Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Nieuw Zeeland

Noordereiland; Bay of Islands

Nieuw-Zeeland is bij ons met name bekend vanwege zijn indrukwekkende natuurschoon. Vele natuurlijke trekpleisters in de wereld lijken te zijn samengevoegd in dit ene land. Weinig landen bieden zo’n verscheidenheid als Nieuw-Zeeland, zowel qua natuur als cultuur en dat op een relatief klein oppervlak. Vulkanen, glooiende weidegronden en prachtige stranden op het Noordereiland en een spectaculair berglandschap met gletsjers, meren en regenwouden op het Zuidereiland. De Maori’s zijn de oorspronkelijke bewoners van dit prachtige land en van hun interessante cultuur en geschiedenis treft u tijdens een reis door het land allerlei voorbeelden aan. Zij hebben een eigen naam voor het land, namelijk Aotearoa, wat ‘het land van de witte wolk’ betekent.

  • Duiken en snorkelen
  • Zwemmen met dolfijnen of zeehonden in de natuur
  • Paddle boarden
  • 90 Mile Beach

Dag 1 Vertrek
Dag 2 Aankomst Auckland
Dag 3 Auckland
Dag 4 Auckland – Bay of Islands (230 km, ca. 3,5 uur)
Dag 5 Bay of Islands
Dag 6 Bay of Islands – Auckland (230 km, ca. 3,5 uur)

Travelnauts verzorgt graag uw volledige rondreis door Nieuw-Zeeland, waarbij deze bouwsteen aan uw reis kan worden toegevoegd.

Nieuw Zeeland

Programma

Dag 1
Vertrek

U vertrekt vanuit Amsterdam (Brussel/Düsseldorf) naar Nieuw-Zeeland. Het is een lange vlucht, die zo’n 24 uur in beslag neemt. U maakt, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt, een tussenstop in een Aziatische stad of een stad in het Midden Oosten. Om uw vlucht zo aangenaam mogelijk te maken, raden we u aan hier een stopover te maken (van één of enkele dagen) om de lange vlucht te onderbreken.

Dag 2
Aankomst Auckland

Verblijf in appartement of hotel in Auckland

Na aankomst in Auckland wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging die u naar uw hotel brengt.

Dag 3
Auckland

Verblijf in appartement of hotel in Auckland

Vandaag heeft de hele dag om de stad te ontdekken. Auckland is de grootste stad van Nieuw-Zeeland, waar meer dan een kwart van de Nieuw-Zeelandse bevolking woont. Buitenlandse invloeden hebben de stad een kosmopolitisch karakter gegeven. Auckland is gebouwd op verschillende kleine vulkanen die de stad een bijzondere uitstraling geven. De bijnaam luidt ‘City of Sails’ vanwege de vele zeiljachten die in de twee havens rondom de stad liggen. Kortom, er valt genoeg te beleven!

Tips in Auckland
Er zijn veel leuke activiteiten voor kinderen te vinden. Zo geeft de hoogste toren van de stad, de Sky Tower u een prachtig uitzicht over de stad en u kunt met een elastiek een sprong maken vanaf de toren….(vanaf 10 jaar). Dus voor de echte waaghalzen onder u! En wat dacht u van een brugbeklimming van de bekendste brug van Nieuw-Zeeland: de Auckland Harbour Bridge (vanaf 7 jaar)? Niet alleen heeft u een prachtig uitzicht over de haven en de stad, maar zo’n brug van dichtbij bekijken is ook een avontuur op zich. De Auckland Zoo heeft de grootste collectie dieren van Nieuw-Zeeland. Hier kunt u het nationale icoon van het land, de kiwi vogel, van dichtbij bekijken. Deze vogel is erg schuw en in het wild zeer moeilijk te spotten.

Nog een aanrader is Kelly Tarlton’s Underwaterworld. U kunt hier pinguïns, roggen, schildpadden en nog veel dieren meer bewonderen. Sinds kort zijn er ook tijgerhaaien te zien. De echte waaghalzen kunnen met haaien en pijlroggen gaan duiken!

Sportliefhebbers kunnen terecht in het Eden Park Stadium voor een stevige pot rugby van de Auckland Blues bij te wonen. Of een klassieke, maar soms lastig te volgen, wedstrijd cricket.

Dag 4
Auckland – Bay of Islands (230 km, ca. 3,5 uur)

Verblijf in appartement of hotel in Paihia

U haalt uw huurauto op en begint de reis naar het noorden van het Noordereiland. U rijdt naar Paihia, een gemoedelijke plaats aan de Bay of Islands, met een lange boulevard waar volop leuke eetgelegenheden te vinden zijn. Tijdens de mooie rit naar het noordelijkste deel van Nieuw-Zeeland passeert u prachtige uitzichten en spectaculaire baaien.

Bay of Islands
De Bay of Islands is een subtropisch gebied aan de oostelijke kustlijn met vele groene eilandjes, witte stranden en verlaten baaien. Als u van wateractiviteiten en strand houdt zit u in dit gebied helemaal goed. De Bay of Islands, de naam zegt het al, bestaat uit 144 kleine eilandjes. De grotere dorpen in dit gebied zijn Opua, Paihia, Russell en Kerikeri.

Huur een kayak of kano en kom wellicht wilde dolfijnen, pinguïns en zeehonden tegen die even met je mee zwemmen. Op de kleine eilandjes vindt u wandelpaden, soms komt u helemaal niemand tegen; een heerlijke rust en gevoel van vrijheid zal u overvallen. Of bezoek bijvoorbeeld het afgelegen ‘Cape Brett’ met de vuurtoren die over de baai waakt. Wat u ook niet mag/kan missen is de ‘Hole in the Rock’, u kunt hem vanaf het vasteland al spotten.

Overigens is de westelijke kustlijn een gevaarlijke kust; wilde golven en gevaarlijke onderstroming. U kent wellicht Piha Beach wel van reddingsprogramma’s op tv. Veel surfers wagen zich hier aan de hoge golven.

Russell
Een klein koloniaal dropje, geheel in Engelse stijl! In het Pompallier House ziet u hoe boeken werden gemaakt door de vroege rooms-katholieke missionarissen. Of maak een korte wandeling naar het uitkijkpunt, vanwaar u een schitterend zich heeft over de Bay of Islands.

Vlakbij Russell, bij Paihia Beach, ligt Waitangi waar op 5 februari 1840 het eerste akkoord tussen de Maori en de Britten werd getekend, een historisch zeer belangrijke plaats!

90 Mile Beach
Cape Reinga is het meest noordelijke puntje van Nieuw-Zeeland, u komt hier door 90 Mile Beach te volgen. Dit strand is echter maar 55 miles lang (88 kilometer), in plaats van 90 miles zoals de naam beweert. Het smalste stuk land van Nieuw-Zeeland, wat compleet bestaat uit zand en duinen. U mag hier niet met uw eigen auto of camper rijden, maar er worden tours georganiseerd die u per 4wheel drive veilig dit langgerekte zandstrand laten zien, zonder door de vloed te worden overstroomd. Er wordt ook veel gesandboard.

Vroeger, toen de vliegtuigen net waren uitgevonden, werd dit stuk land gebruikt als start- en landingsbaan voor vliegtuigen die de post bezorgden tussen Nieuw-Zeeland en Australië.

De Maori geloven overigens dat Cape Reinga het vertrekpunt is voor geesten van overleden voorouders naar het hiernamaals. De Stille Oceaan en de Tasmaanse Zee komen hier bij elkaar wat tot spectaculaire ‘vuurwerk’-golven leidt.

Dag 5
Bay of Islands

Verblijf in appartement of hotel in Paihia

U heeft een vrij in te delen dag voor de boeg, maar vervelen hoeft u zich niet! Door de ligging biedt het gebied vele mogelijkheden. Gaat u vandaag het water op? Kiest u ervoor om met uw gezin het noordelijkste deel van het land te verkennen? Of neemt u vandaag een frisse duik in het water? We hebben onze tips voor u bij op een rijtje gezet.

Dolfijnen spotten
Kunnen uw kinderen goed zwemmen? Duik dan het water in en ga zwemmen met dolfijnen, een unieke ervaring die iedereen nog lang bij zal blijven! Met boot vaart u door de schitterende baaien waar de dolfijnen u al tegemoet komen zwemmen. Zodra de dolfijnen gespot zijn en de boot stil ligt, springt u het water in. Ook leuk voor het hele gezin is een boottocht langs de prachtige kust. Vaar langs de vele kleine eilandjes, verlaten baaien, rotsige kliffen en grotten en wellicht spot u ook tijdens deze tocht nog dolfijnen. Iets heftiger, maar wel zo leuk voor de avonturiers onder u: stap aan boord van de Excitor, een ‘powerboat’ die u met hoge snelheid door het Bay of Islands Maritieme Park voert. Hoe hoger de golven, hoe beter het gevoel en vaak ziet u onderweg ook nog walvissen, zeehonden, dolfijnen, pinguïns en andere zeedieren.

Wilt u het rustiger aan doen, dan kunt u per ferry een bezoek brengen aan het koloniale Russell. In het Pompallier House ziet u hoe boeken werden gemaakt door de vroege rooms-katholieke missionarissen. Of maak een korte wandeling naar het uitkijkpunt, vanwaar u een schitterend zich heeft over de Bay of Islands. Als dagexcursie kunt u ook naar het noordelijkste puntje van Nieuw-Zeeland rijden. In Cape Reinga komen de Stille Oceaan en de Tasman Zee bij elkaar met soms spectaculaire botsingen van golven tot gevolg. Het herkenningspunt van Cape Reinga is de vuurtoren die hier al eeuwen lang de wacht houdt.

Paddle boarden of SUPpen
Suppen is ook in Nederland al een beetje bekend, staand op een surfboard met een peddel ‘roeien’ om vooruit te komen. In de Bay of Islands is het een populaire activiteit; er kan zelfs yoga gedaan worden tijdens het suppen!

Maak een boottocht in de Bay of Islands
Vaar langs de vele kleine eilandjes, verlaten baaien, rotsige kliffen en grotten en wellicht spot u tijdens deze tocht nog dolfijnen. Iets heftiger, maar wel zo leuk voor de avonturiers onder u: stap aan boord van de Excitor, een ‘powerboat’ die u met hoge snelheid door het Bay of Islands Maritieme Park voert. Hoe hoger de golven, hoe beter het gevoel en vaak ziet u onderweg ook nog walvissen, zeehonden, dolfijnen, pinguïns en andere zeedieren.

Dag 6
Bay of Islands – Auckland (
230 km, ca. 3,5 uur)

U rijdt weer terug naar Auckland waar u uw huurauto inlevert en terug naar huis vliegt of uw rondreis door Nieuw-Zeeland voortzet.

Travelnauts verzorgt graag uw volledige rondreis door Nieuw-Zeeland, waarbij deze bouwsteen aan uw reis kan worden toegevoegd.

Nieuw Zeeland

Prijzen

Prijzen zijn afhankelijk van uw reisperiode en gezinssamenstelling. Uiteraard kunnen we het voorstel geheel naar wens inkorten, verlengen of op andere wijze aanpassen. Vraagt u gerust een vrijblijvende offerte aan voor een gedetailleerd kostenoverzicht.

Nieuw-Zeeland is een land wat geschikt is voor kinderen van alle leeftijden en heeft voor iedereen wat wils. Informeert u naar de vele mogelijkheden.

 Inclusief:
– Vliegtickets, inclusief luchthavenbelasting
– Vervoer van en naar de luchthaven in Nieuw-Zeeland
– Overnachtingen in de aangegeven appartementen/hotels
– Autohuur
– Documentatiepakket
– Verrassing voor uw kinderen!

Exclusief
– Fooien
– Persoonlijke uitgaven
– Maaltijden
– Optionele excursies, uiteraard naar wens te reserveren
– Toegang Nationale Parken
– Benzine

Nieuw Zeeland

Praktisch

Geschiedenis
Nieuw-Zeeland is ontstaan door twee vulkaanuitbarstingen. De eerste zo’n 30.000 jaar geleden en de andere in het jaar 181 na Chr. De eerste mensen uit Polynesië, de Maori’s, vestigden zich er vanaf ongeveer 500 na Chr. De eerste Europeanen, onder leiding van de Hollandse zeevaarder Abel Tasman, kwamen rond 1642 aan land. Hij gaf het land de naam “Statenland”. Later werd deze naam veranderd in “Nova Zeelandia”, naar de provincie Zeeland.

Het duurde alleen nog tot 1769 tot de eerste Europeanen zich er vestigden. Dit was James Cook. Na vele oorlogen tussen de oorspronkelijke bewoners en de Europeanen, is er in 1840 een verdrag getekend, waarbij Nieuw-Zeeland een onafhankelijke Britse kolonie werd. Vanaf de jaren 70 van de vorige eeuw is Nieuw-Zeeland steeds meer onafhankelijker geworden.

Nieuw-Zeeland heeft een weergaloze overdaad aan ongerepte natuur te bieden en bestaat uit een Noorder- en Zuidereiland en een reeks kleinere eilanden de Chathameilanden. De bevolking stamt voor meer dan 90% af van Britse kolonisten. De manier van leven is onmiskenbaar Engels. De oorspronkelijke bewoners zijn de Maori`s. Pas in de 20e eeuw hebben o.a. door de verbeterde medische zorg en de officiële erkenning en de bevordering van de traditionele Maoricultuur, ertoe bijgedragen, dat de Maori`s als bevolkingsgroep zijn blijven bestaan. Tegenwoordig bestaat 10% van de bevolking uit Maori`s.

Welington is de hoofdstad en is gelegen op het Noordereiland. Hier zetelt de regering. De stadskern wordt gedomineerd door fraaie Victoriaanse bouwwerken, zoals de Victoria universiteit, parlementsgebouw, en de kathedraal. Op het Noordereiland liggen de vruchtbare graslanden en actieve vulkanen, zoals de Mount Egmont aan de westkust, Ruapehu met zijn eeuwige sneeuw en de Mount Ngauruhoe.

Hoofdstad
De hoofdstad van Nieuw Zeeland is Wellington.

Oppervlakte
275.042 km2

Aantal inwoners
4.510.327 (2017)

Grenst aan
Noorden: Zuidelijk deel van de Grote Oceaan

Oosten: Zuidelijk deel van de Grote Oceaan
Zuiden: Zuidelijk deel van de Grote oceaan
Westen: Tasman Zee

Taal
De voertaal is Engels en Maori.

Sport
Rugby

– Cricket
– Golf
– Bungee jumpen

Veiligheid
Nieuw Zeeland is een zeer veilig land om in te reizen per auto of camper. Net zoals in Nederland dient u echter altijd op uw spullen te passen, vooral in de grotere steden. Het criminaliteitscijfer ligt echter zeer laag. Wij adviseren u de paspoorten en uw geld te bewaren in de kluis van het hotel (indien aanwezig). Let op: in Nieuw Zeeland wordt aan de linkerkant gereden.

Roken/niet roken
Er is een algeheel rookverbod in o.a. restaurants, publieke gebouwen en theaters. Restaurants dienen minimaal 1 rookvrije ruimte te hebben. In de praktijk is dit niet te vinden, waardoor de restaurants rookvrij zijn.

Elektriciteit
Het voltage in Nieuw Zeeland is 230V. U heeft een verloopstekker nodig.

Voltage

Frequentie

Type stekker

240 V

50 Hz

I

Inentingen
Voor Nieuw Zeeland zijn geen inentingen nodig. De hygiënenormen zijn erg hoog. Ziektes als Malaria komen er niet voor.

Religie
Bijna 75% is Christelijk

Geld/Bankzaken

Valuta
De valuta in Nieuw Zeeland is de Dollar. De waarde van 1 Euro is ca. NZ$ 1,48. U kunt Euro’s overal wisselen. Ook kunt u pinnen bij alle banken, indien uw pas is voorzien van het Cirrus teken. Creditcards worden overal geaccepteerd. Soms heeft u uw pincode bij uw creditcard nodig.

Prijsindicatie
In Nieuw Zeeland lopen de prijzen voor horeca uiteen. Een bagel met koffie kost ongeveer NZ$ 5,-. Een hamburger in een restaurant kost ca. NZ$ 10,- . Buiten de hotels kunt u vaak voordeliger eten.

Gemiddelde kosten

Ontbijt NZ$ 15,-
Lunch NZ$ 20,-
Diner NZ$ 30,-
Koffie NZ$ 2,-
Bier NZ$ 3,-
Frisdrank NZ$ 2,-

Fooien
In Nieuw Zeeland is het gebruikelijk om een fooi te geven. U dient hierbij rekening te houden met ca. 10% van de rekening (eten/drinken). In de hotelkamers ongeveer NZ$ 2,- per dag.

Feestdagen

01 en 02 januari Nieuwjaarsdag
06 februari Waitangi dag
25 april Anzac dag
03 juni Queen’s birthday
21 oktober Dag van de arbeid
25 en 26 december Kerstmis


Beste tijd
Nieuw Zeeland kunt u het beste bezoeken de tussen de maanden september tot en met maart/april. Omdat het onder de evenaar ligt, is het er zomer gedurende onze winter.

Reistijd
Nieuw Zeeland ligt ver van Nederland vandaan. Houd rekening met een totale reistijd van minimaal 24 uur. Daarom adviseren we u om, zowel op de heen- als de terugweg, te overnachten in Azië. In ongeveer 13 uur vliegt u naar uw bestemming in Azië, vervolgens heeft u daar gemiddeld 3 uur overstaptijd. Daarna vliegt u in 9 uur door naar uw bestemming in Nieuw-Zeeland.

Tijdsverschil
Alleen van november tot begin maart is er verschil van 12 uur in Nieuw-Zeeland, de rest van de maanden is dit 10 uur.

Bagage
Indien u economy class vliegt, mag u 23 kg bagage meenemen. Dit geldt voor Singapore Airlines, Malaysia Airlines, Cathay Pacific, Qantas.

Douane
Het is niet toegestaan om eten en drinken mee te nemen in of uit Nieuw Zeeland, aangezien men erg waakt voor “besmettingen”.

Paspoort en visa
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat geldig is tot en met 3 maanden na terugkomst in Amsterdam. U heeft tevens een toeristenvisum nodig om Nieuw Zeeland binnen te komen. Dit wordt in het vliegtuig verstrekt. Uw kinderen dienen eveneens in het bezit te zijn van een eigen paspoort en een visum.

Vertrekbelasting
Alle luchthaven en veiligheidsbelastingen zijn inbegrepen bij de ticket prijzen.

Aanvlieghavens
U kunt vliegen naar Auckland, Christchurch en Wellington. Verder kunt u uiteraard naar vele binnenlandse steden vliegen.

Vervoer ter plaatse
Trein: treinvervoer in Nieuw Zeeland is beperkt mogelijk. Enkel de grote steden zijn verbonden per spoor. U heeft hierbij geen mogelijkheden om in interessante plaatsen uit te stappen. Het reizen per trein is wel comfortabel

Bus: alle grote steden zijn per bus te bereiken, wij adviseren echter niet om met kinderen per bus te reizen maar per huurauto.
Taxi: In de grote steden is het zeer gebruikelijk en voordelig om gebruik te maken van een taxi.
Binnenlandse vluchten: zoals we in Nederland de trein/bus kennen, wordt door de grote afstanden in Nieuw Zeeland het vliegtuig gebruikt. Uiteraard adviseren we u zoveel mogelijk per vliegtuig of auto/camper te reizen.

Rijbewijs
U dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en een internationaal rijbewijs.

Klimaat
De seizoenen in Nieuw Zeeland zijn tegenovergesteld aan Nederland.

Zo duurt de lente van september tot november, de zomer van december tot februari, de herfst van maart tot mei en de winter van juni tot augustus.
Er is een gematigd zeeklimaat en van het noorden naar het zuiden wordt het steeds kouder.
Het noorden kent een tropisch klimaat. In de hoge bergen ligt het gehele jaar sneeuw.

Zonnebescherming
In Nieuw Zeeland schijnt de zon feller dan in Nederland. Gebruik factor 20 als minimale beschermingsfactor tegen de schadelijke UV straling van de zon. Houd rekening met het huidtype van uw kind. Blijf uit de zon tussen 11.00 uur en 15.00 uur. Neem een zonneparaplu mee als u met een baby reist.

Kleding
De nachten kunnen koud en dagen soms zeer warm zijn, afhankelijk van de periode en plaatsen waar u naar toe gaat. Maar een vest is geen overbodige luxe, zeker als u ook per camper reist.

Eten en drinken
De Nieuw-Zeelandse keuken lijkt erg op die van de Britse keuken.Door de vele Aziatische bewoners zijn er ook veel invloeden uit deze keuken terug te vinden. De Maori’s hebben een feestmaaltijd dat ‘hangi’ heet: groente, vis en vlees, en wordt gaar gestoomd in warme stoomputten. Dit kunt u op het noordelijke eiland Rotorua tegenkomen.

Ontbijt
De Nieuw Zeelanders eten in de zomer als ontbijt toast, cornflakes, vers fruit en vruchtensappen. In de winter wordt er veel pap of Weet-Bix met warme melk gegeten, maar ook eieren, bacon, gebakken tomaten en champignons en zelfs pannenkoekjes. Hier wordt koffie of thee bij gedronken.

Nieuw Zeeland

Reviews