Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Kenia

Beestenboel in Kenia

Stap samen met uw gezin rechtstreeks in de beroemde film de ‘Lion King’ en ontdek het bijzondere land van leeuw Simba en zijn vrienden: Kenia. Het land van de grote tegenstellingen. Bergen, wouden, meren en savannes, nationale parken en reservaten een gigantisch grote verscheidenheid aan wild. In het midden van het land vindt u de evenaar Het noorden is juist meer woestijngebied. Hier leven ook de nomadische volken. Als grote tegenstelling vindt u op Mount Kenya sneeuw! De grens met Tanzania en de bounty stranden aan de oostkant en het wereldberoemde Masai Mara National Reserve. Hier ervaart u samen met de kinderen de schoonheid van Afrika op zijn best. U maakt safari’s in een minivan met pop-up dak en met uw eigen gids/chauffeur terwijl u overnacht in bijzondere lodges en luxe tentenkampen. Een onvergetelijke reis voor het hele gezin!

Reviews

Kenia Familie van Gorp – Ammann in Kenia Reisverslag Kenia 2017 Dag 1 05:30 uur. Opstaan, laatste spullen pakken en weg. Gauw onderweg naar...
 • Leeuwen spotten
 • Nijlpaarden
 • Giraffen
 • Mount Kenia
 • De Masai
 • Buffels
 • Zwemmen
 • Safari
 • Flamingo’s
 • Fantastische zonsondergangen
 • Landschappen á la de Lion King

Overzicht van dag tot dag.

Dag 1 Amsterdam – Nairobi
Dag 2 N
airobi – Aberdare / Mount Kenya (Reisafstand: 196 km, circa 3,5 uur rijden)
Dag 3 Aberdare /Mount Kenya – Samburu (Reisafstand: 180 km,  circa 4 uur rijden)
Dag 4 Samburu
Dag 5 Samburu – Mount Kenya/Sweetwaters Game Reserve 
(Reisafstand: 140 kilometer, circa 3 uur rijden)
Dag 6 Mount Kenya/Sweetwaters Game Reserve  – Lake Nakuru (Reisafstand: 170 kilometer, circa 4 uur rijden)
Dag 7 Lake Nakuru – Masai Mara (Reisafstand: 205 kilometer, circa 5 uur rijden)
Dag 8 Masai Mara 
Dag 9 Masai Mara – Nairobi 
(Reisafstand: 260 kilometer, circa 6 uur rijden)– Mombasa
Dag 10 Mombasa
Dag 11 Mombasa
Dag 12 Mombasa
Dag 13 Mombasa

Dag 14 Mombasa – Amsterdam
Dag 15 Aankomst Amsterdam

Kenia

Programma

‘Karibu’; welkom in Kenia!

Dag 1
Amsterdam – Nairobi
Verblijf: Fairmont The Norfolk Hotel

U vliegt rechtstreeks met KLM van Amsterdam naar Nairobi in Kenia. Na aankomst wordt u opgehaald door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht. De rit duurt ongeveer 30 minuten. De meeste vluchten komen s ’avonds aan.

Nairobi
Nairobi is de kleurrijke hoofdstad van Kenia. Tot het einde van de 19e eeuw was het gebied waar Nairobi nu ligt een waterplas, die door de Masai werd gebruikt voor hun vee. Langzamerhand is er een stad ontstaan en in 1905 volgde Nairobi Mombasa op als hoofdstad. Nairobi is met 1 miljoen inwoners één van de grootste steden tussen Cairo en Johannesburg.

Fairmont The Norfolk Hotel
Op slechts enkele minuten van de bekendste bezienswaardigheden van Nairobi, zoals Sheldrick’s Elephant Sanctuary en op korte afstand van winkels, bevindt zich dit luxe hotel. Het hotel beschikt over een verwarmd buitenzwembad en een health club met fitnessfaciliteiten en een spa met een sauna en een stoombad. De kinderen kunnen zich vermaken in het zwembad of met een van de vele bordspellen die worden aangeboden.

Dag 2
Nairobi – Aberdare / Mount Kenya (Reisafstand: 196 km, circa 3,5 uur rijden)
Verblijf: The Ark

In de ochtend na het ontbijt wordt u opgehaald door uw Engelssprekende gids/chauffeur. U vertrekt vervolgens naar het noorden.

Op safari in Kenia: hoe werkt het?
Alle safari’s zijn inbegrepen tijdens uw rondreis door Kenia en worden uitgevoerd op privébasis; u gaat alleen met uw gezin en uw gids/chauffeur op pad. Een ‘game drive’ is een ander woord voor safari, waarbij u op zoek gaat naar wilde dieren op de uitgestrekte vlakten van de wildreservaten. Safari’s worden samen met uw gids uitgevoerd in de 7-persoons minibus waarmee u door Kenia reist. Het busje heeft schuiframen en een pop-up dak; volledig veilig (ook voor de kinderen) maar met goede mogelijkheden om alles te kunnen zien en foto’s te kunnen maken. Uw Engelstalige gids/chauffeur weet en vertelt u alles over de Keniaanse flora en fauna en houdt per radio contact met andere aanwezige gidsen, zodat zij aan elkaar kunnen doorgegeven of er ergens een bijzonder dier is gespot. Safari’s (of ‘game drives’) vinden meestal plaats in de ochtend en in de namiddag, waarbij u het einde van de ochtend en de middag doorbrengt bij de lodge, gaat lunchen en kunt zwemmen (alle lodges beschikken over een zwembad). Dit is het heetste moment van de dag, waarop het niet alleen voor u te warm is voor de safari’s maar ook voor de dieren. Als de zon hoog aan de hemel staat, houden zij zich verscholen. Uw kans om wild te spotten is daarom vroeg in de ochtend en laat in de namiddag het grootst. Niet alleen de safari’s zijn inbegrepen tijdens uw rondreis, ook het vervoer (met dezelfde gids en minibus), de entreegelden voor de wildparken en vrijwel alle maaltijden zijn inclusief. Avonden worden veelal gevuld met het nuttigen van een uitgebreid diner, knusse kampvuren en optredens van de lokale stamleden. Een leuke manier om meer te weten komen over het leven van deze Keniaanse stammen.

Aberdare Nationaal Park
Aberdare National park is uniek. U vindt dit regenwoud op de hoogvlakte van Kenia grenzend aan de Grote Rift Vallei. U vindt hier bos en verborgen stroompjes. De fauna van dit gebied is dan ook gevarieerd; olifanten, buffels, neushoorns, bavianen, elandantilopen, waterbokken, bosbokken, rietbokken, leeuwen en hyena’s kunt u hier allemaal vinden. Naast safari’s kunt u hier ook prachtige wandelingen maken.

Mount Kenya
Mount Kenya (Swahili: Mlima Kenya) is op de Kilimanjaro na de hoogste berg van Afrika. Het is de hoogste berg van Kenia en heeft drie toppen. De hoogste top is 5199 meter hoog en grote delen van de berg zijn bedekt met eeuwige sneeuw en enkele gletsjers. Het Mount Kenya Nationaal Park staat op de Unesco Wereld Erfgoed Lijst). Houdt u rekening met de kou hier, u slaapt op 2 kilometer hoogte. In uw bed zult u een aangenaam warme kruik vinden en buiten is een jas erg prettig.

The Ark
The Ark een lodge die hoog in het dichte bergwoud is gebouwd op dezelfde hoogte als de omringende boomtoppen, met daarbij drink- en ligplaatsen voor het wild, zodat ze hier mogelijk komen drinken. In de avond en nacht is er een spotlicht zodat u het wild mogelijk kan bewonderen. Dieren spotten bij nacht wordt hier serieus genomen gezien er op iedere kamer een bel hangt, deze wordt geluid als er een ongewoon dier bij de drinkpoel verschijnt. De olifant, buffel, neushoorn, luipaard en hyena kunnen regelmatige bezoekers zijn.

Inbegrepen: ontbijt, lunch en diner

Dag 3
Aberdare / Mount Kenya – Samburu
(Reisafstand: 180 km,  circa 4 uur rijden)
Verblijf: Samburu Intrepid Camp

Vandaag reist u verder naar Samburu, gelegen op het noordelijke halfrond en stukken lager (en dus warmer!) dan Mount Kenya. Tijdens de rit passeert u de evenaar, welke langs de weg wordt gemarkeerd, nabij de plaats Nanyuki. Een fotostop die u natuurlijk niet mag missen. U kunt er spelletjes doen waarbij u er achter komt dat het er aan de ene kant van de evenaar heel anders aan toe gaat dan aan de andere… Uw gids/chauffeur brengt u vervolgens naar uw hotel waar de lunch voor u klaar staat. Nadat u zich even heeft kunnen opfrissen, zal in de namiddag een game drive volgen.

Samburu Nationaal Reservaat: een heel eigen fauna
Het Samburu Nationaal Reservaat, zo’n 100 km ten noorden van Mount Kenya, is één van de weinige parken ten noorden van de evenaar. Samburu heeft een semi-woestijn klimaat en hierdoor zult u in dit gebied enkele diersoorten tegenkomen die elders in Kenia niet of nauwelijks te vinden zijn. Dit wordt ook wel de ‘Big Five van Samburu’ genoemd: de netgiraffe, Grevey’s zebra’s, de Somalische struisvogel, de gerenuk en de oryx.

Samburu Intrepid Camp
Deze lodge bestaat uit prachtige luxe tenten gelegen aan een rivier. Een heerlijk zwembad biedt verkoeling waar u heerlijk kan relaxen en zonnebaden. Vanuit het restaurant kijkt u uit over de rivier waar regelmatig dieren te zien zijn.

Inbegrepen: ontbijt, lunch en diner

Dag 4
Samburu
Verblijf: Samburu Intrepid Camp

U maakt vandaag twee game drives in één van Kenia’s ‘dichtstbevolkte’ parken, qua wilde dieren natuurlijk!

Inbegrepen: ontbijt, lunch en diner

Dag 5
Samburu – Mount Kenya/Sweetwaters Game Reserve
(Reisafstand: 140 km, circa 3 uur rijden)
Verblijf: Sweetwaters Tented Camp

Via een mooie route rijdt u terug naar Mount Kenya en het nabijgelegen Sweetwaters Game Reserve. Ook vandaag staan er weer game drives op het programma.

Bezoek de enige chimpansees in Kenia
In de middag gaat u op safari en brengt u ook een bezoek aan de ‘Chimpanzee Sanctuary’. In dit opvangcentrum vindt u chimpansees die mishandeld zijn of al jong wees zijn geworden. In het park worden ruim veertig verwaarloosde chimpansees uit heel West en Centraal Afrika opgevangen, verzorgd en weer uitgezet. Het is de enige plek in Kenia waar u de bedreigde chimpansees kunt bekijken.

Sweetwaters Tented Camp
U komt aan bij de Sweetwaters Private Sanctuary en verblijft in luxe, volledig uitgeruste tenten bij het Sweetwaters Tented Camp: een avontuurlijke accommodatie! De faciliteiten van het kamp bestaan verder onder meer uit het ‘Rhino restaurant’, een bar met uitzicht op een ‘waterhole’ waar de wilde dieren ’s avonds en ’s morgens komen drinken.

Inbegrepen: ontbijt, lunch en diner

Dag 6
Mount Kenya – Lake Nakuru
(Reisafstand: 170 km, circa 4 uur rijden)
Verblijf: Lake Nakuru Sopa Lodge

Vandaag gaat u op weg naar Lake Nakuru National Park. Onderweg is een stop bij de Thomson Falls een aanrader. Na de lunch, maakt u een nog game drive in het park rondom het meer.

Lake Nakuru
Lake Nakuru is het bekendste vogelreservaat van Kenia. Het is een ondiep meer en is één van de meren in de Grote Rift vallei. Het meer stond voornamelijk bekend om haar grote populatie flamingo’s. Door klimaatverandering leven er niet meer de grote aantallen flamingo’s zoals voorheen.  Afhankelijk van de waterstand kunnen hier nog wel redelijk wat flamingo’s langs de oevers te zien zijn. Daarnaast vindt u in dit gebied neushoorns en de bijzondere rothschild giraffe.

Lake Nakuru Sopa Lodge
De Lake Nakuru Sopa Lodge ligt op een heuvel en biedt geweldig uitzicht over het meer en het omliggende nationale park. De lodge heeft een buitenzwembad en een terras met bar. Door de hogere ligging kunnen de nachten wat fris zijn. 

Inbegrepen: ontbijt, lunch en diner

Dag 7
Lake Nakuru – Masai Mara
(Reisafstand: 205 km, circa 5,5 uur rijden)
Verblijf: Sarova Mara Camp

Via Narok rijdt u naar Masai Mara, een mooie rit via kleine Keniaanse dorpjes. Onderweg ziet u de leden van Masai-stammen die hun geiten en schapen hoeden of op weg zijn naar hun dorp.

Tips voor onderweg:

Boottocht Lake Naivasha
Leuk is om een boottocht te maken over het meer. Uw gids neemt u mee het water op en laat u het ‘wildlife’ op en rondom het water zien. U vindt er namelijk meerdere nijlpaarden kolonies. Naast nijlpaarden zult u ook grote roofvogels zien. Met een beetje geluk heeft uw gids verse vis meegenomen en laat hij een indrukwekkend grote vogel langs de boot vliegen.

Fietsen door Hell’s Gate Nationaal Park
Bij de ingang van het park kunt u mountainbikes huren, dit kunt u ter plekke nog beslissen. Het is een half uurtje fietsen, waarna u te voet verder kunt gaan. Als u wilt kunt u ook weer terug fietsen, of uw gids/chauffeur haalt u op. Onderweg passeert u de wilde dieren zoals zebra’s en giraffes, uiteraard hebben zij voorrang. Spannend!

Masai Mara: belangrijkste wildpark in Kenia
Het Masai Mara Nationaal Reservaat is het belangrijkste park van Kenia en ligt in het zuiden van het land op de grens met Tanzania. Het staat bekend om de grote gnoe migratie vanuit het Serengeti Nationaal Park in Tanzania. Deze migratie vindt elk jaar plaats rond augustus. De Masai Mara, met zijn heuvelachtige landschappen is de ideale omgeving om de wilde dieren in hun natuurlijke omgeving te bewonderen.

Sarova Mara Camp
Ideaal gelegen in het Masai Mara National Park. Het tentenkamp is prachtig ingericht en  heeft een zwembad met diverse ligstoelen waar u kunt genieten tussen gamedrives door.

Inbegrepen: ontbijt, lunch en diner

Dag 8
Masai Mara

Verblijf: Sarova Mara Camp

Plant u samen met uw gids vandaag een hele dag in voor het Masai Mara Nationaal Park. Bij uw lodge kunt u een picknickbox regelen en zo heeft u de hele dag de tijd in Masai Mara. Reist u in juli of augustus dan heeft u kans om de migratie te zien. Omdat het nationale park erg groot en uitgestrekt is, heeft u met een ‘dag’ safari de meeste kans om hier een beeld van op te vangen.

Inbegrepen: ontbijt, lunch en diner

Dag 9
Masai Mara – Nairobi
(Reisafstand: 260 km, circa 6 uur rijden)– Mombasa
Verblijf: Sarova Whitesands Beach Resort

Na uw ontbijt gaat u op weg naar Nairobi. Onderweg stopt u om uw lunch te nuttigen. Uw gids/chauffeur brengt u terug naar het vliegveld en zorgt ervoor dat u op tijd kunt inchecken voor uw vlucht naar Mombasa. Hier neemt u afscheid van uw gids/chauffeur.

Na aankomst in Mombasa wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht.

Mombasa
Mombasa ligt aan de kust en is een van de grotere steden van het land. De geschiedenis gaat zo’n 2000 jaar terug. Op de geweldige stranden kunt u makkelijk langere tijd doorbrengen. Aan dieren geen gebrek op de Keniaanse stranden: de apen lopen er vrolijk rond en in de herfst kunt u zelfs oog in oog komen te staan met een groep bultrugwalvissen. Verder kunt u aan de Keniaanse stranden alle mogelijke watersporten beoefenen. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om gewoon heerlijk te relaxen: genieten zult u in elk geval aan de hagelwitte bountystranden van Mombasa.

Sarova Whitesands Beach Resort
Het Sarova Whitesands Beach Resort & Spa ligt in Mombasa, op één van de langste stranden die beschermd worden door het Mombasa Marine Park. Na al het safarigeweld kunt u genieten van een schoonheidsbehandeling in de spa. Via het resort kunt u verschillende watersporten  en excursies ondernemen. Daarnaast is er ook een PADI duikcentrum aanwezig.

Dag 10 tot dag 13
Mombasa
Verblijf: Sarova Whitesands Beach Resort

De laatste dagen van u reis kunt doorbrengen aan het strand van Mombasa, lekker zonnen en zwemmen en watersporten beoefenen. Mocht u wat willen ondernemen, dan kunt u tijdens een bezoek aan de stad Mombasa o.a. Old Town, de haven, Fort Jesus, Moi Avenue, winkels, markten, tempels en moskeeën bezoeken.

Inbegrepen: ontbijt, lunch en diner

Dag 14
Mombasa – Amsterdam

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Amsterdam via Nairobi.

Inbegrepen: ontbijt.

Dag 15
Aankomst en einde van een heel bijzondere reis.

Kenia

Prijzen

De prijzen voor de arrangementen zijn afhankelijk van vertrekdatum, duur van uw verblijf, hotelkeuze, gezinssamenstelling en verzorging. Vraagt u gerust een vrijblijvend reisvoorstel aan voor een gedetailleerd kostenoverzicht. Kinderen krijgen 25% korting op de vliegtickets en baby’s (tot 2 jaar) krijgen tot 90% korting op de vliegtickets.

Inclusief:
– Tickets met KLM en Kenia Airways vanuit Amsterdam, inclusief luchthavenbelasting
– Aangeven maaltijden (= vrijwel alle maaltijden!)
– Alle overnachtingen met in de aangegeven kamers
– Vervoer met een airconditioned 1x een 7-persoons minibus tijdens de rondreis, met pop-up dak
– Alle aangegeven safari’s/game drives tijdens de gehele rondreis
– Engelssprekende gids/chauffeur per minivan / auto
– Lokale belastingen
– Alle entreegelden voor de wildparkenparken tijdens de rondreis
– Documentatiepakket voorafgaand aan de reis
– Verrassing voor de kinderen!

Exclusief:
– Fooien (u krijgt van ons een indicatie)
– Visa (US$ 50,- per persoon)
– Optionele excursies (vrijwel niet nodig, alleen in Mombassa)
– Overige maaltijden en drankjes (met name drankjes; maaltijden zijn namelijk allemaal inbegrepen m.u.v. een snack tussendoor)
– Persoonlijke uitgaven
– Reis- en annuleringsverzekering

Aanvulling:

* Travelnauts biedt deze reis aan met vertrek vanaf luchthavens met lijndienstvluchten (zoals Amsterdam, Düsseldorf, Brussel, Frankfurt of elders indien u in een ander land woonachtig bent). Wij zullen u bij uw aanvraag naar uw voorkeuren vragen en werken graag meerdere mogelijkheden voor u uit.

* Houdt u er rekening mee dat bijna alle maaltijden al zijn inbegrepen. Ook de entreegelden tot de parken zijn bij de prijs inbegrepen, alsmede de kosten voor het vervoer en uw gids/chauffeur. U hoeft qua kosten ter plaatse alleen/met name rekening te houden met drankjes, een eventuele snack tussendoor, fooi voor de gids en wellicht wat souvenirs. De kosten in Kenia zullen dus laag zijn.

* Uiteraard is het voorstel geheel naar wens en op maat voor u aan te passen. Denkt u aan data, luxer of eenvoudiger verblijf, andere route, alternatief strandhotel, etc

Kenia

Praktisch

Geschiedenis:
Uit opgravingen blijkt, dat zo’n 2 miljoen jaar geleden, al voorlopers van de mens in en rond Kenia geleefd te hebben. Meer recent hebben diverse “landen” in Kenia geregeerd, Arabieren, Portugezen, Duitsers en als laatste de Engelsen. Zij gebruikten de kuststrook met name voor de handel met hun eigen landen. In 1963 werd Kenia onafhankelijk, maar stammenoorlogen en corruptie, hebben de stabiliteit altijd ondermijnd. In de laatste jaren is het zeer rustig in Kenia.

Hoofdstad:
De hoofdstad van Kenia is Nairobi.

Oppervlakte:
591.958 km

Aantal inwoners:
47.615.739 (2017)

Grenst aan
Noorden: Ethiopië
Noordwesten: Soedan
Oosten: Somalië/Indische Oceaan
Zuiden: Tanzania
Zuidwesten: Victoriameer

Taal:
In Kenia wordt Kiswahili gesproken, maar met Engels kunt u op de meeste plaatsen terecht hoor.

Sport:
Voetbal, cricket en rugby

Veiligheid:
De tegenstelling tussen arm en rijk in Kenia is erg groot. In de grote steden (Nairobi/Mombasa) is de criminaliteit groot. Op plaatsen waar veel mensen zijn (trein/busstations etc.) vinden regelmatig berovingen plaats. Wij adviseren u de paspoorten en uw geld te bewaren in de kluis van het hotel (indien aanwezig). Wij raden u af om met waardevolle spullen over straat te lopen. Indien u direct na aankomst naar uw hotel wordt gebracht om vervolgens aan uw safari te beginnen, zult u vrijwel niets van de criminaltiteit merken.

Elektriciteit:
Het voltage in Kenia is 220V. In de meeste hotels heeft u een wereldstekker (G) nodig.

Inentingen:
Volgens onze laatste informatie heeft u nodig:
– DTP
– Hepatitis A
– Buiktyfus
– Gele koorts
– Malariatabletten (in bepaalde gebieden)

Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Verder werkt Travelnauts samen met de organisatie Thuisvaccinatie, uiteraard voor vaccinatie bij u thuis: www.thuisvaccinatie.nl.

Religie:
Protestant, Katholiek, Moslim.

Geld/Bankzaken

Valuta: De valuta in Kenia is de Shilling (KES). De waarde van 1 Euro is ca. KES 90,-. U kunt Euro’s vrijwel overal wisselen. Ook kunt u pinnen bij banken, indien uw pas is voorzien van het Cirrus teken, let op; dit zijn maar een beperkt aantal banken. Creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd.

Prijsindicatie:

Ontbijt € 5,-
Lunch € 15,-
Diner € 25,-
Koffie € 1,50
Bier € 1,50
Frisdrank € 1,50

De kosten voor eten en drinken in de 4* tot 5* hotels en lodges liggen hoger.

Fooien:
In Kenia is het gebruikelijk om een fooi te geven. U dient hierbij rekening te houden met ca. 10% van de rekening (eten/drinken). In de hotelkamers ongeveer KES 100,- per nacht voor de schoonmakers, zo ook voor de mensen die de koffers voor u dragen.

Feestdagen:

Nieuwjaar 01 januari
Dag van de Arbeid 01 mei
Madaraka Dag 01 juni
Dag van Daniel Arap Moi 10 oktober
Dag van Jomo Kenyatta 20 oktober
Kerstmis 25 en 26 december


U dient verder rekening te houden met diverse ander feestdagen die van jaar tot jaar op een andere dag vallen.

Beste reistijd:
De beste tijd om Kenia te bezoeken is na de regentijd, dan is het landschap groen en fris. Dit komt neer op de periodes juni tot en met oktober, en december tot maart. In de laatste maanden van het jaar kan het landschap droog en dor zijn. De dieren trekken met de regen mee, dat wil zeggen, dat de meeste kans om wild te zien aan het einde van de droge periode is. Het kust gebied is het gehele jaar te bezoeken. De maanden juli en augustus kunnen erg vochtig zijn. Het land is zeer uitgestrekt, waardoor er nogal verschillen zijn in temperatuur en vochtigheid per regio.

Klimaat:
Kenia heeft tropisch regenklimaat, wat neerkomt op droge perioden en regenperioden. De regenperioden zijn in april tot en met mei en in de maand november. In de regenperiode kunnen de wegen modderig en moeilijk begaanbaar zijn. De gemiddelde temperaturen liggen rond de 25 graden. In de ochtenden (met name in de hoger gelegen gebieden) kan het ’s nachts flink afkoelen, tot ca. 10 graden. Dit is met name bij Mount Kenia en de Usambara Mountains. Uiteraard is dit in de wintermaanden (onze zomer). “Het binnenland” is veel warmer en kent minder neerslag.

Zonnebescherming:
Gebruik factor 30 als minimale beschermingsfactor tegen de schadelijke UV straling van de zon. Houd rekening met het huidtype van uw kind. Neem een zonneparaplu mee als u met een baby reist. Tijdens de safari’s, vaak in de vroege ochtend en in de avond, dient u rekening te houden met een felle opkomende en ondergaande zon.

Tijdsverschil:
In de winter is het 2 uur later, in de zomer is het 1 uur later.

Douane:
Let u vooral op bij het mee terugnemen van souvenirs. Ivoor, opgezette dieren etc. mag u absoluut niet mee naar Nederland terug nemen. Kijkt u voor vertrek op de site van de douane wat wel en niet mag.

Vertrekbelasting:
Alle luchthavenbelastingen zijn inbegrepen.

Paspoort en visa:
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog 6 maanden geldig is na vertrek uit Kenia en een visum. Dit kunnen wij uiteraard voor vertrek voor u verzorgen. Bij boeking zullen we u nader informeren. Indien er kinderen met u mee reizen dienen zij in het bezit te zijn van een eigen paspoort.

Rijbewijs:
Het is niet mogelijk om via Travelnauts een auto te huren. Vanwege de het staat van de wegen en de veiligheid, raden wij dit af.

Vervoer ter plaatse:
Wij adviseren u gebruik te maken van vooraf gereserveerde transfers.

Kleding:
Afhankelijk van de periode en plaatsen waar u naar toe gaat. Met name in de avonden kan het erg fris zijn en adviseren we u om warme kleding mee te nemen. Voor overdag luchtige katoenen kleding.

Eten en drinken:
Kenia heeft een goede internationale en lokale keuken. In safari lodges zijn meestal buffetten. Aan de kust kun je veel fruit en zeevruchten eten. Veel restaurants zijn gespecialiseerd in Arabische en Indische gerechten, maar je kunt ook westerse snacks en zelfs exotisch wildvlees (zebra en krokodil!) eten. In Kenia wordt veel verbouwd en gevangen; Keniaanse koffie, thee, bier, wijn, mango’s, papaja’s, vingerbananen en tomaten. Uit de Indische Oceaan komen zeer veel verschillende soorten vis. Het nationale gerecht is ‘sukumu wiki’ (een spinazieachtige groente), ‘ugali’ (maïsmeel, gekookt tot een dikke pap) met een beetje vlees en jus. Dit hoor je met de handen te eten.

Ontbijt:
De Kenianen eten als ontbijt mandazi (zoete platte doughnut) en chapattis (pannenkoekjes. Deze dopen ze meestal in hun koffie. Hierbij drinken ze kahawa of chai (koffie of thee in het Swahili). De thee wordt gedronken met veel melk en suiker.

Kenia

Reviews

Kenia
Familie van Gorp – Ammann in Kenia
Reisverslag Kenia 2017 Dag 1 05:30 uur. Opstaan, laatste spullen pakken en...
Kenia
Familie Oudshoorn in Kenia
Wie?: Cornelis en Ingrid Oudshoorn met hun kinderen Roxanne (21) en Mark...
Kenia
Vakantie Kenia
Beste David, Allereerst de beste wensen voor jullie allemaal en dat er...
Kenia
Familie De Rijk in Kenia
Het was een super vakantie! Wij hebben ontzettend genoten van alles. Hotels...