Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Thailand

Een reis met een glimlach – Thailand compleet

Heeft u de tijd en wilt u er zeker van zijn dat u álle hoogtepunten van dit bijzondere land van de glimlach ontdekt? Dan is deze reis absoluut iets voor u. U start uw reis in het bruisende Bangkok, waar zoveel te beleven valt; van de traditionele drijvende markt (u moet er wel vroeg voor opstaan) en een echt gouden sprookjeskasteel tot een spetterend waterpretpark. U bezoekt de beroemde ‘Bridge on the River Kwai’ en overnacht midden in de jungle! Luisterend naar alle jungle geluiden valt u heerlijk in slaap. Vervolgens reist u per nachttrein naar het noorden waar u een aantal dagen cultuur kunt opsnuiven in Chiang Mai en omgeving. U vervolgt uw reis naar Elephant Hills in Khao Sok Nationaal Park waar u verblijft in luxe tenten in de jungle; uw uitvalsbasis om te kanoën, wandelen, zwemmen en om zelf olifanten te wassen! Op Koh Samui waant u zich in een paradijs en kunt u bijkomen van alle mooie indrukken van de afgelopen dagen. Deze reis is geschikt voor families met kinderen van alle leeftijden. Het verblijf in Bangkok, Chiang Mai en op uw strandbestemming is in een goed middenklasse hotel, het verblijf bij de River Kwai is vrij eenvoudig, maar wel avontuurlijk. U verblijft tijdens deze reis ook in heuse boomhutten en luxe tenten.

Reviews

Thailand Familie Malherbe in Thailand Dag 1 en 2 – op maandagavond zijn we met Finnair vanuit Schiphol vertrokken richting Helsinki,...
  • Fietsen in Bangkok
  • Kanoën
  • Watervallen
  • Jungle wandelingen
  • De Gouden Driehoek
  • Kookcursus in Chiang Mai
  • Overnachten in een boomhut
  • Olifanten wassen en voeren
  • Witte zandstranden
  • Snorkelen

Overzicht dag tot dag

Dag 1 Amsterdam – Bangkok
Dag 2 Aankomst Bangkok
Dag 3 en dag 4 Bangkok
Dag 5 Bangkok – River Kwai
Dag 6 River Kwai
Dag 7 River Kwai – Bangkok – Chiang Mai
Dag 8 Chiang Mai
Dag 9 en dag 10 Chiang Mai
Dag 11 Chiang Mai – Treehouse (Reisafstand: circa 1,5 uur)
Dag 12 Treehouse
Dag 13 Treehouse – Chiang Mai (Reisafstand: circa 1,5 uur) – Phuket
Dag 14 Phuket
Dag 15 Phuket – Khao Sok National Park / Elephant Hills
Dag 16 Elephant Hills
Dag 17 Elephant Hills – Koh Samui
Dag 17 – dag 21 Koh Samui
Dag 21 Koh Samui – Amsterdam

Thailand

Programma

Dag 1
Amsterdam – Bangkok
U vliegt van Amsterdam naar Bangkok. Aankomst is de volgende dag.

Dag 2
Aankomst Bangkok

Verblijf: Anantara Sathorn

Na aankomst wordt u opgehaald van de luchthaven en naar uw hotel gebracht.

Bangkok
Bangkok is de stad van de mystieke tempels en drijvende markten, maar ook van een rumoerige verkeerschaos, de futuristische skytrain en een roerig nachtleven. Een stad van contrasten die onderdak biedt aan zo’n tien miljoen inwoners. De gouden tempeldaken staan zij aan zij met de strakke skyline van torenhoge wolkenkrabbers.

De boeddhistische heiligdommen liggen dicht bij elkaar in het oudste gedeelte van Bangkok. Steek de Chao Phraya over per pond en bezoek de indrukwekkende Tempel van de Dageraad, Wat Arun. Een bezoek aan het koninklijke Grand Palace mag u ook niet overslaan.

Anantara Sathorn
Een luxe hotel/appartementencomplex gelegen in één van de zakendistricten van Bangkok. Zeer goede prijs kwaliteitverhouding. U beschikt over een suite met 2 aparte slaapkamers en een woonkamer.

Dag 3 en dag 4
Bangkok

Verblijf: Anantara Sathorn

U heeft twee volledige dagen om op ontdekking te gaan in Bangkok.
Uiteraard kunt u allerlei leuke activiteiten ondernemen.

Activiteiten: fietsen door Bangkok, de drijvende markten, waterpark, Koninklijk Paleis, river cruise, sloppenwijk en winkelen.

Dag 5
Bangkok – River Kwai

Verblijf: Jungle Rafts

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel in Bangkok en reist u naar Kanchanaburi, de plek waar geallieerde krijgsgevangenen in de Tweede Wereldoorlog de wereldberoemde spoorweg naar Myanmar en de Brug over de Kwai-rivier hebben aangelegd.

U overnacht in een drijvend hotel. Indien gewenst kunnen wij u ook een hotel op het vaste land aanbieden.

Tijdens uw verblijf bij de Jungle Rafts zijn vrijwel alle excursies inbegrepen. U bent vrij om hieraan deel te nemen.

Kanchanaburi
Kanchanaburi is gesticht als verdedigingspost tegen de Birmezen. De stad was namelijk een populaire invasieroute. In de Tweede Wereldoorlog werkten duizenden geallieerde krijgsgevangenen aan de Birma-spoorlijn; de spoorlijn langs de oude Birmese invasieroute (tegenwoordig: Myanmar). Het werd ook wel de ‘Dodenspoorlijn’ genoemd vanwege de 16.000 krijgsgevangenen en 90.000 Aziatische werkkrachten die tijdens de aanleg stierven aan ondervoeding, tropische ziekten en mishandeling. De 415 kilometer lange spoorlijn moest een aanvoerroute worden voor onder meer de Japanse verovering van Myanmar. Eén van de meest beruchte plekken langs de spoorlijn was de Hellfire Pass, een 1200 meter lange en 5 meter brede passage door een berg die onder erbarmelijke omstandigheden door krijgsgevangenen en dwangarbeiders is uitgehakt. Vele met name Australische en Britse gevangenen vonden hier de dood. ’s Nachts werd de passage verlicht door olie- en carbidlampen, vandaar de naam Hellfire Pass. Een klein herdenkingsmuseum is tegenwoordig bij deze passage te bezichtigen. Diverse musea en geallieerde begraafplaatsen zijn te bezoeken in de omgeving. Ook Nederlandse soldaten liggen hier begraven.

Jungle River Rafts
Een beetje magisch is het wel. Het is een drijvend hotel, aan de River Kwai, midden in de jungle! Verwacht u niet te veel luxe hier. Alle basisfaciliteiten zijn aanwezig, bed, toilet, douche (zonder warm water) en een hangmat voor de kamer. Bijzonder is het personeel (Birmees) en de sfeer in de avond als de olielampjes aan gaan.

Dag 6
River Kwai

Verblijf: Jungle Rafts

Vandaag brengt u een bezoek aan het dorp van een lokale stam: de Mon tribe. De middag is ter vrije besteding en u heeft een ruime keuze uit activiteiten die u kunt ondernemen. U kunt onder meer gaan zwemmen, kanoën of Erawan watervallen bezoeken. Wist u dat de rivier maar liefst 380 kilometer lang is.

Dag 7
River Kwai – Bangkok – Chiang Mai
Verblijf: 1e klas slaapcoupé

Vandaag kunt u nog een duik nemen in het water of lekker relaxen. Na de lunch gaat u met de trein van Wang Po naar Nam Tok, een circa 1 uur durende rit over het originele spoor ‘Death Railway’. Bij Nam Tok wordt u weer opgehaald en naar het treinstation in Bangkok gebracht. Hier volgt uw rit naar het noorden van Thailand in een nachttrein; een spannende ervaring voor de kinderen. Indien gewenst kunnen we u ook vliegtickets naar het noorden aanbieden.

De nachttrein naar Chiang Mai vertrekt rond 19.35 uur. U verblijft in een eerste klasse softsleeper coupé met airconditioning.

Dag 8
Chiang Mai
Verblijf: Rimping Village

Rond 08.45 uur komt u aan in Chiang Mai. Hier wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht.

Chiang Mai
Chiang Mai is de belangrijkste stad in het noorden. Het is tevens de hoofdstad van de gelijknamige en bergachtige provincie. De stad bloeide als een belangrijk religieus, cultureel en commercieel centrum tot 1556, toen een Birmese invasie de stad reduceerde tot een satellietstaatje. Veel Thaise bewoners houden van Chiang Mai (de Roos van het Noorden) vanwege de aparte festivals, de 14e-eeuwse tempels, schitterende landschappen en een aangenaam koel klimaat in de winter. De inwoners van de provincie Chiang Mai hebben een cultuur die op veel punten afwijkt van die in de rest van het land. Het zijn veelal boeren en handwerkers met een eigen dialect, eigen gebruiken, eigen festivals, eigen architectonische tradities, eigen inheemse kunstwerken, eigen dansen en een eigen keuken. De bergstammen dragen bij aan het speciale en kleurrijke karakter van Chiang Mai en omgeving. Chiang Mai is gelegen nabij het gebied ‘de Gouden Driehoek. Dit gebied ligt verspreid over de landen Thailand, Loas en Myanmar. Vooral het drielandenpunt, op circa 4 uur rijden van Chiang Mai, is erg populair onder toeristen.

Rimping Village
Dit mooie en kleinschalige boutique hotel ligt op korte loopafstand van de nachtmarkt waar u fantastisch kunt eten. Het hotel beschikt o.a. familiekamers, een buitenzwembad en gratis WiFi.

Dag 9 en dag 10
Chiang Mai
Verblijf: Rimping Village

U heeft 2 hele dagen om Chiang Mai en omgeving te verkennen.

Activiteiten: fietsen door Chiang Mai, bezoek de prachtigste tempels, kookcursus, White Temple in Chiang Rai, Kantoke Dinner, Chiang Mai Night Bazar, Gouden Driehoek.

Dag 11
Chiang Mai – Treehouse
(Reisafstand: circa 1,5 uur)
Verblijf: Rabean Pasak Treehouse

U wordt opgehaald door onze lokale vertegenwoordiging en rijdt verder naar het Rabean Pasak Treehouse Resort. U verblijft 2 nachten in een echte boomhut.

Rabeang Pasak Chiang Mai Treehouse Resort
Dit bijzondere verblijf is gelegen in een klein dorp middenin het teakhoutbos. Hier kunt u volledig ontspannen in de natuur terwijl u luistert naar het geluid van stromend water en slaapt u in echte familieboomhut!

Dag 12
Treehouse
Verblijf: Rabean Pasak Treehouse

Vandaag heeft u een volle dag om het gebied rondom de Treehouse te verkennen. Er worden diverse kinderactiviteiten georganiseerd.
U kunt hier wandelen, fietsen en de watervallen, school en tempels bezoeken.

Dag 13
Treehouse – Chiang Mai
(Reisafstand: circa 1,5 uur) – Phuket
Verblijf: Outrigger Laguna Phuket Beach Resort

Vandaag wordt u opgehaald en naar het vliegveld van Chiang Mai gebracht. Hier checkt u in voor uw vlucht naar Phuket.
Bij aankomst op Phuket wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht.

Phuket
Phuket is gelegen voor de zuidwestkust van Thailand en staat garant voor heerlijk genieten op een tropisch schiereiland. Hier komt het beste samen: fraaie stranden, een heuvelachtig natuurlandschap, entertainment en comfortabele strandhotels. Niet voor niets wordt Phuket de ‘Parel van het Zuiden’ genoemd.

Outrigger Laguna Phuket Beach Resort
Dit heerlijke resort ligt aan het strand van Bangtao. De kamers hebben een eigen veranda of balkon en gratis WiFi. Er is een kidsclub en babysit-service en het resort beschikt over een buitenzwembad, een spa en een fitnesscentrum.

Dag 14
Phuket
Verblijf: Outrigger Laguna Phuket Beach Resort

Vandaag kunt u heerlijk kunt relaxen aan het strand of een leuke activiteit ondernemen.

Activiteiten: zwemmen, snorkelen en duiken, kajakken, mountainbiken, bezoek aan het James Bond eiland of bounty eilandjes in de omgeving van Phuket.

Dag 15
Phuket – Khao Sok National Park / Elephant Hills
Verblijf: Luxe tent

U wordt opgehaald bij uw hotel op Phuket en naar Khao Sok National Park gebracht; hét hoogtepunt van uw reis. U verblijft namelijk in het luxe ‘glamping’ tentenkamp en kruipt in de rol van olifantenverzorger. Een unieke belevenis: u komt oog in oog te staan met de Aziatische olifant en ervaart hoe deze bijzondere dieren leven, eten en gewassen worden.

U combineert een verblijf in het Elephant Hills Camp met een nacht in het drijvende tentenkamp op het prachtige Cheow Larn meer!

Khao Sok National Park
Khao Sok is een groot nationaal park, gelegen in het centrale deel van zuidelijk Thailand. Dit uitgestrekte regenwoud herbergt veel tropische dieren, variërend van olifanten en stekelvarkens tot neushoornvogels en bijzondere vissen. De meeste dieren zijn echter vrij schuw en laten zich niet makkelijk zien. Ze leven bijvoorbeeld in de toppen van de bomen, zoals eekhoorns en apen, of ze zijn alleen ’s nachts actief, zoals stekelvarkens en vleermuizen. Veel nadrukkelijker aanwezig is wel het planten- en insectenarsenaal van een oerwoud. Ook aan ongewervelde dieren en vogels is absoluut geen gebrek. Apen zult u echter hoogstwaarschijnlijk wel spotten en zonder twijfel gaan horen tijdens deze trip!

Wordt olifantenverzorger!
Vandaag heeft u uitgebreid de kans om kennis te maken met de bijzondere Aziatische olifant. Uw gids en de olifantenverzorgers (‘mahouts’ genaamd) geven u uitleg over het leven van de olifanten. Vervolgens bereidt u de maaltijd voor de olifanten en mag u uw volledige mand vol gevarieerd voedsel aan deze indrukwekkende dieren voeren. Vooral uw kinderen zullen het geweldig vinden wanneer de bamboestengels en bananen door een vriendelijke olifantenslurf uit hun handen worden genomen.  Het avontuur is nog niet voorbij; ervaar hoe een van de olifanten een (modder)bad neemt in de waterpoel bij het kamp. Hierna is het uw beurt… samen met uw kinderen geeft u uw eigen olifant een volledige wasbeurt; van het schoon schrobben tot het schoonspuiten. Ook kleine olifantjes zijn aanwezig, voor de kleinere kids, en uiteraard houdt de mahout altijd een oogje in het zeil. Een unieke belevenis en onvergetelijk voor de kinderen!

Boottocht over de Sok rivier
Na de lunch in buffetvorm, wordt u meegenomen naar de rivier waaraan het kamp gelegen is. Na een korte instructie krijgen u en uw kids een zwemvest aan en stapt u in een rubberen boot/raft. U hoeft zelf alleen maar achterover te zitten en te genieten van de prachtige omgeving, een mix van oerwoud met kalkstenen rotsen en bergen, terwijl uw gids stroomafwaarts af en toe bijstuurt.

Luxe tent
U overnacht in uw eigen luxe tent, met vaste bedden en een badkamer met warm en koud water. De deuren en ramen van de tenten zijn bedekt met klamboe en canvas flappen, zodat insecten en reptielen buiten blijven. Er is ook een zwembad bij het complex aanwezig.

Dag 16
Elephant Hills

Verblijf: luxe drijvende tent

Vandaag wordt u gewekt door de junglegeluiden om u heen en staat het ontbijtbuffet voor u klaar.

Hierna reist u door naar de volgende plek in Khao Sok National Park: Elephant Hills Rainforest Camp. Maar niet voordat u volop heeft genoten van de prachtige tocht om hier te komen…

Per minivan wordt u meegenomen naar een lokale Thaise markt, waar u een kijkje kunt nemen en u zich even helemaal tussen de ‘locals’ bevindt. Vervolgens zet u koers richting de Ratchaprapa Dam: een indrukwekkende dam op het Cheow Larn meer waar u een korte fotostop maakt vanwege het indrukwekkende uitzicht. Tien minuten later komt u aan bij de pier van het meer, waar longtail boats klaarstaan om u mee te nemen naar het drijvende tentenkamp.

Dag 17
Elephant Hills – Koh Samui
Verblijf: Peace Resort

Na uw nacht in de luxe drijvende tent, wacht u een lekker ontbijt in het centrale restaurant van het kamp. Vervolgens heeft u de mogelijkheid om met een gids op pad te gaan; maak een wandeltocht door het regenwoud en ga op zoek naar exotische planten, tropische hardhouten bomen, orchideeën, palmen, varens en bamboebomen. Met een beetje geluk spot u ook een neushoornvogel of makaak- en bladapen!

Na de lunch wordt u opgehaald door de longtail boot en vaart u in een half uur terug naar het vaste land. Hier wacht een minibus van Elephant Hills u op om u naar Koh Samui te brengen.

Koh Samui
Koh Samui is een eiland dat voor de oostkust van Thailand ligt en staat bekend om haar vele tropische witte zandstranden. Daarnaast heeft het prachtige baaien, kristalhelder water en de lokale Thaise charme. U vindt hier alles wat een tropisch eiland tot bounty-paradijs maakt: witte zandstranden, vissersdorpjes en koraalriffen. Het binnenland van Koh Samui is nog vrijwel ongerept, met kokoswouden, rubberplantages en prachtige watervallen. Het eiland biedt voor ieder wat wils, vanwege de verschillende stranden met ieder hun eigen aantrekkingskracht.

Peace Resort
In bungalow stijl opgezet hotel met een Thaise uitstraling en een modern tintje. Het ligt direct aan het heerlijke strand van Bophut. De familiekamers beschikken over een eigen zwembad, 2 aparte slaapkamers en een woonkamer. Er is een buitenzwembad, kinderbad en een zonneterras met ligbedden en parasols aanwezig.

Dag 17 – dag 21
Koh Samui
Verblijf: Peace Resort

U kunt deze dagen heerlijk bijkomen op het strand en er op uit trekken in de omgeving.

Activiteiten: snorkelen en duiken, Big Buddha, Ang Thong Marine Park, buureilanden Kho Phangan, Koh Tao en Koh Tan.

Dag 21
Koh Samui – Amsterdam
U wordt naar de luchthaven van Koh Samui gebracht. Van hieruit vliegt u via Bangkok terug naar Amsterdam. Hier komt u dezelfde dag aan.

Thailand

Prijzen

De prijzen voor de arrangementen zijn afhankelijk van vertrekdatum, duur van uw verblijf, hotelkeuze, gezinssamenstelling en verzorging. Vraagt u gerust een vrijblijvend reisvoorstel aan voor een gedetailleerd kostenoverzicht. Ter indicatie: € 1.895,- per volwassene in het meest voordelige seizoen en ca. € 2.395,- in het hoogseizoen. Kinderen krijgen 25% korting op de vliegtickets en baby’s (tot 2 jaar) krijgen tot 90% korting op de vliegtickets.

Inclusief:
– Intercontinentale retourvlucht, inclusief luchthavenbelasting
– Binnenlandse vlucht, inclusief luchthavenbelasting
– Slaapcoupé van Bangkok naar Chiang Mai (voorkeur 1e klasse)
– Privé vervoer van en naar de luchthavens/hotels
– Alle overnachting in de aangegeven hotels
– Maaltijden zoals aangegeven
– River Kwai arrangement inclusief maaltijden (3 dagen/2 nachten)
– Olifantensafari inclusief maaltijden (3 dagen/2 nachten)
– Inclusief vervoer van uw hotel naar Elephant Hills en v.v.

Exclusief:
– Fooien
– Persoonlijke uitgaven
– Aangegeven, optionele excursies
– Overige maaltijden
– Reis- en annuleringsverzekering

Thailand

Praktisch

Terug naar reviews

Thailand

Familie Malherbe in Thailand

Dag 1 en 2 – op maandagavond zijn we met Finnair vanuit Schiphol vertrokken richting Helsinki, waar we na een korte wachttijd een overstap maakten op het vliegtuig richting Bangkok. Na een prima vlucht kwamen we op dinsdagmiddag aan in de grote hoofdstad van Thailand. Onze locale gids stond ons bij de aankomsthal netjes op te wachten (met een leuke olifantenknuffel als verrassing voor onze dochter!), waarna we met een taxibusje naar ons eerste hotel werden gebracht. Inmiddels was de avond in Bangkok al aangebroken, dus we hebben, nadat we op het dakterras met zwembad een welkomstdrankje hebben gedronken, de omgeving van het hotel verkend en even snel wat gegeten. Daarna uitgeput in onze heerlijke koele hotelkamer in slaap gevallen…
Bangkok dag 3 – vanochtend na het ontbijt in ons hotel, meteen op pad gegaan. Eerst met de metro en tuktuk richting de oude stad gegaan. Daar op een longtail boot gestapt voor een tochtje over de Chao Phraya rivier, de zijrivieren (klongs) in met de vele kleine huisjes op palen. Erg indrukwekkend!
Daarna weer aan wal gestapt voor bezoekje aan de Wat Poh tempel, met de grote liggende buddha van bladgoud. Na flink onderhandelen met tuktuk chauffeurs, doorgereisd naar China town voor onze lunch. Nog een tussenstop bij Wat Saket tempel, 300 treden omhoog naar de tempel maar een geweldig uitzicht! Ten slotte weer terug richting hotel, waar we in de buurt heerlijke Pad Thai hebben gegeten op straat. Als afsluiter van de dag nog even in het zwembad geplonsd op ons dakterras terwijl het nachtleven in de stad begint..
Bangkok dag 4 – Vanochtend hebben we een fietstocht gemaakt door de buitenwijken van Bangkok. We werden opgehaald met een taxibusje van Asian Trails en vlot naar het startpunt gebracht, waar een Engels sprekende gids op ons stond te wachten. De route was 90% ‘autovrij’ maar om daar te komen moesten we eerst ons leven wagen door drukke straten waar het verkeer ons voorbij raasde. Trots op Eva die de hele route zonder problemen zelf heeft gefietst! We kwamen door een van de armste wijken van Bangkok, waar we een lokaal schooltje bezochten. Wat een lieve, gastvrije mensen die Thai. Daarna de rivier overgestoken om het schiereiland Bangka Chao op te fietsen. Geweldige plek!! Fietsen door de jungle, weg van de drukte en de verkeerschaos. Onderweg vissen gevoerd bij een grote vijver, een bezoek gebracht aan een Thaiboxing meester die op het eiland woont en heerlijk geluncht bij een lokaal restaurantje. Super ervaring! We werden na afloop weer netjes meteen taxi naar ons hotel terug gebracht.
‘s Avonds hebben we een taxi gepakt naar Khao San Road waar we onze buikjes hebben volgegeten met heerlijke locale gerechten.
Bangkok dag 5 – vandaag hebben we een excursie olv een Engels sprekende gids naar Ayuthaya gedaan. De taxi, geregeld door Asian Trails, stond op de afgesproken tijd klaar bij ons hotel. De rit duurde 2 uur, die eindigde bij een steigertje waar we op een longtail boot stapten voor een tochtje door de gracht om de oude stad heen. Helaas liep de boot vast in de drijvende waterplanten, waardoor we vroegtijdig de wal op moesten klimmen om onze weg met een taxi verder te vervolgen naar de ruïnes. Ayuthaya, de voormalige hoofdstad van Thailand, met de vele oude tempelcomplexen is een bijzondere plek, waar veel belangrijke geschiedenis ligt. Het staat dan ook niet voor niets op werelderfgoedlijst van Unesco. Onze gids wist er veel over te vertellen, wat het nog bijzonderder maakte. Wel weer 35 graden, dus straaltjes zweet over de rug, maar wederom geen regendruppels gezien! Weer terug bij hotel, even een verfrissende duik in het zwembad genomen en ons klaar gemaakt voor een heerlijke Thaise maaltijd op straat.
Bangkok dag 6 – Vanochtend een bezoek gebracht aan Wat Arun, dé tempel van Bangkok, vinden wij althans… Prachtige mozaïeken en serene sfeer. Een monnik heeft ons spontaan gezegend voor geluk! Daarna nog een kort tochtje over de rivier met een longtail boot en afscheid genomen van Bangkok. Nu ingepakt en wel aan het wachten op de taxi die ons naar het station brengt voor een rit met de nachttrein naar onze volgende bestemming. Hopelijk zijn het lekkere bedjes in onze slaapcoupé en worden we morgenochtend uitgerust wakker in Chiang Mai…
Chiang Mai, dag 7 – na een avontuurlijke treinreis, met een prima eerste klasse coupe waar we heerlijk hebben geslapen, vanochtend aangekomen in Chiang Mai. Wat een rust vergeleken met Bangkok! Ons hotel hier is heerlijk, en de mensen weer super gastvrij en vriendelijk. Nadat we ons op de kamer hebben geïnstalleerd, zijn we met de fiets (die we van het hotel mochten lenen) de stad gaan verkennen! Nu zonder gids en dat ging best goed. Ook hier kijken we onze ogen uit op de lokale markt, intense geuren en kleuren en natuurlijk weer heerlijk eten! Bij terugkomst vanmiddag een verfrissende duik in het zwembad genomen, totdat we eruit moesten vanwege een pittige tropische regenbui! Hebben we dat ook een keer meegemaakt.
Het avondeten hebben we daarom ook maar in het hotel gegeten…
Chiang Mai, dag 8 – we hebben het vandaag maar eens rustig aan gedaan. Na een dagje relaxen bij het zwembad, zijn we einde van de dag opgehaald door onze gids van Asian Trails, voor een bezoekje aan de Wat Phrathat Doi Suthep tempel, in de bergen ten noorden van de stad. De rit erheen was al een hele belevenis, mooie kronkelweg omhoog door prachtige natuur. Vervolgens nog 300 traptreden gelopen om het pracht & praal op de top te bewonderen. Bijzonder ook om het ceremoniële gebed van de monniken bij te mogen wonen, dat ze elke avond om 18:00 uur doen. Als afsluiter van deze mooie dag, weer een heerlijke Pad Thai gegeten. Hier kunnen we wel aan wennen…
Chiang Mai, dag 9 – vandaag wederom een relax dagje. Dat vooral in het teken stond van eten, eten en nog eens eten! Erg leuke locatie in het mooie oude centrum ontdekt, waar we zowel onze lunch als avondeten hebben genuttigd. Een foodmarket waar je voor weinig geld (€2 pp) je buikje helemaal vol kunt eten! Al slaan we sommige lokale delicatessen graag over… schorpioen en gefrituurde meelworm zijn niet echt aan ons besteed 😉
Na het eten nog even over de gezellige Night Market gewandeld en wat souvenirs voor thuis gekocht.
Chiang Mai, dag 10 – Wauw!!! Wat een dag was dit… vanochtend vroeg opgehaald door een taxi om naar het Maerim Elephant Sanctuary te gaan (zelf heel makkelijk te booken via de website). Een opvangresort voor olifanten die zijn gered uit vreselijke situaties of die jarenlang mishandeld en getraumatiseerd zijn. Dit resort zorgt echt goed voor de olifanten. Ze kunnen helaas niet meer terug naar de jungle, maar ze leven nu in ieder geval niet meer vastgeketend met pijn en ze krijgen weer vertrouwen in de mensen terug. Wij mochten, gekleed in traditionele mahoutkleding (= olifantenverzorger) deze imposante dieren voeren, knuffelen, met ze wandelen, spelen, een modderbad geven en uiteindelijk zelfs met ze zwemmen in het meertje! Eva heeft de hele dag lopen stralen 😉 Mooi dat dit soort plekken bestaan. Erg veel geleerd over de olifant en onder de indruk van deze mooie beesten en hun verzorgers…
Ook hebben we hier onze eigen lunch gemaakt (noodle soep) en konden we zelf ook nog even in een ‘normaal’ zwembad plonsen, voordat we ons weer gingen omkleden voor de rit terug naar ons hotel.
Phuket, dag 11 – vanochtend hebben we afscheid genomen van Chiang Mai. We werden weer netjes op tijd opgehaald door een taxibusje dat ons naar het vliegveld bracht. De gids van Asian Trails liep met ons mee en hielp ons zelfs met inchecken. We zijn in ca. 2 uur naar de zuidelijk gelegen kustplaats Phuket gevlogen. Vanuit de lucht konden we de vele kleine eilandjes voor de kust zien liggen. Eenmaal op de grond hebben we het mooie strand bij ons resort bewonderd en in het hotelrestaurant een heerlijke Italiaanse (!) maaltijd gegeten. Meer zullen we helaas niet van deze streek gaan zien, want morgenvroeg vertrekken we alweer richting Khao Sok National Park, waar we 3 dagen in de jungle gaan verblijven… en waar we onze ‘grote grijze vrienden’ weer gaan ontmoeten!
Khao Sok National Park, dag 12 – na een rit van ca. 2,5 met een taxibusje vanuit ons hotel in Phuket, vanochtend aangekomen in de jungle! We slapen in een tent, maar primitief willen we het niet noemen… we hebben luxe bedden, een badkamer met warm en koud water, elektriciteit en zelfs WiFi in de tent! Nadat we ons hebben geïnstalleerd en zijn bijgepraat over het dagprogramma, hebben we de olifanten bezocht. We mochten hun eten bereiden en aan ze voeren. En nadat ze hun modderbad hebben gehad, mochten we ze wassen en schoonspuiten met een tuinslang. Erg leuk om te doen (en heerlijk verkoelend!). Al vonden we onze ervaring met de olifanten in Chiang Mai intenser…
Weer terug in ons kamp hebben we een kanotocht gemaakt door de prachtige omgeving hier. We werden allemaal ‘geroeid’ dus we konden lekker achterover hangen en genieten… Wow, wat is het hier mooi! Vanavond nog een hapje eten in het kamp, slapen in onze tent en dan morgenvroeg naar het stuwmeer in de jungle, waar we in een drijvend tentenkamp gaan slapen…
Khao Sok National Park – dag 13, (omdat we geen WiFi hadden in dit tentenkamp, plaatsen we deze post een dagje later 😉 Gisterochtend vroeg vertrokken vanuit het Elephant Camp richting het Rainforest Camp. Onderweg stopten we nog bij een dorpje, waar we een locale markt bezochten en waar we van onze gids nog wat toelichting op de locale producten kregen… Bij het stuwmeer aangekomen zijn we op een longtail boot gestapt om de bijzondere natuur rond het stuwmeer te bewonderen. Na ca. 1,5 uur varen kwamen we aan bij ons tentenkamp. Wat gaaf!! Meteen een frisse duik in het meer genomen en met een kajak de omgeving rond het kamp verkend, waarna we de dag afsloten met een heerlijke (gezamenlijke) maaltijd. Wat is het hier mooi zeg!! Dat beloofd wat voor de volgende dag…
Khao Sok National Park – dag 14, gisteravond als een blok in slaap gevallen, met het geluid van de jungle om ons heen. Het wakker worden was geen probleem hier, de aapjes in de bomen rondom het kamp vertelden ons dat het tijd was om eruit te komen. Na het ontbijt hebben we weer een frisse duik genomen en daarna een kajak tocht gedaan met de rest van de gasten hier. Na de gezamenlijke lunch hebben we onze spullen ingepakt en zijn we weer richting de bewoonde wereld vertrokken… Inmiddels, na een wederom perfect georganiseerde reis van 5 uur (per longtail boot, busje, veerboot, taxibusje) zijn we op onze laatste bestemming aangekomen: Koh Samui. Morgen meer over dit prachtige bounty eiland… welterusten!
Koh Samui – dag 15, vandaag onze eerste volle dag op Koh Samui. De ‘relax modus’ kan aan hoor, want wat een heerlijk eiland is dit!! Ons resort is een paradijsje, met een tuin vol tropische planten, direct aan een prachtig strand gelegen en met een heerlijk zwembad. Verder willen we jullie niet jaloers maken hoor ;-). Direct buiten het resort is een gezellige straat met veel winkeltjes, barretjes en eettentjes (wel behoorlijk toeristisch…). Wij hoeven ons komende dagen dus niet te vervelen.
Koh Samui – dag 16, ook vandaag weer rustig opgestart en na een gezond ontbijt aan het strand toch maar weer een cultureel uitstapje gedaan. Dat stilzitten is niet echt ons ding. Na een taxirit van drie kwartier richting het noorden van het eiland, kwamen we aan bij Ko Phan, waar we 2 tempels hebben bezocht met grote Buddha beelden. Mooi, maar ook wel een hoog ‘Efteling gehalte’… Weer terug bij ons hotel heeft Cristel zich lekker laten masseren, terwijl Sandro en Eva nog even verkoeling zochten in het zwembad. En uiteraard hebben we de dag weer afgesloten met een heerlijke maaltijd! Welterusten en tot morgen…
Koh Samui – dag 17, vandaag stond in het teken van de onderwaterwereld. Vanochtend vroeg met een longtail boot op pad gegaan naar Koh Tan, een klein iets zuidelijker gelegen eilandje. Daar hebben we gesnorkeld en prachtig koraal met veel tropische vissen gezien! Ook het eilandje zelf was paradijselijk mooi. Het snorkeluitje werd afgesloten met een heerlijke Thaise lunch, waarna we weer bij ons resort werden gedropt. Daar hebben Sandro en Eva zich even lekker laten masseren en heeft de masseuse ook Eva’s lange blonde haar ingevlochten tot een waar kunstwerk! We hebben de avond (onze laatste hier) bijzonder afgesloten met een intiem diner op het strand. Heerlijk gegeten met de blote voetjes in het zand, met als afsluiter een spectaculaire vuurshow.
Koh Samui – dag 18 en 19, helaas is aan onze fantastische rondreis een einde gekomen… Gisteren hebben we nog even een paar uurtjes de tijd gehad om afscheid te nemen van ons ‘paradijsje’ voordat we weer aan onze terugreis van ruim 15 uur begonnen. Inmiddels zijn we, via een tussenstop op Bangkok en Helsinki, weer op Nederlandse bodem. Wel ff wennen, maar wat hebben wij het heerlijk gehad! Wat een mooi land, ontzettende lieve en vriendelijke bevolking, prachtige natuur en indrukwekkende culturele bezienswaardigheden. Wij hebben Thailand in ons hart gesloten, dus wie weet tot een volgende reis..