Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Peru

Amazone avontuur in Peru voor kinderen (bouwsteen)

Samen met een deskundige gids gaan uw kinderen op pad in de Amazone. Gebaseerd op het verhaal van het zes jarige meisje Ania dat in de jungle leeft leren de kinderen van alles over de natuur. Ze gaan op zoek naar kaaimannen, maken boottochten en gaan in het donker op zoek naar dieren. En de ouders? Die mogen met de kinderen mee, maar mogen ook de volwassen activiteiten ondernemen. Een zeer leerzame trip in de jungle!

  • nachtdieren spotten
  • kampvuur
  • spannende speurtocht
  • kanoën
  • krokodillen spotten
 

Dag 1 Puerto Maldonado – Amazone
Verblijf: Refugio Amazonas
Dag 2 – 3 Amazone
Verblijf: Refugio Amazonas
Dag 4 Amazone – Puerto Maldonado

Travelnauts voegt deze bouwsteen graag toe aan uw rondreis door Peru.

Peru

Programma

Dag 1
Puerto Maldonado – Amazone
Verblijf: Refugio Amazonas

U wordt opgehaald bij de luchthaven van Puerto Maldonado en per auto en boot reist u naar uw jungle lodge. ’s Avonds bij het kampvuur vertelt de gids het verhaal van Ania, een meisje van 6 jaar, dat in de jungle woont. Dit is het startpunt van een aantal dagen vol avontuur!

Refugio Amazonas
Deze lodge ligt op ca 2,5 uur tot 3,5 uur varen van Puerto Maldonado en is gelegen op ca 200 hectare eigen grond in het Tambopata National Reserve. De lodge is erg geschikt voor families met kinderen. Zo hebben zij onder andere hun speciale Amazone wandeling die is ontworpen voor kinderen en zijn er speciale programma’s voor kinderen en tieners (vooraf reserveren).

De kamers bij Refugio Amazonas hebben drie muren, de vierde muur is de jungle! Vanuit uw kamer kijkt u zo de jungle in. Wie ziet er als een aap of een ara? De bedden en kledingkasten hebben een klamboe, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over muggen of andere insecten. Alle kamers hebben een eigen badkamer met warm water. De classic kamers hebben geen elektriciteit en worden verlicht door olielampjes. Mocht u iets luxer willen verblijven, er zijn ook kamers met elektriciteit (deze gaat uit om 22.00 uur).

De maaltijden nuttigt u met de andere gasten van de lodge in de lounge. Hier is ook elektriciteit en internet aanwezig. Neem plaats in een comfortabele stoel of hangmat om van het uitzicht te genieten.

Er worden tal van activiteiten aangeboden bij Refugio Amazonas. Zo kunt u een 25 meter hoge toren beklimen met uitzicht op het regenwoud, kanoën op het meer, een boerderij bezoeken en natuurlijk dieren spotten zoals ara’s, capibara’s en krokodillen. Tegen betaling kunt u ook gaan mountainbiken of kayakken of gaan suppen (stand up paddle board).

Dag 2
Amazone
Verblijf: Refugio Amazonas

Een korte wandeling leidt naar een toren van maar liefst 25 meter hoog! Boven aangekomen hebben de kinderen een prachtig uitzicht over het Tambopata National Reserve. Grote kans dat ze hier toukans en ara’s spotten. Tijdens een wandeling door de jungle leert de gids ze van alles over de diverse planten. Na de lunch staat er een spannende speurtocht op het programma. Door raadsels op te lossen en aanwijzingen te vinden leren de kinderen hoe Ania in het regenwoud leeft. Als het donker is mogen ze mee op pad om op zoek te gaan naar nachtdieren. De grote dieren zijn actief, maar wat lastiger te spotten. Grote kans dat uw kinderen vele soorten kikkertjes tegenkomen die soms net zo’n gek geluidje maken als dat ze eruit zien.

Dag 3
Amazone
Verblijf: Refugio Amazonas

Na het ontbijt gaan de kinderen met een kano of catamaran varen op het Oxbox meer. Er komen hier krokodillen voor, maar ook ara’s. En met veel geluk kunnen ze otters zien. Daarna volgt een leerzame middag in de jungle en s ’avonds staat er een boottocht op de rivier gepland om krokodillen te spotten. Tip; geef de kinderen een zaklamp mee. Wanneer ze met een zaklamp de jungle in schijnen zien ze de reflectie van de krokodillenogen, erg leuk!

Dag 4
Amazone – Puerto Maldonado
Na het ontbijt vertrek u met boot en auto naar Puerto Maldonado. Vanuit hier kunt u vliegen naar Lima of Cusco.

Travelnauts voegt deze bouwsteen graag toe aan uw rondreis door Peru.

Peru

Prijzen

Inbegrepen:
– Vervoer van luchthaven Puerto Maldonado naar Refugio Amazonas Lodge en v.v.
– 3 nachten Refugio Amazonas Lodge, classic kamer op basis van vol pension (excl drankjes)
– Excursies met Engelstalige gids

Niet inbegrepen:
– Vluchten van en naar Puerto Maldonado
– Entree Tambopata National Reserve ca US$13 per persoon
– Drankjes
– Souvenirs
– Fooien

Peru

Praktisch

Geschiedenis
Peru behoorde lang tot het rijk van de Inca’s, met Cuzco als hoofdstad, voordat de Spanjaarden kwamen. Het land kent een roerige regeringsgeschiedenis na de Spanjaarden in 1821, kwamen er verschillende dictatoren en democraten. In die tijd is er in Peru veel gevochten om de landsgrenzen. Vooral met Chili was één van de heftigste oorlogen, die Peru uiteindelijk verloor. Hierdoor heeft het land 2 provincies af moeten staan aan Chili.

Oppervlakte:
1.285.216 km²

Aantal inwoners:
31.036.656  (2017)

Grenst aan
Noorden: Ecuador, Colombia
Oosten: Brazilië, Bolivia
Zuiden: Chili
Westen: Grote oceaan

Taal:
De officiële voertaal is Spaans. De inheemse bevolking spreekt vaak Quechua. In afgelegen gebieden kan het voorkomen dat de bevolking geen Spaans spreekt. Het Engels wordt echter in de drukbezochte gebieden vrijwel overal gesproken. Het is echter aan te raden om een paar woorden Spaans te leren om het contact met de lokale bevolking te vergemakkelijken.

Sport:
Voetbal is de populairste sport in Peru.

Veiligheid:
Peru is een goed bereisbaar land. Echter geldt dat het nog wel in de kinderschoenen staat op het gebied van toerisme. De reizen die Travelnauts aanbiedt vallen binnen het geadviseerde reisgebied.

Elektriciteit:
Het voltage in Peru is 220. In de meeste hotels heeft u een wereldstekker nodig.

Inentingen
Volgens onze laatste informatie heeft u nodig:
-DTP
-Geelzucht
-Buiktyfus

Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Verder werkt Travelnauts samen met de organisatie Thuisvaccinatie, uiteraard voor vaccinatie bij u thuis: www.thuisvaccinatie.nl.

Religie:
Ruim 80% van de bevolking is Rooms-Katholiek.

Geld/Bankzaken

Valuta:
Het geldige betaalmiddel in Peru is de Sol. Dollars zijn echter overal geaccepteerd. In de steden en bij aankomst op het vliegveld is het zeer goed mogelijk om geld te wisselen. Indien u op een trektocht gaat is het aan te raden om wisselgeld mee te nemen, aangezien in de afgelegen dorpen tijdens een trekking vaak weinig wisselgeld voorhanden is. Creditcards zijn geaccepteerd in de grotere hotels en chique restaurants. Banken zijn meestal alleen ‘s ochtends geopend van maandag t/m vrijdag.

Prijsindicatie

Ontbijt € 5,-
Lunch € 8,-
Diner € 15,
Koffie € 2,-
Bier € 3,-
Frisdrank € 3,-

Fooien:
Het is gebruikelijk om bij de eetgelegenheden circa 10% fooi te geven. In hotels, de chauffeurs en gidsen waarderen een fooi.

Feestdagen

Ano Nuevo (Nieuwjaar) 01 januari
La Virgen de la Candelaria 02 februari
Dag van de Arbeid 01 mei
Corpus Christi Juni
Inti Raymiet 24 juni
San Pedro y San Pablo 29 juni
Onafhankelijkheidsdag 28-29 juli
Santa Rosa de Lima 30 augustus
Battle of Angamos 08 oktober
El Senor de los Milagros 18 oktober
Todos Santos 01 november
Dia de los Muertos 02 november
Puno Dag 05 november
Fiesta de la Purisima Concepcion 08 december
Kerstmis 25 december

U dient verder rekening te houden met diverse ander feestdagen die van jaar tot jaar op een andere dag vallen.

Beste reistijd:
U kunt Peru het gehele jaar door goed bezoeken. Mei tot en met oktober zijn de beste maanden, met de Nederlandse zomervakantie als top. Het land is opgedeeld in 3 klimaat zones:
De kust – het gehele jaar door goed te bezoeken.
De hooglanden – goede maanden hiervoor zijn mei tot en met september.
De Amazone – ook hier geldt dat mei tot en met september de beste reisperiode.

Tijdsverschil:
In Peru is het 6 uur vroeger dan in Nederland (in de wintertijd).

Paspoort en visa:
U heeft voor de reis naar Peru geen visum nodig, wel moet u in het bezit zijn van een geldig paspoort dat na vertrek uit Nederland nog tenminste 6 maanden geldig is.

Vervoer ter plaatse
Trein: Peru kent een prima treinverbinding.
Bus: er rijden verschillende bussen in Peru, Cruz del Sur en nog veel meer. Tevens rijden er veel kleine bussen in de steden.
Taxi: er rijden voldoende taxi’s in Peru. Houdt u er rekening mee dat de meter aan staat.
Binnenlandse vluchten: er zijn goede en voldoende binnenlandse vluchten in Peru.

Klimaat:
In Peru bevinden zich twee uitersten: de bergen en de kust. In de bergen en dus ook bij de meeste archeologische sites kan het overdag aangenaam warm tot fris zijn, terwijl het ’s nachts erg kan afkoelen tot onder nul, afhankelijk van de hoogte. Een plotse weersverandering in de bergen is geen uitzondering. In de periode van december tot maart valt de meeste neerslag. Van mei tot september is de droogste en meest favoriete periode om in de bergen te reizen. De kust aan Paracas is de zone met de minste neerslag. Toch steekt er van mei tot oktober over het algemeen aan de kust veel mist op, die meestal in de namiddag verdwijnt. In juli, augustus en september kan het er behoorlijk fris zijn. Van december tot april zijn er veelal heldere hemels en hoge temperaturen.

Zonnebescherming:
In Peru schijnt de zon een stuk feller dan in Nederland. Gebruik factor 30 als minimale beschermingsfactor tegen de schadelijke UV straling van de zon. Houd rekening met het huidtype van uw kind. Neem een zonneparaplu mee als u met een baby reist.

Kleding:
Omdat er in Peru verschillende klimaten zijn is het advies om rekening te houden met allerlei weersomstandigheden. Denkt u vooral aan lagen kleding.

Eten en drinken:
De Peruaanse keuken kent zijn oorsprong vanuit Spanje. Door de jaren heen is het gemengd met andere nationaliteiten, zoals Afrikaans, Italiaans en de Aziatische keuken. Typerend voor Peru is uiteraard het vleesgerecht, welbekend cavia of alpaca.

Ontbijt:
In Peru is een licht ontbijt gebruikelijk, denkt u hierbij aan brood met koffie of thee.

Peru

Reviews