstad van Vietnam is Hanoi.

Oppervlakte:
330.972 km2

Aantal inwoners:
95.261.021 (2016)

Grenst aan
Noorden: China
Oosten/Zuiden: Zuid Chinese Zee
Westen: Laos en Cambodja

Taal:
De officiële taal is Vietnamees. Er wordt beperkt  Frans en Engels gesproken.

Sport:
Voetbal, tennis, badminton, volleybal, tafeltennis en martial arts.

Veiligheid:
Vietnam is een uiterst veilig land om naar toe te gaan.

Elektriciteit
Het voltage in Vietnam is 110 of 220. In de grote hotels heeft u geen verloopstekker nodig, echter in de kleinere hotels wel.

Inentingen
Volgens onze laatste informatie heeft u nodig:

-DTP
-Hepatitis A
-Buiktyfus

Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Verder werkt Travelnauts samen met de organisatie Thuisvaccinatie, uiteraard voor vaccinatie bij u thuis: www.thuisvaccinatie.nl.

Religie:
93% Boeddhisme, 7% Rooms-Katholiek

Geld/Bankzaken

Valuta:
De valuta in Vietnam is de Vietnamese New Dong (VND). De waarde van 1 Euro is ca. 24.000 VND. U kunt Euro’s wisselen in de grote hotels en bij de banken. Amerikaanse Dollars worden eerder geaccepteerd. In de grotere hotels kunt u met creditcards  terecht. Op steeds meer plaatsen kan inmiddels gepind worden. Dit, wanneer uw bankpas voorzien is van het Cirrus of Maestro teken.

Prijsindicatie

Ontbijt € 2,-
Lunch € 4,-
Diner € 8,-
Koffie € 0,50
Bier € 1,-
Frisdrank € 0,50

In de wat luxere hotels zullen de prijzen wat hoger liggen.

Fooien:

Ook in Vietnam worden fooien gewaardeerd. In restaurants berekenen 15% van de rekening. Verder zijn de salarissen voor het personeel wat de kamers schoonmaakt niet hoog. Het wordt zeer gewaardeerd indien u bij het vertrek of bij een langer verblijf om de dag een wat achter laat, ca. VND 10.000 tot VND 20.000 per dag. Voor het dragen van de koffer ca. VND 10.000 per koffer.

Feestdagen

Nieuwjaarsdag 01 januari
Vietnamees Nieuwjaar 10-13 februari
Vrouwendag 08 maart
Dag van de koning 19 april
Dag van de Arbeid 01 mei
Dag van Ho Chi Minh 19 mei
Geboortedag Buddha 24 mei
Onafhankelijkheidsdag 02 september
Kerstmis 25 december

U dient verder rekening te houden met diverse ander feestdagen die van jaar tot jaar op een andere dag vallen.

Beste reistijd:
Vietnam kunt u het gehele jaar bezoeken. Het is een “uitgerekt” land, waardoor er nogal wat  klimaatverschillen zijn. Alleen het noorden kent van december tot ongeveer maart perioden waarin het koud en mistig kan zijn. Tegelijkertijd is het in het zuiden dan nog steeds warm en tropisch. Op grotere hoogten kan het eveneens fris zijn. De regentijd kent, zoals in alle landen, een flinke tropische bui in de namiddag. De neerslag is dan wel heftig, maar vervolgens klaart het weer op. In de maanden juli en augustus is de kans op een tyfoon het grootst.

Tijdsverschil:
In de zomer is het 5 uur later en in de winter is het 6 uur later.

Douane:
Vietnam is een land waar veel namaakartikelen worden geproduceerd. Let op: het is niet toegestaan om namaak merkartikelen mee naar Nederland te nemen. U loopt een grote kans dat uw aangekochte spullen in beslag worden genomen bij aankomst in Nederland.

Paspoort en visa:
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal 6 maanden na vertrek uit Vietnam geldig is. Indien er kinderen met u mee reizen dienen zij in het bezit te zijn van een eigen paspoort. Verder dient u in het bezit te zijn van een visum. Dit moet u voor vertrek laten verzorgen. Dit kan alleen door middel van een autorisatie brief, die u na reservering bij Travelnauts, zult ontvangen. Hiermee kunt u naar de ambassade om het visum te laten verzorgen. Bij boeking zullen we u uiteraard nader informeren.

Vervoer ter plaatse
Trein: er is een treinverbinding tussen Ho Chi Minh stad en Hanoi. Vanwege de lange reisduur, raden wij dit af met kinderen. Van Hanoi naar Sapa v.v. reist u per comfortabele toeristentrein.
Bus: er zijn voldoende mogelijkheden om met de bus door Vietnam te reizen. De gewone bussen zijn echter af te raden. Wel kunt u gebruik maken van de speciale toeristenbusjes, die op vaste routes tussen de grote plaatsen rijden.
Taxi: met name in de grote steden is het een gemakkelijke en voordelige manier van vervoer. Houdt u er rekening mee dat de taxi’s geen kinderzitjes hebben. Taxi’s hebben bijna altijd een meter. Zo niet, dan dient u voor vertrek een prijs af te spreken. De taxi’s bij de hotels zijn vaak duurder dan de taxi`s  die u  aanhoudt langs de weg.
Fietsriksja’s (cyclo’s) en tonga’s (paard-en-wagens) hebben geen meter, zodat het bij deze vervoermiddelen zaak is om van tevoren een prijs af te spreken.

Binnenlandse vluchten: U kunt met Vietnam Airways op vele steden binnen Vietnam vliegen. Let wel: het kan voorkomen dat vluchten op het laatste moment worden geannuleerd of gewijzigd. 

Klimaat
Vietnam kunt u het gehele jaar bezoeken. Het is een “uitgerekt” land, waardoor er nogal klimaat verschillen zijn. Alleen het noorden kent van december tot ongeveer maart perioden waarin het koud en mistig kan zijn. Tegelijkertijd is het in het zuiden dan nog steeds warm en tropisch. Op grotere hoogten kan het eveneens fris zijn. De regentijd kent, zoals in alle landen, een flinke tropische bui in de namiddag. De neerslag is dan wel heftig, maar vervolgens klaart het weer op. In de maanden juli en augustus is de kans op een tyfoon het grootst. 

Vietnam heeft een tropisch regenklimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van rond de 30C. Het klimaat is onder te verdelen in twee regio’s:

Zuiden: tropisch, gemiddelde jaartemperatuur van 28C. De regentijd is van mei tot november.
Noorden: de regenperiode is van april tot oktober (dus korter). De gemiddelde temperatuur is ongeveer 25C.  April tot september zijn de warmste maanden. In de hoger gelegen gebieden kan het in de winter vriezen en er kan sneeuw liggen.

Zonnebescherming:
Gebruik factor 30 als minimale beschermingsfactor tegen de schadelijke UV straling van de zon. Houd rekening met het huidtype van uw kind. Blijf uit de zon tussen 11.00 uur en 15.00 uur. Neem een zonneparaplu mee als u met een baby reist.

Kleding:
Luchtige katoenen kleding is aan te raden. Let wel op; een groot aantal hotels hebben airconditioning, waardoor het in de publieke ruimtes wat fris kan zijn. Verder dient u ook warme kleding mee te nemen vanwege hoger gelegen gebieden zoals Sapa.

Eten en drinken:
Een geweldige mix van vele gerechten. Veel vis vanwege de ligging aan zee, o.a. garnalen en kreeft. Verder kunt u lamsvlees, loempia’s, rijst en mie eten, en vanwege de Franse overheersing kunt u er Frans stokbrood, croissants en frietjes tegenkomen. Verder is er in Vietnam veel vers fruit te krijgen.

Ontbijt:
De Vietnamezen eten als ontbijt Bánh mì kẹp Thịt; een Vietnamese baguette (Frans stokbrood) met paté, Vietnamese mayonaise, verschillende soorten vleesbeleg, meestal ham. Bij het ontbijt hoort ook  kaas, een Vietnamese salami, zure wortel, rettich, komkommer en wat koriander en zwarte peper. Er wordt  gebakken ei met uien en sojasaus gegeten, samen met een baguette. En men drinkt koffie, thee of verse vruchtensappen.

Terug naar reviews

Vietnam

Familie Bonnevalle – Vandevelde in Vietnam

2 juli Brussel – Hanoi
Drie jongens, Kobe 13, Stan 10 en Nils 8, elk met een rugzak vol strips en wat snoepjes, drie reistassen, papa met nieuw fototoestel, mama met het reisplan van Travelnauts….Vietnam we komen er aan….wel eerst nog eventjes een vlucht van 14 uur voor de boeg.

3 juli Hanoi
Na de lange vlucht staan er een gids en chauffeur ons op te wachten om ons naar ons hotel in het centrum van Hanoi te brengen. De gids brieft ons kort en spreekt met ons af voor morgenvroeg. Wij hebben nu een middag de tijd om de stad even rustig te ontdekken….rustig is misschien niet het juiste woord met zo’n 5 miljoen brommers in de stad die kris kras door elkaar rijden. De straat oversteken is geen lachertje.

Mensen met overvolle fietsen, volgeladen brommers, eetkraampjes, vrouwen die groenten snijden, wassen en koken op de grond,…we zijn duidelijk in Vietnam.

4 juli Hanoi
Vandaag de Highlightstour van Hanoi op het programma. De gids staat ons ’s morgens op te wachten in de lobby van ons hotel. Zij gidst ons de hele dag door Hanoi. Op het programma: bezoek aan het Mausoleum van Ho Chi Minh, de Tempel van de Literatuur een fijne fietstocht door de stad, De Pagode met één zuil en het Water Puppet Theatre (werelderfgoed).

Indrukwekkend om te zien hoeveel Vietnamezen er nog dagelijks in de rij komen aanschuiven om een bezoek te brengen aan de vroegere leider Ho Ch Minh. De jongens genoten vooral van het watermarionettentheater en de fietstocht door de stad. Wel was het toch ook wennen aan de temperatuur. Heet en vochtig…blij dat we ‘s avonds een frisse douche kunnen nemen.

5 juli Hanoi
Vandaag worden we opgepikt om een bezoek te brengen aan de Parfumpagode. (deze tour heeft onze gids ter plaatse nog vastgelegd voor ons). Deze kan je alleen bereiken via een boottochtje. Heel rustig en aangenaam. Langs de kant van de rivier bloeien overal mooie lotusbloemen. Met de kabellift en tientallen trappen bereiken we de pagode.

Heet, heet, heet,…zweetdruppels op de neuzen van onze jongens, …maar nadien werden we verfrist door een heerlijke, afkoelende regenbui.

Die avond worden we door de gids naar het station gebracht waar we de Sapaly Express nachttrein opstappen.

We installeren ons in onze 2 afgehuurde cabines. Opgedekte bedden, pantoffeltjes, tandenborstels en drinken staan voor klaar voor ons. Nog even wat lezen, spelen op de i-pad (gelukkig is hier ook wifi 😊 ) en dan gaan we een hobbelige nacht tegemoet.

6 juli Sapa
Tegen 6 uur ’s morgens bereiken we Sapa. Wanneer we uit de trein stappen staat er een nieuwe gids op ons te wachten. Ze rijdt met ons naar ons hotel Sunny Mountain. Tip: let op het zwembad is niet gevuld tijdens juli-augustus.

We ontbijten en frissen ons wat op en gaan dan een wandeling maken naar Tan Van Village. Tijdens onze wandeling van 8 km worden we vergezeld door twee lokale vrouwen vanuit het etnisch dorpje.

De gids vertelt over de verschillende stammen die hier in de regio van Sapa wonen, laat ons genieten van mooie langs valleien en rijstvelden. ‘s Middags eten we bij een plaatselijke familie lekker Vietnamees.

In de namiddag gaan we zelf nog met een taxi naar Cat Cat Village, maar zoals onze gids al zei (en daarom ook ons programma van morgen wijzigde) is dit wel veel toeristischer en minder ‘natuurlijk’.

7 juli Sapa
Een hele mooie wandeling van 9 km tussen de rijstvelden én door dorpjes van inheemse stammen. De gids schrapt Cat Cat en gaat met ons naar een minder toeristische plaats, maar oh zo mooi tussen rijstvelden gelegen in mooie valleien. Mensen in mooie, kleurrijke kledij die heel basic maar vreedzaam wonen. Twee vrouwen stappen mee en hielden een paraplu boven ons bij een kleine regenbui. Wel proberen ze op het einde van de wandeling iets dat ze handgemaakt hebben te verkopen voor kleine bedragen.

’s Middags aten we bij een plaatselijke familie met uitzicht op een prachtige rijstvallei.

In de namiddag bezoeken we een markt (ogen te weinig om alles te zien, van kleurrijke dingen tot heel bizare), het dorpje Sapa en s’ avonds laten we allemaal onze voeten masseren (dit hadden we wel verdiend na twee dagen lang stappen). Dit was een heel plezierige moment voor onze jongens en de meisjes van het salon 😊

8 juli Sapa
In plaats van onze geplande lange rit naar een lokale markt van een inheemse stam (de gids raadde ons dat af om onze jongens deze lange rit te besparen), neemt onze fijne gids ons mee op uitstap naar enkele watervallen, zeker de moeite waard.

’s Avonds worden we terug gebracht naar het station, want daar wacht weer onze nachttrein op ons. We gaan weer hobbelend in slaap vallen.

9 juli – 10 juli Hanoi -Halong Bay
De trein komt in Hanoi toe rond 5u30. We worden opgewacht door de gids die we hadden in Hanoi en zij brengt ons na een ontbijt in een Hotel, naar onze Valentine Junk boot in Halong Bay. Een mooie kleine boot, (met nog 1 ander gezin met drie kinderen), die ons vaart langs een van de zeven wereldwonderen Halong Bay. Prachtig!

We werden verwend met lekker eten, kookdemonstratie en fijne uitstappen naar een grot en naar een strandje om te zwemmen.

10 juli Halong Bay -Hue
Na een nacht op de boot en een lekkere brunch varen we terug naar de haven en worden we door onze chauffeur en gids naar de luchthaven gebracht. Onderweg geeft ze ons nog wat meer uitleg over de rijstvelden en laat ze ons een plaatselijke pottenbakkerij zien. Dit waren fijne tussenstoppen voor ons en de jongens.

Ter land, per spoor, ter zee en in de lucht… we nemen het vliegtuig in Hanoi naar Hue. Na een dik uur vliegen staat een nieuwe gids ons op te wachten in de luchthaven van Hue. Ze brengt ons naar het hotel. We genieten eerst nog van een duik in het zwembad op het dak van het hotel en dan van een zalige nachtrust in een gewoon bed.

11 juli
’s Morgens neemt de gids ons mee voor een Highlightstour in Hue. Ruby onze gids van 23 jaar is ongeloofelijk. Knap hoe zij kan vertellen en hoeveel ze weet. Voor de jongens moeten we de gids soms vragen om even te wachten zodat we de verhalen over de geschiedenis van Hue en Vietnam kunnen vertalen voor hen.

Keizerlijke tombes, immense pagodes, mausoleums, rondvaart op de Parfum-rivier,…. Onderweg mogen we zelf wierrookstokjes rollen en zien we hoe rijsthoedjes gemaakt worden.

12 juli
We rijden onder begeleiding van onze gids Ruby naar Hoi An. Onderweg stoppen we bij strandjes en viskraampjes. In de namiddag op de verjaardag van onze oudste zoon, gaan we naar het strand.

’s Avonds genieten we van een duik in het gezellige zwembad van ons klein charmant hotelletje en van het romantische en sprookjesachtige Hoi An.

13 juli-15 juli
We worden rondgeleid in het stadje Hoi An (wel heel toeristisch vooral in de namiddag) door onze gids. Het stadje staat ook op de lijst van Werelderfgoed vanwege zijn koopmanshuizen, Japanse brug, tunnelhuizen, Vietnamese en Chinese tempels…

De volgende dagen nemen we wat rust, genieten van het charmante, maar drukke, stadje en van de warme en aangename zee en strandbars. Er wordt ook aangeraden om met de fietsen die je in het hotel kan huren naar het strandje te gaan 4 km verderop. Dit deden we uiteindelijk toch niet omdat het toch wel behoorlijk druk kan zijn met al die brommers op de weg. We namen telkens een taxi, deze rit kost bijna niets.

16 juli – 17 juli
We verlaten Hoi An en rijden naar de luchthaven voor een korte vlucht naar Ho Chi Minh. We landen in de late namiddag en wederom staan een nieuwe gids en nieuwe chauffeur ons keurig op te wachten. Ze brengen ons naar het Grand Silverland Hotel in het midden van de stad waar we onze jongens genieten van een avondduik in het zwembad op het elfde verdiep. We gaan nog een ijsje smullen in de foodmarket recht tegenover ons hotel en kruipen dan onder de wol, hoewel een laken al genoeg is met die zwoele temperaturen 😊.

De volgende ochtend hebben we een uitstap op ons programma. We rijden naar de Tunnels van Cu-Chi. Het ondergrondse tunnelcomplex van 265 km lang van tijdens de Vietnamoorlog. Hier krijgen we de geschiedenis te horen en leggen we gelukkig maar een heel klein stukje af in deze benauwde ondergrondse tunnel. Nadien bezoeken we het oorlogsmuseum waar we toch wel wat stil van werden. De bunker en het verhaal errond in het presidentieel paleis van Ho Chi Minh vonden onze jongens ook wel indrukwekkend.

18 juli tot 22 juli
In de ochtend worden we vroeg opgepikt en worden we naar onze laatste bestemming gebracht. Een verblijf in Victoria Phan Thiet Beach Resort & Spa. Een heerlijk verblijf om wat uit te rusten na meer dan twee weken rondreizen én om terug te blikken op ons afwisselend en indrukwekkend verblijf in Vietnam.

En wat wil een mens nog meer, juli = laagseizoen: het leek alsof we heel het resort voor onszelf hadden afgehuurd, we waren er bijna helemaal alleen 😊

Genieten van lekker eten, zwemmen, surfen, massage en van mekaar.

Op 20 juli boekten we via het hotel nog een laatste kleine uitstap naar de rode rotsen, vissershaven, de rode en witte zandduinen van Mui Ne. Warm warm warm, zand zand zand, leuk leuk leuk…

22 juli
In de voormiddag genieten we nog wat van de zee en het zwembad en om 12 uur worden we teruggebracht naar de Ho Ch Minh. Daar stappen we op de het vliegtuig met elk van ons een rugzak, deze keer niet gevuld met strips of leesboeken, maar met heel veel mooie herinneringen en een heleboel foto’s van deze onvergetelijke reis naar Vietnam. Dank je wel Erwin van Travelnauts en Asian Travel voor de vlotte samenwerking en de goede begeleiding tijdens ons drie weken durende avontuur doorheen Vietnam.