Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Amerika

Oost-Amerika; Waanzinnige steden en mooie plekjes

Bezoek alle highlights van de noordoostelijke staten van Amerika tijdens deze afwisselende fly/drive vakantie. Noordoost-Amerika vormt de bakermat van de Verenigde Staten en nergens ademt het land zoveel geschiedenis als hier. U bezoekt waanzinnige steden als New York; ‘the city that never sleeps’, Washington; het huidige bolwerk van de Amerikaanse macht, Philadelphia; de stad van de Onafhankelijkheidsverklaring en Boston; met haar fijne Europese sfeer en de uitvalsbasis New England. Maar ook natuur komt volop aan bod tijdens deze rondreis. Vergaap u aan de indrukwekkende Niagara watervallen, ga tuben en zwemmen in Lake George of bezoek grotten, mijnen en panoramische bergtoppen in de White Mountains. Ook een bezoekje aan Amish Country mag niet ontbreken, waar u kennismaakt met de indrukwekkende traditionele levensstijl van deze bijzondere gemeenschap. Sluit uw reis af op één van de langgerekte stranden van het pittoreske Cape Cod, waar u in de zomermaanden prachtige walvisexcursies kunt maken. Een avontuurlijke familiereis waarbij u in een rustig tempo alle highlights van oostelijk Amerika ontdekt!

Reviews

Amerika Familie in Noordoost-Amerika Hoi! Dank voor jullie mail, erg attent. We hebben enorm genoten van de trip. Een enorme...
  • Vrijheidsbeeld
  • Walvissen
  • Niagara Watervallen
  • Grotten
  • Zipline
  • Tuben
  • Waterparken
  • Amish
  • Huifkarren

Overzicht van dag tot dag.

Dag 1 Amsterdam – New York
Dag 2 en dag 3 New York
Dag 4 New York – Philadelphia (Reisafstand: 160 km, circa 2 uur)
Dag 5 Philadelphia
Dag 6 Philadelphia – Washington D.C. (Reisafstand: 220 km, circa 3 uur)
Dag 7 Washington D.C.
Dag 8 Washington D.C. – Lancaster, Pennsylvania (Reisafstand: 185 km, circa 2,5 uur)
Dag 9 Lancaster, Pennsylvania
Dag 10 Lancaster –Allegheny National Forest/Bradford (Reisafstand: 400 km, circa 5 uur)
Dag 11 Allegheny National Forest – Niagara Falls (Reisafstand: 160 km, circa 2 uur)
Dag 12 Niagara Falls
Dag 13 Niagara Falls – Lake George (Reisafstand: 520 km, circa 5,5 uur)
Dag 14 Lake George
Dag 15 Lake George – White Mountain National Forest (Reisafstand: 245 km, circa 3,5 uur)
Dag 16 White Mountain National Forest
Dag 17 White Mountain National Forest – Boston (Reisafstand: 190 km, circa 2 uur)
Dag 18 Boston – Cape Cod (Reisafstand: 115 km, circa 1,5 uur)
Dag 19 en dag 20 Cape Cod
Dag 21 Cape Cod – New York (Reisafstand: 420 km, circa 4,5 uur) – Amsterdam
Dag 22 Amsterdam

Amerika

Programma

Dag 1
Amsterdam – New York
Verblijf: Hotel Edison.

U vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar New York. Na aankomst gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel, nabij Times Square.

Tip: Start uw vakantie in stijl; per limousine!
Uiteraard kunt u uw reis ook heel bijzonder beginnen door een heuse limousine te reserveren die u komt ophalen op de luchthaven en naar uw hotel brengt. Informeert u gerust naar de mogelijkheden.

New York
Kijk uw ogen uit op Times Square, bezoek het Vrijheidsbeeld, ga shoppen op Fifth Avenue en probeer op de valreep nog gauw een beroemdheid te spotten in Central Park voordat uw Broadway musical begint; zo ziet een dag in New York er ongeveer voor u uit!
Een trip naar de ‘The Big Apple’ staat garant voor cultuur, spanning en avontuur. Maak een stadsrondrit langs de vele bezienswaardigheden van deze metropool. Bezoek unieke musea als Guggenheim en het Museum of Modern Art. Eet in één van de vele restaurants in The Village of in Soho.
Ontdek de vele clubs en discotheken en bezoek, uiteraard, een Broadway musical. Volop gelegenheid om te winkelen is er bij de grote winkelketens in Manhattan, in de vele boetieks in upper East Side of in de galeries in het hippe Soho. Hoe lang u ook in deze stad verblijft; u komt tijd tekort om alles te zien. New York is zonder twijfel één van de aantrekkelijkste steden ter wereld.

Hotel Edison
Een prima toeristenklasse hotel in het bruisende hart van New York. Hotel Edison is gebouwd in 1931 in dezelfde Art Deco- stijl als bijvoorbeeld de beroemde Radio City Music Hall. Gelegen aan 47th Street, midden in het Theater District en bijna óp Time Square, is het Edison Hotel de uitvalsbasis bij uitstek voor het verkennen van ‘The Big Apple’. Een prachtige, in de twintigerjaren stijl gebouwde lobby en meerdere restaurants waaronder The Rum House, maken van het Edison Hotel een welkome thuishaven in de drukte van deze wereldstad. De gerenoveerde kamers zijn in lichte kleuren ingericht en voorzien van internettoegang en een kleine badkamer met bad of douche en toilet. In de lobby bevindt zich een balie waar u kaartjes kunt kopen voor musicals en vele excursies kunt boeken. (Uiteraard is verblijf in een luxer hotel ook mogelijk).

Van Nieuw-Amsterdam naar New York; de geschiedenis in een notendop
Wie naar New York afreist, weet ongetwijfeld het één en ander over het ontstaan van deze wereldstad. Maar hoe zat het ook alweer? De belangrijkste highlights uit de geschiedenis op een rijtje:

Oorspronkelijk werd het eiland Manhattan bewoond door de Lenape indianen. De Italiaan Giovanni da Verrazano ‘ontdekte’ de plek in 1524, maar het was Henry Hudson, de Engelsman in Nederlandse dienst die het gebied letterlijk in kaart bracht in het jaar 1609. Twaalf jaar later kwamen de eerste Hollandse pelshandelaren aan op het eiland Manhattan. De Hollanders noemden de plaats Nieuw-Amsterdam. Het gebied waarin ze werkzaam waren heette Nieuw-Nederland. Peter Minuit, de gouverneur van Nieuw-Nederland kocht Manhattan in 1626 voor enkele snuisterijen over van de indianen.

In 1664 veroverden de Engelsen het gebied. Na een korte periode in Nederlands bezit onder gouverneur Peter Stuyvesant, werd de stad tien jaar later voor de laatste keer aan de Engelsen overgedragen. Nieuw-Amsterdam werd voortaan de ‘Province of New York’ genoemd, als eerbetoon aan de Duke of York, die er de macht had. Onder de Engelsen ontwikkelde de stad zich steeds sneller en in 1788 werd New York na een lange onafhankelijkheidsstrijd de eerste hoofdstad van de Verenigde Staten van Amerika, met aan het hoofd de eerste president, George Washington. Twee jaar later echter werd de hoofdstad alweer verplaatst naar Philadelphia.

In de 18e en 19e eeuw kende New York een grote toestroom van migranten die in het land van de oneindige mogelijkheden hun ‘American Dream’ hoopten te vinden. Vooral Ierse immigranten, op de vlucht voor de crisis in hun thuisland, overspoelden de stad. Na de Amerikaanse Burgeroorlog, een bloederige oorlog tussen de noordelijke en de zuidelijke staten, kwamen er zo mogelijk nog meer immigranten uit Europa en Azië. New York werd de eerste halte voor duizenden die een beter leven zochten in Amerika. De immigranten, die in slechte omstandigheden leefden, zorgden ervoor dat criminaliteit en bendevorming gemeengoed werden. Het was een periode die gekenmerkt werd door revoluties en de vorming van vakbonden. In 1898 werd uiteindelijk de moderne stad New York gevormd. De stad bestond voortaan uit vijf stadsdelen, waaronder Brooklyn, dat tot die tijd een onafhankelijke stad was. Vanaf de jaren ’20 kwamen heel wat Afro-Amerikanen uit de zuidelijke staten hun geluk in New York beproeven. In 1925 werd New York de stad met de meeste inwoners ter wereld. Vanaf de jaren ’30 verrezen de eerste grote wolkenkrabbers uit de grond. New York groeide uit tot een icoon en het symbool van vernieuwing. Met grote organisaties als de VN, de dominantie van Wall Street en de beste kunst- en mode scene ter wereld heeft New York inmiddels een leidende rol in de wereld. De stad, die zich op dat moment ongenaakbaar acht, wordt vervolgens hard geraakt door de aanslagen op het WTC op 11 september 2001. Maar de daadkracht waarmee het daarna zichzelf heeft opgepakt en is doorgegaan levert bewondering op en is typerend voor de ‘City That’s Seen It All’.

Dag 2 en dag 3
New York
Verblijf: Hotel Edison.

U heeft nog twee volle dagen om New York te ontdekken!

Tips tijdens uw verblijf in New York:

* Central Park
Central Park bevindt zich tussen de Upper East en Upper West Sides van New York. Dit prachtige park heeft mooie meren en grasvelden waar u en uw kinderen heerlijk kunnen spelen en van de zon kunnen genieten. Er zijn in totaal 21 speeltuinen. U kunt er fietsen en skeelers huren. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan het monument van John Lennon ‘Strawberry Fields’ en het ‘Belvedere Castle’ waar u een mooi uitzicht over de stad heeft. Een goede plek om de stadsdrukte even te ontvluchten en met wat geluk zelfs een beroemdheid te spotten die een rondje hardloopt of zijn viervoeter uitlaat.

* American Museum of Natural History
Neem een kijkje in het grootste natuurhistorische museum ter wereld. Centrale onderwerpen zijn onder meer de evolutie van de mens, het heelal, culturen van over de hele wereld en de evolutie van zoogdieren. Verder vindt u er heuse dinosaurusskeletten en er is een volledige verdieping gewijd aan de evolutie van de gewervelden, waaronder de dinosauriërs. De tentoonstellingen zijn indrukwekkend en staan bol van de vreemde voorwerpen. Een bezoek meer dan waard.

* Broadway-show
Als u in New York bent, mag een bezoek aan een echte Broadway-show eigenlijk niet op uw lijstje ontbreken. Tientallen musicals en toneelstukken worden hier elke avond opgevoerd en vele worden wereldberoemd. Denkt u aan grote shows als Phantom of the Opera, Cats of Chicago. Broadway Theatre is de meest prestigieuze vorm van professioneel theater in de Verenigde Staten en de shows zijn te bezichtigen in één van de negenendertig grote professionele zalen, allen gelegen in het theaterdistrict rond de straat Broadway, Manhattan. 

* Vrijheidsbeeld
Het Vrijheidsbeeld staat in de haven van New York, op het kleine eilandje Liberty Island. Het beeld zelf is 46 meter hoog – inclusief de sokkel en toorts zelfs 93 meter – en weegt 225 ton. Het was een geschenk van Frankrijk ter ere van de onafhankelijkheidsverklaring en als teken van vriendschap. Op deze plek kwamen vroeger talloze immigranten per boot de Verenigde Staten binnen. De aanblik van het Vrijheidsbeeld betekende voor hen het einde van hun lange reis en het begin van hun nieuwe leven. Het beeld vertegenwoordigt voor veel mensen dan ook ‘the American dream’.

* Empire State Building
Voor een schitterend uitzicht over New York brengt u een bezoek aan het beroemde Empire State Building. Het gebouw is 381 meter hoog en staat midden in de stad. Een opvallend detail aan de wolkenkrabber is de verlichting van de top; deze wisselt van kleur.

* Times Square
Times Square is het wereldberoemde plein in het hart van New York. De naam is afgeleid van het voormalige hoofdkantoor van de krant The New York Times. In de jaren ’80 van de vorige eeuw was de buurt verpauperd. Door een gezamenlijk initiatief van overheid en ondernemers kreeg de buurt na 1990 weer zijn oude allure. Opvallende kenmerken van het plein Times Square zijn de elektronische billboards, waarvan er meer dan 50 hangen. Times Square wordt over het algemeen als de meest bekende straat van de wereld beschouwd. Die mag u dus niet missen!

* Sightseeing per bus of helikopter
Omdat New York zo’n enorm grote stad is er omdat er zoveel te zien valt, adviseren wij om een sightseeing tour te maken zodat u op een comfortabele manier vele bijzondere plekken kunt bezichtigen. Een leuke manier is de hop-on- hop-off bus; u wordt gemakkelijk van het ene naar de andere hoogtepunt gebracht en neemt net zoveel tijd als u wilt bij elke stop. Passen zijn beschikbaar voor verschillende delen van New York en u heeft de keuze uit een pas voor één of meerdere dagen. Passen kunt u op elke straathoek kopen, bijvoorbeeld in de buurt van Times Square. Wilt u een écht bijzondere ervaring, bekijk de stad dan vanuit de lucht, per helikopter! In een vlucht van 10 tot 15 minuten vliegt u over alle highlights, erg leuk indien u al enkele plekken ‘vanaf de grond’ heeft bekeken en ze kunt herkennen. 

* Guggenheim Museum
Het Guggenheim Museum is hét museum voor moderne kunsten in New York. Het is wereldwijd bekend en biedt speciale programma’s aan voor jongere kinderen en tieners. In het museum zijn beroemde meesterwerken te bewonderen. U vindt er vooral schilderijen uit de twintigste eeuw, waaronder popart-kunstwerken en werk van Picasso. Het museum werd in 1959 geopend, toen met een privécollectie van drijvende kracht en financier, Solomon R. Guggenheim. Mocht moderne kunst u minder aanspreken dan is een wandeling langs het gebouw toch de moeite waard; het gebouw zelf is namelijk een kunstwerk op zich. Het is ontworpen door de befaamde Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright, wereldberoemd en van hoog architectonisch niveau.

* New York City Police Museum
Het New York Police Museum gunt u een kijkje in de ontwikkeling van het politiewerk door de jaren heen. Uniformen, badges, medailles, motoren en een squad auto zijn hier te bewonderen. U leert hoe de NYPD te werk gaat in New York en er is een interessante expositie over de moderne forensische wetenschap. Kinderen mogen de sirenes uitproberen in een echte politieauto, zich verkleden als politiemannen en ervaren hoe het is om in een cel te zitten. U kunt hier ook de wapens van beroemde Amerikaanse boeven zien, waaronder het pistool van Al Capone.

Na reservering van een reis ontvangt u nog veel meer tips van ons, onder meer voor het Museum of Modern Art, het Yankees Stadion, Rockefeller Center, Brooklyn Bridge, Children’s Museum of Manhattan, South Street Seaport, New York City Fire Museum en leuke wijken om te shoppen.

Dag 4
New York – Philadelphia (Reisafstand: 160 km, circa 2 uur)
Verblijf: Holiday Inn Express Midtown.

Vanmorgen haalt u de huurauto op in Manhattan en gaat uw rondreis door noordoost-Amerika van start. Uw eerste stop is Philadelphia.

Philadelphia; bakermat van Amerika
De stad Philadelphia, in de staat Pennsylvania, is de op één na grootste stad aan de oostkust van de Verenigde Staten. Bekend in de hele wereld als de bakermat van de Verenigde Staten, kent Philadelphia meer Amerikaanse geschiedenis dan welke stad in dit land ook. Hier begon de Amerikaanse revolutie en werd de onafhankelijkheidsverklaring getekend. Het is de thuisbasis van de Independence Hall en de Liberty Bell, twee van de meest gewaardeerde historische monumenten in Amerika die de vrijheid van dit land huldigen. Vanwege deze historische gebeurtenis wordt de stad ook wel de ‘City of brotherly love’ genoemd. Philadelphia heeft een prachtige oude binnenstad en dit is ook een groot cultureel centrum met musea als het Philadelphia Museum of Art, The Barnes Foundation en optredende gezelschappen als The Philadelphia Orchestra en het Pennsylvania Ballet.

Holiday Inn Express Midtown
Het Holiday Inn Express Midtown is gelegen aan Walnut Street, precies tussen belangrijke bezienswaardigheden als Independence Hall, City Hall en Franklin Square in. Hierdoor bevinden de leukste highlights zich op loopafstand van uw hotel. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, fitnessfaciliteiten, draadloos internet, parkeergelegenheid (tegen betaling) en een handig ‘kids-eat-free’ programma indien u uw maaltijd bij uw hotel wilt nuttigen.

Enkele tips voor ‘must sees’ tijdens uw eerste dag in Philadelphia:

* Independence Hall
De hoofdattractie van Philadelphia is Independence Hall: hier werd de Onafhankelijkheidsverklaring getekend in 1776. Voor de Europese toerist is de bouwstijl wellicht bekend, maar dit is één van de oudste gebouwen in heel Amerika. Tijdens de rondleiding wordt u door de verschillende kamers van het gebouw geleid welke zoveel mogelijk in originele stijl en met de originele meubels zijn aangekleed. Zo is er de vergaderruimte van het Congres tussen 1790 tot 1800 en het originele inktstel waarmee de Onafhankelijkheidsverklaring is ondertekend. Om u voor de rondleiding alvast een beetje in te lezen, kunt u de gratis informatiebrochures van het Visitors Center gebruiken. Independence Hall is gelegen aan Chestnut Street. Toegang is gratis, maar u moet wel eerst een kaartje voor de rondleiding ophalen bij het Independence Visitors Center aan 6th Street.

* Liberty Bell
Deze iconische klok met de scheur is vlakbij Independence Hall te bezoeken. Hier krijgt u eveneens veel achtergrondinformatie middels de kleine tentoonstelling bij de bel en u kunt een video bekijken.
De bel werd voor het eerst in 1753 geluid toen deze nog in de top van het Pennsylvania State House hing. De inscriptie zegt; ‘Proclaim Liberty throughout All the land unto All the Inhabitants Thereof’ (Verklaar de vrijheid voor het hele land en haar inwoners). De naam Liberty Bell komt uit 1830 toen het als symbool van de antislavenbeweging werd genomen. Rond 1846 scheurde de bel.

* Penn’s Landing
Volg Chestnut Street (vanuit Independence Hall) naar het oosten en u komt op Penn’s Landing. Dit is het punt waar de stichter van de staat Pennsylvania, William Penn, voor het eerst voet aan wal zette in 1682. Zijn standbeeld prijkt in het brons op de top van het Stadshuis. Van de ‘landing’ is verder natuurlijk niets te zien, maar er is een mooi uitzicht over de Delaware rivier. In de zomer worden op het plein activiteiten georganiseerd en het is een populaire plek voor kunstenaars die hun waren aanbieden. In de rivier liggen een gevechtsschip en een onderzeeër die u kunt bezoeken als onderdeel van het Independence Seaport Museum.

Dag 5
Philadelphia
Verblijf: Holiday Inn Express Midtown.

Een hele dag de tijd om Philadelphia te bekijken. Enkele tips tijdens uw verblijf:

* Historische binnenstad
Wellicht de leukste attractie van Philadelphia; ronddwalen door het historische district ten noorden en zuiden van Market Street. Hier vindt u oude huizen, straatjes met kasseien en het is er rustig met weinig auto’s. Een gemoedelijke sfeer die in Europa heel bekend is, maar die voor Amerika echt bijzonder is.

* The Gallery en Reading Terminal
The Gallery is een overdekt winkelcentrum waar het prettig winkelen is aan Market Street. De nabijgelegen Reading Terminal is een overdekte markt met waren van kwaliteit. Er zijn ook eetgelegenheden en enkele winkeltjes met handgemaakte spullen van de Amish. Als u behoefte heeft aan Hollandse drop, dan kunt u hier terecht; een grote snoepwinkel verkoopt er geïmporteerde dropsoorten.

* Beroemde musea
In een historische stad als Philadelphia zijn vele musea te vinden. De belangrijkste musea voor u op een rijtje

National Constitution Center: Slechts twee blokken gelegen van de Independence Hall en Liberty Bell, een prima manier om u verder te verdiepen in de geschiedenis.
Philadelphia Museum of Art: Eén van de grootste kunstmusea in de Verenigde Staten. Het is gelegen aan de westkant van het Benjamin Franklin Parkway in het Fairmount Park in Philadelphia. De weg hier naartoe is beroemd en met vlaggen van alle landen omgeven. De route begint achter het stadhuis en gaat verder voorbij het LOVE symbool.
Betsy Ross House: ‘Geboorteplaats’ van de Amerikaanse vlag. De eerste Stars & Stripes is in dit huis genaaid door Betsy Ross.
Franklin Institute: Natuurkundig museum met veel interactieve onderdelen voor kinderen.

* Adventure Aquarium
Het Adventure Aquarium biedt een exotisch avontuur voor jong en oud. Leuk voor de kinderen zijn de ‘Touch’-momenten waar haaien, maar ook zeesterren geaaid kunnen worden en het nieuwe Kidzone. Als dit niet dichtbij genoeg is dan kan er ook gezwommen worden met haaien of schildpadden. Daarnaast is er een 4D-theater aanwezig en geeft Feather Ridge u de mogelijkheid om met exotische vogels en nijlpaarden in contact te komen. Even tot rust komen kan bij de Irazu Falls. Een uniek aquarium dat u waarschijnlijk nog niet eerder bent tegengekomen!

* Please Touch Museum
Speciaal voor de kinderen is er het Please Touch Museum in Memorial Hall. Kinderen tot 7 jaar kunnen hier spelenderwijs leren. Van magische sprookjes zoals Alice in Wonderland tot muziek en het Vrijheidsbeeld; dit speelparadijs biedt het allemaal aan voor de kleintjes. Er wordt geadviseerd om dit avontuurlijke museum te bezoeken in de middag en als het mooi weer is. Op deze dagen is het museum namelijk het minst druk. Voor $15,- per persoon kunt u samen met de kinderen genieten van dit jonge, bruisende speelparadijs. Dagelijks geopend. 

* Philadelphia Zoo
De Philadelphia Zoo is de eerste dierentuin van de Verenigde Staten sinds de ondertekening van de oorkonde in 1859. Officieel opende de dierentuin zijn deuren op 1 juli 1874 met een flinke vertraging door de burgeroorlog. Vandaag de dag heeft Philadelphia Zoo meer dan 1300 diersoorten vanuit alle werelddelen waarvan er vele zeldzaam en met uitsterven bedreigd zijn. Het 170.000 m2 grote dierenpark heeft onder andere een programma om zeldzame dieren te fokken, het reptielen en amfibieën huis, een kinderpark, regenwoud draaimolen, ballonvlucht en nog vele andere activiteiten om meer te leren over de natuur.

* Eten & uitgaan
In Philadelphia vindt u veel prijswinnende restaurants met een geweldige keuken variërend van regionale Amerikaanse favorieten tot aan gerechten van over heel de wereld. Na het eten heeft u voldoende mogelijkheden; ’s avonds staat de stad namelijk in het teken van een uitgebreid aanbod podiumkunsten: muziek-, dans-, sport- en filmevenementen geven de stad een bijzondere sfeer. Jonge mensen in Philadelphia gaan voor entertainment naar het alternatieve South Street. Hier vindt u goedkope barretjes en restaurants met een jong publiek. Vooral in het weekend is het erg levendig met straatmuzikanten.

* Chinatown
Het Chinatown van Philadelphia is niet het Chinatown van New York of San Francisco, maar toch zeker een bezoekje waard. Er zijn Aziatische winkeltjes waar exotische waren uitgesteld liggen en de geuren van vreemde kruiden u tegemoet komen.

* Shoppen in ‘Philly’
De grootste winkelcentra en bijzondere speciaalzaken zijn te vinden in Philadelphia en ze bieden allemaal de mogelijkheid om belastingvrij te winkelen op kleding en schoenen. Midden in het centrum van de stad, als duidelijk herkenningspunt in een prachtig gebouw, liggen de winkels van ‘The Shops at Liberty Place’. Ongeveer 25 minuten buiten het centrum van de stad ligt het grootste winkelcomplex van het land, King of Prussia Mall, met acht warenhuizen en meer dan 365 winkels van bekende namen. Koopjesjagers kunnen hun hart ophalen in Franklin Mills (25 minuten buiten het centrum) met 220 winkels van grote merken veelal tegen kortingsprijzen. De Philadelphia Premium Outlets vormen samen een winkelparadijs voor koopjesjagers. Het Outlet Centrum bevindt zich slechts 30 minuten buiten de stad en de 150 winkels bieden voor elk wat wils. Hier vindt u enkele populaire merken zoals Gap, DKNY, Puma, True Religion, J Crew en Sony met 25 tot 60 procent korting. Vergeet niet; kleding en schoenen koopt u altijd tax-free!

Dag 6
Philadelphia – Washington D.C. (Reisafstand: 220 km, circa 3 uur)
Verblijf: Hilton Washington.

U verlaat het mooie Philadelphia en zet koers naar de volgende belangrijke Amerikaanse stad; Washington D.C.

Washington D.C.
Washington D.C., de hoofdstad van de Verenigde Staten, ademt een unieke sfeer met gezellige wijken, parken en statige boulevards. Gevoegd bij de grote verscheidenheid aan musea, waarvan vele zelfs gratis zijn, is Washington een heerlijke stad voor een kort verblijf. Wandel langs de mooie National Mall, die de hele stad doorkruist en die belangrijkste bezienswaardigheden van de stad met elkaar verbindt. Het Capitool, het Witte Huis, Union Station, de gedenkplaatsen van Lincoln en Jefferson, de Arlington begraafplaats met het familiegraf van de Kennedy’s, het Hooggerechtshof en de Bibliotheek van Congress zijn enkele van de ‘must sees’ in deze stad. Vergeet vooral geen bezoek te brengen aan het Smithsonian Museum, bekend uit onder andere de film ‘Night at the Museum 2’ met Ben Stiller. En bovendien: de toegang is gratis. ’s Avonds is Georgetown een aantrekkelijk uitgaansgebied.

Hilton Washington
Groot hotel omgeven door een mooie tuin en met een prachtig uitzicht over de skyline van Washington D.C. Het hotel ligt aan het hippe Connecticut Avenue en op loopafstand van het metrostation. Aanwezige faciliteiten zijn onder andere een zwembad, tennisbaan, cadeauwinkel, excursiebalie en fitnessruimte. Het Hilton Washington heeft daarnaast meerdere restaurants en bars.

Dag 7
Washington D.C.
Verblijf: Hilton Washington.

U heeft een hele dag de tijd om Washington D.C. te verkennen.

Tips tijdens uw verblijf in Washington:

* Het Witte Huis
Het Witte Huis is de ambtswoning en de voornaamste werkplek van de president van de Verenigde Staten van Amerika. Het Witte Huis is hét centrum van de politieke macht in de VS. De locatie werd gekozen door de toenmalige president George Washington en na het winnen van een ontwerpwedstrijd mocht de Ierse architect James Hoban aan de slag gaan. In 1798 werd het gebouw voor de eerste keer wit geschilderd. Het Witte Huis is erg groot: er zijn zes verdiepingen met 134 kamers, 35 badkamers, een zwembad, een filmzaal en nog veel meer. Het kantoor van de president is het Oval Office, in de westelijke vleugel, het gedeelte van het Witte Huis waar gewerkt wordt. Tot het begin van de twintigste eeuw was het Witte Huis vrij toegankelijk voor het publiek. Tot 11 september 2001 bleven rondleidingen mogelijk, maar na de terroristische aanslagen zijn de veiligheidsmaatregelen sterk verscherpt. Uiteraard is de buitenkant van het gebouw goed te bezichtigen.

* Lincoln Memorial
Het Lincoln Memorial, gebouwd ter ere van de zestiende president van de Verenigde Staten Abraham Lincoln, bevindt zich op de National Mall. Het monument heeft de vorm van een Dorische tempel en werd geïnspireerd op de Tempel van Zeus in Athene. Binnen staat een groot marmeren standbeeld van de president, gemaakt door beeldhouwer Daniel Chester French. De eerste steen van het monument werd gelegd in 1915. Het gebouw telt 36 pilaren, die symbool staan voor de 36 staten die bij Lincolns dood tot de VS behoorden. In het Lincoln Memorial gaf Martin Luther King zijn wereldberoemde ‘I have a dream’-speech.

* National Air and Space Museum
Het National Air and Space Museum is één van de musea van het Smithsonian Institution. Dit researchinstituut bezit 19 musea, een zoo en 8 researchcentra. Dit museum is één van de drukst bezochte musea en herbergt ’s werelds grootste collecte vliegtuigen en ruimtetuigen. Het museum is gehuisvest in een prachtig gebouw, ontworpen door architect Gyo Obata. U vindt er onder meer het eerste vliegtuig van de gebroeders Wright, de module van de Apolo 11, de eerste raket die naar de maan vloog en het originele filmmodel van de Enterprise, het ruimtetuig uit Star Trek. Verder is er ook een Albert Einstein-planetarium en een IMAX-bioscoop.

* Washington Zoo
De National Zoo, officieel ‘Smithsonian National Zoological Park’, is een gratis dierentuin in Washington D.C. Er is ook een veel groter researchcentrum, maar dat is niet toegankelijk voor het publiek. De zoo werd in 1889 opgericht door William T. Hornaday, hij maakte zich zorgen over het lot van de Amerikaanse bizon. Met de zoo wilde hij zeldzame diersoorten beschermen en tegelijkertijd het publiek informeren. William Mann, de derde directeur, was diegene die er vlak voor de Tweede Wereldoorlog voor zorgde dat de zoo echt tot bloei kwam. Hij organiseerde expedities over de hele wereld om dieren te verzamelen. De twee reuzenpanda’s zijn erg bekend, maar de zoo huisvest zoveel dieren dat u niet zult weten waar te beginnen.

* Madame Tussauds
Sta oog in oog met uw favorieten artiesten! Wereldsterren van formaat komt u hier tegen, pop- en filmsterren en nog veel meer. U mag alle sterren aanraken en schrik niet als er plotseling een ster ‘tot leven’ komt.

* Six Flags
Six Flags America is een populair pretpark op circa 24 kilometer ten oosten van Washington D.C.. Het park heeft 7 themazones en 1 waterpark: Olde Boston, Looney Tunes Movie Town, Southwest Territory, Nantucket, Gotham City, Skull Island, Coyote Creek and Hurricane Harbor (waterpark). Leuk voor jong en oud.

* Capitool
In het Capitool op Capitol Hill zetelt het Amerikaanse Congres: de senaat en het Huis van Afgevaardigden. Het gebouw valt al van ver op door de enorme koepel met doorsnede van ongeveer 30 meter, waarop schilderingen staan van oud-presidenten Abraham Lincoln en Ulysses Grant. Deze koepel werd pas voltooid in 1863. In 1793 begon men met de bouw van dit reusachtige gebouw. In 1812 werd Capitol Hill, net als het Witte Huis, deels verwoest door de Britten. Het Capitol Hill wordt van het Witte Huis gescheiden door de National Mall. Zo wil men de scheiding der machten benadrukken. In tegenstelling tot het Witte Huis is Capitol Hill wel open voor het publiek.

* International Spy Museum
Het International Spy Museum is het grootste museum ter wereld dat gewijd is aan spionage. Het Spy Museum is in privéhanden en is dus één van de enige musea in de Amerikaanse hoofdstad waarvoor u moet betalen. Maar laat dat u vooral niet afschrikken, want het museum is zeker een bezoek waard. Op bijna 2000 m² aan tentoonstellingsruimte staan meer dan 600 voorwerpen die op één of andere wijze iets met spionage te maken hebben. Er is zowel aandacht voor spionage in de realiteit als voor spionage in de populaire cultuur.

* Pentagon
Het Pentagon ligt in Arlington, vlakbij Washington D.C. Het is het hoofdkwartier van het Amerikaanse Ministerie van Defensie. Het vijfhoekige Pentagon werd gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog en wordt gezien als één van de best ontworpen kantoorgebouwen ter wereld. Het gangenstelsel meet ruim 28 kilometer en de totale oppervlakte beslaat 11 hectare, maar toch is het mogelijk te voet binnen zeven minuten elke plaats in het gebouw te bereiken. In 1998 begon men met een grootschalige renovatie van het gebouw. Bij de aanslagen van 11 september 2001 vloog een vliegtuig het Pentagon binnen, een deel van het gebouw stortte in. De rondleidingen in het gebouw werden na 11 september afgeschaft en zijn nu voor buitenlanders slechts beschikbaar na een aanvraag bij de ambassade van eigen land.

* National Museum of American History
Het National Museum of American History ligt aan de Mall en maakt deel uit van het Smithsonian Institution. Het museum opende in 1964 zijn deuren als het Museum of History and Technology maar kreeg in 1980 zijn huidige naam. Hier wordt de geschiedenis van de Verenigde Staten vertelt met behulp van tentoonstellingen die alle aspecten daarvan belichten. De belangrijkste galerijen hebben als thema onder andere; het belang van transport in de ontwikkeling van het land, de presidenten van de Verenigde Staten en diverse elementen uit de Amerikaanse cultuur, met name uit de film- en televisie industrie.

Dag 8
Washington D.C. – Lancaster, Pennsylvania (Reisafstand: 185 km, ca. 2,5 uur)
Verblijf: Amish View Inn & Suites.

U rijdt u noordwaarts richting York en Lancaster. Iets ten westen van deze plaatsen ligt Harrisburg. De hoofdstad van Pennsylvania. U komt terecht in een prachtig landelijk gebied waar u nog veel traditionele Amish dorpjes vindt.

De Amish; oude tradities en eenvoudige levensstijl
Duik in de geheimzinnige wereld van de Amish; een geloofsgemeenschap van protestantse immigranten uit Duitsland en Zwitserland die zich rond 1709 in Noord-Amerika vestigde. De aanhangers leven nog steeds volgens oude traditionele regels van de bijbel en de overlevering en hebben hun eigen taal. De Amish wijzen alles af wat modern of luxe is en geloven dat alles wat er in hun leven gebeurt Gods wil is, zowel voor- als tegenspoed. Hier leggen zij zich bij neer.  

Wat aan de buitenkant als eerste opvalt, is hun kleding; mannen en jongens dragen donkere kleding, een bretels, vesten en overhemden en eenvoudige zwarte jassen. ‘s Winters dragen ze breedgerande, zwarte hoeden, ‘s zomers strohoeden. Getrouwde mannen moeten hun baard laten staan, maar ze mogen geen snor dragen. Een snor wordt gerelateerd aan militairen en dat is taboe voor de pacifistische Amish. Vrouwen en meisjes dragen altijd een kapje, schort, donkere kousen en lange rokken. Buiten de deur dragen ze donkere kleding en luifelhoedjes met een grote rand die hun gezichten gedeeltelijk verbergt. Haren mogen niet geknipt worden en zijn opgestoken in een knotje.

Kenmerkend zijn natuurlijk ook de zogenoemde buggies; hoge zwarte koetsjes die door paarden voort worden getrokken. Bij het merendeel van de Amish zijn gemotoriseerde voertuigen immers strikt verboden. Paarden trekken daarom vaak ook de landbouwwerktuigen op de boeren landgoederen van de Amish. Elektriciteit en een aansluiting op het gasnet of de waterleiding zijn uit den boze. Ze reizen wel vaak met auto’s of bussen mee, het gebruik van zulke voertuigen is dan alleen toegestaan indien zij zelf niet achter het stuur zitten.

De Amish zijn volgelingen van de Zwitser Jakob Amman (1644 – 1730) en het aantal aanhangers wordt geschat op circa 240.000. Door de traditioneel grote gezinnen groeit deze bevolkingsgroep anno 2012 nog steeds snel. ‘Luxe’ producten als cosmetica, behang, gordijnen maar ook sociale voorzieningen en verzekeringen zijn verboden. De onderlinge banden zijn daarentegen heel sterk; families helpen elkaar altijd indien er iemand in de problemen raakt. Amish bewerken het land en verzorgen het vee net als hun voorouders deden, met eenvoudige werktuigen en ze zijn in het algemeen voortreffelijke boeren. Het doel is niet om geld te verdienen met hun producten, ze willen enkel van hun arbeid kunnen leven en dat leven dient eenvoudig te zijn. Rijker worden en het beter krijgen is niet van belang; het leven draait om de reis naar de eeuwigheid, in strikte gehoorzaamheid en harmonie met de leefgemeenschappen. De zucht naar rijkdom, macht en kennis wordt als hoogmoedig beschouwd en is daarmee verboden.

Amish View Inn & Suites
U verblijft in het Amish View Inn & Suites. Het hotel ligt in het hart van Lancaster County, Pennsylvania, precies tussen de plaatsjes Bird-in-Hand en Intercourse. Het hotel wordt omgeven door Amish-boerderijen, een unieke locatie. Aanwezige faciliteiten zijn onder meer een zwembad, ‘standaard’ restaurant en een heus Amish Restaurant. U kunt op eigen gelegenheid kennis maken met de Amish cultuur, maar eventueel ook een georganiseerde trip maken vanuit het hotel. Houdt u er rekening mee dat er op de zondagen minder te beleven is in de omgeving omdat dit als rustdag wordt beschouwd.

Dag 9
Lancaster, Pennsylvania
Verblijf: AmishView Inn & Suites.

Enkele tips voor activiteiten en uitstapjes in de omgeving:

Tip: Maak een rit door Dutch Country
‘Dutch Country’ is een verzamelnaam voor diverse stadjes in de omgeving die onder het Amish-gebied vallen. Onder meer de stadjes Camp Hill, Carlisle, Chambersburg, Gettysburg, Harrisburg, Hershey, Intercourse, Lancaster, Lebanon, Reading, Shippensburg en York. Het woord ‘Dutch’ komt van Duuts, of Diets, woorden die beide afstammen af van ‘Diet’, een oud Nederlands woord dat ‘volk’ betekent. Dietsch en Duutsch betekent ‘de taal van het volk’ en dit woord werd ooit gebruikt om het gehele gebied waar westers Germaans werd gesproken mee te beschrijven. In dit gebied treft u onder meer veel Amish aan. U kunt gemakkelijk met uw huurauto door het gebied touren en komt zo allerlei verschillende Amish-dorpen tegen.

Tip: Bezoek Harrisburg
Harrisburg is de hoofdstad van de staat Pennsylvania en de hoofdplaats van het Amish-gebied. Het is een verrassend aantrekkelijke kleine stad met koloniale gebouwen, waaronder bijvoorbeeld het State Capitol. President Teddy Roosevelt beschreef het gebouw als ‘the handsomest building I ever saw’. In The National Civil War Museum kunt u zich uitgebreid verdiepen in de geschiedenis van de Amerikaanse Burgeroorlog.

Tip: Amish Experience excursie
Wilt u van dichtbij kennis maken met de levensstijl van de Amish, dan is de Amish Experience een aanrader. Op de ‘Plain & Fancy Farm’ in het plaatsje Bird-in-Hand, slechts 10 kilometer ten oosten van Lancaster, krijgt u een uniek kijkje in deze bijzondere wereld. U maakt een rit langs de boerderijen, wandelt langs de Amish huizen en neemt een kijkje in een tot museum omgevormde boerderij die op traditionele wijze is ingericht. Daarnaast leert u het één en ander over de achtergrond van de Amish en bekijkt u in het aanwezige theater een film over een Amish-jongen die geconfronteerd wordt met de moderne wereld, terwijl zijn familie probeert vast te houden aan de traditionele levensstijl die zij al 400 jaar lang hanteren.

Daarnaast kunt u in de omgeving:
– Diverse markten bezoeken, waaronder fruit- en groentenmarkten
– Golfen op één van de vele golfbanen
– Het kleinschalige pretpark Dutch Wonderland in Lascaster bezoeken (voor jongere kids)
– U uitleven op de kindvriendelijke Cherry Crest Adventure Farm in Ronks (voor jongere kids)
– Een bezoek brengen aan Hershey Park vol achtbanen en andere attracties, in Hershey (ook voor oudere kids)
– Een treinrit maken op de nostalgische Strasburg Rail Road
– Het Hands-on-House bezoeken; een grotendeels overdekt speelmuseum in Lancaster (voor kids tot circa 10 jaar)

Dag 10
Lancaster –Allegheny National Forest/Bradford (Reisafstand: 400 km, ca. 4,75 uur)
Verblijf: Best Western Plus Bradford Inn.

U rijdt verder richting het noorden, naar het mooie Allegheny National Forest. In deze omgeving kunt u onder meer prachtige wandelingen maken, een boot huren, kanoën, vissen, fietsen, een ATV-trip maken en andere buitenactiviteiten ondernemen.

Allegheny National Forest
Het Allegheny National Forest ligt in het noordwesten van Pennsylvania. U kunt prachtige wandelingen maken in dit gebied en voor de liefhebber biedt het Allegheny Reservoir in het noordwesten van het park enkele watersportmogelijkheden. Geniet van een dagje midden in de natuur in dit National Forest. 

Best Western Plus Bradford Inn
Het Best Western Plus Bradford Inn is een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan het Allegheny National Forest. Het eenvoudige maar prima middenklasse hotel beschikt over een restaurant, buitenzwembad, fitnessfaciliteiten en een ‘game room’. Een continentaal ontbijt wordt elke morgen geserveerd.

Dag 11
Allegheny National Forest – Niagara Falls (Reisafstand: 160 km, circa 2 uur)
Verblijf: Hilton Hotel & Suites Fallsview

U vervolgt uw route via Buffalo, gelegen aan Lake Erie, tot u dichtbij de Canadese grens bent. Hier bevinden zich de beroemde Niagara watervallen.

Niagara Falls
De Niagara Falls behoren tot de meest bekende en grootste watervallen ter wereld. Ze liggen op de grens tussen de Verenigde Staten en Canada, hemelsbreed op zo’n 60 km van Toronto. De watervallen zijn met een gemiddelde van 60 meter niet erg hoog, maar de breedte en de stuwkracht van het water zorgen voor een geweldig spektakel. De watervallen worden opgesplitst in drie delen. De Horseshoe Falls of Canadian Falls vormen het bekendste deel. Hierdoor stroomt ongeveer 90% van de Niagararivier. Deze liggen voornamelijk op Canadees grondgebied. De American Falls en de kleinere Bridal Veil Falls liggen volledig op het grondgebied van de Verenigde Staten. Alle watervallen samen hebben een breedte van circa 1,6 kilometer. De drukst bezochte uitzichtplaats is Table Rock, waar u zich echt vlakbij de watervallen bevindt. Vroeger werd de regio bewoond door de indianenstam Irokezen, die de watervallen hun huidige naam gaven en ontdekkingsreizigers waren in de 17de eeuw al gefascineerd door dit wonderbaarlijke natuurfenomeen.

Aanrader: maak een boottocht langs de watervallen met de beroemde Maid of the Mist. U krijgt ter plaatse een blauw regenpak, nat wordt u alsnog maar spektakel gegarandeerd en een fantastische ervaring voor zowel volwassenen als kinderen!

Leuk weetje over de Niagara Falls: in het verleden zijn er vele spectaculaire maar ook gevaarlijke stunts uitgehaald bij de Niagara Falls. Diverse waaghalzen hebben onder meer geprobeerd om zich in een regenton naar beneden te laten storten, de één met meer succes dan de ander. In een speciale verordening is op dit moment vastgelegd dat er voor de duur van vijftig jaar geen gevaarlijke acts op, in of over de rivier mogen worden opgevoerd. Desondanks kwam de Amerikaanse koorddansspecialist Nik Wallenda in 2011 met het nieuws dat hij toestemming heeft gekregen om koorddansend de waterval over te steken! De oversteek van de Niagarawaterval – in juni 2012 – deed hij op 60 meter hoogte, over een afstand van een halve kilometer in een half uur tijd.

Hilton Hotel & Suites Fallsview
Prima eerste klasse hotel met uitzicht op zowel de Canadese als de Amerikaanse kant van de watervallen en per glazen corridor verbonden met het nieuwe Fallsview Casino. Faciliteiten: spectaculair dakrestaurant met panoramische uitzichten. De Blue Martini Lounge biedt live entertainment. Verder biedt het hotel een zwembad, sauna, fitnesscentrum en healthclub, beautysalon en internetfaciliteiten.

Dag 12
Niagara Falls
Verblijf: Hilton Hotel & Suites Fallsview

Een gehele dag de tijd om de Niagara Falls te verkennen. Mocht u tijd over hebben, breng dan een bezoekje aan Lake Ontario of Lake Erie; de watervallen liggen precies tussen deze twee reusachtige meren in.

Dag 13
Niagara Falls – Lake George (Reisafstand: 520 km, circa 5,5 uur)
Verblijf: Hampton Inn & Suites.

U doorkruist de staat New York en komt langs het Aridondack State Park onderweg naar uw volgende bestemming; Lake George. De lijst aan mogelijke activiteiten die u in deze omgeving kunt ondernemen, is lang. Denkt u bijvoorbeeld aan paardrijdtochten, raften, tuben, kajakken, wandelen, fietsen, golfen, boottrips maken of een ballonvaart over het natuurgebied. Een prachtige locatie waar u enkele dagen kunt vertoeven.

Hampton Inn & Suites
Het Hampton Inn & Suites ligt dichtbij het strand van Lake George en eveneens niet ver van attracties als Water Slide World en Fort William Henry. Het hotel beschikt over een binnenzwembad, een spabad en een bar/lounge.

Dag 14
Lake George
Verblijf: Hampton Inn & Suites.

Een volle dag om op het water te dobberen of andere leuke activiteiten te ondernemen , zoals:

* Watersporten
Lake George en de nabije omgeving bieden u diverse mogelijkheden om boottochten te maken, te gaan tuben, white water raften, kajakken, kanoën, vissen en zwemmen. Waterpret gegarandeerd, zowel op Lake George als het nabijgelegen Lake Luzerne. Het raften is mogelijk in verschillende levels, dus ook geschikt voor jonge kinderen.

* Water Slide World
De plaats Lake George is ook de thuishaven van het leuke Water Slide World. Dit waterpretpark biedt onder meer vele glijbanen, wildwaterbanen, ‘piraten plunges’, tornado’s, cannonballs, twisters en andere attracties.

* Pret aan wal
Golfen, midgetgolfen, paardrijden, parasailen, fietsen en wandelen behoren tot de ‘droge’ activiteiten die u hier kunt ondernemen. Ook ‘downhill tuben’ via glijbanen is een leuke activiteit voor de kids, Tubby Tubes in het nabijgelegen Lake Luzerne biedt u deze mogelijkheid.

* Factory Outlets
Voordelig shoppen en kleding kopen van de meest populaire Amerikaanse merken kan bij de ruim zeventig Factory Outlet winkels in Lake George. Zeven dagen per week geopend, het gehele jaar door.

Dag 15
Lake George – White Mountain National Forest (Reisafstand: 245 km, ca. 3,5 uur)
Verblijf: Village of Loon Mountain.

U rijdt vandaag naar het White Mountain National Forest. Onderweg komt u langs de Green Mountains, een prima locatie voor een stop en een mooie wandeling voordat u koers zet richting uw eindbestemming.

White Mountains
Het White Mountains National Forest staat beter bekend als The Whites. Mount Washington is met haar 1917 meter de hoogste berg in het gebied. Deze berg ligt in een deel van het gebergte dat de ‘Presidential Range’ heet, omdat de bergen er allemaal genoemd zijn naar Amerikaanse presidenten. De White Mountains bestaan uit lichtgekleurd graniet en worden gekenmerkt door afgeronde toppen met diepe U-vormige dalen. De bergen zijn populair in alle jaargetijden; in de winter wordt er volop geskied, in de herfst kunt u er prachtige herfstkleuren bewonderen en de zomer en lente trekt het gebied mensen die op zoek zijn naar ongerepte natuur, dieren, meren, watervallen en leuke buitensportactiviteiten. De weelderige flora biedt onderdak aan allerlei dieren: van salamanders tot zwarte beren en elanden. Daarnaast treft u niet minder dan 184 soorten vogels in het park aan. U kunt hier volop wandelingen of fietstochten maken, vissen, klimmen, paardrijden, een boottripje maken of zwemmen bij één van de vele watervallen in het park.

Village of Loon Mountain
Dit mooie condo-appartementencomplex ligt in de bergen, dicht bij skiresort Loon Mountain (in de zomer een populair buitengebied) en het Whale’s Tale Water Park. Het complex beschikt onder meer over twee binnenzwembaden, twee buitenzwembaden, meerdere hot tubs, een kinderbad,  healthclub, sauna, fitnesscentrum, tennisbanen, een basketbalveld en een bar/lounge. Een geweldige familieaccommodatie midden in het natuurschoon van de White Mountains.

Dag 16
White Mountain National Forest
Verblijf: Village of Loon Mountain

Een volledige dag om activiteiten te ondernemen bij de White Mountains. De mogelijkheden zijn eindeloos. Naast zwemmen, wandelen, fietsen, paardrijden en diverse watersporten, vindt u in deze omgeving ook een flink aantal familievriendelijke attracties. Enkele tips voor u op een rijtje:

* Historische treinritten
Maak een treinrit, u heeft de keuze meerdere historische treinen; de Mt. Washington Cog Railway, de Hobo Railroad en de Conway Scenic Railroad. Alle drie zorgen voor een prachtig uitzicht.

* Per gondel, zipline of auto naar grote hoogte
Gondelritjes met waanzinnige vergezichten zijn te maken bij de ‘aerial tramway’ van Loon Mountain en Cannon Mountain. Bij Wildcat Mountain bekijkt u de omgeving vanuit een zipline, voor de durfals. Sightseeën per auto kan ook: de Mount Washington Auto Road is Amerika’s oudste aangelegde panoramische autoroute. De weg werd in 1861 geopend en leidt al meer dan 150 jaar tot grote hoogte over Mount Washington, een adembenemende route.

* Grotten, watervallen en mijnen voor de kids
Grotten, bruggen en mooie wandelingen vindt u in het leuke Polar Caves Park in Rumey. De uitgestippelde klauterroutes worden afgewisseld met plekken waar u herten kunt vinden. Erg leuk zijn de drie nagebouwde mijnen, waarbij uw kids hun eigen tas met stenen en fossielen uit de mijn kunnen zeven en wassen en op zoek gaan naar mooie mineralen en stenen. Watervallen, rotsen, spannende klimpartijen en grotten vindt u bij de Flume Gorge, de Lost River Gorge en de Boulder Caves.

* Cowboys en sprookjes
Six Gun City in Jefferson is een nagebouwd cowboydorp dat zo uit een Western-film gestapt lijkt te zijn. Achtbanen, glijbanen, karts en andere attracties sieren het park, maar uw kinderen kunnen ook een ritje maken op een paard, als een echte cowboy! Story Land in het plaatsje Glen biedt daarnaast pretparkritjes voor de allerkleinsten, in een sprookjesachtig jasje gegoten.

* Whale’s Tale Water Park
Whale’s Tale Water Park biedt glijbanen, wildwaterbanen en dolle watertwisters voor de jonge waterratten. U vindt het park in Lincoln.

* Relaxen bij een meer
Breng een bezoek aan Lake Winnipesaukee, het grootste meer in de staat New Hampshire. Omringt door drie bergketens, de beboste kustlijn en het kristallen water van het meer maakt een plaats om te relaxen in een prachtige omgeving.

Dag 17
White Mountain National Forest – Boston (Reisafstand: 190 km, circa 2 uur)
Verblijf: Midtown Hotel.

U verlaat het bergachtige binnenland en rijdt zuidwaarts richting de kust, naar de historische stad Boston.

Boston
Boston is één van de oudste en rijkste steden van de Verenigde Staten en wordt gezien als de officieuze hoofdstad van New-England. De stad telt meer dan 50 universiteiten waaronder de beroemde Harvard University in de wijk Cambridge. Boston is de bakermat van Amerikaanse Revolutie. De eerste schermutselingen die tot de revolutie leidden vonden er plaats in 1770. Vijf jaar later werden de eerste veldslagen van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog uitgevochten in en rond de stad. Na de onafhankelijkheidsverklaring van 1776 werd Boston een welvarende havenstad. Dwars door het centrum loopt de vier kilometer lange historische wandelroute de ‘Freedom Trail’, waardoor de belangrijkste historische bezienswaardigheden van de stad met elkaar verbonden worden. Daarnaast is Boston ook een echte studentenstad, wat u merkt in de levendige uitgaansgebieden en het grote aanbod van cafés en restaurants.

Sightseeën langs de Freedom trail
Tijdens een dagje sightseeën in Boston kunt u het beste de vier kilometer lange Freedom Trail wandelen. U komt zo vanzelf de belangrijkste bezienswaardigheden tegen. De looproute wordt aangegeven door een rode lijn op de trottoirs en begint bij de Boston Common, het oudste publieke park in Amerika. Oorspronkelijk werd het park gebruikt om vee te laten grazen, als legerkamp voor Britse soldaten en ook als galgenveld. Vervolgens loopt u eerst langs het State House, waar de staatsregering van Massachusetts zetelt en daarna langs de begraafplaats Old Granary, waar revolutionairen als Samuel Adams, John Hancock en Paul Revere begraven liggen.
Het Old South Meeting House is een kerk waar de burgers de besluiten namen die leidden tot de Boston Tea Party (1773); een boycot van de inwoners tegen de belasting op geïmporteerde producten waaronder thee, welke was ingesteld door het Britse parlement. Bekijk het Old State House; de vroegere zetel van de Britse gouverneur. Faneuil Hall; een marktgebouw dat voor vergaderingen werd gebruikt, samen met de ernaast gelegen Quincy Market is het nu een toeristengebied met veel winkeltjes en kleine restaurants. North End; het oudste deel van Boston, tegenwoordig een wijk met veel Italiaanse immigranten. Dit is ook de thuishaven van de Old North Church, waarvan de toren in 1775 door de revolutionairen gebruikt werd om met lichtsignalen aan te geven dat het Engelse leger op weg was om wapens van de patriotten in beslag te nemen.
De patriotten waren zo in staat om zich op de komst van de Britten voor te bereiden, wat resulteerde in de eerste veldslagen van de revolutie. De USS Constitution; het oudste oorlogsschip van de Amerikaanse marine, dat deelnam in de oorlog van 1812 tegen de Britten. Andere bezienswaardigheden op de route zijn Fenway Park, het honkbalstadion van de Boston Red Sox, het Arnold Arboretum in de wijk Jamaica Plain en Fort Independence op Castle Island; een fort aangelegd in 1634 door de Engelse kolonisten ter bescherming van de haven van Boston.

Midtown Hotel
Het Midtown Hotel is gunstig gelegen in het centrum van Boston, op een steenworp afstand van het metrostation Prudential, zodat u gemakkelijk door de hele stad kunt reizen. Bezienswaardigheden als de Symphony Hall, Fenway Park en het Museum of Fine Arts liggen op loopafstand, evenals de restaurants en winkels van Newbury Street. Het hotel beschikt over een buitenzwembad waar het in de zomer goed vertoeven is. Draadloos internet is aanwezig.

Activiteiten in Boston voor de kinderen:
– Maak een fietstocht door de stad
– Bezoek het spannende Museum of Science met het indrukwekkende Mugar Omni Theater en het Charles Hayden Planetarium
– Bekijk de indrukwekkende onderwaterwereld van het New England Aquarium
– Voor de tieners; een dagje shoppen in de Wrentham Village Premium Outlets
– Bezoek Faneuil Hall Marketplace (langs de Freedom Trail gelegen) met een collectie van boetiekjes, eethuizen en verkopers gevestigd in 18e-eeuwse warenhuizen en geniet van de vele straatentertainers
– Rijd naar het stadje Salem, circa 25 km (30 minuten rijden) ten noorden van Boston. Salem was het thuis van hekserijen in 1692. De heksenprocessen van Salem waren niet de eerste, maar zeker de meest bekende processen in de Amerikaanse geschiedenis. Ze begonnen in 1692 en resulteerden in een groot aantal veroordelingen in zowel Salem Village, het huidige Danvers, als Salem Town. Een bezoekje aan het Salem Witch Museum mag u niet missen, dagelijks geopend.
– Neem een kijkje bij het prachtige en majestueuze USS Constitution marineschip. Het bijbehorende museum is geopend van dinsdag t/m zondag. Uw kids kunnen hier ervaren hoe het is om op het schip te leven.

Dag 18
Boston – Cape Cod (Reisafstand: 115 km, circa 1,5 uur)
Verblijf: Hyannis Harbor Hotel.

Een korte rit vandaag; u rijdt naar het zuidelijk gelegen schiereiland Cape Cod. Hier geniet u van eindeloze stranden en de typische sfeer van New England.

Cape Cod
Cape Cod is een schiereiland aan de kust van Massachusetts. Eigenlijk is het een eiland omdat een kanaal het scheidt van het vasteland. Over het kanaal zijn twee bruggen voor het wegvervoer en één brug voor het spoorvervoer. Cape Cod dankt zijn naam (Kaap van de Kabeljauw) aan de enorm rijke visgronden in de buurt. Het schiereiland kreeg deze naam al van de Europeanen in de vroege zeventiende eeuw, toen er nog geen sprake van kolonisatie was, vanwege de grote hoeveelheid kabeljauw. Ieder jaar kwamen er grote vissersvloten uit Europa om hier te vissen. Later bleven veel vissers het hele jaar aanwezig en vestigden zich ook op Cape Cod. Tegenwoordig is er nog steeds commerciële visserij maar deze heeft het moeilijk omdat door overbevissing nog maar weinig kabeljauw is overgebleven. Het meeste wordt nu verdiend aan het toerisme, vooral vanwege de uitgestrekte zandstranden die ‘s zomers veel mensen trekken uit het naburige New York en Boston. De populairste overnachtingsplaatsen op Cape Cod zijn Hyannis en Sandwich (Upper Cape), alsmede Chatham (Lower Cape).

Hyannis Harbor Hotel
Het Hyannis Harbor Hotel is typerend voor de sfeer van New England. Overdag kunt u zich op Cape Cod vermaken terwijl u ’s avonds bij het kampvuur geniet van het uitzicht op Hyannis Harbor. U kunt vanaf uw hotel lopend naar het strand of naar de hoofdstraat van het dorpje waar alle winkels en restaurants zich bevinden. Uiteraard zijn er vanuit Cape Cod allerlei excursies op het water te ondernemen, op steenworp afstand van het hotel vindt u diverse organisaties die dit aanbieden. Het hotel zelf beschikt over een binnen- en buitenzwembad, restaurant, bar en gratis parkeergelegenheid.

Dag 19 en dag 20
Cape Cod
Verblijf: Hyannis Harbor Hotel.

U heeft enkele volle dagen de tijd om na te genieten van uw rondreis aan de kust van Cape Cod. Het is goed vertoeven aan het strand, maar natuurlijk valt er ook genoeg te ontdekken in de nabije omgeving.

Enkele tips op een rijtje:
– Huur een fiets en maak een tocht over de Shining Sea Highway
– Ontdek de gezellige dorpjes op Cape Cod
– Rijd naar Provincetown, op het uiterste puntje van Cape Cod. Deze vriendelijke, pittoreske havenplaats was aan het begin van de twintigste eeuw een paradijs voor kunstenaars en schrijvers. U kunt er leuk winkelen en heerlijk uit eten gaan.
– Boek een zeiltripje bij zonsondergang
– Leer diepzeevissen
– Breng uw avonden door bij het Harbourfront Village in Hyannis, waar u leuke restaurantjes, cafés en attracties vindt.
– Boek een sightseeing boottrip met de ‘Turn of the Century’
– Bezoek het JFK Memorial Museum; vol informatie over het leven van John F. Kennedy, die met zijn gezin in Hyannis heeft gewoond.
– Ga mountainbiken, windsurfen, paardrijden of rollerskaten aan de kust
– Leef u uit in het Pirate Adventures amusementspark
– Breng de dag door op één van de mooie stranden. Kalmus Beach is een aanrader.

Enkele activiteiten uitgelicht:

* Bezoek de historische sites van Nantucket Island
Pak vanuit Hyannis de ferry naar het eiland Nantucket, gelegen voor de kust van Cape Cod. Nantucket had in het verleden een belangrijke functie voor de walvisvaart. Het stadje heeft zijn oude charme bewaard. In de met kinderkopjes geplaveide Main Street in Nantucket staan nog veel chique huizen van welvarende kooplieden. De Historical Society in Union Street geeft inlichtingen over veertien historische huizen, waarvan het oudste uit 1686 dateert. Nantucket heeft daarnaast één van de meest ongerepte stranden van Amerika.

* Bezoek het eiland Martha’s Vineyard
Ook de ferry naar Martha’s Vineyard vertrekt vanuit de haven van Hyannis. Hier is het goed vertoeven op het strand en u kunt er mooie wandelingen maken.

* Ga walvisspotten!
Maak een indrukwekkende walviscruise naar de Stellwagen Bank National Marine Sanctuary. Hier zijn de favoriete voedselgronden van de walvis. Een walvistour is een onvergetelijke ervaring. Mei tot oktober zijn de beste maanden om de walvissen te spotten.

Dag 21
Cape Cod – New York (Reisafstand: 420 km, circa 4,5 uur) – Amsterdam
U legt de laatste etappe af en levert de huurauto weer in bij de luchthaven in New York. Vervolgens maakt u zich klaar voor uw retourvlucht en komt uw reis ten einde.
NB. Uiteraard kunt u nog enkele dagen in New York doorbrengen aan het einde van uw reis. Daarnaast is een rechtstreekse terugvlucht vanuit Boston in plaat van New York ook mogelijk.

Dag 22
Amsterdam
Einde van de reis.

Amerika

Prijzen

De prijzen voor deze rondreis zijn afhankelijk van uw reisperiode, duur van uw verblijf, gezinssamenstelling, kamerindeling (eigen kamer voor de kinderen of niet), accommodatiekeuze, tickets met overstap of rechtstreeks en beschikbaarheid. De indicatieve vanafprijs in de laagste tariefsklasse in het laagseizoen is € 1995,- per volwassene en € 895,- voor kinderen tussen de 2 en 11 jaar oud, oplopend tot € 2495,- per volwassene en € 1295,- per kind in het hoogseizoen. De kosten voor de allerkleinste (baby) bedraagt 10% van het volwassenen tarief.

Vraagt u een vrijblijvende offerte aan via het offerte formulier

 

Inclusief:
–          Tickets inclusief luchthavenbelasting
–          Alle overnachtingen in de aangegeven hotels op basis van logies
–          Autohuur All Inclusive voor 18 dagen, inclusief alle verzekeringen
–          Fly-drive pakket bij aankomst met kaarten, routebeschrijving informatie en tips voor onderweg

Exclusief:
–          Fooien
–          Benzine
–          Entreegelden nationale parken & attracties
–          Parkeerkosten hotels ($ 8,- tot $ 25,- per dag, onder voorbehoud)
–          Persoonlijke uitgaven

Wij voorzien u graag van tips m.b.t. de benodigde passen tot de nationale parken, huur van kinderstoeltjes, gebruik van GPS en andere belangrijke zaken om uw reisgemak te vergroten. De gehele reis kan daarnaast op uw wensen worden aangepast.

Amerika

Praktisch

Terug naar reviews

Amerika

Web blog familie Van de Ven in Oost-Amerika

Wie?: Henry van de Ven en Ingrid Marcelis met hun kinderen Rick (20), Jur (18) en Jilke (14).
Waarheen?: Noordoost-Amerika en Florida.
Familie Van de Ven bezocht deze zomer Noordoost-Amerika in combinatie met Florida. Zij bezochten o.a. New York, Washington D.C., Orlando, Key West en Miami.

Wanneer?: Zomer 2013
Web blog?: http://famven3.reismee.nl/