Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Zuid-Afrika

Africamps Glamping: slapen in een luxe tent (bouwsteen)

Travelnauts biedt u de mogelijkheid om te verblijven in luxe tenten tijdens uw rondreis door Zuid-Afrika.

Reviews

Zuid-Afrika Familie Seebregs in Zuid-Afrika Beste Ingrid, We hebben met zijn vieren genoten van een heel leuke vakantie. Het gevarieerde aanbod...
  • Tentverblijf
  • Struisvogelboerderij
  • Glamping
  • Grotten
  • Stokstaartjes
  • Cheeta’s
  • Krokodillen

Glamping (glamour + camping) is de nieuwste vorm van kamperen voor gezinnen die houden van comfort. In de Kaapstreek van Zuid-Afrika bieden wij u de mogelijkheid om dit op enkele unieke locaties te ervaren.

Kamperen in stijl

U verblijft in een prachtig en kleurrijk ingerichte canvas tent, compleet met woonkamer, 2 aparte slaapkamers, badkamer met douche & toilet en volledig uitgeruste keuken. Ook is er een veranda met lounge stoelen en een picknicktafel. De tenten beschikken verder over een houtkachel, een airconditioning unit en de twee slaapkamers zijn volledig van elkaar gescheiden doormiddel van een houten tussenwand voor maximale privacy. Ook is er een transparant dak in de badkamer zodat het hier ook comfortabel genieten is in de Kaapse wintermaanden.

De tenten zijn geschikt voor maximaal 5 personen en staan op erg leuke plekken, zoals nabij een authentieke struisvogelboerderij of een wijnboerderij. U geniet van een luxe kampeerverblijf terwijl de kids alle ruimte hebben om te gaan en staan waar ze willen, kennis maken met het boerderijleven of kunnen spelen bij de recreatieve waterdam of de speeltoestellen. Een unieke ervaring voor het hele gezin!

U kunt tijdens uw reis meerdere glamping locaties met elkaar combineren, of één verblijf toevoegen terwijl u verder geniet van lodges en hotels. Wij kunnen elke gewenste combinatie voor u samenstellen.

Locatie Oudtshoorn: slapen bij een struisvogelboerderij

Op steenworp afstand van één van de grootste nog werkende struisvogelboerderijen in Oudtshoorn, staan deze 5 luxe tenten waar u een uniek kijkje in het leven op deze boerderij combineert met een heerlijk kampeeravontuur. U kunt een afspraak maken met de eigenaren van de boerderij en u (tegen een kleine vergoeding) laten rondleiden, erg interessant voor uzelf en de kids!

De tenten staan opgesteld bij een waterdam, waardoor u  springbokken, wildebeesten, kudu’s, impala’s en waterbokken kunt bewonderen vanaf uw veranda. De boerderij ligt midden in de natuur van de Kleine Karoo, maar binnen 10 minuten rijdt u naar het centrum van Oudtshoorn. Een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de beroemde Cango grotten, de Cango Wildlife Ranch of om een op stokstaartjes-excursie te gaan bij Meerkat Adventures!

Travelnauts voegt deze bouwsteen graag toe aan uw op maat gemaakte rondreis door Zuid-Afrika.

Zuid-Afrika

Programma

U rijdt vanuit uw verblijf in Zuid-Afrika naar Africamps.

Op dit moment kunt u kiezen voor een verblijf op een struisvogelboerderij bij Oudtshoorn. In het voorjaar van 2016 komen er meerdere locaties bij in de Kaapstreek.

Hoe ziet de tent eruit?:
– Afmeting tent: 43 m2 (8,7 x 4,9 m)
– Veranda 12 m2 (2,5 x 4,9m)
– 1 Slaapkamer met queensize bed
– 1 Slaapkamer met queensize bed met extra single bed (optioneel)
– Badkamer met douche en toilet
– Volledig uitgeruste keuken met o.a. koelkast met vriesvak, fornuis, waterkoker, koffiezetfaciliteiten en een magnetron
– Glazen, borden, bestek, pannen etc. aanwezig
– Loungeruimte met comfortabele bank
– Eetkamertafel met 4 stoelen
– Veranda met picknicktafel en 2 lounge stoelen
– Volledig verlichtingsplan met stopcontacten
– Airconditioning
– Houtkachel
– Handdoeken & beddengoed aanwezig
– BBQ faciliteiten
– Schoonmaak van de tent en nieuwe handdoeken / beddengoed om de 4 dagen
– Minimum verblijf per locatie: 2 nachten

Struisvogelstad Oudtshoorn
Het plaatsje Oudtshoorn wordt wel de ‘struisvogelhoofdstad’ van Zuid-Afrika genoemd, aangezien de omringende weidegronden hier bevolkt worden door struisvogels. Vroeger werden deze dieren vooral gefokt vanwege de veren, tegenwoordig voornamelijk voor consumptie. In de route naar het stadje toe zult u al diverse struisvogelboerderijen aantreffen in een pastelkleurig landschap. Een bezoek aan één van deze boerderijen is een ‘must’ tijdens uw verblijf. Ook staat Oudtshoorn bekend vanwege de beroemde Cango grotten, één van de grootste stalagmietgrotten ter wereld. Verder vindt u in de nabije omgeving de bijzondere Cango Wildlife Ranch met cheeta’s en krokodillen en het mooie Grootswartberge. Deze bergketens zijn de barrière tussen de Kleine en de Grote Karoo en één van de mooiste en grilligste van Zuid-Afrika.

Tips tijdens uw verblijf:

Maak een rit op een struisvogel tijdens een bezoek aan een showboerderij
Tijdens uw verblijf in Oudtshoorn mag een bezoek aan een heuse struisvogelboerderij uiteraard niet op uw programma ontbreken. De omgeving telt diverse ‘farms’ die voor het publiek zijn opengesteld U kunt struisvogels voeren, kuikens knuffelen, bekijken hoe de veren in allerlei accessoires verwerkt worden, bovenop een ei staan om te ervaren hoe sterk deze is en struisvogelraces bijwonen. De meest bijzondere ervaring is echter een rit op de rug een struisvogel, een aanrader voor uw kids en voor iedereen die voor de ‘volledige struisvogelervaring’ gaat!

Stokstaartjes spotten
Maak een 2 tot 3 uur durende wandeling door een gebied waar stokstaartjes (in het Engels: meerkat) leven & bestudeer hoe ze wakker worden en hun dagelijkse ritueel starten.

Bezoek de Cango grotten
Een indrukwekkende ondergrondse wereld treft u aan in de beroemde Cango grotten, op 29 kilometer ten noorden van Oudtshoorn. De oorsprong van de grotten dateert circa 20 miljoen jaar terug en een bezoek geeft u een goed beeld van het ontstaan van de indrukwekkende stalagmieten, orgelpijpen en ondergrondse hallen. U kunt de grotten verkennen onder leiding van een gids tijdens een standaard tour; een rondwandeling langs de mooiste locaties binnen de grot, of een ‘adventure tour’; waarbij er geklommen, gekropen, geklauterd en langs water gemanoeuvreerd moet worden. Voor avontuurlijk ingestelde families een hoogtepunt!

Cheeta’s aaien en duiken met krokodillen op de Cango Wildlife Ranch
Dierenliefhebbers die graag met een ‘stoer verhaal’ thuis willen komen, mogen de Cango Wildlife Ranch zeker niet overslaan. Op deze ranch maakt u kennis met cheeta’s, Bengaalse tijgers, witte leeuwen, pygmee nijlpaarden, wallaby’s (kleine kangoeroes), cobra’s, krokodillen en maki’s. Voor de durfals raden we twee activiteiten aan: ga op de foto tijdens een knuffelpartij met één van de tijgers, cheeta’s of witte leeuwen van de ranch, of… maak een kooiduik met ‘snapper George’; de grote Nijlkrokodil die u onder water kunt bestuderen!

Travelnauts voegt deze bouwsteen graag toe aan uw op maat gemaakte rondreis door Zuid-Afrika.

Zuid-Afrika

Prijzen

De prijzen zijn afhankelijk van data en gezinssamenstelling. Uiteraard kunnen wij deze bouwsteen toevoegen aan een van onze op maat gemaakte rondreizen. Travelnauts maakt vrijblijvend een offerte voor de door u gewenste data en reis.

Prijzen vanaf € 120,- per overnachting in een tent.

Inclusief:
– Verblijf in een luxe Africamps tent voor minimaal 2 nachten

Exclusief:
– Maaltijden en drankjes
– Fooien
– Persoonlijke uitgaven

Zuid-Afrika

Praktisch

Geschiedenis
De officiële geschiedenis (geschreven), start op 6 april 1652, wanneer Jan van Riebeeck een nederzetting sticht bij Kaap de Goede Hoop. Zowel Nederlandse als Duitse boeren trekken van uit de Kaapprovincie het binnenland in en drijven hier de oorspronkelijke bevolking weg. Nadat ook de Engelse kolonisten het land in trekken, blijft er van het grondgebied van de oorspronkelijke bevolking niet veel over. Na de vondst van goud en diamanten wordt het land volledig bezet door de Engelsen, die een aparte unie van Zuid-Afrika maken binnen de Gemenebest. Vanaf 1931 tot 1994 wordt Zuid-Afrika beheerst door apartheid. In 1994 vinden de eerste vrije verkiezingen plaats, deze worden gewonnen door het ANC, onder leiding van Nelson Mandela.

Hoofdstad
Pretoria (bestuurlijke macht), Kaapstad (wetgevende macht), Bloemfontein (rechterlijke macht).

Oppervlakte
1.221.037 km2

Aantal inwoners
54.841.552 (2017)

Grenst aan
Noorden: Namibië, Botswana en Zimbabwe

Oosten: Mozambique, Swaziland en Indische Oceaan
Zuiden: Indische Oceaan
Westen: Atlantische Oceaan

Taal
In Zuid-Afrika wordt gesproken; Afrikaans, Engels, Zoeloe, Xhosa en nog vele andere talen.

Sporten
– Voetbal

– Rugby
– Cricket

Veiligheid
De tegenstelling tussen arm en rijk in Zuid-Afrika is erg groot. Met name in de grote steden is de criminaliteit groter dan in andere gemiddeld grote steden. Zuid-Afrika is echter een veilig land om te “bereizen” per auto, camper en of bus. Net zoals in Nederland dient u echter altijd op uw spullen te passen. Wij adviseren u de paspoorten en uw geld te bewaren in de kluis van het hotel (indien aanwezig). Wij raden u af om met sieraden over straat te lopen en uw kostbaarheden in de auto te laten liggen. Zorg dat uw auto in een bewaakte garage wordt geparkeerd.

Roken/niet roken
In de meeste hotels en guesthouses geldt een rookverbod.

Elektriciteit
Het voltage in Zuid-Afrika is 220. U heeft een verloopstekker nodig.

Voltage

Frequentie

Type stekker

230 V

50 Hz

D / M ***

Inentingen
DTP

Hepatitis A
Voor het Kruger park en de natuurparken in Kwazulu Natal wordt het wel aangeraden om malaria tabletten te slikken.

Religie
Bijna 75% is Christen, 2% Moslim, 1,5% Hindoe en de overige zijn natuurgodsdiensten.

Geld/Bankzaken

Valuta
De valuta in Zuid-Afrika is de Rand. De waarde van 1 Euro is ca. ZAR 9,-. U kunt Euro’s overal wisselen. Ook kunt u pinnen bij alle banken, indien uw pas is voorzien van het Cirrus teken. Creditcards worden overal geaccepteerd.

Prijsindicatie
De kosten hiervoor zijn uiteenlopend. Indien u in uw hotels eet, liggen de kosten beduidend hoger dan wanneer buiten uw hotel eet. Gemiddeld:

Ontbijt ZAR 40,-
Lunch ZAR 50,-
Diner ZAR 80,-
Koffie ZAR 5,-
Bier ZAR 9,-
Frisdrank ZAR 9,-

Fooien
In Zuid-Afrika is het gebruikelijk om een fooi te geven. U dient hierbij rekening te houden met ca. 10% van de rekening (eten/drinken). In de hotelkamers ongeveer ZAR 20,- per nacht.

Feestdagen

01 januari Nieuwjaarsdag
21 maart Dag van de mensenrechten
27 april Vrijheidsdag
01 mei Dag van de Arbeid
16 juni Dag van de jeugd
09 augustus Vrouwendag
25 en 26 december Kerstmis

Beste tijd
Zuid-Afrika is wat weer betreft het beste te bezoeken in onze na jaars- / wintertijd, oftewel september tot en met april. De natuur is het mooist in de maanden september en oktober, alle planten en bomen staan dan in voorjaarsbloei. De warmste maand is de maand januari.

Reistijd
De vliegtijd naar Zuid-Afrika is ongeveer 12 uur. Indien u met een overstap vliegt, dient u rekening te houden met ca. 3 uur extra reistijd.

Tijdsverschil
Er is geen tijdsverschil met Nederland.

Bagage
Indien u economy class vliegt, mag u 23 kg bagage meenemen. Dit geldt voor KLM, British Airways, Lufthansa en South African Airways.

Douane
In Zuid-Afrika wordt 14% belasting geheven. Deze kunt u terug ontvangen bij het verlaten van het land, indien u voor meer dan ZAR 250,- aan goederen heeft aangeschaft. Let u op welke souvenirs u mee terug neemt van vakantie.

Paspoort en visa
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog 6 maanden geldig is na vertrek uit Zuid-Afrika. Indien er kinderen met u mee reizen dienen zij in het bezit te zijn van een eigen paspoort.

Vertrekbelasting
Alle luchthavenbelastingen zijn inbegrepen.

Aanvlieghavens
U kunt rechtstreeks vliegen naar Johannesburg en Kaapstad en met een overstap naar Durban, Port Elizabeth en andere steden.

Vervoer ter plaatse
Trein: de wereldberoemde Blue Train. Hiermee kunt u “in stijl” van Pretoria naar Kaapstad reizen. Het algemene spoornetwerk in Zuid-Afrika is goed ontwikkeld.

Binnenlandse vluchten: met name het traject van Durban naar Port Elizabeth adviseren we per vliegtuig af te leggen.

Rijbewijs
U dient minimaal 5 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en de minimum leeftijd voor het besturen van een auto is 23 jaar.

Klimaat
Zuid-Afrika heeft een niet zo’n grote diversiteit wat betreft klimaat. Vanaf Kruger Park tot ongeveer Durban is het een subtropisch klimaat met vrij hoge gemiddelde temperaturen. De zomers zijn warm en droog. In de winter (april-september) kan het met name in Kaapstad vrij veel regenen. In vergelijking tot bijvoorbeeld Zuid-Europa schijnt de zon vrij veel.

Zonnebescherming
Gebruik factor 20 als minimale beschermingsfactor tegen de schadelijke UV straling van de zon. Houd rekening met het huidtype van uw kind. Neem een zonneparaplu mee als u met een baby reist. Tijdens de safari’s, vaak in de vroege ochtend en in de avond, dient u rekening te houden met een felle opkomende en ondergaande zon.

Kleding
Afhankelijk van de periode en plaatsen waar u naar toe gaat. Met name in de avonden kan het erg fris zijn en adviseren we u om warme kleding mee te nemen. Zo ook indien u per camper reist.

Eten & drinken
Zuid-Afrika heeft een geweldige keuken, met name vlees staat er  op de menu kaarten. De keuken is verder een mix van; Engels, Nederlands, Frans, Duits maar ook Maleis en Indiaas. Bekende gerechten zijn; Bobotie (een ovenschotel met gehakt), Braai (barbecue), Biltong (gedroogd rundvlees, maar het kan ook van struisvogel of hert zijn).

Ontbijt
De Zuid-Afrikanen in de grote steden eten vooral het Engelse ontbijt; cornflakes, eieren, brood, bacon, kaas, sinaasappelsap, koffie en thee. In andere gebieden wordt er meer pap en ‘vetkoeks’ (gefrituurde deegbal, die je met boter, jam en thee eet). Maar ook vers gebakken brood met gezouten boter, dikke plakken bacon, ‘boerewors’ en vers fruit.

Zuid-Afrika

Reviews

Zuid-Afrika
Familie Seebregs in Zuid-Afrika
Beste Ingrid, We hebben met zijn vieren genoten van een heel leuke...