Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Amerika

Oost-Amerika; Big Country Big Cities

ElU bezoekt waanzinnige steden zoals New York; ‘the city that never sleeps’, Washington; het huidige bolwerk van de Amerikaanse macht, Philadelphia; de stad van de Onafhankelijkheidsverklaring en Boston; met haar fijne Europese sfeer en de uitvalsbasis voor New England. Per trein reist u van stad naar stad. De ideale vakantie voor wie kennis wil maken met drie belangrijke steden van Amerika in een korte tijd.

Overzicht van dag tot dag

Dag 1 Amsterdam- Boston
Dag 2 Boston
Dag 3 Boston – New York
Dag 4 New York
Dag 5 New York
Dag 6 New York
Dag 7 New York – Philadelphia
Dag 8 Philadelphia
Dag 9 Philadelphia – Washington
Dag 10 Washington
Dag 11 Washington – Amsterdam
Dag 12 
Aankomst in Amsterdam

Amerika

Programma

Dag 1
Amsterdam – Boston
Verblijf: Boston Marriott Copley Place

Na aankomst gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel in Boston.

Boston
Boston is één van de oudste en rijkste steden van de Verenigde Staten en wordt gezien als de officieuze hoofdstad van New-England. De stad telt meer dan 50 universiteiten waaronder de beroemde Harvard University in de wijk Cambridge. Boston is de bakermat van Amerikaanse Revolutie. De eerste schermutselingen die tot de revolutie leidden vonden plaats in 1770. Vijf jaar later werden de eerste veldslagen van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog uitgevochten in en rond de stad. Na de onafhankelijkheidsverklaring van 1776 werd Boston een welvarende havenstad. Dwars door het centrum loopt de vier kilometer lange historische wandelroute de ‘Freedom Trail’, waardoor de belangrijkste historische bezienswaardigheden van de stad met elkaar verbonden worden. Ga erop uit en ontrafel een uniek stukje geschiedenis van de stad.

Boston Marriott Copley Place
Gevestigd in het historische Back Bay in het centrum van Boston, ligt het nette en stijlvolle Marriott Copley Place. Dit hotel is gelegen vlakbij het metro station van Back Bay Station en het gelijknamige treinstation. Het hotel ligt op loopafstand van het winkel gebied Common en Newbury Street. Tevens zijn de gezinsattracties zoals het New England Aquarium, Boston Children’s Museum en het Museum of Science op nog geen 3 kilometer afstand van het hotel.

Dag 2
Boston
Verblijf: Boston Marriott Copley Place

*Sightseeën langs de Freedom trail
Voor een dagje sightseeën in Boston kunt u het beste de vier kilometer lange Freedom Trail volgen. U komt al wandelend over deze route de belangrijkste bezienswaardigheden tegen. Deze unieke wandelroute wordt aangegeven door een rode lijn op de trottoirs en begint bij de Boston Common, het oudste publieke park in Amerika. Oorspronkelijk werd het park gebruikt om vee te laten grazen, als legerkamp voor Britse soldaten en ook als galgenveld. Vervolgens loopt u langs het State House, waar de staatsregering van Massachusetts zetelt en daarna langs de begraafplaats Old Granary, waar revolutionairen als Samuel Adams, John Hancock en Paul Revere begraven liggen.

Of bezoek het spannende Museum of Science met het indrukwekkende Mugar Omni Theater en het Charles Hayden Planetarium. Of huur een fiets en ontdek de stad op dit typische Hollandse vervoermiddel.

Dag 3
Boston – New York
Verblijf: Hotel Edison

Op eigen gelegenheid reist u naar het treinstation van Boston. Hier neemt u de trein naar New York, de treinreis duurt ca 3,5 a 4 uur.

Na aankomst op het station in New York gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel.

New York
De populairste en grootste stad van Amerika waarbij niets te groot of te klein is. Doordat het de grootste stad is van Amerika denken veel reizigers dat dit de hoofdstad is van de gelijknamige staat New York, maar niets is minder waar, dit is namelijk Albany.

Kijk uw ogen uit op Times Square, bezoek het Vrijheidsbeeld, ga shoppen op Fifth Avenue en probeer op de valreep nog gauw een beroemdheid te spotten in Central Park voordat uw Broadway musical begint; zo ziet een dag in New York er ongeveer voor u uit! Een trip naar de ‘The Big Apple’ staat garant voor cultuur, spanning en avontuur. Maak een stadsrondrit langs de vele bezienswaardigheden van deze metropool. Bezoek unieke musea als Guggenheim en het Museum of Modern Art. Eet in één van de vele restaurants in The Village of in Soho.

Deze stad is even iets anders dan het “rustige” Boston. Geadviseerd wordt om met de taxi naar uw hotel te gaan.

Hotel Edison
Midden in het centrum van het bruisende New York ligt het hotel. Op loopafstand van Broadway, Times Square, Rockefeller Center en talloze restaurants en winkels. Het hotel is ideaal gelegen om dus alle highlights van New York te zien en dichtbij vele metro stations, die u overal in New York brengt. De stad is nog nooit zo bereikbaar geweest en maakt het mogelijk dat u in korte tijd de leukste en mooiste bezienswaardigheden kunt zien.

Dag 4
New York
Verblijf: Hotel Edison

*Vrijheidsbeeld
Na een lekker ontbijt in een van de vele ontbijt taverns in de stad, is het een idee om naar Battery Park te gaan. Vanuit hier maakt u gemakkelijk een boottocht naar Liberty Island, waar u het Vrijheidbeeld kunt bewonderen.

*Fietsen in Central Park & over de Brooklyn Bridge
Het prachtige Central Park heeft mooie meren en grasvelden waar u en uw kinderen heerlijk kunnen spelen en van de zon kunnen genieten. Fietsen is hier dan ook heel fijn, omdat het park erg groot is. U kunt een fijne stop maken bij één van de 21 speeltuinen. Daarnaast is het fietsen over de 1825 meter lange Brooklyn Bridge ook een geliefde activiteit, vooral omdat het Manhattan met het knusse Brooklyn verbindt. Daarnaast komt de brug ook voor in films en series, bijvoorbeeld in Sex and the City.

*American Museum of Natural History
Of neem een kijkje in het grootste natuurhistorische museum ter wereld; American Museum of Natural History. Centrale onderwerpen zijn onder meer de evolutie van de mens, het heelal, culturen van over de hele wereld en de evolutie van zoogdieren. Verder vindt u er heuse dinosaurusskeletten.

Als u in New York bent, mag een bezoek aan een echte Broadway-show eigenlijk niet op uw lijstje ontbreken. Tientallen musicals en toneelstukken worden hier elke avond opgevoerd en vele worden wereldberoemd. Door de populariteit van musicals op Braodway is New York eveneens een geliefd decor voor verschillende films & series. Zo is de New York Public Library gebruikt in de film Ghostbusters, het restaurant Ellen’s Stardust Diner komt voor in de film New Year’s Eve, Madison Square Garden in de serie Friends en wordt Central Park gebruikt in de serie How I met Your Mother.

Dag 5
New York
Verblijf: Hotel Edison

*Empire State Building
Voor een schitterend uitzicht over New York brengt u een bezoek aan het beroemde Empire State Building. Het gebouw is 381 meter hoog en staat midden in de stad. Een opvallend detail aan de wolkenkrabber is de verlichting van de top; deze wisselt van kleur.

*Times Square

Bezoekt u daarna Times Square; het wereldberoemde plein in het hart van New York. Opvallende kenmerken van het plein Times Square zijn de elektronische billboards, waarvan er meer dan 50 hangen. Times Square wordt over het algemeen als de meest bekende straat van de wereld beschouwd. Die mag u dus niet missen!

Dag 6
New York
Verblijf: Hotel Edison

*Musea
Bezoekt u vandaag een van de vele musea in de stad. Zoals bijvoorbeeld het Guggenheim Museum. Dit  is hét museum voor moderne kunsten in New York en gebruikt in de film ‘When in Rome’. Het is wereldwijd bekend en biedt speciale programma’s aan voor jongere kinderen en tieners.

*Sightseeing per bus of helikopter!
Omdat New York zo’n enorm grote stad is er omdat er zoveel te zien valt, adviseren wij om een sightseeing tour te maken zodat u op een comfortabele manier vele bijzondere plekken kunt bezichtigen. Een leuke manier is de hop-on- hop-off bus; u wordt gemakkelijk van het ene naar de andere hoogtepunt gebracht en neemt net zoveel tijd als u wilt bij elke stop. Passen zijn beschikbaar voor verschillende delen van New York en u heeft de keuze uit een pas voor één of meerdere dagen. Passen kunt u op elke straathoek kopen, bijvoorbeeld in de buurt van Times Square. Wilt u een écht bijzondere ervaring, bekijk de stad dan vanuit de lucht, per helikopter! In een vlucht van 10 tot 15 minuten vliegt u over alle highlights, erg leuk indien u al enkele plekken ‘vanaf de grond’ heeft bekeken en ze kunt herkennen.

Dag 7
New York – Philadelphia
Verblijf: Holiday Inn Express Philadelphia-Midtown

Op eigen gelegenheid reist u naar het treinstation van New York. Hier neemt u de trein naar Philadelphia, de treinreis duurt ca 1,5  uur.

Na aankomst op het station in Philadelphia gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel.

Philadelphia
Deze stad staat ook wel bekend als ‘City of brotherly love’ of ‘Philly’. Het toneel van de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring en van 1790 tot 1800 de hoofdstad van de verenigde staten, Philadelphia bied veel inzicht in de geschiedenis van zichzelf door middel van interessante musea en historische en culturele monumenten. Philadelphia zit vol geschiedenis, de Amerikaanse revolutie begon hier, de onafhankelijkheids-verklaring is hier getekend en vele legendes worden hier herinnerd. Het culturele centrum van de stad biedt alles op het gebied van kunst, dans, muziek, musea en nog veel meer.

Holiday Inn Express Philadelphia-Midtown
Het hotel is gelegen in de buurt van verschillende restaurants en tax-free winkels bij Walnut Street. Het hotel beidt verschillende faciliteiten zoals; een zwembad, Wi-Fi, nabijgelegen restaurants en parkeermogelijkheden. Naast dat er in dit hotel een verfrissende duik genomen kan worden in het zwembad ligt het hotel op loopafstand van alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad, zoals The Liberty Bell, Independence Hall en het Besty Ross House.

Dag 8
Philadelphia
Verblijf: Holiday Inn Express Philadelphia-Midtown

*Independence Hall
De hoofdattractie van Philadelphia is Independence Hall: hier werd de Onafhankelijkheidsverklaring getekend in 1776. Voor de Europese toerist is de bouwstijl wellicht bekend, maar dit is één van de oudste gebouwen in heel Amerika. Wellicht de leukste attractie van Philadelphia; ronddwalen door het historische district ten noorden en zuiden van Market Street. Hier vindt u oude huizen, straatjes met kasseien en het is er rustig met weinig auto’s. Een gemoedelijke sfeer die in Europa heel bekend is, maar die voor Amerika echt bijzonder is.

*Eten en uitgaan
In Philadelphia vindt u veel prijswinnende restaurants met een geweldige keuken variërend van regionale Amerikaanse favorieten tot aan gerechten van over heel de wereld. Na het eten heeft u voldoende mogelijkheden; ’s avonds staat de stad namelijk in het teken van een uitgebreid aanbod podiumkunsten: muziek-, dans-, sport- en filmevenementen geven de stad een bijzondere sfeer.

Dag 9
Philadelphia – Washington
Verblijf: Washington Hilton

Op eigen gelegenheid reist u naar het treinstation van Philadelphia. Hier neemt u de trein naar Washington, de treinreis duurt ca 2  uur.

Na aankomst op het station in Washington gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel.

Washington
Washington D.C., de hoofdstad van de Verenigde Staten, ademt een unieke sfeer met gezellige wijken, parken en statige boulevards. Telt u daarbij de grote verscheidenheid aan musea, waarvan vele zelfs gratis zijn, bij op en u conclusie zal zijn dat Washington een heerlijke stad is voor een kort verblijf. Wandel langs de mooie National Mall, die de hele stad doorkruist en die belangrijkste bezienswaardigheden van de stad met elkaar verbindt. Het Capitool, het Witte Huis, Union Station, de gedenkplaatsen van Lincoln en Jefferson, de Arlington begraafplaats met het familiegraf van de Kennedy’s, het Hooggerechtshof en de Bibliotheek van Congress zijn enkele van de ‘must sees’ in deze stad. Vergeet u vooral geen bezoek te brengen aan het Smithsonian Museum, bekend uit onder andere de film ‘Night at the Museum 2’ met Ben Stiller. En bovendien: de toegang is gratis.

Washington Hilton
Dit is een groot hotel dat omgeven is door een mooie tuin en met een prachtig uitzicht over de skyline van Washington D.C. Het hotel ligt aan het hippe Connecticut Avenue en op loopafstand van het metrostation. Aanwezige faciliteiten zijn onder andere een zwembad voor een verfrissende duik, tennisbaan, cadeauwinkel, excursiebalie en fitnessruimte. Het Hilton Washington heeft daarnaast meerdere restaurants en bars.

Dag 10
Washington
Verblijf: Washington Hilton

*Witte Huis
Het Witte Huis is de ambtswoning en de voornaamste werkplek van de president van de Verenigde Staten van Amerika. Het Witte Huis is hét centrum van de politieke macht in de VS. De locatie werd gekozen door de toenmalige president George Washington en na het winnen van een ontwerpwedstrijd mocht de Ierse architect James Hoban aan de slag gaan. In 1798 werd het gebouw voor de eerste keer wit geschilderd. Het Witte Huis is erg groot: er zijn zes verdiepingen met 134 kamers, 35 badkamers, een zwembad, een filmzaal en nog veel meer. Het kantoor van de president is het Oval Office, in de westelijke vleugel, het gedeelte van het Witte Huis waar gewerkt wordt. Tot het begin van de twintigste eeuw was het Witte Huis vrij toegankelijk voor het publiek. Tot 11 september 2001 bleven rondleidingen mogelijk, maar na de terroristische aanslagen zijn de veiligheidsmaatregelen sterk verscherpt. Uiteraard is de buitenkant van het gebouw goed te bezichtigen.

* Lincoln Memorial
Het Lincoln Memorial, gebouwd ter ere van de zestiende president van de Verenigde Staten Abraham Lincoln, bevindt zich op de National Mall. Het monument heeft de vorm van een Dorische tempel en werd geïnspireerd op de Tempel van Zeus in Athene. Binnen staat een groot marmeren standbeeld van de president, gemaakt door beeldhouwer Daniel Chester French. De eerste steen van het monument werd gelegd in 1915. Het gebouw telt 36 pilaren, die symbool staan voor de 36 staten die bij Lincolns dood tot de VS behoorden. In het Lincoln Memorial gaf Martin Luther King zijn wereldberoemde ‘I have a dream’-speech.

*Washington Zoo
Of bezoek vandaag de dierentuin. De National Zoo, officieel ‘Smithsonian National Zoological Park’, is een gratis dierentuin in Washington D.C. Er is ook een veel groter researchcentrum, maar dat is niet toegankelijk voor het publiek. De zoo werd in 1889 opgericht door William T. Hornaday, hij maakte zich zorgen over het lot van de Amerikaanse bizon. Met de zoo wilde hij zeldzame diersoorten beschermen en tegelijkertijd het publiek informeren. William Mann, de derde directeur, was diegene die er vlak voor de Tweede Wereldoorlog voor zorgde dat de zoo echt tot bloei kwam. Hij organiseerde expedities over de hele wereld om dieren te verzamelen. De twee reuzenpanda’s zijn erg bekend, maar de zoo huisvest zoveel dieren dat u niet zult weten waar te beginne

Dag 11
Washington – Amsterdam
Vandaag gaat u naar de luchthaven van Washington. Hier maakt u zich klaar voor uw terugreis naar Nederland.

Dag 12
Aankomst in Amsterdam en einde van een geweldige vakantie.

 

Amerika

Prijzen

Inclusief
–          Tickets inclusief luchthavenbelasting
–          Alle overnachtingen in de aangegeven hotels op basis van logies
–          Treinreis Boston – New York City
–          Treinreis New York City – Philadelphia
–          Treinreis Philadelphia – Washington
–          Citytrip pakket bij aankomst met kaarten, informatie en tips voor elke stad en omgeving!.

Exclusief
–          Maaltijden

–          Vervoer van en naar de luchthaven
–          Vervoer van en naar de treinstations en hotels
–          Fooien
–          Entreegelden attracties & activiteiten
–          Persoonlijke uitgaven
–          Overige activiteiten

Wij voorzien u graag van tips m.b.t. de benodigde passen tot de tickets/reserveringen voor bezienswaardigheden en andere belangrijke zaken om uw reisgemak te vergroten.

Amerika

Praktisch

Geschiedenis
De historie van de Verenigde Staten wordt gekenmerkt door vele oorlogen: de Frans–Indiaanse Oorlog, de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog en de laatste burgeroorlog tot 1865. Daarna volgde een snelle industrialisatie, uitbreidend naar het westen van de Verenigde Staten.

Hoofdstad
De hoofdstad van de Verenigde Staten is Washington D.C.

Oppervlakte
9.826.675km2

Aantal inwoners
326.625.791 (2017)

Grenst aan
Noorden: Canada
Oosten: Atlantische Oceaan
Zuiden: Mexico
Westen: Grote Oceaan

Taal
De voertaal is Engels.

Sport
– American Football
– Baseball
– Basketball
– IJshockey

Veiligheid
De Verenigde Staten is een veilig land om te bereizen per auto. Net zoals in Nederland dient u echter altijd op uw spullen te passen, met name in de grotere steden. Wij adviseren u de paspoorten en uw geld te bewaren in de kluis van het hotel (indien aanwezig). Wij raden u af om met sieraden over straat te lopen en uw kostbaarheden in de auto te laten liggen.

Roken/niet roken
Er is een algeheel rookverbod in restaurants en bars in de Verenigde Staten.

Elektriciteit
Het voltage in Amerika is 110. U heeft een verloopstekker nodig.

Voltage Frequentie Type stekker
120 V 60 Hz A / B

Inentingen
Voor Amerika zijn geen inentingen nodig.

Religie
Bijna 60% is protestant en ongeveer 30% is rooms-katholiek.

Geld/Bankzaken

Valuta
De valuta in Amerika is de US Dollar. De waarde van 1 Euro is ca. US$ 1,11 (juni 2017). U kunt Euro’s overal wisselen. Ook kunt u pinnen bij alle banken als uw pas is voorzien van het Cirrus-teken. Creditcards worden overal geaccepteerd.

Prijsindicatie
De kosten voor lunch, diner etc. zijn uiteenlopend. Indien u in uw hotels eet, liggen de kosten beduidend hoger dan wanneer u buiten uw hotel eet. Bijvoorbeeld:
Ontbijt US$ 15,-
Lunch US$ 15,-
Diner US$ 30,-
Koffie US$ 2,-
Bier US$ 6,-
Frisdrank US$ 3,-
Buiten de hotels kunt u meestal voordeliger eten. Een bagel met koffie kost ongeveer US$ 5,-. Een hamburger in een restaurant kost ca. US$ 12,-.

Fooien
In Amerika is het gebruikelijk om een fooi te geven. U dient hierbij rekening te houden met circa 15% van de rekening (eten/drinken). In de hotelkamers is dat ongeveer US$ 2,- per dag.

Feestdagen
01 januari Nieuwjaarsdag
16 januari Martin Luther King Day
30 mei Herdenkingsdag
04 juli Onafhankelijkheidsdag
23 november Thanksgiving
25 december Kerstmis

Beste tijd
Amerika kunt u het beste bezoeken in de maanden april/mei tot en met oktober. Natuurlijk geldt voor de grote steden zoals New York, Boston, Washington etc. dat deze het gehele jaar kunnen worden bezocht. Florida is bij uitstek geschikt om het gehele jaar te bezoeken. In de maanden juli en augustus kan het erg warm zijn in de westelijke & zuidelijke staten.

Reistijd
In ongeveer 7,5 uur vliegt u naar New York, in circa 12 uur naar Los Angeles. Indien u via een stad aan de oostkust vliegt (met overstap), dient u rekening te houden met circa 3 uur extra reistijd.

Tijdsverschil
In Amerika is het aan de oostkust (New York/Washington) 6 uur vroeger dan in Nederland. Aan de westkust (Los Angeles, San Francisco) is het 9 uur vroeger.

Bagage
Indien u economy class vliegt is het toegestaan om 23 kg bagage mee te nemen. Dit geldt voor Delta Airlines, KLM en United Airlines.

Douane
Het is niet toegestaan om eten en drinken mee te nemen in of uit Amerika. U dient rekening te houden met de strenge douanevoorschriften van de Verenigde Staten.

Paspoort en visa
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is tot en met thuiskomst, dus tot en met de dag van aankomst in Nederland/België. Indien u langer dan 90 dagen in Amerika verblijft, dient u tevens in het bezit te zijn van een visum.
Het Amerikaanse Department of Homeland Security (DHS) heeft het Electronic System for Travel Authorization (ESTA) aangekondigd.
ESTA is een geautomatiseerd systeem om vast te stellen of reizigers die staatsburger zijn van landen die deelnemen in het visumontheffingsprogramma (VWP), waaronder Nederland en België, zonder visum naar of via de USA mogen reizen. Met ingang van 12 januari 2009 is het programma verplicht en zullen alle reizigers naar of via de USA ESTA toestemming moeten verkrijgen alvorens visumvrij te mogen reizen. De aanvraag hiervoor zal online gedaan moeten worden via https://esta.cbp.dhs.gov.
Eventueel kunnen wij u hierbij assisteren, echter, de verwerking zult u zelf moeten doen i.v.m. een aantal persoonlijke vragen die gesteld worden. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen. In de meeste gevallen zal ESTA onmiddellijk uitsluitsel geven over het visumvrij kunnen reizen. De toestemming is geldig voor meervoudige toegang tot de USA voor een periode van twee jaar, tenzij uw paspoort eerder verloopt. U dient naast de ESTA-toestemming te beschikken over een geldig Nederlands paspoort. Voor meer informatie kunt u terecht op de Engelstalige website www.cbp.gov/esta.
Indien er kinderen met u mee reizen dienen zij in het bezit te zijn van een eigen paspoort dat nog geldig is tot en met de terugkomst datum. Indien u met kinderen reist die niet uw achternaam dragen, dient u een uittreksel van het geboorteregister, een ouderverklaring en/of een verklaring van de voogd/ouder mee te nemen.

Vertrekbelasting
Alle luchthaven en veiligheidsbelastingen zijn inbegrepen bij de ticketprijzen.

Aanvlieghavens
U kunt naar zeer veel steden vliegen in Amerika; veel gebruikte aanvlieghaven zijn New York, Washington, Miami, Boston, Chicago, Los Angeles, Seattle en San Francisco. Met een overstap kunt u uiteraard naar elke bestemming doorvliegen.

Vervoer ter plaatse
Binnenlandse vluchten: zoals we in Nederland de trein/bus kennen, wordt vanwege de grote afstanden in Amerika het vliegtuig gebruikt. Uiteraard adviseren we u zoveel mogelijk per vliegtuig (bij stopovers) of per auto/camper te reizen.
Trein: treinvervoer in Amerika is zeer goed mogelijk. Er ligt een uitgebreid spoornetwerk, waarbij met name de bekende trajecten de moeite waard zijn, bijvoorbeeld Seattle – Los Angeles of Boston – New York – Philadelphia – Washington D.C.
Bus: alle grote steden zijn per bus te bereiken. Wij raden u echter af om met kinderen per bus te reizen. Gebruik hiervoor een huurauto.
Taxi: In de grote steden is het zeer gebruikelijk en voordelig om gebruik te maken van een taxi.

Rijbewijs
U dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Klimaat
De Verenigde Staten hebben vanwege de grootte een divers klimaat: landklimaat, woestijn, ‘sub’-tropisch.
Oostkust: warme zomers/koude winters
Zuiden: warme vochtige zomers, warme winters
Westen: warme zomers, milde winters
Midden: warme zomers, koude winters
Hawaï: tropisch regenwoud

Zonnebescherming
Gebruik factor 30 als minimale beschermingsfactor tegen de schadelijke Uv-straling van de zon. Houd rekening met het huidtype van uw kind. Neem een mini-parasol en/of zonnehoed mee als u met een baby reist.

Kleding
Kledingadvies is afhankelijk van de periode en plaatsen waar u naar toe gaat.

Eten & drinken
Eten en drinken is erg belangrijk in Amerika. Alles is hier groot, dus ook de porties eten. Vlees, vooral steaks en hamburgers, vindt u op bijna alle menukaarten. De laatste jaren groeit de diversiteit aan keukens en het type restaurants: van Thais tot Italiaans, van eenvoudig tot chique. Verder vindt u bij de kust veel vis en schaaldieren op de menukaart en in het zuiden ziet men duidelijk Mexicaanse invloeden, bijvoorbeeld taco’s en uiteraard gefrituurd eten, zoals kip-nuggets.

Ontbijt
De Amerikanen zijn dol op ontbijt! Pancakes met maple syrup, gebakken bacon, roereieren, worstjes, witte bonen in tomatensaus, röstikoekjes, toast met boter en jam komt u overal tegen. Er worden ook veel bagels gegeten met cream cheese en/of gerookte zalm.

Amerika

Reviews

Amerika
Treinreizen door Amerika
Beste Roeli en collega’s, Wij hebben een heerlijke reis achter de rug....