Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Curacao

Avila Hotel****

Deze reis is geschikt voor families met kinderen in alle leeftijden. Willemstad, de hoofdstad van Curaçao, staat op de UNESCO Werelderfgoed lijst. Hier vindt u de bekende koopmanshuizen langs de Handelskade in de wijk Punda. Via de ‘pontjesbrug’ kunt u naar de overkant wandelen en een bezoek brengen aan de wijk Otrobanda.

  • Zwemmen
  • Caribisch dansen
  • Snorkelen
  • Witte stranden
  • Zwemmen met dolfijnen
  • Struisvogelboerderijen
  • Jeepsafari
  • Paardrijden
  • Jet ski’s

Overzicht van dag tot dag

Dag 1 Amsterdam – Curaçao
Verblijf: Avila Hotel
Dag 2 tot en met 7 Curaçao
Verblijf: Avila Hotel
Dag 8 Curaçao – Amsterdam
Dag 9 Aankomst in Amsterdam

Curacao

Programma

Uitgebreid overzicht

Dag 1
Amsterdam – Curaçao

Na aankomst wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht. 

U verblijft 7 of 14 nachten in onderstaand hotel:
Het Avila Hotel is uniek vanwege zijn geschiedenis, locatie, koloniale architectuur, stijl en mooie tropische omgeving. Op het terrein vindt u een aantal gebouwen van historische betekenis. Geschiedenis en romantiek geven een bijzondere ambiance en maken een verblijf in het Avila Hotel heel speciaal. Het complex is gelegen aan een mooi zandstrand, circa 1200 meter van het centrum van Willemstad.

Het Avila Hotel is door de jaren heen op verschillende manieren bewoond en benut. Het terrein heeft onder andere gediend als kostschool, als gouverneurswoning, als woonhuis, privé-ziekenhuis en werd tenslotte in 1949, een hotel. Tegenwoordig is Avila Hotel het oudste hotel van Curaçao, dat onafgebroken in gebruik is geweest vanaf de opening. Gedurende het afgelopen jaar is het hotel grondig gerenoveerd in koloniale sfeer en er zijn vele faciliteiten en kamers toegevoegd. Zo vindt u nu twee zeer nieuwe delen van het hotel, gebouwd op het privé-strand, en is er een prachtig nieuw zwembad gecreëerd. Het sfeervolle hotel bestaat nu uit het hoofdgebouw (de voormalige gouverneurswoning), de Octagon vleugel, het La Belle Alliance gedeelte en de op de zeepier gebouwde Blues Wing. Het panoramarestaurant Blues, dat is gelegen op de pier in zee, is zeer populair. Hier kunt u dineren of genieten van een tropische cocktail met uitzicht op prachtige zonsondergangen. Ook het romantische openlucht restaurant Belle Terrace (met Antilliaanse specialiteiten en regelmatig livemuziek) ligt onder een prachtige flamboyante boom en biedt uitzicht op de Caribische Zee. Curaçao swingt! Dans en muziek hebben altijd een belangrijk onderdeel uitgemaakt van het dagelijkse leven op het eiland. Salsa en merengue zijn populair op de Antillen. Neem eens een kijkje in deze swingende wereld en leer Caribisch dansen van een echte dansinstructeur. Willemstad ligt op loopafstand van uw hotel. Punda is het oude centrum met vele winkeltjes, terrasjes en de markt. De kade is bekend van vele foto’s, vanwege de Hollandse koopmanshuizen die kleurig zijn geschilderd. In Punda zijn ook het regeringsgebouw, het Scheepvaartmuseum en de Joodse synagoge een bezoek waard. De wijk Otrabanda is recent opgeknapt tot een gezellig cultureel uitgaanscentrum. ‘Bon bini’ op Curaçao.

Dag 2 tot en met 7
Curaçao
Verblijf: Avila Hotel

Ter vrije besteding

Dag 8
Curaçao – Amsterdam
Vandaag zit de vakantie erop en wordt u terug naar de luchthaven van Willemstad gebracht.

Dag 9
Amsterdam
Aankomst in Amsterdam.

Curacao

Prijzen

De prijzen voor de arrangementen zijn afhankelijk van vertrekdatum, duur van uw verblijf, gezinssamenstelling en verzorging.

Inclusief
–         Vervoer met een airconditioned bus van en naar uw hotel.
–          7 of 14 overnachtingen op basis van Logies.
–          Alle luchthaven en veiligheidsbelastingen zijn inbegrepen bij de ticket prijzen.

Exclusief
–         Fooien
–         Optionele excursies

Curacao

Praktisch

Geschiedenis
De eerste bewoning op het eiland Curaçao dateert uit 3000 v. Chr. De bekende historie begint rond 1500 n. Chr. als de Spanjaarden hier aan land komen. De oorspronkelijke bewoners, zo’n 2000 Indianen, vluchtten spoedig naar het huidige Haïti/Dominicaanse Republiek. Rond 1630 veroverden de Nederlanders Curaçao van de Spanjaarden. Zij wilden Curaçao gebruiken als uitvalsbasis om tochten naar de Kaap te maken. In de jaren hierna werd Curaçao gebruikt voor het opzetten van katoen-, indigo- en tabaksplantages. Vanaf 1665 werd het eiland gebruikt als vrijhaven en als plaats om Afrikaanse slaven te verhandelen. Na enkele tijdelijke bezettingen door de Engelsen, viel het vanaf 1816 onder Nederlands bestuur. In 1954 werd Curaçao politiek onafhankelijk van Nederland.

Hoofdstad
De hoofdstad van Curaçao is Willemstad.

Oppervlakte
444 km2

Aantal inwoners
149.648 (2017)

Grenst aan
De Caribische Zee

Taal
De officiële taal is Nederlands. Maar daarnaast spreekt iedereen Papiamento. Dit is een mengeling van Nederlands, Portugees en diverse Afrikaanse talen.

Sport
– Duiken
– Golf
– Gokken in het casino

Veiligheid
Curaçao is over het algemeen veilig. Er zijn wijken/plaatsen die wij u afraden ’s avonds te bezoeken. Net als elders in de wereld, dient u op uw kostbaarheden te passen.

Roken/niet roken
Op Curaçao leeft iedereen buiten, restaurants zijn open. Hierdoor is het toegestaan om vrijwel overal te roken.

Elektriciteit
Het voltage Op Curaçao is 110V tot 130V. U heeft een verloopstekker nodig.

Voltage

Frequentie

Type stekker

120 V

60 Hz

A / B / F

Inentingen
Inentingen zijn niet nodig.

Religie
80% is Katholiek, daarnaast is ongeveer 15% Protestant

Beste tijd
Curaçao kunt u het gehele jaar bezoeken. De gemiddelde jaartemperatuur ligt rond de 30 graden.

Reistijd
U vliegt in ongeveer 9 uur naar Curaçao. Op sommige dagen wordt er via Aruba of Bonaire gevlogen. U staat hier slechts een uurtje aan de grond voor het in- en uitstappen van andere passagiers.

Tijdsverschil
In de winter is het 6 uur vroeger op Curaçao, in de zomer 5 uur.

Bagage
Indien u economy class vliegt, mag u 23 kg bagage meenemen. Dit geldt voor KLM.

Douane
Het is niet toegestaan om eten en drinken mee te nemen in of uit Curaçao.

Paspoort en visa
U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Een visum is alleen nodig wanneer u langer dan 3 maanden op Curaçao verblijft. Indien er kinderen met u mee reizen dienen zij in het bezit te zijn van een eigen paspoort.

Vertrekbelasting
Alle luchthaven en veiligheidsbelastingen zijn inbegrepen bij de ticket prijzen.

Aanvlieghavens
Willemstad, luchthaven Hato.

Vervoer ter plaatse
Huurauto: klik hier voor meer informatie
Taxi: Taxi’s staan vrijwel altijd voor de hotels te wachten. Daarnaast hebben enkele hotels nog gratis shuttle busjes om vanuit het hotel naar Willemstad (downtown)te gaan.

Rijbewijs
U dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Klimaat
Curaçao heeft  een tropisch klimaat en ligt nog net boven de evenaar. Daarnaast ligt het eiland buiten de orkaanzone, waardoor het weer bijna altijd erg goed is. De meeste neerslag valt in de periode november tot januari. Dit is meestal een korte, fiks bui, waarna het direct weer opklaart. Alleen tijdens het orkaanseizoen (augustus – oktober), kan het soms meerdere dagen bewolkt zijn. Het waait altijd op Curaçao!

Zonnebescherming
Gebruik factor 30 als minimale beschermingsfactor tegen de schadelijke UV straling van de zon. Houd rekening met het huidtype van uw kind. Neem een zonneparaplu mee als u met een baby reist. Blijf uit de zon tussen 11.00 uur en 15.00 uur.

Kleding
We adviseren luchtige, katoenen zomerkleding. In de avond koelt het nauwelijks af.

Eten en drinken
De keuken op Curaçao is een mix van diverse keukens; zo vindt u veel visgerechten, maar ook kip, geitenstoofpot, gevulde kaas en cactussoep. Zelfs een broodje frikandel is te krijgen.
Alle hotels hebben prima keukens, maar daarnaast kunt u in Willemstad een veel verschillende restaurants vinden; Aziatisch, Caraibisch, Italiaans, etc.

Ontbijt
De Curaçaoërs eten Johnny cake met verschillend beleg zoals kaas of ham. Daarnaast eten ze ook veel vers fruit.

Curacao

Reviews

Leest u onderstaande review:
Familie Hernamdt in de Caribbean.