Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Amerika

Florida; Orlando, Buena Vista Palace Walt Disney World Resort

Als er één familie-bestemming in de wereld is, dan is het wel Orlando. Orlando en omgeving is 1 groot pretpark, een kleine greep: Disney World, Cape Canaveral, MGM Studio’s, Universal Studio’s, Magic Kingdom, Epcot, Animal Kingdom, Sea World, heeft u nog meer redenen nodig? We hebben er nog 1: Orlando kent heel veel factory outlets: dit zijn winkels van bekende merken, waar “rest voorraden” tegen spotprijzen verkocht worden. Zeker met de huidige dollarkoers is het daar zeer voordelig. Leuk voor moeder en dochter….

Reviews

Amerika New York en Florida Beste mensen van Travelnauts, Zoals vorige week ook al telefonisch besproken, bijgaand een aantal impressies van...
  • Sea World
  • Disney World
  • MGM Studio’s
  • Universal Studio’s
  • Zwemmen
  • Mickey Mouse
  • Animal Kingdom

Overzicht van dag tot dag.

Dag 1 Amsterdam – Orlando
Dag 2 tot en met 7 Orlando
Verblijf: Buena Vista Palace Walt Disney World Resort
Dag 8 Orlando – Amsterdam
Dag 9 Aankomst Amsterdam

Amerika

Programma

Uitgebreid overzicht.

Dag 1
Amsterdam – Orlando
Verblijf: Buena Vista Palace Walt Disney World Resort.

Na aankomst gaat u met de shuttle bus van de betreffende verhuurmaatschappij naar het verhuurstation. U ondertekent hier het huurcontract, waarna u de autosleutels in ontvangst neemt en op eigen gelegenheid naar uw hotel rijdt.

U verblijft 7 of 14 nachten in onderstaand hotel:

Buena Vista Palace Walt Disney World Resort
Dichter bij de magie van Disney World kun je niet zijn. Laat u betoveren door dit eersteklas hotel dat tegenover Downtown Disney Market Place ligt.
Een paar dagen in het luxe Buena Vista Palace Hotel & Spa zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Buiten het hotel bevindt u zich vrijwel direct temidden van het Disney-feest, dat iedere dag groots wordt gevierd. Met het gratis vervoer van het hotel, rijdt u naar het kasteel van Assepoester, het middelpunt van Magic Kingdom. Daar komt u ook Mickey tegen en wandelt u door Fantasyland. Fantasie kent hier geen grenzen, u komt ogen en oren te kort! Of laat u naar de dierentuin en pretparkattracties van Animal Kingdom brengen. Leuk én leerzaam. Terug in het hotel ervaart u een weldadige rust in de Europees georiënteerde Spa met tal van heerlijke behandelingen. Maakt u zich om de kinderen geen zorgen, zij vermaken zich opperbest op het Recreation Island en bij de zwembaden. De vakantie is pas compleet na een zondagse brunch in het Watercress Café waarbij Disney-figuren aanschuiven. De kids zullen nog lang als prinsen en prinsessen wegdromen als ze terugdenken aan deze sprookjesachtige vakantie!

Dag 8
Orlando – Amsterdam
Vandaag zit de vakantie erop en rijdt u terug naar de luchthaven van Orlando.

Dag 9
Amsterdam
Aankomst in Amsterdam.

Amerika

Prijzen

De prijzen voor de arrangementen zijn afhankelijk van vertrekdatum, duur van uw verblijf, gezinssamenstelling en verzorging. Hieronder vindt u een prijsindicatie:

Volwassene: € 1068,-
Kind 2 t/m 11: € 485,-
Baby0 t/m 1: € 79,-

Inclusief:
– Retourticket & luchthavenbelasting
– Huurauto Alamo, 1 week, Full-Size 4-deurs All Inclusive.
– 7 of 14 overnachtingen op basis van Logies en ontbijt.
– Alle luchthaven en veiligheidsbelastingen zijn inbegrepen bij de ticket prijzen.

Exclusief:
– Fooien.
– Optionele excursies en dagtrips.
– Entree voor de parken.

Vertrek Aankomst Vluchtnummer   Vertrektijd    Aankomsttijd
Amsterdam       Detroit KL 6051 08:00* 10.40*
Detroit Orlando KL 9434 12:10* 14:50*
Orlando Minneapolis  KL 9541 09:25* 11:58*
Minneapolis Amsterdam KL 6058 15:10* 06:40**

* = alle tijden zijn lokale tijden.
**= aankomst de volgende dag. Tijden en vluchtnummers zijn onder voorbehoud.

 Tijden en vluchtnummers zijn onder voorbehoud.

Amerika

Praktisch

Geschiedenis
De historie van de Verenigde Staten wordt gekenmerkt door vele oorlogen: de Frans–Indiaanse Oorlog, de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog en de laatste burgeroorlog tot 1865. Daarna volgde een snelle industrialisatie, uitbreidend naar het westen van de Verenigde Staten.

Hoofdstad
De hoofdstad van de Verenigde Staten is Washington D.C.

Oppervlakte
9.826.675km2

Aantal inwoners
326.625.791 (2017)

Grenst aan
Noorden: Canada
Oosten: Atlantische Oceaan
Zuiden: Mexico
Westen: Grote Oceaan

Taal
De voertaal is Engels.

Sport
– American Football
– Baseball
– Basketball
– IJshockey

Veiligheid
De Verenigde Staten is een veilig land om te bereizen per auto. Net zoals in Nederland dient u echter altijd op uw spullen te passen, met name in de grotere steden. Wij adviseren u de paspoorten en uw geld te bewaren in de kluis van het hotel (indien aanwezig). Wij raden u af om met sieraden over straat te lopen en uw kostbaarheden in de auto te laten liggen.

Roken/niet roken
Er is een algeheel rookverbod in restaurants en bars in de Verenigde Staten.

Elektriciteit
Het voltage in Amerika is 110. U heeft een verloopstekker nodig.

Voltage Frequentie Type stekker
120 V 60 Hz A / B

Inentingen
Voor Amerika zijn geen inentingen nodig.

Religie
Bijna 60% is protestant en ongeveer 30% is rooms-katholiek.

Geld/Bankzaken

Valuta
De valuta in Amerika is de US Dollar. De waarde van 1 Euro is ca. US$ 1,11 (juni 2017). U kunt Euro’s overal wisselen. Ook kunt u pinnen bij alle banken als uw pas is voorzien van het Cirrus-teken. Creditcards worden overal geaccepteerd.

Prijsindicatie
De kosten voor lunch, diner etc. zijn uiteenlopend. Indien u in uw hotels eet, liggen de kosten beduidend hoger dan wanneer u buiten uw hotel eet. Bijvoorbeeld:
Ontbijt US$ 15,-
Lunch US$ 15,-
Diner US$ 30,-
Koffie US$ 2,-
Bier US$ 6,-
Frisdrank US$ 3,-
Buiten de hotels kunt u meestal voordeliger eten. Een bagel met koffie kost ongeveer US$ 5,-. Een hamburger in een restaurant kost ca. US$ 12,-.

Fooien
In Amerika is het gebruikelijk om een fooi te geven. U dient hierbij rekening te houden met circa 15% van de rekening (eten/drinken). In de hotelkamers is dat ongeveer US$ 2,- per dag.

Feestdagen
01 januari Nieuwjaarsdag
16 januari Martin Luther King Day
30 mei Herdenkingsdag
04 juli Onafhankelijkheidsdag
23 november Thanksgiving
25 december Kerstmis

Beste tijd
Amerika kunt u het beste bezoeken in de maanden april/mei tot en met oktober. Natuurlijk geldt voor de grote steden zoals New York, Boston, Washington etc. dat deze het gehele jaar kunnen worden bezocht. Florida is bij uitstek geschikt om het gehele jaar te bezoeken. In de maanden juli en augustus kan het erg warm zijn in de westelijke & zuidelijke staten.

Reistijd
In ongeveer 7,5 uur vliegt u naar New York, in circa 12 uur naar Los Angeles. Indien u via een stad aan de oostkust vliegt (met overstap), dient u rekening te houden met circa 3 uur extra reistijd.

Tijdsverschil
In Amerika is het aan de oostkust (New York/Washington) 6 uur vroeger dan in Nederland. Aan de westkust (Los Angeles, San Francisco) is het 9 uur vroeger.

Bagage
Indien u economy class vliegt is het toegestaan om 23 kg bagage mee te nemen. Dit geldt voor Delta Airlines, KLM en United Airlines.

Douane
Het is niet toegestaan om eten en drinken mee te nemen in of uit Amerika. U dient rekening te houden met de strenge douanevoorschriften van de Verenigde Staten.

Paspoort en visa
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is tot en met thuiskomst, dus tot en met de dag van aankomst in Nederland/België. Indien u langer dan 90 dagen in Amerika verblijft, dient u tevens in het bezit te zijn van een visum.
Het Amerikaanse Department of Homeland Security (DHS) heeft het Electronic System for Travel Authorization (ESTA) aangekondigd.
ESTA is een geautomatiseerd systeem om vast te stellen of reizigers die staatsburger zijn van landen die deelnemen in het visumontheffingsprogramma (VWP), waaronder Nederland en België, zonder visum naar of via de USA mogen reizen. Met ingang van 12 januari 2009 is het programma verplicht en zullen alle reizigers naar of via de USA ESTA toestemming moeten verkrijgen alvorens visumvrij te mogen reizen. De aanvraag hiervoor zal online gedaan moeten worden via https://esta.cbp.dhs.gov.
Eventueel kunnen wij u hierbij assisteren, echter, de verwerking zult u zelf moeten doen i.v.m. een aantal persoonlijke vragen die gesteld worden. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen. In de meeste gevallen zal ESTA onmiddellijk uitsluitsel geven over het visumvrij kunnen reizen. De toestemming is geldig voor meervoudige toegang tot de USA voor een periode van twee jaar, tenzij uw paspoort eerder verloopt. U dient naast de ESTA-toestemming te beschikken over een geldig Nederlands paspoort. Voor meer informatie kunt u terecht op de Engelstalige website www.cbp.gov/esta.
Indien er kinderen met u mee reizen dienen zij in het bezit te zijn van een eigen paspoort dat nog geldig is tot en met de terugkomst datum. Indien u met kinderen reist die niet uw achternaam dragen, dient u een uittreksel van het geboorteregister, een ouderverklaring en/of een verklaring van de voogd/ouder mee te nemen.

Vertrekbelasting
Alle luchthaven en veiligheidsbelastingen zijn inbegrepen bij de ticketprijzen.

Aanvlieghavens
U kunt naar zeer veel steden vliegen in Amerika; veel gebruikte aanvlieghaven zijn New York, Washington, Miami, Boston, Chicago, Los Angeles, Seattle en San Francisco. Met een overstap kunt u uiteraard naar elke bestemming doorvliegen.

Vervoer ter plaatse
Binnenlandse vluchten: zoals we in Nederland de trein/bus kennen, wordt vanwege de grote afstanden in Amerika het vliegtuig gebruikt. Uiteraard adviseren we u zoveel mogelijk per vliegtuig (bij stopovers) of per auto/camper te reizen.
Trein: treinvervoer in Amerika is zeer goed mogelijk. Er ligt een uitgebreid spoornetwerk, waarbij met name de bekende trajecten de moeite waard zijn, bijvoorbeeld Seattle – Los Angeles of Boston – New York – Philadelphia – Washington D.C.
Bus: alle grote steden zijn per bus te bereiken. Wij raden u echter af om met kinderen per bus te reizen. Gebruik hiervoor een huurauto.
Taxi: In de grote steden is het zeer gebruikelijk en voordelig om gebruik te maken van een taxi.

Rijbewijs
U dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Klimaat
De Verenigde Staten hebben vanwege de grootte een divers klimaat: landklimaat, woestijn, ‘sub’-tropisch.
Oostkust: warme zomers/koude winters
Zuiden: warme vochtige zomers, warme winters
Westen: warme zomers, milde winters
Midden: warme zomers, koude winters
Hawaï: tropisch regenwoud

Zonnebescherming
Gebruik factor 30 als minimale beschermingsfactor tegen de schadelijke Uv-straling van de zon. Houd rekening met het huidtype van uw kind. Neem een mini-parasol en/of zonnehoed mee als u met een baby reist.

Kleding
Kledingadvies is afhankelijk van de periode en plaatsen waar u naar toe gaat.

Eten & drinken
Eten en drinken is erg belangrijk in Amerika. Alles is hier groot, dus ook de porties eten. Vlees, vooral steaks en hamburgers, vindt u op bijna alle menukaarten. De laatste jaren groeit de diversiteit aan keukens en het type restaurants: van Thais tot Italiaans, van eenvoudig tot chique. Verder vindt u bij de kust veel vis en schaaldieren op de menukaart en in het zuiden ziet men duidelijk Mexicaanse invloeden, bijvoorbeeld taco’s en uiteraard gefrituurd eten, zoals kip-nuggets.

Ontbijt
De Amerikanen zijn dol op ontbijt! Pancakes met maple syrup, gebakken bacon, roereieren, worstjes, witte bonen in tomatensaus, röstikoekjes, toast met boter en jam komt u overal tegen. Er worden ook veel bagels gegeten met cream cheese en/of gerookte zalm.

Amerika

Reviews

Amerika
New York en Florida
Beste mensen van Travelnauts, Zoals vorige week ook al telefonisch besproken, bijgaand...