Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Peru

Avontuur in Peru

Elk land ter wereld heeft iets bijzonders, maar Peru heeft zonder twijfel een bevoorrechte positie. De Inca’s hebben hier veel sporen nagelaten, die tot op de dag vandaag nog te bezichtigen zijn. Samen met uw kinderen bezoekt u het bekendste bouwwerk van de Inca’s; Machu Picchu. Maar er valt nog veel meer te zien in Peru. Zoals de  mooie Colca Canyon waar u condor’s kunt spotten, de vriendelijke bevolking in kleurrijke kleding en de vele lama’s die u tijdens uw reis ongetwijfeld tegen zult komen maken deze reis afwisselend en indrukwekkend. Vanwege de grote afstanden maakt u een aantal binnenlandse vluchten, maar u maakt ook een schitterende treinreis over de hooglanden van Puno naar Cusco.

In verband met de grote hoogteverschillen raden wij deze reis aan voor families met kinderen vanaf zes jaar. Deze reis is uit te breiden met een bezoek aan de Amazone of met een homestay bij een gezin op een eiland in het Titicacameer.

Reviews

Peru Familie Veigas in Peru https://www.polarsteps.com/YnesVeigas/713049-peru   Barendrecht Rugzakken gepakt, we zijn klaar voor onze reis door Peru. Voor de 1e...
  • Condor’s
  • Lama’s
  • Treinreis
  • Oude tempels
  • Machu Picchu

Overzicht dag tot dag

Dag 1 Vertrek Amsterdam
Dag 2 Lima
Dag 3 Lima – Arequipa
Dag 4 Arequipa
Dag 5 Arequipa – Colca Canyon
Dag 6 Colca Canyon
Dag 7 Colca Canyon – Puno
Dag 8 Puno
Dag 9 Puno – Cusco
Dag 10 en dag 11 Cusco
Dag 12 Cusco – Heilige Vallei
Dag 13 Heilige Vallei
Dag 14 Heilige Vallei – Machu Picchu
Dag 15 Machu Picchu – Cusco
Dag 16 Cusco – Lima – Amsterdam
Dag 17 Aankomst Amsterdam

Peru

Programma

Dag 1
Vertrek Amsterdam
Verblijf: The Lot

U vertrekt vandaag uit Amsterdam. Aankomst in Lima is dezelfde dag. Bij aankomst op de luchthaven wordt u door onze lokale vertegenwoordiging ontvangen en naar uw hotel gebracht.

Lima is de hoofdstad van Peru en ligt aan de Pacifische kust. Een bezoek aan het Rafael Larco Herrera museum is een aanrader: wij vinden dit het beste museum van de stad en u krijgt een goede indruk over de geschiedenis van de Inca’s.

The Lot
Dit kleinschalige boutique hotel ligt in het hartje van Miraflores en is daarmee de perfecte uitvalsbasis om Lima te ontdekken.

Dag 2
Lima
Verblijf: The Lot

Na het ontbijt krijgt u een rondleiding door de stad. Deze tour begint op het Plaza de Armas in het centrale gedeelte van de stad. In het centrum van Lima vindt u veel koloniale gebouwen waaronder het presidentieel paleis en het stadhuis. Ook bezoekt u de moderne wijken Miraflores en San Isidro. De tour eindigt bij Love Park, gelegen aan de oceaan met een mooi uitzicht over de baai van Lima.

Dag 3
Lima – Arequipa
Verblijf: Casa Andina Select

U vliegt vandaag naar Arequipa.

In Arequipa neemt de gids u mee naar het hoger gelegen Carmen Alto voor een panoramisch zicht op de stad. Ook bezoekt u de wijk Yanahuara en het bekende Santa Catalina klooster. Het Santa Catalina klooster is gebouwd in 1579 en heeft haar deuren voor bezoekers geopend in 1970.  Het klooster heeft talrijke gekleurde straatjes en is zeer fotogeniek.

Casa Andina Select
Dit hotel ligt aan het centrale plein van de stad; Plaza de Armas. Het dakterras is een erg mooie plek, hier dineert u met zicht op het plein en ziet u het dagelijks leven aan u voorbij gaan. Ook heeft het hotel een klein zwembad.

Dag 4
Arequipa
Verblijf: Casa Andina Select

Vrije dag in Arequipa. Bezoek het Museo Santuarios Andinos waar u de mummie Juanita kunt zien. Een aanrader om te bezoeken is de lokale markt.

Dag 5
Arequipa– Colca Canyon
Verblijf: Colca Lodge

U verlaat Arequipa en rijdt via hoge bergpassen naar de Colca Canyon. Het hoogste punt dat u vandaag passeert is 4800 meter. U rijdt door het prachtige landschap van het Pampa Canahua Reserve en u ziet ongetwijfeld lama’s, vicuna’s en alpacas. In de middag komt u aan bij uw hotel. U kunt ervoor kiezen om hier te blijven of u kunt naar de  nabijgelegen hot springs.

Colca Lodge
Hotel Colca Lodge is prachtig gelegen in de Colca Canyon. Deze lodge heeft warme vulkanische zwavelbronnen waarin u onder de sterrenhemel een bad kan nemen.

Dag 6
Colca Canyon
Verblijf: Colca Lodge

Vroeg op vandaag! U gaat u naar het uitzichtpunt Cruz del Condor. Vanaf dit punt is de kloof 1200 meter diep. Met een beetje geluk kunt u hier de condors aanschouwen. Deze vogels maken in de ochtenduren gebruik van de opstijgende lucht langs de berghellingen. U kunt de condors van zeer dichtbij zien. De spanwijdte van hun vleugels is bijna drie meter en daarmee maken ze optimaal gebruik van de thermiek. Onderweg heeft u steeds prachtige uitzichten over de vallei beneden u, met terrassen, dorpen en akkers.

Dag 7
Colca Canyon – Puno
Verblijf: Hotel Hacienda Plaza de Armas

Vandaag vertrekt u per auto naar Puno (rit van ca zes uur). Het is een mooie rit over de hoogvlaktes van de Andes. Lunch vindt plaats in Lagunillas of Cabanillas. Vergeet niet te genieten van de heldere meren met flamingo’s en prachtige vergezichten.

Puno is vooral bekend als uitvalsbasis voor het naast gelegen Titicaca meer. Dit is het hoogst bevaarbare meer ter wereld en vormt een natuurlijke grens tussen Peru en Bolivia.  Wist u dat er volgens een legende een schat op de bodem van het meer ligt? Deze schat bevatte losgeld van de Inca’s die een Spaanse veroveraar gevangen hielden, alleen is het nooit tot een ruil gekomen.

Hotel Hacienda Plaza de Armas
Dit hotel ligt zeer centraal in Puno aan het Plaza de Armas. Hacienda Plaza de Armas is kleinschalig en heeft kamers met Wi-Fi.

Dag 8
Puno
Verblijf: Hotel Hacienda Plaza de Armas

Vandaag bezoekt u twee eilanden in het Titicacameer. Als eerst bezoekt u Uros. De inwoners van Uros wonen op een drijvend eiland gemaakt van riet. Ze vinden het erg leuk om u te laten zien wat hun traditionele klederdracht is en hoe zij deze eilanden bouwen. Daarna bezoekt u het eiland Taquile, bekend om de kleurrijke kleding van de bewoners. Na de lunch bent u weer in Puno en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 9
Puno – Cusco
Verblijf: Quinta San Blas

Vandaag reist u over de hooglanden, met uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van de Andes,  naar Cusco.  Dit vindt plaats per touringcar in groepsverband. Onderweg maakt u diverse stops, zoals in het plaatsje Pucara. Het hoogste punt dat u vandaag passeert is 4313 meter hoog. Ook bezoekt u onder andere een Inca bouwwerk bij Raqchi en de Andahuaylillas kerk.  Aan het einde van de dag komt u aan in Cusco.

Cusco
In het Inca tijdperk was Cusco de hoofdstad en dat kunt u nog steeds zien aan de indrukwekkende muren van de vele Inca-bouwwerken. Cusco heeft leuke restaurants en cafés, musea en archeologische sites. Het Plaza de Armas is het centrale plein en het is erg leuk om op een van de vele bankjes plaats te nemen en het lokale leven aan u voorbij te laten gaan.

Quinta San Blas
Kleinschalig hotel op steenworp afstand van Plaza de Armas. San Blas is de kunstenaarswijk van Cuszo en u kunt hier heerlijk dwalen in de straatjes. Op het dakterras van het hotel heeft u een mooi zicht op de rode daken en omliggende bergen. Leuk detail; Quinta San Blas is van woonhuis gerenoveerd  naar een kleinschalig boutique hotel.

Dag 10
Cusco
Verblijf: Quinta San Blas

Vrije dag in Cuzco. Slenter door de straatjes of laat het dagelijkse leven aan u voorbij gaan op het centrale plein Plaza de Armas. Bezoek de San Pedro markt waar u heerlijke verse smoothies kunt drinken.

Dag 11
Cusco
Verblijf: Quinta San Blas

Met de gids bezoekt u de ruïnes van Sacsayhuaman, de charmante buurt San Blas en Corichanca, ook wel bekend als de tempel van de zon. Sacsayhuaman is een indrukwekkend Inca bouwwerk met uitzicht op Cusco.

Dag 12
Cusco – Heilige Vallei
Verblijf: Posada del Inca Yucay

Vandaag rijdt u naar de Heilige Vallei. U bezoekt een lama boerderij, waar u ziet waar de wol vandaan komt en hoe de kleurrijke kleding tot stand komt. Ook gaat u naar het dorpje Pisac waar u op de markt leuke souvenirs kunt kopen. Daarna bezoekt u de ruïnes bij het dorp Ollantaytambo.

Posada del Inca Yucay
Een gezellig hotel, dat nog steeds de sfeer van het koloniale tijdperk ademt, maar uiteraard modern comfort biedt. Het is alsof u in een dorpje verblijft, compleet met eigen kerk die aan het centraal gelegen plein met fontein ligt.

Dag 13
Heilige Vallei
Verblijf: Posada del Inca Yucay

Vrije dag in de Heilige Vallei. Onderneem iets actiefs zoals een fietstocht. Of bezoek vandaag de stad Chinchero, een van de belangrijkste steden tijdens het Inca tijdperk.

Dag 14
Heilige Vallei – Machu Picchu
Verbijf: El Mapi by Inkaterra Hotel

U stapt op de trein naar een van de 7 nieuwe wereldwonderen; Machu Picchu! Uw gids leidt u vandaag rond in deze bijzondere Inca stad.
U reist per Vistadome-trein -comfortabel en met grote panoramaramen- door een nauw dal naar Aguas Calientes (ca 1,5 uur). Het landschap wordt alsmaar groener: u daalt vanuit de droge hoogvlakten af naar de nattere regen- en boszones van de Andes. In Aguas Calientes stapt u over in een shuttlebus voor de klim naar boven. Dan is er de grote verrassing: Machu Picchu. Na de rondleiding met uw privé-gids heeft u tijd om zelf rond te kijken.

El Mapi by Inkaterra Hotel
Modern hotel gelegen in Machu Picchu Town (ook wel bekend als Aguas Calientes).

Dag 15
Machu Picchu – Cusco

Verblijf: Quinta San Blas

Optioneel: Wij raden aan om vandaag vroeg op te staan en een van de eerste shuttle bussen te nemen naar Machu Picchu voor zonsopkomst. Daarna kunt u op eigen gelegenheid door deze bijzondere archeologische vindplaats wandelen. U kunt bijvoorbeeld naar boven lopen naar Intipunku (Sun Gate).  Dit is ook het einde van de beroemde Incatrail en u heeft een goed uitzicht over Machu Picchu.

In de middag reist u per trein terug naar Cusco (ca 4 uur).  Bij aankomst op het station wordt u naar uw hotel gebracht.

Dag 16
Cusco – Lima – Amsterdam
U vliegt via Lima terug naar Amsterdam

Dag 17
Aankomst Amsterdam

Peru

Prijzen

Prijzen zijn afhankelijk van uw reisperiode en gezinssamenstelling. Uiteraard kunnen we het voorstel geheel naar wens inkorten, verlengen of op andere wijze aanpassen. Vraagt u gerust een vrijblijvende offerte aan voor een gedetailleerd kostenoverzicht.

Inclusief:
– Intercontinentale en binnenlandse tickets inclusief luchthavenbelasting
– Alle overnachtingen met de aangegeven maaltijden
– Vervoer ter plaatse
– Aangegeven excursies

Exclusief:
– Fooien
– Lokale uitgaven
– Optionele excursies
– Overige maaltijden

Peru

Praktisch

Geschiedenis
Peru behoorde lang tot het rijk van de Inca’s, met Cuzco als hoofdstad, voordat de Spanjaarden kwamen. Het land kent een roerige regeringsgeschiedenis na de Spanjaarden in 1821, kwamen er verschillende dictatoren en democraten. In die tijd is er in Peru veel gevochten om de landsgrenzen. Vooral met Chili was één van de heftigste oorlogen, die Peru uiteindelijk verloor. Hierdoor heeft het land 2 provincies af moeten staan aan Chili.

Oppervlakte:
1.285.216 km²

Aantal inwoners:
31.036.656  (2017)

Grenst aan
Noorden: Ecuador, Colombia
Oosten: Brazilië, Bolivia
Zuiden: Chili
Westen: Grote oceaan

Taal:
De officiële voertaal is Spaans. De inheemse bevolking spreekt vaak Quechua. In afgelegen gebieden kan het voorkomen dat de bevolking geen Spaans spreekt. Het Engels wordt echter in de drukbezochte gebieden vrijwel overal gesproken. Het is echter aan te raden om een paar woorden Spaans te leren om het contact met de lokale bevolking te vergemakkelijken.

Sport:
Voetbal is de populairste sport in Peru.

Veiligheid:
Peru is een goed bereisbaar land. Echter geldt dat het nog wel in de kinderschoenen staat op het gebied van toerisme. De reizen die Travelnauts aanbiedt vallen binnen het geadviseerde reisgebied.

Elektriciteit:
Het voltage in Peru is 220. In de meeste hotels heeft u een wereldstekker nodig.

Inentingen
Volgens onze laatste informatie heeft u nodig:
-DTP
-Geelzucht
-Buiktyfus

Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Verder werkt Travelnauts samen met de organisatie Thuisvaccinatie, uiteraard voor vaccinatie bij u thuis: www.thuisvaccinatie.nl.

Religie:
Ruim 80% van de bevolking is Rooms-Katholiek.

Geld/Bankzaken

Valuta:
Het geldige betaalmiddel in Peru is de Sol. Dollars zijn echter overal geaccepteerd. In de steden en bij aankomst op het vliegveld is het zeer goed mogelijk om geld te wisselen. Indien u op een trektocht gaat is het aan te raden om wisselgeld mee te nemen, aangezien in de afgelegen dorpen tijdens een trekking vaak weinig wisselgeld voorhanden is. Creditcards zijn geaccepteerd in de grotere hotels en chique restaurants. Banken zijn meestal alleen ‘s ochtends geopend van maandag t/m vrijdag.

Prijsindicatie

Ontbijt € 5,-
Lunch € 8,-
Diner € 15,
Koffie € 2,-
Bier € 3,-
Frisdrank € 3,-

Fooien:
Het is gebruikelijk om bij de eetgelegenheden circa 10% fooi te geven. In hotels, de chauffeurs en gidsen waarderen een fooi.

Feestdagen

Ano Nuevo (Nieuwjaar) 01 januari
La Virgen de la Candelaria 02 februari
Dag van de Arbeid 01 mei
Corpus Christi Juni
Inti Raymiet 24 juni
San Pedro y San Pablo 29 juni
Onafhankelijkheidsdag 28-29 juli
Santa Rosa de Lima 30 augustus
Battle of Angamos 08 oktober
El Senor de los Milagros 18 oktober
Todos Santos 01 november
Dia de los Muertos 02 november
Puno Dag 05 november
Fiesta de la Purisima Concepcion 08 december
Kerstmis 25 december

U dient verder rekening te houden met diverse ander feestdagen die van jaar tot jaar op een andere dag vallen.

Beste reistijd:
U kunt Peru het gehele jaar door goed bezoeken. Mei tot en met oktober zijn de beste maanden, met de Nederlandse zomervakantie als top. Het land is opgedeeld in 3 klimaat zones:
De kust – het gehele jaar door goed te bezoeken.
De hooglanden – goede maanden hiervoor zijn mei tot en met september.
De Amazone – ook hier geldt dat mei tot en met september de beste reisperiode.

Tijdsverschil:
In Peru is het 6 uur vroeger dan in Nederland (in de wintertijd).

Paspoort en visa:
U heeft voor de reis naar Peru geen visum nodig, wel moet u in het bezit zijn van een geldig paspoort dat na vertrek uit Nederland nog tenminste 6 maanden geldig is.

Vervoer ter plaatse
Trein: Peru kent een prima treinverbinding.
Bus: er rijden verschillende bussen in Peru, Cruz del Sur en nog veel meer. Tevens rijden er veel kleine bussen in de steden.
Taxi: er rijden voldoende taxi’s in Peru. Houdt u er rekening mee dat de meter aan staat.
Binnenlandse vluchten: er zijn goede en voldoende binnenlandse vluchten in Peru.

Klimaat:
In Peru bevinden zich twee uitersten: de bergen en de kust. In de bergen en dus ook bij de meeste archeologische sites kan het overdag aangenaam warm tot fris zijn, terwijl het ’s nachts erg kan afkoelen tot onder nul, afhankelijk van de hoogte. Een plotse weersverandering in de bergen is geen uitzondering. In de periode van december tot maart valt de meeste neerslag. Van mei tot september is de droogste en meest favoriete periode om in de bergen te reizen. De kust aan Paracas is de zone met de minste neerslag. Toch steekt er van mei tot oktober over het algemeen aan de kust veel mist op, die meestal in de namiddag verdwijnt. In juli, augustus en september kan het er behoorlijk fris zijn. Van december tot april zijn er veelal heldere hemels en hoge temperaturen.

Zonnebescherming:
In Peru schijnt de zon een stuk feller dan in Nederland. Gebruik factor 30 als minimale beschermingsfactor tegen de schadelijke UV straling van de zon. Houd rekening met het huidtype van uw kind. Neem een zonneparaplu mee als u met een baby reist.

Kleding:
Omdat er in Peru verschillende klimaten zijn is het advies om rekening te houden met allerlei weersomstandigheden. Denkt u vooral aan lagen kleding.

Eten en drinken:
De Peruaanse keuken kent zijn oorsprong vanuit Spanje. Door de jaren heen is het gemengd met andere nationaliteiten, zoals Afrikaans, Italiaans en de Aziatische keuken. Typerend voor Peru is uiteraard het vleesgerecht, welbekend cavia of alpaca.

Ontbijt:
In Peru is een licht ontbijt gebruikelijk, denkt u hierbij aan brood met koffie of thee.

Peru

Reviews

Peru
Familie Veigas in Peru
https://www.polarsteps.com/YnesVeigas/713049-peru   Barendrecht Rugzakken gepakt, we zijn klaar voor onze reis door...