Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Amerika

West-Amerika; Het beste van het Westen

Sterren kijken in Hollywood, flaneren over Rodeo Drive, een ritje maken in een ‘cable car’ in San Francisco, even sprakeloos worden van de prachtige watervallen in Yosemite, indrukwekkende Canyons fotograferen, een dagje naar Seaworld in San Diego en onderweg naar de gekte van Las Vegas nog even langs de Hoover Dam… Deze reis brengt u bij alle hoogtepunten van het Westen van Amerika! U bezoekt de nationale parken, de canyons, maar ook de indrukwekkende steden als Los Angeles, Las Vegas en San Francisco. Bovendien kunt u aan de kust een aantal prachtige stranden aandoen. Een reis om nooit te vergeten! Deze reis is geschikt voor kinderen van alle leeftijden en slechts een voorbeeld; extra overnachtingen om het schema naar uw wensen aan te passen, regelen we graag voor u.

Reviews

Amerika Familie van Lotringen in West-Amerika Westkust USA 2018. In juli en augustus 2018 maakten wij, zoon Dave (14), Paul en Thea,...
  • Disney Land
  • Alcatraz
  • Grand Canyon
  • Las Vegas
  • Yosemite
  • Bryce Canyon
  • Stranden
  • Sea World
  • Cable Cars

Overzicht van dag tot dag.

Dag 1 Amsterdam – Los Angeles
Dag 2 Los Angeles
Dag 3 Los Angeles – San Diego (Reisafstand: 195 km, circa 2 uur)
Dag 4 San Diego
Dag 5 San Diego – Yuma (Reisafstand: 275 km, circa 2,5 uur)
Dag 6 Yuma – Phoenix/Scottsdale (Reisafstand: 350 km, circa 3,5 uur)
Dag 7 Phoenix/Scottsdale – Canyon de Chelly (Reisafstand: 525 km, circa 6 uur)
Dag 8 Canyon de Chelly – Mesa Verde (Reisafstand: 190 km, circa 3 uur)
Dag 9 Mesa Verde – Monument Valley/Kayenta (Reisafstand: 230 km, circa 2,5 uur)
Dag 10 Monument Valley/Kayenta – Moab (Reisafstand: 240 km, circa 3 uur)
Dag 11 Moab
Dag 12 Moab – Capitol Reef National Park (Reisafstand: 235 km, circa 2,5 uur)
Dag 13 Capitol Reef – Bryce Canyon (Reisafstand: 195 km, circa 2,5 uur)
Dag 14 Bryce Canyon – Grand Canyon (Reisafstand: 455 km, circa 5,5 uur)
Dag 15 Grand Canyon – Las Vegas (Reisafstand: 460 km, circa 4,5 uur)
Dag 16 Las Vegas
Dag 17 Las Vegas – Death Valley (Reisafstand: 190 km, circa 2,5 uur)
Dag 18 Death Valley – Visalia (Reisafstand: 525 km, circa 5,5 uur)
Dag 19 Visalia – Yosemite (Reisafstand: 220 km, circa 3 uur)
Dag 20 Yosemite – San Francisco (Reisafstand: 250 km, circa 3 uur)
Dag 21 San Francisco
Dag 22 San Francisco – Amsterdam
Dag 23 Aankomst in Amsterdam

Amerika

Programma

Uitgebreid overzicht.

Dag 1
Amsterdam – Los Angeles
Verblijf: Crown Plaza Los Angeles.

Na aankomst haalt u de auto op de luchthaven op en rijdt u naar uw hotel.

Dag 2
Los Angeles
Verblijf: Crown Plaza Los Angeles.

Vandaag heeft u de tijd om de City of Angels te ontdekken.

Los Angeles
The City of Angels is een unieke verzameling van woongebieden verspreid door de stad. De leukste wijken om te bezoeken zijn Beverly Hills, Hollywood en het strand van Santa Monica. Loop in Hollywood over de Walk of Fame en kijk of uw favoriete filmsterren een ster hier hebben. In de voortuin van het Grauman’s Chinese Theatre kunt u ook hand- en voetafdrukken van de sterren bekijken.
Wilt u zien hoe en waar de ‘rich and famous’ wonen, maak dan een tour door Beverly Hills! Een leuke (en betaalbare manier) om dat te doen is gewoon op te stappen op de Beverly Hills Trolley. U hoort dan leuke anekdotes over (vroegere) bewoners…
En waar winkelen de sterren? Juist, Rodeo Drive. Misschien vindt u het leuk om hier even met open mond naar de vele geparkeerde dure auto’s en bekende filmsterren (en toeristen) te kijken?
Het strand van Santa Monica is een heerlijk strand maar vooral de pier maakt dit een bijzondere plek voor jong en oud. Op de pier kunt u de achtbaan in of het reuzenrad, de draaimolen is uit 1939 en er is zelfs een aquarium.

Dag 3
Los Angeles – San Diego (Reisafstand: 195 km, circa 2 uur)
Verblijf: Best Western Bayside Inn.

Vandaag rijdt u langs de kust via Newport Beach en San Juan Capistrano naar de stad San Diego. Onderweg kunt u nog een bezoek brengen aan Legoland California.

San Diego
San Diego is de een na grootste stad van Californië en ligt tegen de Mexicaanse grens. San Diego is een ontspannen, kindvriendelijke stad, met een mild en zonnig klimaat. Er zijn veel leuke wijken te ontdekken zoals Coronado en het Gaslamp Quarter. Er is ook veel te doen voor families in en rondom San Diego. Wat dacht u van het wereldberoemde Sea World of de San Diego Zoo in Balboa Park? Ook is het mogelijk de grens over te steken en een bezoekje aan Mexico te brengen in Tijuana.

Best Western Bayside Inn – San Diego
Dit hotel ligt in het centrum van San Diego op loopafstand van de San Diego Bay. Alle kamers beschikken over een balkon, magnetron, koelkast en koffiezetapparaat. Het ontbijt is inbegrepen en er is onder meer een zwembad en een restaurant.

Dag 4
San Diego
Verblijf: Best Western Bayside Inn

Een vrije dag om San Diego te ontdekken en alles te doen waar u gisteren niet aan toe gekomen bent…

Coronado is een leuke wijk om te ontdekken met kinderen. Het witte vlakke zandstrand van Central Beach strekt zich uit ten noorden van Hotel del Coronado en hier zullen de kinderen zich zeker vermaken met zandkastelen bouwen, boogieboarding en het spotten van dolfijnen in het water. Ook zitten hier veel pelikanen die regelmatig een duik tussen de golven nemen op zoek naar vis. Nog een tip in Coronado: huur waterfietsen in Glorietta Bay.

Sea World
Als u van plan bent Sea World te bezoeken, raden wij u aan om voor dit bezoek een hele dag uit te trekken. Dit vanwege de grootte van het park. De hoofdattractie van Sea World zijn de orka’s. Verder wordt u vermaakt met de schitterende shows die de gehele dag plaats vinden. U en uw kinderen worden voorgesteld aan dolfijnen, ijsberen, haaien, pinguïns, tropische vissen, zeeleeuwen, walrussen en zeeschildpadden. Een echte aanrader in het park is de te gekke wildwaterbaan!

Balboa Park
Balboa Park heeft mooie tuinen met bloeiende planten. Er zijn musea en een poppentheater. Elke dag van de week is er wel iets te doen voor kinderen. En aangezien het een groot park is, kan het handig zijn op de gratis tram te stappen en uzelf te laten rijden. Balboa Park huisvest ook een wereldberoemde dierentuin: de San Diego Zoo.

San Diego Zoo
Om de beroemde dierentuin van San Diego kunt u eigenlijk niet heen en u kunt hier met gemak een hele dag doorbrengen. Het is een groot park dus u kunt ook een bus pakken om afstanden te overbruggen. Breng in ieder geval een bezoek aan de reuzenpanda’s en de ijsberen. De zeeleeuwen- en roofvogelshow zijn ook een aanrader.

Dag 5
San Diego – Yuma (Reisafstand: 275 km, circa 2,5 uur)
Verblijf: Best Western Coronado.

U verlaat de stad in oostelijke richting door de Jacumba-bergen, een laag gebergte met grote blokken steen. Wanneer u de Mojave woestijn bereikt, kunt u nog even stoppen bij de zandduinen voordat u in Yuma arriveert.

Yuma
Yuma ligt in de staat Arizona op de grens met Mexico. Het is de stad waar de zon het meest schijnt in de wereld dus geniet ervan! Maak een boottocht op de Colorado River, neem de kinderen mee uit vissen, ontdek de zandduinen of bezoek een van de vele musea zoals het Yuma’s Crossing Living History Museum of het Casa de Coronado Museum.

Best Western Coronado –Yuma
Dit hotel ligt twee blokken van het historische centrum van Yuma. Er zijn twee zwembaden en een ‘hot tub’ voor de ontspanning. Alle kamers beschikken onder meer over een magnetron en een koelkast en u kunt er koffie en thee zetten. Het ontbijt is inbegrepen.

Dag 6
Yuma – Phoenix/Scottsdale (Reisafstand: 350 km, circa 3,5 uur)
Verblijf: Renaissance Scottsdale Resort

Op weg naar Phoenix rijdt u meer en meer de woestijn in. Na verloop van tijd ziet u hier de beroemde cactussen, zoals de saguaro die zo kenmerkend is voor dit gebied. U kunt ’s avonds nog een tochtje door de woestijn maken.

Phoenix/Scottsdale
Phoenix is een grote uitgestrekte stad. Het kan hier in de zomer heet zijn. Er zijn veel leuke familie-uitstapjes te ondernemen in Phoenix en omgeving: voor cultuurliefhebbers die geïnteresseerd zijn in het leven van de oorspronkelijke indiaanse stammen, is een bezoek aan het Heard Museum de moeite waard. En als u eens iets heel anders wilt, breng dan een bezoek aam ‘Mystery Castle’, een ‘kasteel’ gebouwd door een vader die de droom van zijn dochter wilde laten uitkomen. Het kasteel is niet alleen van steen gemaakt maar ook van auto-onderdelen en andere ongebruikelijke onderdelen gemaakt. Zo is het cement van geitenmelk gemaakt.

Phoenix biedt als stad ook heel wat natuur. Het grote South Mountain Park bijvoorbeeld biedt een prachtig uitzicht over de stad en omgeving . U zult hier veel grote saguaro cactussen op de hellingen zien.
Actieve families kunnen in Phoenix ook hun hart ophalen want er zijn veel buitensporten te ondernemen. Erg leuk voor families vinden wij: ‘tuben’ (in een rubberen band de Salt River afdobberen: een aanrader voor iedereen die kan zwemmen!) en/of in een luchtballon boven de cactussen en het woestijnlandschap zweven.

Renaissance Scottsdale Resort
Luxe resort in de woestijn, 20 kilometer van het centrum van Phoenix in de wijk Scottsdale. Het resort heeft onder meer twee zwembaden, 2 spa’s, een fitnessruimte, tennisbanen, een restaurant en een poolbar. De kamers beschikken over een koelkastje en een patio. Ook kunt u er koffie en thee zetten.

Dag 7
Phoenix/Scottsdale – Canyon de Chelly (Reisafstand: 525 km, circa 6 uur)
Verblijf: Holiday Inn Canyon de Chelly.

Vandaag heeft u een lange dag rijden voor de boeg. Vanuit Scottsdale rijdt u langzamerhand het Coconino Plateau op. Als u vroeg vertrekt kunt u nog stoppen in Sedona, een artiestenstadje. Vervolgens gaat u verder naar Canyon de Chelly.

Canyon de Chelly
De naam “Canyon de Chelly” (spreek uit: canyon de sjée) is de Spaanse vertaling van het Navajo woord Tséyi, dat ‘binnen in de rots’ ofwel canyon betekent.
Dit nationale monument bestaat uit vier grote canyons en veel kleine zijcanyons. Canyon de Chelly wordt nog steeds bewoond, door de Navajo Indianen. U kunt de South Rim Drive of de North Rim Drive volgen. De kinderen zullen de Spider Rock tijdens de South Rim Drive waarderen. De Navajo’s geloven dat Spider Woman op deze rots in het dal leeft en dat ze kinderen opeet als ze (te) stout zijn. De enige afdaling die u lopend zonder Navajo gids kunt doen, is de White House Trail. Voor kinderen is het een unieke ervaring om door de canyon op een paard te rijden. Voor kinderen vanaf 8 jaar kan dat zelfs om Spider Rock heen (duur circa 4 uur). U kunt ook per auto door het dal rijden maar dan met een tour per jeep. Er zijn hier verschillende mogelijkheden voor. Laat u voorlichten bij het bezoekerscentrum en hier kunt u ook een Navajo gids regelen als u dat wenst.

Holiday Inn Canyon de Chelly.
Het hotel ligt nabij het Canyon de Chelly Nationaal Monument. Er is een restaurant, een verwarmd buitenzwembad, een fitnessruimte en in de kamers kunt u koffie zetten.

Dag 8
Canyon de Chelly – Mesa Verde (Reisafstand: 190 km, circa 3 uur)
Verblijf: Far View Lodge.

Na een bezoek aan de Canyon rijdt u via de Four Corners, de enige plaats waar u in vier staten tegelijk kunt staan, naar Mesa Verde National Park.

Mesa Verde National Park
Mesa Verde is het enige nationale park in de VS waar het niet gaat om de natuur, maar om de geschiedenis van de vroegere bewoners. Ongeveer vijftienhonderd jaar geleden vestigde een groep Indianen zich op een dichtbegroeide hoogvlakte in het zuidwesten van de staat Colorado. Sommige van de oude grotwoningen mogen – onder begeleiding van een Park Ranger – worden bezocht. Kinderen van 4 tot 12 jaar oud kunnen meedoen aan het Junior Ranger Programma en een badge verdienen als de opdrachten goed uitgevoerd zijn. Bij het bezoekerscentrum vindt u alle informatie hierover.

Het enige hotel in Mesa Verde is de Far View Lodge. Dit hotel ligt 25 km ten noorden van de ingang van het park. De kamers hebben een balkon en meestal een weids uitzicht.

Dag 9
Mesa Verde – Monument Valley/Kayenta (Reisafstand: 230 km, circa 2,5 uur)
Verblijf: Monument Valley Kayenta Inn

Vandaag bereikt u Monument Valley, bekend door de torenhoge mesa’s (tafelbergen) die recht uit de grond lijken te groeien. U overnacht in Mexican Hat.

Monument Valley
Monument Valley is misschien wel het meest aansprekende voorbeeld van de overweldigende schoonheid van het woestijnlandschap in het zuidwesten van Amerika. Het silhouet van de eenzame rode rotsen, omgeven door een lege, weidse vlakte, heeft als decor gediend bij tientallen films en commercials. In dit gebied wonen nog altijd de Navajo Indianen. Maak een tocht door de vallei en geniet van de indrukwekkende natuur.

Monument Valley Kayenta Inn
Dit hotel ligt op circa 50 kilometer van het Monument Valley Navajo Tribal Park. Het biedt een buitenzwembad en gratis Wifi. De kamers zijn voorzien van een tv met zitje en airconditioning. In de badkamer vindt u een douche en/of bad en toilet. In het eigen restaurant wordt een menu geserveerd met typisch Amerikaanse gerechten. Het hotel is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Monument Valley.

Dag 10
Monument Valley/Kayenta – Moab (Reisafstand: 240 km, circa 3 uur)
Verblijf: Ramada Inn.

De zonsopgang is geweldig in dit gebied vol rood gesteente. Mis dit niet! Een korte rit in noordelijke richting brengt u vandaag in Moab, een verzamelplaats voor liefhebbers van natuur en spanning. Uiteraard bezoekt u vlakbij Moab het Arches National Park.

Arches National Park.
Nergens ter wereld komen zoveel natuurlijke rotsbogen voor, als binnen de grenzen van Arches National Park. Naast de 2000 bogen komen in het park ook allerlei andere grillig gevormde rotsformaties voor. Kinderen kunnen hier heel goed de effecten van water en wind op de vorm van het land zien. Een groot deel van het park is eenvoudig bereikbaar via een lange weg en diverse wandelpaden. De Sand Dune Arch Hike is zo’n wandeling die zeer geschikt is voor families (slechts 0,5 km) met kleinere kinderen. De grootste boog in het park, Landscape Arch, heeft een overspanning van 93 meter. Ook hier zult u weer genieten van de overweldigende natuur! Kinderen van 6 tot 12 jaar oud kunnen meedoen aan het Junior Ranger Programma en een badge en certificaat verdienen als de opdrachten goed uitgevoerd zijn. Bij het bezoekerscentrum vindt u alle informatie hierover.

Ramada Inn Moab
Dit hotel ligt in het centrum van Moab, dichtbij Arches NP en het is omgeven door rode rotsformaties. In de kamer kunt u koffie zetten en is een koelkast en een magnetron aanwezig. Aan faciliteiten heeft het hotel onder meer een zwembad met spa.

Dag 11
Moab
Verblijf: Ramada Inn Moab.

Vandaag kunt u verschillende wandelingen maken door het Arches National Park.
Moab leent zich ook zeer voor het maken van excursies per ‘raft’, per fiets of per 4-WD.

De Colorado rivier leent zich uitstekend voor een familie raft-tour. Samen kunt u genieten van het spectaculaire landschap terwijl u lekker over de rivier dobbert en van de versnellingen in de rivier, de zogenaamde ‘rapids’. Op sommige plekken is de rivier breed, dus de perfecte locatie voor een duik in het water. Als u jonge kinderen heeft, is het Fisher Towers gedeelte van de Colorado River perfect. Dit gedeelte van de rivier heeft een mix van lichte stroomversnellingen en kalm water. Ideaal om uw gezin op deze manier een voorproefje van rafting te geven. Uw kinderen zullen ook genieten van het spelen op de zandstranden langs de rivier.

Als u Moab wilt ervaren zonder nat te worden, kunt u met uw gezin een 4-WD tour boeken. Een Moab rondrit in een Hummer of een andere vierwielaangedreven voertuig biedt een van de meest verbazingwekkende off-road ervaringen in de wereld.

Dag 12
Moab – Capitol Reef National Park (Reisafstand: 235 km, circa 2,5 uur)
Verblijf: Capitol Reef Resort.

Een korte rit vandaag naar het Capitol Reef National Park.

Capitol Reef National Park
Het langgerekte Capitol Reef National Park bestaat uit twee delen. In het noorden ligt Cathedral Valley en in het zuiden is de Waterpocket Fold, een rechte, 160 kilometer lange plooi in de aardkorst. Ook hier kunt u vele activiteiten ondernemen zoals klimmen, paardrijden en vissen maar gewoon genieten van de natuur is al een belevenis. Kinderen kunnen ook hier meedoen aan het Junior Ranger Programma en een badge en certificaat verdienen als de opdrachten goed uitgevoerd zijn. Bij het bezoekerscentrum vindt u alle informatie hierover. Een aanrader voor families is een bezoek aan het Ripple Rock Nature Center, ten zuiden van het bezoekerscentrum. Kinderen kunnen hier wol spinnen, een koe melken, fossielen identificeren en zelf maïsmeel maken.

Capitol Reef Resort
Dit hotel ligt vlakbij de ingang van het Capitol Reef NP. Er is een restaurant, een zwembad met spa en tennisbanen. U zit hier ook dichtbij mogelijkheden voor activiteiten als paardrijden, vissen en fietsen.

Dag 13
Capitol Reef – Bryce Canyon (Reisafstand: 190 km, circa 2,5 uur)
Verblijf: Best Western Ruby’s Inn.

Vandaag staat opnieuw een hoogtepunt op het programma: Bryce Canyon.

Bryce Canyon National Park
Bryce Canyon is niet echt een ravijn, maar een serie van vreemdsoortige, natuurlijk gevormde amfitheaters. In de amfitheaters staan talloze zeer grillig gevormde rotsformaties in allerlei kleurschakeringen, variërend van wit, roze, oranje en rood rotspartijen (hoodoos genaamd). Ook kinderen zullen hierdoor gefascineerd raken. Zeer geschikt voor kinderen is de Navajo Loop Trail en de Queen’s Garden Trail. De laatstgenoemde is niet alleen redelijk gemakkelijk te lopen maar u belandt ook in een van de mooiste delen van het park met prachtige hoodoos.

Best Western Ruby’s Inn
Vlakbij de ingang van Bryce Canyon ligt dit hotel met binnenzwembad en spa, restaurant en winkel met o.a. levensmiddelen. In uw kamer kunt u koffie en thee zetten.

Dag 14
Bryce Canyon – Grand Canyon (Reisafstand: 455 km, circa 5,5 uur)
Verblijf: Maswik Lodge.

Via het westernstadje Kanab en de schoonheid van Lake Powell, rijdt u via de Painted Desert naar de Grand Canyon.

Grand Canyon National Park
De Grand Canyon wordt beschouwd als een van de zeven wereldwonderen der natuur. U kunt de Grand Canyon bekijken vanaf verschillende uitkijkpunten. Zie de enorme diepte van de Grand Canyon voor het eerst bij Desert View en maak een wandeling langs de South Rim. Interessant voor families is het IMAX theater in het Visitor Centre waar kinderen meer kunnen leren over de geheimen van de Grand Canyon. Ook leuk voor het hele gezin: een afdaling op de rug van een ezel over de Bright Angel Trail (minimale lengte hiervoor is 1.22 meter) of op de rug van een paard (minimum leeftijd is 8 jaar) langs de pijnbomen naar de South Rim.

Maswik Lodge
Vlakbij de canyon vindt u deze lodge die onder andere is voorzien is van een eetcafé en een pizzapub. In uw kamer kunt u koffie zetten en is een koelkast aanwezig.

Dag 15
Grand Canyon – Las Vegas (Reisafstand: 460 km, circa 4,5 uur)
Verblijf: Westin Las Vegas Resort & Spa.

U verlaat de Grand Canyon in zuidelijke richting. Voordat u in Las Vegas aankomt kunt u een bezoek brengen aan één van de hoogste dammen, de Hoover Dam.

Las Vegas
Las Vegas heeft meer te bieden dan gokken alleen. Las Vegas heeft ook uw kinderen voldoende te bieden. Maak een wandeling langs de Strip en val van de ene verbazing in de andere. En beproef vanavond uw geluk in één van de vele casino’s.

Westin Las Vegas Resort & Spa
Dit hotel bevindt zich op slechts een blok van de Strip en is een oase van rust in vergelijking met de beroemde Strip. Vanzelfsprekend heeft dit hotel ook een eigen casino maar er is ook een zwembad en een spa. In de lobby vindt u een koffietent (Starbucks) en een restaurant waar u de hele dag door kunt eten. De kamers beschikken over bijzondere bedden en baden, er is een minibar en u kunt zelf koffie zetten.

Dag 16
Las Vegas
Verblijf: Westin Las Vegas Resort & Spa.

Vandaag een rustdag om Las Vegas verder te beleven. Geniet van het zwembad bij het hotel en wandel vanavond langs de vele casino’s. Las Vegas is een unieke belevenis!

Ga bijvoorbeeld in de achtbaan in Hotel New York ( met een snelheid van 105 km per uur!), bekijk de fonteinenshow in het Bellagio en beproef vanavond uw geluk in één van de vele casino’s. En wat dacht u van Insanity, The Ride, op een hoogte van 275 meter draait u rond in een mechanische arm die 20 meter boven de Stratosphere Tower uitsteekt. Vergeet niet van het mooie uitzicht te genieten, als u uw ogen open durft te doen!

En wat dacht u van M&M’s World? 4 verdiepingen alleen maar M&M’s? Hier kunt u alles kopen wat met M&M’s te maken heeft.

In het Silverton Hotel zit ‘The Aquarium’. The Aquarium heeft een inhoud van 445 duizend liter zoutwater. Er zwemmen meer dan 5000 exotische vissen tussen prachtig koraal. In het ‘Dolphin Habitat’ kunnen uw kinderen voor één dag dolfijnentrainer zijn! Zij krijgen een duikpak aan, ze voeden de dolfijnen, ontmoeten en spelen met de dolfijnen en gaan ook nog op de foto met ze! In het Mirage hotel kunt u ook een bezoek brengen aan Secret Garden, waar de witte tijgers van de bekende broers Siegfried & Roy wonen, er zijn ook nog andere katachtige dieren om te ontdekken.

Dag 17
Las Vegas – Death Valley (Reisafstand: 190 km, circa 2,5 uur)
Verblijf: Furnace Creek Ranch.

Na een rustige ochtend keert u terug in Californië en rijdt u opnieuw door de uitgestrekte Mojave woestijn naar Death Valley National Park. Geniet van een prachtig uitzicht over de immense vallei bij Dante’s View en Zabriskie Point. Rijd vervolgens via het laagste punt in de Verenigde Staten, Badwater, naar uw hotel.

Death Valley National Park
Death Valley is de heetste, droogste en laagste plek van heel Noord-Amerika. Ondanks dit afschrikwekkende imago, is dit park erg populair bij natuurliefhebbers. U vindt hier prachtige zandduinen, uitzonderlijk mooie rotsformaties, schitterende woestijnlandschappen en kraters. Voor kinderen voelt het park vaak als een heel grote zandbak…

In Badwater ziet u volop zoutpannen. Maak een wandeling over deze zoutpannen en ervaar het aparte gevoel van piepend zout onder uw voeten. De naam Badwater komt van het ondiepe watertje bij de weg. Het paard van een vroegere verkenner weigerde dit zoute water te drinken, vandaar de naam Bad Water.

Er is ook een natuurlijke brug vlakbij. De kinderen vinden het prachtig om hier te schreeuwen vanuit de canyon voor een mooie echo en onder de brug is het een heerlijke speelplek.

Furnace Creek Ranch
In het hart van Death Valley park vindt u deze accommodatie. Er zijn onder meer drie restaurants, een winkel, een zwembad, een golfbaan en vele andere sportieve mogelijkheden zoals paardrijden. De kamers zijn voorzien van een kleine koelkast.
Bijzonder aan deze accommodatie is ook het Borax Museum op het terrein waar tentoonstellingen zijn over mijnen.

Dag 18
Death Valley – Visalia (Reisafstand: 525 km, circa 5,5 uur)
Verblijf: Holiday Inn Express Visalia.

Over een enorme bergrug bereikt u de Panamint Valley en steekt u de uitlopers van de Sierra Nevada over naar de centrale vallei van Californië. U rijdt door naar Visalia voor uw overnachting.

Sequoia National Forest & Kings Canyon
Sequoia en Kings Canyon zijn twee aan elkaar grenzende parken, Kings Canyon in het noorden en Seqouia in het zuiden, die samen één Nationaal Park vormen. Het nationale park is vooral bekend vanwege de machtige Sequoiadendron; de grootste boomsoort ter wereld. Een ‘must’ om te zien is de General Sherman Tree (in Sequoia). Dit is de grootste levende boom ter wereld. Het is niet de hoogste, maar het heeft de meeste hout in een boom. De diameter van de 2.300-2.700 jaar oude boom is 7,7 meter op de grond, hij is 83 meter hoog en naar schatting weegt deze boom meer dan 1.300 ton! Een stukje verder in het bos vindt u de Tunnelboom, leuk voor de kinderen om doorheen te kruipen.

U loopt door hele bossen immense mammoetbomen in dit park. Deze bomen kunnen maar liefst 300 meter hoog worden! Sequoia’s zijn verbazingwekkend aangepast aan hun leefgebied – let maar op de uitgeholde boomstammen die verbrand zijn door vuur, maar de bomen kunnen overleven en verder groeien.
Aan de voorzijde van het Giant Forest Museum staat de Sentinel Boom, 257 meter hoog. De hoogte van de boom is gemarkeerd in de strepen op de stoep. Kinderen kunnen de hoogte van de boom lopen, voor een echt gevoel hoe hoog de boom werkelijk is.

In Kings Canyon kunt u heerlijk wandelen door rustige weilanden langs de Kings River, een grot verkennen, gaan paardrijden door de bossen, zwemmen bij Hume Lake, en vol ontzag staren naar de immense mammoetboom.

Holiday Inn Express Visalia
Het Holiday Inn Express Visalia is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan het Sequoia National Park en Kings Canyon. Tijdens u verblijf kunt u gebruik maken van het buitenzwembad en gratis Wifi. Uw kamer beschikt over een tv met zitje en eigen badkamer met douche en/of bad en toilet. Op korte afstand rijden vindt u het centrum van Visalia waar u verschillende restaurants vindt.

Dag 19
Visalia – Yosemite (Reisafstand: 220 km, circa 3 uur)
Verblijf: Yosemite View Lodge.

Neem vandaag rustig de tijd om het Sequoia National Forest en het Kings Canyon National Park te verkennen. Aan het eind van de dag rijdt u noordwaarts naar Modesto, nabij het Yosemite National Park.

Yosemite National Park
Yosemite is een van de drukst bezochte plaatsen in de Verenigde Staten. Deze door een gletsjer gevormde vallei ziet er dan ook adembenemend mooi uit, met aan de ene kant Half Dome en aan de andere kant El Capitan. Via grote watervallen valt smeltwater tot op de bodem van de vallei. Yosemite Falls is de hoogste waterval in de VS en u kunt via een gemakkelijke wandeling deze waterval bereiken. Een andere mooie waterval is Bridalveil Fall waar het water steeds in andere patronen naar beneden valt. Ook deze waterval is gemakkelijk te bereiken. Andere hoogtepunten zijn Glacier Point, een uitkijkpunt op bijna 1000 meter hoogte, en Tioga Road, de hoogst gelegen weg in de VS. Bekijk ook hier de reuzensequoia. Deze bomen hebben een omtrek van soms wel dertig meter, en ze kunnen tot 3000 jaar oud worden.

Een mooie manier om Yosemite te ontdekken is per fiets. De fietspaden zijn goed en het is een ideale manier om veel te zien in weinig tijd. Er zijn ook kinderfietsen en karretjes voor achter de fiets te huur in Curry Point.
Bent u in Yosemite op een warme dag, ga dan naar Sentinel Beach om even lekker af te koelen in de Merced rivier.

Yosemite View Lodge
Dichtbij de ingang van Yosemite NP ligt dit hotel met twee zwembaden, twee restaurants en bij uw kamer een eigen spa.

Dag 20
Yosemite – San Francisco (Reisafstand: 250 km, circa 3 uur)
Verblijf: Holiday Inn Golden Gateway.

De hele dag heeft u de tijd om de imposante rotsformaties en watervallen in het Yosemite National Park te bekijken. Er is een kans dat u en uw kinderen verschillende dieren gaan tegenkomen zoals bijvoorbeeld beren! Aan het eind van de dag rijdt u verder naar San Francisco.

Holiday Inn Golden Gateway
Dit hotel ligt in het centrum van San Francisco en beschikt onder meer over een bar, grillrestaurant, café, zwembad en fitnessruimte. In uw kamer kunt u koffie en thee zetten en er is een koelkast aanwezig.

Dag 21
San Francisco
Verblijf: Holiday Inn Golden Gateway.

Een volle dag om San Francisco te bekijken en beleven.

San Francisco
De Golden Gate City is een heerlijke stad die elke familie wat te bieden heeft. Maak een ritje met de beroemde ‘cable car’, bezoek Alcatraz (de gevangenis met het mooiste uitzicht ter wereld) en Fisherman’s Wharf. Maak foto’s van de Golden Gate Bridge en reserveer voldoende tijd om te winkelen rondom Union Square. U kunt ook nog een bezoek brengen aan de San Francisco Zoo en het Aquarium of the Bay. Of wat dacht u van een fietstocht door Golden Gate Park met een heerlijke picknick.

Vanuit Fisherma’s Wharf kunt u veel excursies ondernemen. Wat dacht u van een boottocht rond San Francisco Bay? In een uur vaart u langs de waterkant van San Francisco, Sausalito, Alcatraz en de Angel-eilanden. Rond pier 39 ziet u zeeleeuwen en hiervandaan vertrekt ook de boot naar Alcatraz Island. Dit was een gevangenis waar beruchte criminelen als Al Capone en ‘Machine Gun’ Kelly hun straf uitzaten.
Het is een korte boottocht, maar koud water en sterke stroming maakte Alcatraz ontoegankelijk. Een aangrijpende audiotour neemt u mee door de cel huizenblokken, levendig verteld door de vorige bewoners en gevangenisbewaarders. Deze audiotour is mogelijk niet geschikt voor jonge kinderen.
Een bekende straat is Lombard Street: een steile heuvel vol bochten en beplant met kleurrijke bloemen. Rijd door deze straat met uw huurauto voor het volledige effect (maar het is erg druk in de zomer.) Of neem de Powell-Hyde kabelbaan, en hop uit bij Lombard Street. Het uitzicht vanaf de top van de heuvel is spectaculair.

De Golden Gate Bridge is het icoon van San Francisco en mag dus niet overgeslagen worden tijdens deze reis. U kunt wandelend de brug over via een breed voetpad. Het uitzicht vanaf de brug is spectaculair.
Het Golden Gate Park is ideaal om per fiets te ontdekken. Aan de oostelijke rand van het park vindt u musea, botanische tuinen en rozentuinen. In het park zijn tal van meertjes waar kinderen kunnen genieten van het buitenleven. De westelijke rand van het Golden Gate Park eindigt bij Ocean Beach, met uitzicht op de Stille Oceaan.

Dag 22
San Francisco – Amsterdam
In de ochtend levert u de auto op de luchthaven in en gaat u aan de terugvlucht beginnen.

Dag 23
Amsterdam
Aankomst in Amsterdam.

Amerika

Prijzen

De prijzen voor de arrangementen zijn afhankelijk van vertrekdatum, duur van uw verblijf, gezinssamenstelling en verzorging. Hieronder vindt u een prijsindicatie:

Arrangementsprijs Prijs laagseizoen Toeslag hoogseizoen
Volwassenen Vanaf € 1995,- € 340,-
Kinderen 2 t/m 11 jaar Vanaf € 726,- € 238,-
Baby Vanaf € 97,- € 20,-
  Van Tot
Hoogseizoen 01 juli
29 augustus
Laagseizoen Overige maanden  

 

Inclusief:
–         Retourticket & luchthavenbelasting
–         Overnachtingen in de aangegeven hotels of vergelijkbaar
–         3 weken autohuur, full-size 4-deurs van Alamo, All Inclusive
–         Uitgebreid documentatie pakket

Exclusief:
–         Benzine

–         Maaltijden
–         Entree gelden voor de parken
–         Fooien
–         Persoonlijke uitgaven
–         Reis- en annuleringsverzekering

Amerika

Praktisch

Terug naar reviews

Amerika

Familie van Lotringen in West-Amerika

Westkust USA 2018.

In juli en augustus 2018 maakten wij, zoon Dave (14), Paul en Thea, deze rondreis. Ruim drie weken op pad met de start in Las Vegas. Daarna reden we door naar Flagstaff (Grand Canyon), Phoenix, San Diego, LA, Pismo Beach, Oakhurst met het mooie Yosemite Park, dat we helaas niet konden bezoeken vanwege de hevige bosbranden. We sloten af met vier heerlijke dagen in San Francisco. We hebben als gezin samen herinneringen voor het leven gemaakt. Op naar de volgende reis!

De foto’s en de filmpjes geven een goed beeld van onze reis. En om de sfeer weer te geven in Oakhurst, de volgende anekdote:

‘We gingen naar het visitors centre om de laatste informatie te krijgen. Hopende, tegen beter weten in, op een: het Yosemite park is weer open voor bezoekers.

In het kleine witgeschilderde houten pand stond een oudere heer achter de balie. Zijn handen en een arm blonken van het goud, hij droeg een blouse met een drukke print en op zijn ferme neus prijkte een grote Amerikaanse glasses. Hij had nog een degelijke bos zilvergrijs haar, net iets te lang. Zijn naam was vast Bill, dat moet haast wel. We werden vriendelijk begroet en hij nam alle tijd voor een praatje. We moesten het gastenboek tekenen en vooral ook vermelden waar we vandaan kwamen. Ook hij had vroeger familie in Nederland wonen, natuurlijk. Deze enthousiaste pensionado bleef praten over van alles en nog wat, heel vermakelijk, maar het was even geduld bewaren tot we de kans kregen om de vraag te stellen waarvoor we kwamen, namelijk: wat we wel konden bezoeken in de omgeving. Hij hoorde onze vraag aan en zei toen met bulderende stem: ‘Oh no, I have no idear what is nice to visit around Oakhurst. I just live here, go to the shops, visit Church every morning and that’s about it’

Het duurde een seconde of twintig voordat we in de gaten hadden dat hij geen grap maakte. Soms is het jammer dat je je eigen gezicht niet kunt zien.’