Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Namibië

Beestenboel in Namibië

Bent u op zoek naar een avontuurlijke vakantiebestemming waar u de meest diverse natuur tegenkomt en niet-alledaagse activiteiten kunt ondernemen? Breng dan een bezoek aan veelzijdig Namibië! Olifanten spotten in Etosha National Park, u vergapen aan de prachtige rode duinen van de Sossusvlei, zandboarden in de woestijn, dolfijnentochten maken bij Walvisbaai, paardrijden door de duinen, avonturen beleven op een quad, oog in oog staan met een leeuw tijdens een safari, bavianen fotograferen in de Kalahari woestijn of een avond doorbrengen met de leden van de Himba nomadenstam: het kan allemaal!

Een vakantie in Namibië is geschikt voor families met kinderen van alle leeftijden. Vooral voor kinderen van 6 jaar en ouder gezien de vele mogelijkheden voor excursies en activiteiten. Gedurende deze reis zult u in wat betere hotels verblijven en doet u verscheidene leuke ‘farm houses/guest houses’ aan. Op deze kleine, zeer gastvrije boerderijen worden kamers verhuurd en zullen uw kinderen volop worden betrokken bij het boerderijleven. Verder kunt u in diverse hotels speciale kindersafari activiteiten reserveren. Kortom: is uw gezin avontuurlijk ingesteld en wilt u nog lang kunnen napraten over een veelzijdige reis? Dan is Namibië een bestemming voor u!

Reviews

Namibië Familie van de Kam in Namibië Goeidemiddag Amice David, Een paar jaartjes geleden organiseerde Travelnauts voor ons een gezinsfeest in Dubai. Dat...
  • Safari
  • Olifanten
  • Leeuwen
  • Zandboarden
  • Giraffes
  • Zwemmen
  • Quad rijden
  • Dolfijnentocht
  • Krokodillen

Overzicht van dag tot dag.

Dag 1 Vertrek Amsterdam
Dag 2 Aankomst Windhoek
Dag 3 Windhoek – Kalahari woestijn (Reisafstand: 270 kilometer)
Dag 4 Kalahari woestijn
Dag 5 Kalahari woestijn – Fish River Canyon (Reisafstand: 430 kilometer)
Dag 6 Fish River Canyon
Dag 7 Fish River Canyon – Tiras Mountain Conservancy (Reisafstand: 350 kilometer)
Dag 8 Tiras Mountain Conservancy – Sossusvlei/Namib woestijn (Reisafstand: 160 kilometer)
Dag 9 Sossusvlei/Namib woestijn
Dag 10 Sossusvlei/Namib woestijn – Walvisbaai – Swakopmund (Reisafstand: 440 kilometer)
Dag 11 Swakopmund
Dag 12 Swakopmund – Damaraland/Uis (Reisafstand: 220 kilometer)
Dag 13 Damaraland/Uis – Khorixas (Reisafstand: 170 kilometer)
Dag 14 Khorixas – Etosha National Park (Reisafstand: 355 kilometer)
Dag 15 Etosha National Park
Dag 16 Etosha National Park – Eastern gate Etosha (Reisafstand: 160 kilometer)
Dag 17 Eastern gate Etosha – Erindi (Reisafstand: 467 kilometer)
Dag 18 Erindi
Dag 19 Erindi – Windhoek – Amsterdam (Reisafstand: 222 kilometer)
Dag 20 Aankomst in Amsterdam

Namibië

Programma

Dag 1
Vertrek Amsterdam

U vertrekt vandaag uit Amsterdam en vliegt met KLM naar de hoofdstad van Namibië; Windhoek.

Dag 2
Aankomst Windhoek

Verblijf: Suricate Town Lodge

Na aankomst wordt u ontvangen door onze lokale agent en krijgt u een uitgebreide briefing over uw Afrikaanse avontuur. Hierna haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel, waar u kunt bijkomen van uw vlucht. De rest van de dag kunt u lekker luieren bij uw hotel, met uw kinderen een duik nemen in het zwembad of uw eerste indrukken van Windhoek opdoen.

Suricate Town Lodge
Kleinschalig hotel met slechts 9 kamers, op korte afstand van de luchthaven. Zo hoeft u niet ver te rijden voordat u kunt bijkomen van uw vlucht. Het hotel heeft een zwembad en de kamers zijn gebouwd in de traditionele Kalahari stijl.

Dag 3
Windhoek – Kalahari woestijn
(Reisafstand: 270 kilometer)
Verblijf: Bagatelle Game Ranch

Na een heerlijk ontbijt staat vandaag de eerste rit op het programma, de Kalahari woestijn in. Kenmerkend zijn de zandduinen met zijn ronddwalende dieren, zoals zebra’s, springbokken en struisvogels. Deze eerste kennismaking met de Namibische flora en fauna zal zeker indruk maken op uw gezin. Na aankomst bij uw lodge kunnen uw kinderen lekker zwemmen. Uiteraard kunt u ook meteen een safari inplannen en op zoek gaan naar wilde dieren.

Kalahari woestijn
De Kalahari is een halfwoestijn en beslaat een gebied van ongeveer 500.000 vierkante kilometer. Ondanks dat de Kalahari vaak wordt aangeduid als woestijn, is het dat eigenlijk niet. Er valt namelijk aanzienlijk meer regen dan in een echte woestijn. Het gebied beslaat het grootste deel van Botswana, het oosten van Namibië en delen van Zimbabwe, Zuid-Afrika en Angola. De Kalahari is het leefgebied van onder meer bavianen, leeuwen, hyena’s en diverse soorten gazellen. De oudste bewoners zijn de San of Bosjesmannen, zij leven hier in een van de dunst bevolkte gebieden ter wereld.

Bagatelle Game Ranch
Uw charmante lodge ligt aan de rand van het zuidelijke deel van de Kalahari, tussen de rode zandduinen. Het hoofdgebouw deed vroeger dienst als boerderij en is nu de centrale ruimte in de lodge. Vanuit de lodge kunt u in de valleien tussen de zandduinen op zoek naar het ‘kleine wild’ van de Kalahari, zoals struisvogels, springbokken en stekelvarkens.

Dag 4
Kalahari woestijn
Verblijf: Bagatelle Game Ranch

Vandaag kunt u de rode zandduinen verkennen, prachtige foto’s maken en de bosjesmannen ontmoeten.

Dag 5
Kalahari woestijn – Fish River Canyon
(Reisafstand: 430 kilometer)
Verblijf: Canyon Lodge

Vandaag legt u een prachtige route af naar Afrika’s grootste canyon. De rit is vrij lang, maar zeker de moeite waard. U rijdt via Mariental, Keetmanshoop en Seeheim door naar het meest zuidelijke gedeelte van uw route en u komt aan in Fish River Canyon. De grillige Fish River Canyon is na de Grand Canyon in de Verenigde Staten de grootste canyon ter wereld.

Onderweg hier naartoe is een stop bij het Quiver Tree Forest (ten noordoosten van Keetmanshoop) de moeite waard.  De takken van de kokerbomen die hier groeien werden vooral vroeger (en soms nu nog) gebruikt door bosjesmannen voor hun pijlenkokers. Vijf kilometer verderop treft u de Giants Playground. Hier bevinden zich grote en kleine rotsformaties die door de eeuwen heen zeer uiteenlopende vormen hebben gekregen.

Fish River Canyon
Deze enorme kloof in het zuiden van Namibië loopt over een afstand van 161 kilometer van noord naar zuid, is 27 kilometer breed en circa 550 meter diep. Vooral tijdens de vroege en late uren van de dag, als de schaduwen zichtbaar worden, zult u de diepte en de vorm van dit natuurspektakel het beste kunnen bewonderen. De mooiste foto’s maakt u vooral tijdens deze momenten.

Canyon Lodge
In de omgeving van de Fish River Canyon ligt de Canyon Lodge. Een prima uitvalsbasis voor het bewonderen van de een na grootste canyon ter wereld. Geniet van de adembenemende uitzichten en het surrealistische landschap. Het hoofdgebouw is een uit 1910 stammende, verbouwde boerderij. Overal herinneren foto’s, meubelstukken en accessoires nog aan de beginperiode van het huis.

Dag 6
Fish River Canyon

Verblijf: Canyon Lodge

Een volle dag bij de Fish River Canyon! Ontdek de prachtige omgeving tijdens een wandeltocht, paardrijtocht of 4-wheel drive safari. Een aanrader is het bekijken van de zonsondergang aan de rand van de canyon, een schitterend schouwspel. De lodge heeft een zwembad, dus de namiddag is heerlijk om te ontspannen.

Dag 7
Fish River Canyon – Tiras Mountain Conservancy
(Reisafstand: 350 kilometer)
Verblijf: Namtib Desert Lodge

Vandaag rijdt u verder richting de Tiras Mountain Conservancy. U verblijft op een boerderij waar u welkom wordt geheten door de familie. De kinderen kunnen meehelpen bij de boerderijactiviteiten en uiteraard kan er ook gespeeld worden met de geiten, ezels, schapen en paarden.

Breng een bezoek aan de wilde ‘woestijnpaarden’
Vandaag kunt u via het plaatsje Aus rijden, waar het leefgebied begint van vele Namibische wilde paarden, de ‘Feral wild horses’. Het gebied loopt door tot Lüderitz aan de Atlantische Oceaan. De wilde paarden hebben zich aangepast aan de moeilijke leefomstandigheden in de woestijn. Hoe de paarden oorspronkelijk in deze woestijn terecht zijn gekomen is onduidelijk. In dit deel van de woestijn worden 4-wheel drive safari’s georganiseerd en, uiteraard de beste manier, paardrijtochten waarbij u op zoek gaat naar de kuddes. Voor de dierenliefhebber een absolute aanrader!

Namtib Desert Lodge
Uw lodge is een kleinschalig farm guest house met vijf authentieke bungalows in Namibische stijl. U ervaart hier het typische boerderijleven in een knusse sfeer en prachtige omgeving. Vanuit de lodge worden diverse activiteiten georganiseerd, waaronder begeleide wandelingen, vogels spotten, woestijntochten en 4-wheel drive natuursafari’s.

Dag 8
Tiras Mountain Conservancy – Sossusvlei/Namib woestijn
(Reisafstand: 160 kilometer)
Verblijf: Sossusvlei Lodge

Vandaag gaat u de Namib woestijn in volle glorie ervaren. We raden aan om op tijd te vertrekken, zodat u voor het heetste moment van de dag al het een en ander heeft kunnen ondernemen. Na een stop bij Duwisib Castle, een uit rood zandsteen opgetrokken kasteel uit 1909, komt u aan in de Sossusvlei. De beroemde Sossusvlei, een zeer groot schilderachtig duingebied met rode zandduinen van wel 325 meter hoog, bevindt zich in het Namib Naukluft Park. De Sossusvlei is de plek waar een smalle, over het algemeen droge rivierbedding in tijden van flinke regenval de zanderige vlakte omtovert in een klein meer. In het hart van Sossusvlei vindt u Deadvlei; een opgedroogd zoutmeer aan de voet van de zandduinen. Langs de kant van het voormalige meer treft u dode bomen aan die wel 700 tot 900 jaar oud kunnen zijn. De zwarte bomen op een witte bodem, in een omgeving van rode zandduinen met een helder blauwe lucht zorgen zeker voor een indrukwekkend schouwspel en prachtige foto’s.

Sossusvlei Lodge
Deze lodge ligt nabij de ingang van de Sossusvlei. De villa’s zijn gebouwd tegen een rots aan de voet van de berg. Vanuit de lodge worden diverse activiteiten georganiseerd zoals safari’s, wandelingen en picknickexcursies naar de Sossusvlei.

Dag 9
Sossusvlei/Namib woestijn

Verblijf: Sossusvlei Lodge

U brengt de hele dag door in de grootste zandbak ter wereld! Luipaarden, cheeta’s, lynxen, zebra’s, kudu’s en giraffen: u kunt ze hier allemaal tegenkomen. De grootste kans om de wilde dieren te spotten is natuurlijk tijdens een safari. Ook de moeite waard is een bezoek aan de Sesriem Canyon. Beklim de 105 meter hoge ‘Duin 45’ – misschien wel de meest bekende duin ter wereld –  of informeer naar de mogelijkheden om te gaan quad rijden in de duinen. Uiteraard maakt u de tocht onder leiding van een gids. Voor de kinderen zijn er mini quads aanwezig. Mocht u in de middag weer terugkeren naar uw lodge, dan kunt u een verfrissende duik nemen in het zwembad.

Dag 10
Sossusvlei/Namib woestijn – Swakopmund
(Reisafstand: 440 kilometer)
Verblijf: Sandfields Guesthouse

Via Kuiseb Canyon, het droogste stuk van de Namib Naukluft woestijn en het plaatsje Walvisbaai, rijdt u vandaag naar Swakopmund. Onderweg komt u ook langs het plaatsje Solitaire, waar ze heerlijke appeltaart verkopen. Deze rit valt onder de wat langere afstanden tijdens uw rondreis, maar is zeker de moeite waard en u heeft onderweg genoeg gelegenheid om uw benen te strekken.

Aan het einde van de rit komt u aan in Swakopmund. Dit stadje is in 1892 gesticht en beschikt grotendeels nog over de Duitse koloniale stijl en een Duits karakter. In elk café en elke konditorei kunt u een ‘Kaffee mit Kuchen’ bestellen en heel even het gevoel hebben dat u op vakantie bent bij onze oosterburen. Zodra u het cafeetje uitkomt en het zand van de Namib woestijn ziet neerstrijken in de kleine straatjes, weet u weer dat u zich op het Afrikaanse continent bevindt. Swakopmund biedt diverse activiteiten voor uw gezin: de kinderen kunnen er zwemmen en surfen, maar ook boottochten en quad rijden kunnen vanuit Swakopmund worden ondernomen.

Sandfields Guesthouse
Uw boetiek hotel bevindt zich buiten het centrum van Swakopmund, op slechts enkele minuten lopen van het strand. Een heerlijk verblijf nadat u enkele dagen in de woestijn hebt doorgebracht. De centrale lounge beschikt over een knusse openhaard en vanuit de ontbijtruimte loopt u gemakkelijk de tuin in waar de kinderen lekker kunnen spelen. Vanuit het hotel kunt u talloze activiteiten ondernemen in de omgeving, waaronder kajakken, boottochten maken, zandboarden, paardrijden en nog veel meer.

Dag 11
Swakopmund

Verblijf: Sandfields Guesthouse

Swakopmund is de belangrijkste badplaats in Namibië. In de periode van december tot en met maart is de kans het grootst om dolfijnen voor de kust te zien. In het gezellige Swakopmund zijn vele boetiekjes waar u lekker kunt winkelen en een paar goede restaurants. Wilt u een actieve dag met uw gezin? Dan biedt het kuststadje tal van mogelijkheden, zoals zandboarden en quad rijden in de duinen rondom de stad. Verder kunt u skydiven en parasailen.

Onze tip: voor vandaag adviseren wij u een boottocht te reserveren en de oceaan op te gaan. U heeft grote kans om dolfijnen en zeehonden te zien. Voor de iets oudere kinderen is het zandboarden dé manier om de middag door te brengen.

Dag 12
Swakopmund – Damaraland/Uis
(Reisafstand: 220 kilometer)
Verblijf: Brandberg White Lady Lodge

De komende twee dagen gaat u een aantal kilometers afleggen. In de ochtend verlaat u Swakopmund om naar Cape Cross te rijden. Hier vindt u de grootste zeehondenkolonie van Afrika. Tijdens de top, in november/december, kunnen er wel 20.000 zeehonden zijn. Bij de Atlantische Oceaan aangekomen ziet (en ruikt) u het al… duizenden en duizenden zeeleeuwen liggen hier lekker te zonnen! Een bijzonder tafereel en erg leuk voor de kinderen.

Hierna verlaat u de kustregio en rijdt u weer richting het binnenland. Het einddoel van vandaag is het gebied Damaraland. Damaraland ligt in het centraal- tot noordwestelijke deel van Namibië. Het gebied is droog en dunbevolkt. Kenners betitelen deze regio vaak als het mooiste deel van Namibië. Er leven vele soorten vogels en andere dieren, die zich geheel hebben aangepast aan de extreme omstandigheden. De woestijnolifant en de zwarte neushoorn zijn hier een goed voorbeeld van.

Brandberg White Lady Lodge
De Brandberg White Lady Lodge ligt aan de voet van de Brandberg, de hoogste berg van Namibië. De lodge biedt verschillende typen accommodaties en beschikt over een bar, restaurant en een zwembad. De chalets staan verspreid over het terrein onder grote schaduwrijke bomen en hebben een privé veranda.

Tip: bezoek het Damaraland Living Museum
Maak kennis met de traditionele Damara-cultuur en neem een kijkje in het dagelijks leven van een van de oudste volkeren in Namibië. U kunt deelnemen aan diverse programmaonderdelen in het openluchtmuseum.

Dag 13
Damaraland/Uis – Khorixas
(Reisafstand: 170 kilometer)
Verblijf: Vingerklip Lodge

U vervolgt de reis naar Khorixas via Twyfelfontein, de meest belangrijke locatie in Damaraland. Twyfelfontein is de naam van een waterbron en van het dal waarin deze bron ligt en zo duizenden jaren mensen en dieren trok. Hier vind je de rotstekeningen (rotsgravures) die op de Unesco Werelderfgoedlijst staan. Toen blanke boeren zich halverwege de twintigste eeuw in deze streek wilden vestigen vanwege de waterbron, bleek deze bron toch minder water te bieden dan gehoopt werd. Hieruit is de naam ‘Twyfelfontein’ ontstaan.

Maar er is nog veel meer te zien in deze omgeving. Zoals Petrified Forest, het versteende woud waar u fossiele resten vindt van boomstammen. En de zogenaamde ‘orgelpijpen’: een massief waar de steenformaties zich smal en verticaal oprichten. Ook een excursie naar een Himba-dorp is een aanrader: de Himba is een nomadenstam die de bezoekers van dit gebied graag een kijkje laten nemen in hun dagelijks bestaan. De stam leeft nog volledig volgens oude tradities; voor uzelf en de kinderen een interessante ervaring!

Vingerklip Lodge
De Vingerklip Lodge is vernoemd naar een bijzondere rotsformatie vlakbij de lodge gelegen; een 35 meter hoger pilaar die lijkt op een stenen vinger. De rots staat recht omhoog en het is een raadsel hoe dit is ontstaan. De lodge biedt knusse accommodatie in een prachtig landschap en beschikt over twee zwembaden waar uzelf en de kinderen heerlijk kunnen bijkomen na een dag vol nieuwe indrukken.

Dag 14
Khorixas – Etosha National Park
(Reisafstand: 355 kilometer)
Verblijf: Etosha Okaukeujo Restcamp

In de ochtend is een bezoek aan het Himba-volk echt een aanrader. De excursie is te boeken vanuit uw hotel. In de loop van de middag volgt de rit naar het beroemde Etosha National Park, een van de hoogtepunten van uw reis. Onderweg kunt u overigens een leuke lunchstop maken bij de befaamde bakkerij van Outjo; een Duitse bakkerswinkel waar u de lekkerste broodjes en cakes kunt krijgen.

Etosha National Park
Het Etosha National Park is het grootste beschermde natuurgebied van Namibië. Het gebied beslaat een oppervlakte van bijna 23 duizend vierkant kilometer. De naam Etosha betekent ‘Grote Witte Vlakte van Droog Water’. Deze naam slaat op het grote deel van het park dat alleen na hevige regenval tijdelijk onder water staat. Vaak gebeurt dit tussen december en februari en transformeert het doorgaans (kurk)droge Etosha in een weelderige groene vlakte waar tijdelijk veel wilde bloemen groeien. Veel Afrikaanse diersoorten kunt u in Etosha aantreffen tijdens een safari, zoals zebra’s, olifanten, giraffen, gnoes, springbokken en neushoorns. Het park beschikt over enkele waterbronnen die de wilde dieren het hele jaar door van water voorzien.

Okaukeujo Restcamp
Het omheinde Okaukeujo Rest Camp ligt in het zuidwestelijke deel in het Etosha National Park op 100 kilometer van de plaats Outjo. Het kamp staat bekend vanwege de waterdrinkplaats waar u uitstekend wild kunt kijken. Regelmatig komen hier zwarte neushoorns drinken, evenals olifanten en vele andere diersoorten. Ook fijn om ’s avonds onder het genot van een drankje de verlichte waterdrinkplaats met steeds veranderend toneel te aanschouwen.

Dag 15
Etosha National Park

Verblijf: Etosha Okaukeujo Restcamp

Vandaag staat in het teken van dieren, dieren en nog eens dieren! U brengt namelijk een volledige dag door Etosha National Park. In het park zijn veel dieren aanwezig en ze zijn in de droge tijd relatief gemakkelijk te vinden. Omdat het park zo groot is heeft u een goede kans dat u de dieren kunt observeren zonder andere toeristen te zien. De fauna kent een grote verscheidenheid: neushoorns, olifanten, giraffen, leeuwen, zebra’s, gnoes, springbokken, kudu’s, jakhalzen, cheeta’s, wrattenzwijnen en nog veel meer. Het is een bijzondere ervaring om na zonsondergang een uurtje met uw gezin bij de waterpoel door te brengen. Er gebeurt altijd wel iets: links loopt een grote olifant weg die net heeft gedronken en rechts komt alweer een dorstige neushoorn het toneel op. U kunt tijdens alle dagdelen op safari gaan; game drives zijn te boeken bij uw accommodatie. Een aanrader!

Dag 16
Etosha National Park – Eastern gate Etosha
(Reisafstand: 160 kilometer)
Verblijf: Mokuti Etosha Lodge

U rijdt de volledige dag door het Etosha National Park. Uw enige zorg vandaag is om aan het einde van de dag bij de oostelijke uitgang van Etosha aan te komen. Ga op eigen gelegenheid op zoek naar wilde dieren, maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor een begeleide tour vanuit uw lodge. Vertel uw kinderen alles over het Afrikaanse dierenrijk en zorg voor een onvergetelijke ervaring voor uw kinderen en uzelf!

Mokuti Etosha Lodge
De Mokuti Etosha Lodge is een mooie lodge vlakbij de Von Lindequist Gate (oostelijke ingang) van Etosha. De lodge telt 106 kamers, prachtige tuinen, twee zwembaden, een bar, poolbar, tennisbanen, speeltuin, restaurant en Afrikaanse boma onder de sterrenhemel. Natuurlijk mogen we het reptielenpark niet vergeten te noemen, alsmede de tamme bontebok die het terrein rondom de lodge tot zijn thuis heeft gemaakt.

Dag 17
Eastern gate Etosha – Erindi
(Reisafstand: 467 kilometer)
Verblijf: Old Traders Lodge

De ochtend kunt u besteden aan een laatste safari of u kunt de reis op tijd voortzetten naar Erindi.

De laatste dagen van uw reis door Namibië verblijft u in deze mooie omgeving. In Erindi Private Game Reserve leven er meer dan 12.000 wilde dieren. Het gebied is al een aantal keer het decor geweest voor series van de TV-zender Animal Planet.

Old Traders Lodge
Een sfeervolle lodge in het Erindi Private Game Reserve. Geniet van de rust en het uitzicht op het gemeenschappelijke houten dek, vanaf hier heeft u zicht op de drinkplaats waar de dieren hun dorst komen lessen. Ook uw kamer heeft een veranda vanwaar u de dieren kunt spotten. De Old Traders Lodge biedt speciale safari’s aan voor kinderen onder de zes jaar. Samen met uw kinderen maakt u met een gids een safari en gaat u op zoek naar olifanten, neushoorns en andere dieren.

Dag 18
Erindi
Verblijf: Old Traders Lodge

Geniet van uw laatste volledig vrije dag in Namibië. Ga bijvoorbeeld op safari met een gids of neem een duik in het zwembad.

Dag 19
Erindi – Windhoek
(Reisafstand: 222 kilometer)

Vandaag legt u de laatste etappe af en komt uw reis ten einde in Windhoek. Trek wel wat tijd uit voor uw rit, want u komt nog enkele leuke stops tegen. Een daarvan is Okahandja, een relatief klein plaatsje ten noorden van Windhoek dat bekend staat om haar houtsnijwerk markten. Lokale houtbewerkers verkopen hier de mooiste houten beeldjes en voorwerpen; handig om nog enkele souvenirs te kopen. Vervolgens rijdt u door naar de luchthaven van Windhoek en levert u de huurauto weer in. Hiermee komt een indrukwekkende rondreis ten einde en stapt u in het vliegtuig naar Amsterdam.

Dag 20
Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Namibië

Prijzen

De prijzen voor de arrangementen zijn o.a. afhankelijk van vertrekdatum, duur van uw verblijf, gezinssamenstelling en verzorging en zijn op aanvraag beschikbaar. Wij werken graag een vrijblijvend voorstel voor u uit.

Inclusief:
– Tickets en luchthavenbelastingen
– Ontvangst op de luchthaven na aankomst
– Overnachtingen in de aangegeven hotels en lodges (of vergelijkbaar)
– Maaltijden zoals aangegeven
– 18 Dagen autohuur, Full-Size 4-deurs categorie van Europcar, All inclusive.
– Uitgebreide routebeschrijving en kaarten (ontvangt u ter plaatse)

Exclusief:
– Fooien
– Optionele excursies en safari’s
– Niet aangegeven maaltijden
– Benzine
– Toegang nationale parken
– Persoonlijke uitgaven

 

Namibië

Praktisch

Terug naar reviews

Namibië

Familie Suurbach in Namibië

Was een geweldige vakantie!

Na drie keer met de kids naar Zuid-Oost Azië geweest te zijn, zijn we deze vakantie naar Afrika gegaan. Best wel spannend, omdat we niet goed wisten wat we verwachten moesten van het land en zou het tempo van de reis niet te hoog zijn. Na ruim twee weken door Namibië gereisd te hebben, kunnen we alleen maar zeggen dat we een fantastische vakantie gehad hebben en eigenlijk alles klopte; land is zo mooi en veilig, mensen vriendelijk, dieren spotten is bijzonder, reistempo was prima, Tim en Eva genoten van de reis en de tijd van twee weken was prima (omdat er geen tijdsverschil met Nederland is, hadden we geen last van een jetlag en omdat we zoveel gedaan en gezien hebben, lijkt het of we veel langer in Namibië geweest zijn), de geur van het land is heerlijk zoet, wegen zijn prima. We vonden het een erg makkelijk land om te reizen. Geen land om te reizen zonder accommodaties van te voren geboekt te hebben, omdat er op bepaalde plaatsen buiten de accommodatie 60 kilometer in de omgeving niks (echt letterlijk NIKS) is. Dan moet je dus een behoorlijke afstand rijden naar een volgende accommodatie.

Maar wat vonden we nu eigenlijk het leukste en het bijzonderste aan Namibië?

Naast de overweldigende natuur en daarbij de leegte, hebben de dieren veel indruk gemaakt. Het blijft erg bijzonder om zoveel wilde dieren in hun eigen omgeving te zien. En het avontuur werd compleet gemaakt, omdat we zelf reden en zo ons eigen plan konden trekken.

Wij hebben tijdens onze reis een blog bijgehouden met foto’s en verhalen; http://www.psuurbach.nl/namibie