Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen
Terug

Travelkids: Singapore – Singapore

Altijd al veel willen vertellen over reizen die je hebt gemaakt? Vertel je klasgenoten en vrienden alles over je ervaringen en avonturen! Wij helpen je een handje op weg met de Travelnauts spreekbeurtinfo. Hier vind je van alles over het land, de mensen en nog veel meer.

Land
Singapore (Singapore)

Hoofdstad
Singapore

Werelddeel
Azië

Grenst aan
– Noorden: Straat van Johor/Maleisië
– Oosten: Zuid Chinese Zee
– Zuiden: Straat van Singapore/Indonesië
– Westen: Straat Malakka

Oppervlakte
683 km2, dat is 60 keer kleiner dan Nederland

Aantal inwoners
4.553.009   

Korte omschrijving
Singapore is een hele moderne stad in Azië, helemaal in de punt op de landkaart, onder Maleisië. De stad is een handelscentrum en heeft een hele grote zeehaven. Veel producten die in Azie gemaakt worden, gaan via Singapore naar het westen. Hierdoor is elektronische apparatuur best goedkoop.

Dit land zou je kunnen kennen van:
– Geen kauwgom eten op straat
– Singapore Airlines

Taal
In Singapore spreken ze verschillende talen, dit komt omdat er veel verschillende nationaliteiten wonen; Engels, Maleis, Chinees en Tamil.
Hallo betekent: Jia ba liao buay of Ho bo (Min nam Hokkien)

Geld
Het geld in Singapore noem je Singaporese dollar (SGD).

Dieren
De Java-aap kom je het meeste tegen in Singapore, maar ook het wild zwijn en de zwartneusklappereekhoorn.

Sport
De nationale sporten zijn: voetbal, cricket en badminton

Eten
Omdat er zoveel verschillende nationaliteiten in Singapore wonen kun je veel verschillende soorten gerechten uit India, China, Maleisië, Singapore (zelf). Hierdoor zijn er veel restaurants.

Ontbijt
In Singapore wordt als ontbijt kaya toast gegeten. Kaya (spreek uit “car-yah”) een soort jam gemaakt van kokosmelk, ei, vanillesuiker en pandanblaadjes. Kaya wordt gegeten op toast met boter. Er worden ook wel zachtgekookte eieren in sojasaus bij gegeten. Verder is roti parathas (zachte knapperige pannenkoekjes) ook een favoriet ontbijt. Ze worden gegeten met een pittige curry saus. Nasi lemak wordt ook gegeten als ontbijt. Dit is rijst gekookt in kokosmelk met pandanblaadjes en soms gember en limoengras. De rijst wordt met kip, vlees of vis gegeten. Dim sum (kleine hartige Chinese hapjes) is ook heel gewoon om als ontbijt te eten in Singapore. Een typische ontbijtdrank is tong ho choy, een soort soep gemaakt van varkenrib, kruiden en sojasaus. Het kan ook gebruikt worden als een dipsaus voor roti parathas of Chinese crullers (gefrituurde hartige donut stokjes).

Hoe lang vliegen
Het is ± 11 uur vliegen naar Singapore.

Tijdsverschil
In de zomer is het 6 uur later en in de winter is het 7 uur later in vergelijk met Nederland.

Klimaat
Singapore heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van rond de 30 graden. ‘s Avonds koelt het niet af. De meeste regen valt van november tot en met maart.

Bewoners
De inwoners van Singapore noem je: SingaChinezen ±77%, Maleiers (oorspronkelijke bewoners) ± 14%, Indiërs, vooral Tamils ± 8%.
Er wonen ± 4 ½  miljoen mensen in Singapore.

Geloof
De meeste mensen in Singapore zijn Boeddhistisch, Islamitisch, Christelijk, Taoïstisch.

Geschiedenis
Van de vroege geschiedenis van Singapore is niet zo heel veel bekend. Rond de 5e eeuw na Chr. werd Singapore door de Chinezen gebruikt als handelspost op de route naar India. In de 13e eeuw was het een onderdeel van het Sultanaat Malakka, maar in eind 14e eeuw vernietigden de Javanen het gebied. Vanaf 1511 was Singapore in handen van de Portugezen, later van de Nederlanders en uiteindelijk rond 1800 in handen van de Engelsen. Op 12 december 1965 werd Singapore onafhankelijk.

Zo, nu heb je wel genoeg informatie over het land gekregen. Maar vergeet natuurlijk niet om ook je eigen ervaringen in je spreekbeurt te verwerken. Denk bijvoorbeeld aan:
– Wat heb je meegemaakt op deze reis?
– Welke dieren heb je in het echt gezien?
– Ben je in de dierentuin geweest? Hoeveel dieren heb je gezien?
– Welke bezienswaardigheden heb je bezocht?
– Hoe vind jij het land en de mensen?
– Zou je er nog een keer naar toe willen?
– Waarom wil je dat?

Veel succes met je spreekbeurt en vergeet ons niet te vertellen hoe het is gegaan!