Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Thailand

Een reis met een glimlach – Thailand compleet

Heeft u de tijd en wilt u er zeker van zijn dat u álle hoogtepunten van dit bijzondere land van de glimlach ontdekt? Dan is deze reis absoluut iets voor u. U start uw reis in het bruisende Bangkok, waar zoveel te beleven valt; van de traditionele drijvende markt (u moet er wel vroeg voor opstaan) en een echt gouden sprookjeskasteel tot een spetterend waterpretpark. U bezoekt de beroemde ‘Bridge on the River Kwai’ en overnacht midden in de jungle! Luisterend naar alle jungle geluiden valt u heerlijk in slaap. Vervolgens reist u per nachttrein naar het noorden waar u een aantal dagen cultuur kunt opsnuiven in Chiang Mai en omgeving. U vervolgt uw reis naar Elephant Hills in Khao Sok Nationaal Park waar u verblijft in luxe tenten in de jungle; uw uitvalsbasis om te kanoën, wandelen, zwemmen en om zelf olifanten te wassen! Op Koh Samui waant u zich in een paradijs en kunt u bijkomen van alle mooie indrukken van de afgelopen dagen. Deze reis is geschikt voor families met kinderen van alle leeftijden. Het verblijf in Bangkok, Chiang Mai en op uw strandbestemming is in een goed middenklasse hotel, het verblijf bij de River Kwai is vrij eenvoudig, maar wel avontuurlijk. U verblijft tijdens deze reis ook in heuse boomhutten en luxe tenten.

Reviews

Thailand Familie Laman in Thailand Beste Jori, Dank voor het welkom thuis bericht. Onze reis was een groot avontuur!!! We hebben...
  • Fietsen in Bangkok
  • Kanoën
  • Watervallen
  • Jungle wandelingen
  • De Gouden Driehoek
  • Kookcursus in Chiang Mai
  • Overnachten in een boomhut
  • Olifanten wassen en voeren
  • Witte zandstranden
  • Snorkelen

Overzicht dag tot dag

Dag 1 Amsterdam – Bangkok
Dag 2 Aankomst Bangkok
Dag 3 en dag 4 Bangkok
Dag 5 Bangkok – River Kwai
Dag 6 River Kwai
Dag 7 River Kwai – Bangkok – Chiang Mai
Dag 8 Chiang Mai
Dag 9 en dag 10 Chiang Mai
Dag 11 Chiang Mai – Treehouse (Reisafstand: circa 1,5 uur)
Dag 12 Treehouse
Dag 13 Treehouse – Chiang Mai (Reisafstand: circa 1,5 uur) – Phuket
Dag 14 Phuket
Dag 15 Phuket – Khao Sok National Park / Elephant Hills
Dag 16 Elephant Hills
Dag 17 Elephant Hills – Koh Samui
Dag 17 – dag 21 Koh Samui
Dag 21 Koh Samui – Amsterdam

Thailand

Programma

Dag 1
Amsterdam – Bangkok
U vliegt van Amsterdam naar Bangkok. Aankomst is de volgende dag.

Dag 2
Aankomst Bangkok

Verblijf: Anantara Sathorn

Na aankomst wordt u opgehaald van de luchthaven en naar uw hotel gebracht.

Bangkok
Bangkok is de stad van de mystieke tempels en drijvende markten, maar ook van een rumoerige verkeerschaos, de futuristische skytrain en een roerig nachtleven. Een stad van contrasten die onderdak biedt aan zo’n tien miljoen inwoners. De gouden tempeldaken staan zij aan zij met de strakke skyline van torenhoge wolkenkrabbers.

De boeddhistische heiligdommen liggen dicht bij elkaar in het oudste gedeelte van Bangkok. Steek de Chao Phraya over per pond en bezoek de indrukwekkende Tempel van de Dageraad, Wat Arun. Een bezoek aan het koninklijke Grand Palace mag u ook niet overslaan.

Anantara Sathorn
Een luxe hotel/appartementencomplex gelegen in één van de zakendistricten van Bangkok. Zeer goede prijs kwaliteitverhouding. U beschikt over een suite met 2 aparte slaapkamers en een woonkamer.

Dag 3 en dag 4
Bangkok

Verblijf: Anantara Sathorn

U heeft twee volledige dagen om op ontdekking te gaan in Bangkok.
Uiteraard kunt u allerlei leuke activiteiten ondernemen.

Activiteiten: fietsen door Bangkok, de drijvende markten, waterpark, Koninklijk Paleis, river cruise, sloppenwijk en winkelen.

Dag 5
Bangkok – River Kwai

Verblijf: Jungle Rafts

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel in Bangkok en reist u naar Kanchanaburi, de plek waar geallieerde krijgsgevangenen in de Tweede Wereldoorlog de wereldberoemde spoorweg naar Myanmar en de Brug over de Kwai-rivier hebben aangelegd.

U overnacht in een drijvend hotel. Indien gewenst kunnen wij u ook een hotel op het vaste land aanbieden.

Tijdens uw verblijf bij de Jungle Rafts zijn vrijwel alle excursies inbegrepen. U bent vrij om hieraan deel te nemen.

Kanchanaburi
Kanchanaburi is gesticht als verdedigingspost tegen de Birmezen. De stad was namelijk een populaire invasieroute. In de Tweede Wereldoorlog werkten duizenden geallieerde krijgsgevangenen aan de Birma-spoorlijn; de spoorlijn langs de oude Birmese invasieroute (tegenwoordig: Myanmar). Het werd ook wel de ‘Dodenspoorlijn’ genoemd vanwege de 16.000 krijgsgevangenen en 90.000 Aziatische werkkrachten die tijdens de aanleg stierven aan ondervoeding, tropische ziekten en mishandeling. De 415 kilometer lange spoorlijn moest een aanvoerroute worden voor onder meer de Japanse verovering van Myanmar. Eén van de meest beruchte plekken langs de spoorlijn was de Hellfire Pass, een 1200 meter lange en 5 meter brede passage door een berg die onder erbarmelijke omstandigheden door krijgsgevangenen en dwangarbeiders is uitgehakt. Vele met name Australische en Britse gevangenen vonden hier de dood. ’s Nachts werd de passage verlicht door olie- en carbidlampen, vandaar de naam Hellfire Pass. Een klein herdenkingsmuseum is tegenwoordig bij deze passage te bezichtigen. Diverse musea en geallieerde begraafplaatsen zijn te bezoeken in de omgeving. Ook Nederlandse soldaten liggen hier begraven.

Jungle River Rafts
Een beetje magisch is het wel. Het is een drijvend hotel, aan de River Kwai, midden in de jungle! Verwacht u niet te veel luxe hier. Alle basisfaciliteiten zijn aanwezig, bed, toilet, douche (zonder warm water) en een hangmat voor de kamer. Bijzonder is het personeel (Birmees) en de sfeer in de avond als de olielampjes aan gaan.

Dag 6
River Kwai

Verblijf: Jungle Rafts

Vandaag brengt u een bezoek aan het dorp van een lokale stam: de Mon tribe. De middag is ter vrije besteding en u heeft een ruime keuze uit activiteiten die u kunt ondernemen. U kunt onder meer gaan zwemmen, kanoën of Erawan watervallen bezoeken. Wist u dat de rivier maar liefst 380 kilometer lang is.

Dag 7
River Kwai – Bangkok – Chiang Mai
Verblijf: 1e klas slaapcoupé

Vandaag kunt u nog een duik nemen in het water of lekker relaxen. Na de lunch gaat u met de trein van Wang Po naar Nam Tok, een circa 1 uur durende rit over het originele spoor ‘Death Railway’. Bij Nam Tok wordt u weer opgehaald en naar het treinstation in Bangkok gebracht. Hier volgt uw rit naar het noorden van Thailand in een nachttrein; een spannende ervaring voor de kinderen. Indien gewenst kunnen we u ook vliegtickets naar het noorden aanbieden.

De nachttrein naar Chiang Mai vertrekt rond 19.35 uur. U verblijft in een eerste klasse softsleeper coupé met airconditioning.

Dag 8
Chiang Mai
Verblijf: Rimping Village

Rond 08.45 uur komt u aan in Chiang Mai. Hier wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht.

Chiang Mai
Chiang Mai is de belangrijkste stad in het noorden. Het is tevens de hoofdstad van de gelijknamige en bergachtige provincie. De stad bloeide als een belangrijk religieus, cultureel en commercieel centrum tot 1556, toen een Birmese invasie de stad reduceerde tot een satellietstaatje. Veel Thaise bewoners houden van Chiang Mai (de Roos van het Noorden) vanwege de aparte festivals, de 14e-eeuwse tempels, schitterende landschappen en een aangenaam koel klimaat in de winter. De inwoners van de provincie Chiang Mai hebben een cultuur die op veel punten afwijkt van die in de rest van het land. Het zijn veelal boeren en handwerkers met een eigen dialect, eigen gebruiken, eigen festivals, eigen architectonische tradities, eigen inheemse kunstwerken, eigen dansen en een eigen keuken. De bergstammen dragen bij aan het speciale en kleurrijke karakter van Chiang Mai en omgeving. Chiang Mai is gelegen nabij het gebied ‘de Gouden Driehoek. Dit gebied ligt verspreid over de landen Thailand, Loas en Myanmar. Vooral het drielandenpunt, op circa 4 uur rijden van Chiang Mai, is erg populair onder toeristen.

Rimping Village
Dit mooie en kleinschalige boutique hotel ligt op korte loopafstand van de nachtmarkt waar u fantastisch kunt eten. Het hotel beschikt o.a. familiekamers, een buitenzwembad en gratis WiFi.

Dag 9 en dag 10
Chiang Mai
Verblijf: Rimping Village

U heeft 2 hele dagen om Chiang Mai en omgeving te verkennen.

Activiteiten: fietsen door Chiang Mai, bezoek de prachtigste tempels, kookcursus, White Temple in Chiang Rai, Kantoke Dinner, Chiang Mai Night Bazar, Gouden Driehoek.

Dag 11
Chiang Mai – Treehouse
(Reisafstand: circa 1,5 uur)
Verblijf: Rabean Pasak Treehouse

U wordt opgehaald door onze lokale vertegenwoordiging en rijdt verder naar het Rabean Pasak Treehouse Resort. U verblijft 2 nachten in een echte boomhut.

Rabeang Pasak Chiang Mai Treehouse Resort
Dit bijzondere verblijf is gelegen in een klein dorp middenin het teakhoutbos. Hier kunt u volledig ontspannen in de natuur terwijl u luistert naar het geluid van stromend water en slaapt u in echte familieboomhut!

Dag 12
Treehouse
Verblijf: Rabean Pasak Treehouse

Vandaag heeft u een volle dag om het gebied rondom de Treehouse te verkennen. Er worden diverse kinderactiviteiten georganiseerd.
U kunt hier wandelen, fietsen en de watervallen, school en tempels bezoeken.

Dag 13
Treehouse – Chiang Mai
(Reisafstand: circa 1,5 uur) – Phuket
Verblijf: Outrigger Laguna Phuket Beach Resort

Vandaag wordt u opgehaald en naar het vliegveld van Chiang Mai gebracht. Hier checkt u in voor uw vlucht naar Phuket.
Bij aankomst op Phuket wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht.

Phuket
Phuket is gelegen voor de zuidwestkust van Thailand en staat garant voor heerlijk genieten op een tropisch schiereiland. Hier komt het beste samen: fraaie stranden, een heuvelachtig natuurlandschap, entertainment en comfortabele strandhotels. Niet voor niets wordt Phuket de ‘Parel van het Zuiden’ genoemd.

Outrigger Laguna Phuket Beach Resort
Dit heerlijke resort ligt aan het strand van Bangtao. De kamers hebben een eigen veranda of balkon en gratis WiFi. Er is een kidsclub en babysit-service en het resort beschikt over een buitenzwembad, een spa en een fitnesscentrum.

Dag 14
Phuket
Verblijf: Outrigger Laguna Phuket Beach Resort

Vandaag kunt u heerlijk kunt relaxen aan het strand of een leuke activiteit ondernemen.

Activiteiten: zwemmen, snorkelen en duiken, kajakken, mountainbiken, bezoek aan het James Bond eiland of bounty eilandjes in de omgeving van Phuket.

Dag 15
Phuket – Khao Sok National Park / Elephant Hills
Verblijf: Luxe tent

U wordt opgehaald bij uw hotel op Phuket en naar Khao Sok National Park gebracht; hét hoogtepunt van uw reis. U verblijft namelijk in het luxe ‘glamping’ tentenkamp en kruipt in de rol van olifantenverzorger. Een unieke belevenis: u komt oog in oog te staan met de Aziatische olifant en ervaart hoe deze bijzondere dieren leven, eten en gewassen worden.

U combineert een verblijf in het Elephant Hills Camp met een nacht in het drijvende tentenkamp op het prachtige Cheow Larn meer!

Khao Sok National Park
Khao Sok is een groot nationaal park, gelegen in het centrale deel van zuidelijk Thailand. Dit uitgestrekte regenwoud herbergt veel tropische dieren, variërend van olifanten en stekelvarkens tot neushoornvogels en bijzondere vissen. De meeste dieren zijn echter vrij schuw en laten zich niet makkelijk zien. Ze leven bijvoorbeeld in de toppen van de bomen, zoals eekhoorns en apen, of ze zijn alleen ’s nachts actief, zoals stekelvarkens en vleermuizen. Veel nadrukkelijker aanwezig is wel het planten- en insectenarsenaal van een oerwoud. Ook aan ongewervelde dieren en vogels is absoluut geen gebrek. Apen zult u echter hoogstwaarschijnlijk wel spotten en zonder twijfel gaan horen tijdens deze trip!

Wordt olifantenverzorger!
Vandaag heeft u uitgebreid de kans om kennis te maken met de bijzondere Aziatische olifant. Uw gids en de olifantenverzorgers (‘mahouts’ genaamd) geven u uitleg over het leven van de olifanten. Vervolgens bereidt u de maaltijd voor de olifanten en mag u uw volledige mand vol gevarieerd voedsel aan deze indrukwekkende dieren voeren. Vooral uw kinderen zullen het geweldig vinden wanneer de bamboestengels en bananen door een vriendelijke olifantenslurf uit hun handen worden genomen.  Het avontuur is nog niet voorbij; ervaar hoe een van de olifanten een (modder)bad neemt in de waterpoel bij het kamp. Hierna is het uw beurt… samen met uw kinderen geeft u uw eigen olifant een volledige wasbeurt; van het schoon schrobben tot het schoonspuiten. Ook kleine olifantjes zijn aanwezig, voor de kleinere kids, en uiteraard houdt de mahout altijd een oogje in het zeil. Een unieke belevenis en onvergetelijk voor de kinderen!

Boottocht over de Sok rivier
Na de lunch in buffetvorm, wordt u meegenomen naar de rivier waaraan het kamp gelegen is. Na een korte instructie krijgen u en uw kids een zwemvest aan en stapt u in een rubberen boot/raft. U hoeft zelf alleen maar achterover te zitten en te genieten van de prachtige omgeving, een mix van oerwoud met kalkstenen rotsen en bergen, terwijl uw gids stroomafwaarts af en toe bijstuurt.

Luxe tent
U overnacht in uw eigen luxe tent, met vaste bedden en een badkamer met warm en koud water. De deuren en ramen van de tenten zijn bedekt met klamboe en canvas flappen, zodat insecten en reptielen buiten blijven. Er is ook een zwembad bij het complex aanwezig.

Dag 16
Elephant Hills

Verblijf: luxe drijvende tent

Vandaag wordt u gewekt door de junglegeluiden om u heen en staat het ontbijtbuffet voor u klaar.

Hierna reist u door naar de volgende plek in Khao Sok National Park: Elephant Hills Rainforest Camp. Maar niet voordat u volop heeft genoten van de prachtige tocht om hier te komen…

Per minivan wordt u meegenomen naar een lokale Thaise markt, waar u een kijkje kunt nemen en u zich even helemaal tussen de ‘locals’ bevindt. Vervolgens zet u koers richting de Ratchaprapa Dam: een indrukwekkende dam op het Cheow Larn meer waar u een korte fotostop maakt vanwege het indrukwekkende uitzicht. Tien minuten later komt u aan bij de pier van het meer, waar longtail boats klaarstaan om u mee te nemen naar het drijvende tentenkamp.

Dag 17
Elephant Hills – Koh Samui
Verblijf: Peace Resort

Na uw nacht in de luxe drijvende tent, wacht u een lekker ontbijt in het centrale restaurant van het kamp. Vervolgens heeft u de mogelijkheid om met een gids op pad te gaan; maak een wandeltocht door het regenwoud en ga op zoek naar exotische planten, tropische hardhouten bomen, orchideeën, palmen, varens en bamboebomen. Met een beetje geluk spot u ook een neushoornvogel of makaak- en bladapen!

Na de lunch wordt u opgehaald door de longtail boot en vaart u in een half uur terug naar het vaste land. Hier wacht een minibus van Elephant Hills u op om u naar Koh Samui te brengen.

Koh Samui
Koh Samui is een eiland dat voor de oostkust van Thailand ligt en staat bekend om haar vele tropische witte zandstranden. Daarnaast heeft het prachtige baaien, kristalhelder water en de lokale Thaise charme. U vindt hier alles wat een tropisch eiland tot bounty-paradijs maakt: witte zandstranden, vissersdorpjes en koraalriffen. Het binnenland van Koh Samui is nog vrijwel ongerept, met kokoswouden, rubberplantages en prachtige watervallen. Het eiland biedt voor ieder wat wils, vanwege de verschillende stranden met ieder hun eigen aantrekkingskracht.

Peace Resort
In bungalow stijl opgezet hotel met een Thaise uitstraling en een modern tintje. Het ligt direct aan het heerlijke strand van Bophut. De familiekamers beschikken over een eigen zwembad, 2 aparte slaapkamers en een woonkamer. Er is een buitenzwembad, kinderbad en een zonneterras met ligbedden en parasols aanwezig.

Dag 17 – dag 21
Koh Samui
Verblijf: Peace Resort

U kunt deze dagen heerlijk bijkomen op het strand en er op uit trekken in de omgeving.

Activiteiten: snorkelen en duiken, Big Buddha, Ang Thong Marine Park, buureilanden Kho Phangan, Koh Tao en Koh Tan.

Dag 21
Koh Samui – Amsterdam
U wordt naar de luchthaven van Koh Samui gebracht. Van hieruit vliegt u via Bangkok terug naar Amsterdam. Hier komt u dezelfde dag aan.

Thailand

Prijzen

De prijzen voor de arrangementen zijn afhankelijk van vertrekdatum, duur van uw verblijf, hotelkeuze, gezinssamenstelling en verzorging. Vraagt u gerust een vrijblijvend reisvoorstel aan voor een gedetailleerd kostenoverzicht. Ter indicatie: € 2.095,- per volwassene in het meest voordelige seizoen en ca. € 2.595,- in het hoogseizoen. Kinderen krijgen 25% korting op de vliegtickets en baby’s (tot 2 jaar) krijgen tot 90% korting op de vliegtickets.

Inclusief:
– Intercontinentale retourvlucht, inclusief luchthavenbelasting
– Binnenlandse vlucht, inclusief luchthavenbelasting
– Slaapcoupé van Bangkok naar Chiang Mai (voorkeur 1e klasse)
– Privé vervoer van en naar de luchthavens/hotels
– Alle overnachting in de aangegeven hotels
– Maaltijden zoals aangegeven
– River Kwai arrangement inclusief maaltijden (3 dagen/2 nachten)
– Olifantensafari inclusief maaltijden (3 dagen/2 nachten)
– Inclusief vervoer van uw hotel naar Elephant Hills en v.v.

Exclusief:
– Fooien
– Persoonlijke uitgaven
– Aangegeven, optionele excursies
– Overige maaltijden
– Reis- en annuleringsverzekering

Thailand

Praktisch

Terug naar reviews

Thailand

Familie in Thailand

Beste Ilona,

Vandaag ontvingen wij een heerlijke fles rode wijn van jullie! Wat attent. En ik had al weken een concept email klaarstaan om een reisverslag aan jullie te sturen maar het is steeds zo druk geweest dat het er niet van gekomen is. Sorry.

Wij hebben een fantastische reis gemaakt in Thailand.

Bangkok: Het hotel Sheraton was echt heerlijk en prima gelegen aan de rivier. Lekker centraal. Loopafstand van China Town en de ferry naast de deur. We hadden 2 kamers naast elkaar met open tussendeur, dus heel gezellig. Mooie fietstocht gemaakt met Bangkok Biking wat ik zelf geregeld had. Ook Nederlandse club en heel goed. Verder longtail boottocht gemaakt, paleizen gezien, geshopt en geborreld op de hoogste bar. Heerlijke stad. Overal foto’s van Bumibol en zwart witte rouwbanden. Indrukwekkend hoeveel verdriet het land/de Thai heeft om zijn dood. En dan dit weekend zijn crematie. Dat wordt wat.

River Kwai: Alle transfers waren prima geregeld. Bustocht naar Kanchanaburi was prima. Indrukwekkend bezoek aan de bridge en daarna het kerkhof en informatiecentrum. Ik heb nog familieleden kunnen opsporen en werd daar heel goed bij geholpen. Daarna door naar de Jungle Rafts. Mooie plek. Prima kamers maar 1 nacht is eigenlijk wel genoeg. Alles is klam en de wc werkte niet. Wij zijn daar rondgeleid door de Mon tribe. Was gaaf. 2e dag naar Hell fire pass geweest. Zeer indrukwekkend. Eigenlijk te kort om alles goed te kunnen zien.

Nachttrein naar Chiang Mai: Allemaal goed geregeld en comfortabele 1e klas hutten met airco. Als je wakker wordt kom je aan in een andere wereld.

Chiang Mai: de eerste indruk van Chiang Mai was matig. Beetje flower power gevoel en rustige, rommelige stad. Dit in vergelijking met wereldstad Bangkok. Het hotel was prima. 2 kamers naast elkaar aan de binnenplaats met zwembadje. Alles in Chiang Mai is loopafstand dus fijn. We zijn 1 dag naar Flight of the Gibbons geweest wat echt fantastisch is en een echte aanrader. Onvergetelijk. Wordt zeer professioneel gedaan. Je krijgt geen tijd om na te denken of het eng is of niet. Dat is maar goed ook, dus je gaat gewoon! Heel veilig allemaal. Was de investering meer dan waard. Zijn ook nog een hele dag gaan fietsen met Bangkok Biking die ook daar een kantoor hebben. Was weer heel leuk om op die manier de omgeving te verkennen.

Holiday Inn Phuket: Na een prima binnenlandse vlucht zijn we aangekomen in het Holiday Inn aan het strand in het noorden van Phuket. Prachtige plek en resort. Hele mooie ruime kamers van alle gemakken en comfort voorzien. Gelegen aan de binnentuin, vlakbij het zwembad met uitzicht op zee. Een heerlijk strand met een prachtige zee. Totaal verlaten. Goede restaurants in het resort dus we zijn de deur niet uit geweest, behalve voor een Thaise massage op het strand! Even bijkomen en boeken lezen.

Khao Sok Elephant Hills: Prima transfer naar base camp Elephant Hills. Wel slecht weer helaas. Eerst naar de olifanten. Prachtige ervaring. Voeren, wassen en kijken hoe zij zich gedragen en leven. Leuke beesten zijn het en worden daar goed verzorgd. We hadden een fijne gids, Tony, die 2 dagen met ons mee reisde. In de middag kanotocht en wat beesten gespot. Daarna eten en dansoptreden. Toen overnachten in de Jungle Tents. Super. Het bleef helaas maar regenen. Daarna door met bus en boot naar het floating camp. Mooie trip met tussenstops en helaas een hele natte overtocht per boot naar de floating tents. Dus geen uitzicht. Daar lekker zwemmen en kanoën. Toen jungletocht gemaakt. Indrukwekkend. Veel bloedzuigers lagen op de loer. Pad was glibberig van de vele regen en daardoor spectaculaire tocht. Grot in. Slangen en spinnen gespot. Hele ervaring. Volgende dag heel vroeg op om apen te spotten met de kano. Is goed gelukt. Tijdens de lunch op de laatste dag raakten we aan de praat met Kim, jouw collega, die daar met een vriendin was. Wat toevallig! Ze herkende onze naam. Toen weer door naar:

Krabi: Het hotel viel ons nogal tegen toen we na en lange busrit aankwamen in Krabi. Pakasai Resort. We zaten helemaal bovenin (vele trappen op) en het voelde niet goed. Hebben toen contact opgenomen met lokale agent en daarna met jullie kantoor in Nederland om te kijken of we zouden verkassen naar Holiday Inn Phuket. Uiteindelijk besloten om het toch niet te doen maar kregen wel vanaf dag 2 nieuwe kamers die veel beter gelegen waren. Ook de ligging van het hotel en Krabi zelf is niet heel relaxt. Het personeel is veel minder service gericht dan op de andere plekken. Beetje plat toerisme en dat was waarschijnlijk onze kater na een prachtig verblijf in de jungle. We zijn de volgende dag met een long tail boot naar een strand gegaan en dat was heerlijk. Lekker gezwommen en gelezen enzo. Toen was het weer nog redelijk maar de volgende dag stak de wind flink op en toen hadden we een boottocht nar Kho Phi Phi geregeld bij een lokale agent. Met 30 man in een half open speedboot stampend op de golven gedurende 1 uur naar Kho Phi Phi gestuiterd. Wij zijn zeelui dus konden er wel tegen maar het was behoorlijk onverantwoord omdat niet iedereen zwemvesten aan hoefde. Op de heenreis kreeg een vrouw ineens een acute hernia dus gilde het uit van de pijn. We maakten rechtsomkeert om haar aan wal te brengen. Daarna weer terug richting Kho Phi Phi. Daar lagen wel 30 boten met honderden toeristen te dobberen op 1 vierkante meter. Heel toeristisch maar wel grappig. Overal kreeg je 15 min om iets te doen en dan gingen we alweer door. Aan het einde  door een gitzwarte lucht teruggevaren naar Krabi. En weer veilig aan wal! Rest van verblijf was regen…

Daarna terug naar het vliegveld en via Abu Dhabi naar huis.

Alle transfers waren super geregeld en kwamen op tijd. Iedereen zeer behulpzaam en servicegericht. We hebben dus een onvergetelijke reis gemaakt. Krabi viel alleen wat tegen en was duidelijk ander publiek en hadden daar ook slecht weer dus dat helpt ook niet.

Het hoogtepunt was Elephant Hills.

Komend jaar gaan we geen verre reis maken maar wellicht het jaar daarop wel en dan melden we ons zeker weer.