Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Thailand

Family Fun Thailand

U verblijft in luxe hotels en verkent Thailand in een wat lager reistempo waardoor deze geschikt is voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden. Tijd voor rust voor de kleinste kinderen, lekker zwemmen en genoeg activiteiten voor de wat oudere kinderen en tieners.

U combineert de miljoenen stad Bangkok met een bezoek aan het culturele en bijzondere Chiang Mai en de Gouden Driehoek. U sluit de reis af met een kleine week aan het strand van Phuket waar u kunt relaxen en genieten aan het prachtige strand.

Reviews

Thailand Familie van Heeswijk in Thailand Goedemiddag, We hebben het allemaal echt heerlijk gehad!  Ook was alles tot in de puntjes geregeld...
  • Fietsen in Bangkok
  • Kanoën
  • Watervallen
  • Junglewandelingen
  • De Gouden Driehoek
  • Kookcursus in Chiang Mai
  • Witte zandstranden
  • Snorkelen

Overzicht van dag tot dag.

Dag 1 Amsterdam – Bangkok
Dag 2 Aankomst Bangkok
Dag 3 en dag 4 Bangkok
Dag 5 Bangkok – River Kwai
Dag 6 River Kwai
Dag 7 River Kwai – Bangkok – Chiang Mai
Dag 8 Chiang Mai
Dag 9 en dag 10 Chiang Mai
Dag 11 Chiang Mai – Phuket
Dag 11 – dag 16 Phuket
Dag 16 Phuket – Amsterdam

Thailand

Programma

Uitgebreid overzicht

Dag 1
Amsterdam – Bangkok
U vliegt van Amsterdam naar Bangkok. Aankomst is de volgende dag.

Dag 2
Aankomst Bangkok
Verblijf: Royal Orchid Sheraton Hotel & Towers

Na aankomst wordt u opgehaald van de luchthaven en naar uw hotel gebracht.

Bangkok
Bangkok is de stad van de mystieke tempels en drijvende markten, maar ook van een rumoerige verkeerschaos, de futuristische skytrain en een roerig nachtleven. Een stad van contrasten die onderdak biedt aan zo’n tien miljoen inwoners. De gouden tempeldaken staan zij aan zij met de strakke skyline van torenhoge wolkenkrabbers. De boeddhistische heiligdommen liggen dicht bij elkaar in het oudste gedeelte van Bangkok. Steek de Chao Phraya over per pont en bezoek de indrukwekkende Tempel van de Dageraad, Wat Arun. Een bezoek aan het koninklijke Grand Palace mag u ook niet overslaan.

Royal Orchid Sheraton
Luxe hotel, direct aan de Chao Phraya-rivier. Het hotel beschikt over twee buitenzwembaden, een spa en verschillende restaurants.

Dag 3 en dag 4
Bangkok
Verblijf: Royal Orchid Sheraton Hotel & Towers

U heeft twee hele dagen om op ontdekking te gaan in Bangkok.
Activiteiten: fietsen door Bangkok, de drijvende markten, waterpark, Koninklijk Paleis, rivier cruise, sloppenwijk en winkelen.

Dag 5
Bangkok – River Kwai
Verblijf: The Floathouse River Kwai Resort

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel in Bangkok en reist u naar Kanchanaburi; de plek waar geallieerde krijgsgevangenen in de Tweede Wereldoorlog de wereldberoemde spoorweg naar Myanmar en de Brug over de Kwai-rivier hebben aangelegd.
U overnacht in een drijvende villa. Indien gewenst kunnen wij u ook een hotel op het vaste land aanbieden.

Tijdens uw verblijf zijn vrijwel alle excursies inbegrepen. U bent vrij om hieraan deel te nemen.

Kanchanaburi
Kanchanaburi is gesticht als verdedigingspost tegen de Birmezen. De stad was namelijk een populaire plaats op de invasieroute. In de Tweede Wereldoorlog werkten duizenden geallieerde krijgsgevangenen aan de Birma-spoorlijn; de spoorlijn langs de oude Birmese invasieroute (tegenwoordig: Myanmar). Het werd ook wel de ‘Dodenspoorlijn’ genoemd vanwege de 16.000 krijgsgevangenen en 90.000 Aziatische werkkrachten die tijdens de aanleg stierven aan ondervoeding, tropische ziekten en mishandeling. De 415 kilometer lange spoorlijn moest een aanvoerroute worden voor onder meer de Japanse verovering van Myanmar. Een van de meest beruchte plekken langs de spoorlijn was de Hellfire Pass, een 1200 meter lange en 5 meter brede passage door een berg die onder erbarmelijke omstandigheden door krijgsgevangenen en dwangarbeiders is uitgehakt. Vele met name Australische en Britse gevangenen vonden hier de dood. ’s Nachts werd de passage verlicht door olie- en carbidlampen, vandaar de naam Hellfire Pass. Een klein herdenkingsmuseum is tegenwoordig bij deze passage te bezichtigen. Diverse musea en geallieerde begraafplaatsen zijn te bezoeken in de omgeving. Ook Nederlandse soldaten liggen hier begraven.

The Floathouse River Kwai Resort
Dit unieke en luxe design ‘resotel’ is gelegen in een prachtig landschap. Het drijvende resort is gemaakt van teakhout en bamboo. De elegante, drijvende villa’s hebben elk een privé balkon en eigen steiger, waar u na een drukke dag heerlijk kunt genieten. De villa’s zijn voorzien van WiFi.

Dag 6
River Kwai
Verblijf: The Floathouse River Kwai Resort

Vandaag brengt u een bezoek aan het dorp van een lokale stam: de Mon tribe. ’s Middags kunt u een verfrissende duik nemen in de Erawan Watervallen. Wist u dat de rivier maar liefst 380 kilometer lang is.

Dag 7
River Kwai – Bangkok – Chiang Mai
Verblijf: 1e klas slaapcoupé

Vandaag kunt u nog een duik nemen in het water of lekker relaxen. Na de lunch gaat u met de trein van Wang Po naar Nam Tok, een circa 1 uur durende rit over het originele spoor ‘Death Railway’. Bij Nam Tok wordt u weer opgehaald en naar het treinstation in Bangkok gebracht. Hier volgt uw rit naar het noorden van Thailand in een nachttrein; een spannende ervaring voor de kinderen. Indien gewenst kunnen we u ook vliegtickets naar het noorden aanbieden.

De nachttrein naar Chiang Mai vertrekt rond 19.35 uur. U verblijft in een eerste klasse softsleeper coupé met airconditioning.

Dag 8
Chiang Mai
Verblijf: Tamarind Village

Rond 08.45 uur komt u aan in Chiang Mai. Hier wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht.

Chiang Mai
Chiang Mai is de belangrijkste stad in het noorden. Het is tevens de hoofdstad van de gelijknamige en bergachtige provincie. De stad bloeide als een belangrijke religieus, cultureel en commercieel centrum tot 1556, toen een Birmese invasie de stad reduceerde tot een satellietstaatje. Veel Thaise bewoners houden van Chiang Mai (de Roos van het Noorden) vanwege de aparte festivals, de 14e-eeuwse tempels, schitterende landschappen en een aangenaam koel klimaat in de winter. De inwoners van de provincie Chiang Mai hebben een cultuur die op veel punten afwijkt van die in de rest van het land. Het zijn veelal boeren en handwerkers met een eigen dialect, eigen gebruiken, eigen festivals, eigen architectonische tradities, eigen inheemse kunstwerken, eigen dansen en een eigen keuken. De bergstammen dragen bij aan het speciale en kleurrijke karakter van Chiang Mai en omgeving.

Tamarind Village
Dit eerste klasse boutique hotel bestaat uit klassieke laagbouwvleugels in villa-stijl. Het hotel beschikt over een zwembad.

Dag 9 en dag 10
Chiang Mai
Verblijf: Tamarind Village

U heeft 2 hele dagen om Chiang Mai en omgeving te verkennen.

Activiteiten: fietsen door Chiang Mai, bezoek de prachtigste tempels, kookcursus, White Temple in Chiang Rai, Kantoke Dinner, Chiang Mai Night Bazar, Gouden Driehoek.

Dag 11
Chiang Mai – Phuket
Verblijf: Dusit Laguna Beach Resort

Vandaag wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het vliegveld in Chiang Mai gebracht. Hier checkt u in voor uw vlucht naar Phuket.
Bij aankomst op Phuket wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht.

Phuket
Phuket is gelegen voor de zuidwestkust van Thailand en staat garant voor heerlijk genieten op een tropisch schiereiland. Hier komt het beste samen: fraaie stranden, een heuvelachtig natuurlandschap, entertainment en comfortabele strandhotels. Niet voor niets wordt Phuket de ‘Parel van het Zuiden’ genoemd.

Dusit Thani Laguna Phuket
Een luxe resort gelegen in een prachtige tropische tuin, direct aan het (privé)strand. Het resort beschikt over vele faciliteiten: van een spa tot een healthclub en van een kinderbad en een buitenzwembad tot een speeltuin en een Kidsclub. Het is zelfs mogelijk om een kookles te volgen.

U verblijft in een villa met 2 aparte slaapkamers, een keuken en een woonkamer.

Dag 11 – dag 16
Phuket
Verblijf: Dusit Laguna Beach Resort

Deze laatste dagen van uw reis kunt u heerlijk relaxen en bijkomen van alle indrukken die u de afgelopen week heeft opgedaan.

Activiteiten: zwemmen, snorkelen en duiken, kajakken, mountainbiken, bezoek aan het James Bond eiland en bounty eilandjes in de omgeving van Phuket.

Dag 16
Phuket – Amsterdam
U wordt naar de luchthaven van Phuket gebracht. Van hieruit vliegt u via Bangkok terug naar Amsterdam. Hier komt u dezelfde dag aan.

Thailand

Prijzen

De prijzen voor de arrangementen zijn afhankelijk van vertrekdatum, duur van uw verblijf, hotelkeuze, gezinssamenstelling en verzorging. Vraagt u gerust een vrijblijvend reisvoorstel aan voor een gedetailleerd kostenoverzicht. Ter indicatie: € 1.295,- per volwassene in het meest voordelige seizoen tot € 1.795,- in het hoogseizoen. Kinderen krijgen 25% korting op de vliegtickets en baby’s (tot 2 jaar) krijgen tot 90% korting op de vliegtickets.

Inclusief:
– Intercontinentale retourvlucht, inclusief luchthavenbelasting
– Binnenlandse vlucht, inclusief luchthavenbelasting
– Slaapcoupé van Bangkok naar Chiang Mai (voorkeur 1e klasse)
– Privé vervoer van en naar de luchthavens
– Alle overnachting in de aangegeven hotels
– Maaltijden zoals aangegeven
– River Kwai arrangement inclusief maaltijden (3 dagen/2 nachten)

Exclusief:
– Fooien
– Persoonlijke uitgaven
– Aangegeven, optionele excursies
– Overige maaltijden
– Reis- en annuleringsverzekering

Thailand

Praktisch

Terug naar reviews

Thailand

Familie Geul in Thailand

In oktober maakte familie Geul de gewonnen reis naar Thailand. Hier leest u de avonturen van het gezin.