Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Cuba

Salsa, oldtimers en witte stranden

Cuba: het land van de salsa, dorpjes waar de klok is stil blijven staan in het koloniale tijdperk, steden met oldtimers en oude Nederlandse bussen, uitgestrekte tabaksplantages, suikerrietvelden, witte stranden en een zeer vriendelijke bevolking die zich graag mengt met geïnteresseerde bezoekers. Deze privérondreis is bestemd voor gezinnen met kinderen die kennis willen maken met het echte Cuba. Naast een bezoek aan alle highlights krijgt u de kans om bijzondere tripjes te maken, waaronder een bezoek aan een indianendorp, zwemmen met dolfijnen en eten in huiskamerrestaurantjes bij de ‘locals’. Bijzonder leerzaam zijn rondleidingen door Cubaanse boeren op hun eigen tabaksplantages en door lokale gidsen in adembenemende natuurgebieden. Uiteraard voorzien wij u van diverse tips; u kunt ter plaatse bekijken of uw gezin een educatieve, sportieve, culturele of juist een relaxdag wil houden. De afwisseling tussen cultuur en natuur is evenwichtig verdeeld en u verblijft in zowel kleinere, bijzondere hotels met zwembad als iets grotere accommodaties met meer faciliteiten. Cuba is zeer geschikt voor rondreizen met kinderen vanaf circa 6 jaar. Het reistempo is afgestemd op het bezoeken van meerdere highlights en voldoende tijd om bij te komen en de omgeving te verkennen. Een bijzondere reis voor het hele gezin!

Reviews

Cuba Familie Thienpont in Cuba Hallo, We hebben een goede vlucht gehad en van een jetlag hebben we gelukkig niet veel...
  • Paardrijden
  • Kindertheater
  • Tabaksplantages
  • Canopytochten
  • Zwemmen met dolfijnen
  • Dansen en salsamuziek
  • Indianendorp bezoeken
  • Hagelwitte stranden
  • Snorkelen

Overzicht van dag tot dag

Dag 1 Amsterdam – Havana
Dag 2 – dag 3 Havana
Dag 4 Havana – Viñales Vallei (reisafstand: 200 km)
Dag 5 Viñales Vallei
Dag 6 Viñales Vallei – Las Terrazas (reisafstand: 135 km)
Dag 7 Las Terrazas
Dag 8 Las Terrazas – Cienfuegos (reisafstand: 330 km)
Dag 9 Cienfuegos
Dag 10 Cienfuegos – Trinidad (reisafstand: 105 km)
Dag 11 Trinidad
Dag 12 Trinidad – Cayo Santa Maria (reisafstand: 200 km)
Dag 13 – 16 Cayo Santa Maria
Dag 17 Cayo Santa Maria – Havana (reisafstand: 430 km)
Dag 18 Havana – Amsterdam
Dag 19 Aankomst in Amsterdam

Cuba

Programma

Dag 1
Amsterdam – Havana
Verblijf: Hotel Nacional de Cuba

U vertrekt vandaag uit Amsterdam en komt dezelfde dag aan in Havana. Na aankomst op de luchthaven van Havana wordt u door onze lokale vertegenwoordiging opgehaald en naar uw hotel gebracht.

Bienvenidos a Cuba! Ofwel: welkom op Cuba, het land dat door haar ontdekker Christoffel Colombus al liefkozend werd beschreven als ‘het mooiste land dat ogen ooit hebben aanschouwd’. Een vakantie naar Cuba is deels een reis terug in de tijd. Door haar decennialange economische en politieke isolement lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan en is Cuba nauwelijks beïnvloed door de moderniteiten uit de westerse wereld. Tijdens een rondreis over dit grootste eiland in het Caribische gebied zult u gecharmeerd raken van de Spaans-koloniale stijl en sfeer van de steden, zoals Havana en Trinidad.

Havana
Havana is de nostalgische hoofdstad van Cuba en wordt gekenmerkt door haar koloniale stijl en vele oude gebouwen en monumenten. Het straatbeeld wordt opgesierd door spelende Cubaanse kinderen, oude Amerikaanse auto’s en… heel wat oude Nederlands bussen die nog plaatsen als Dordrecht, Rotterdam of Groningen op de voorkant hebben staan. Een erg leuk gezicht in deze on-Nederlandse straten.

Hotel Nacional de Cuba
Nabij het centrum van Havana, aan de boulevard Malecon, ligt een juweel van een monument uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Dit hotel is een begrip; het is een van de meest gefotografeerde en bepalende gezichten van Havana. De ‘rich & famous’ mochten er graag komen, hun foto’s hangen in de bar van het hotel. De fraaie entree, lobby en liften zijn in de grandeurstijl van de jaren dertig gehouden met originele ornamenten en details. Er zijn caféachtige bars en uitnodigende eetgelegenheden waaronder een gezellig Cubaans specialiteiten eettentje in de open lucht.

Dag 2 – dag 3
Havana
Verblijf: Hotel Nacional de Cuba

De komende dagen heeft u volop de tijd om Havana te leren kennen. Begin uw verblijf bijvoorbeeld met een stadswandeling om een goede eerste indruk te krijgen. Loop over Havana’s hoofdstraat Calle Obispo en bezoek El Capitolo Nacional, een imitatie van het Capitool in Washington in het hart van de stad. Een symbool van Havana is het Castillo del Morro, het imposante kasteel van de drie heilige koningen. Dit nationale monument steekt zestig meter boven de zeespiegel uit en is de perfecte locatie om de hele stad te overzien. Uw kinderen zullen zich tijdens een stadswandeling overigens prima vermaken: muziek op elke straathoek, oldtimers, salsa en de vriendelijke bevolking zorgen ervoor dat al hun zintuigen worden geprikkeld. Heeft u even geen zin meer om te lopen? Pak dan de fietstaxi! Havana biedt zoveel nieuwe indrukken dat iedereen, van avonturiers tot romantici, kunstliefhebbers tot wandelaars en jong tot oud, hier aan zijn trekken komt.

Sluit uw dag af met een heerlijke maaltijd bij de lokale bevolking. Naast ‘gewone’ restaurants kent het eiland namelijk het ‘Paladares’-systeem, eten bij de locals in kleine familie-eetgelegenheden.

Dag 4
Havana – Viñales Vallei (reisafstand: 200 km)
Verblijf: Hotel Los Jazmines

Met uw huurauto vertrekt u richting het westen, naar de beroemde Viñales Vallei, het wonderschone groene hart van de provincie Pinar del Rio. Uw rit leidt door het westelijke deel van het eiland dat wordt gekenmerkt door een exotisch landschap en diepe valleien vol ‘Koninklijke palmen’, de nationale boom van Cuba. In de Mogote Vallei ziet u indrukwekkende rotsen en pittoreske dorpjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. Ook vele tabaksplantages sieren het landschap, de route draagt niet voor niets de naam ‘Ruta del Tabaco’. Tijdens uw rit kunt u een stop maken bij een van de sigarenfabriekjes in bijvoorbeeld Candelaria.

Het stadje Vinales bestaat zelf voor een groot deel uit houten huisjes met veranda’s. Beroemd zijn ook de kleine tabakshuisjes net buiten het centrum. De beroemde Viñales Vallei vormt zich rondom het stadje en biedt u een kijkje op wellicht een van de meest merkwaardige landschappen van Cuba.

Hotel Los Jazmines
Hotel Los Jazmines is perfect voor een paar dagen van ontspanning. Het gebouw is dusdanig ontworpen dat iedere kamer zicht heeft op de mooie omgeving van de Viñales Vallei. De verschillende wandelpaadjes van het hotel slingeren door de omgeving.

Dag 5
Viñales Vallei
Verblijf: Hotel Los Jazmines

Een volle dag ter vrije besteding! Rond Viñales kunt u grotten en muurschilderingen bekijken, paardrijden en wandelen. In de buurt kunt u bovendien een kijkje nemen op een echte Cubaanse boerderij en zien hoe de sigaren worden gemaakt. Een andere aanrader: maak een wandelexcursie waarbij u op stap gaat met een lokale gids. Hij zal u begeleiden en uitleg geven over de flora, fauna en geschiedenis. Voor u en de kinderen de perfecte manier om kennis te maken met dit bijzondere deel van Cuba.

Dag 6
Viñales Vallei – Las Terrazas (reisafstand: 135 km)
Verblijf: Hotel La Moka

U verlaat de Viñales Vallei en rijdt weer richting het noordoosten. Volg de spannende weggetjes binnendoor of neem de ‘snelweg’ naar het gebied van het plaatsje Soroa en ecotoerismecentrum Las Terrazas.

Las Terrazas is een uitstekende plek om een bezoek te brengen aan koffieplantages, om wandel-, fiets- en paardrijtochten te maken, te ontspannen bij het meer, te zwemmen in de rivier en nog veel meer leuk vertier. Uw gezin zal zich hier zeker vermaken.

Hotel La Moka
U verblijft in het bijzondere Hotel La Moka. Dwars door de lobby van het hotel groeit een enorme lindeboom en het hoofdgebouw wordt omringd door hoge bomen die langs de balkons groeien en boven het hotel uittorenen. De balkons bieden uitzicht op de bossen of door de bomen op het meer. Een bijzondere plek waar uw kinderen zich heerlijk kunnen vermaken en u ook even tot rust kunt komen.

Dag 7
Las Terrazas
Verblijf: Hotel La Moka

U heeft de gehele dag de tijd om met uw gezin deze prachtige omgeving te ontdekken. Bekijk het gebied met een lokale gids, bezoek vervolgens oude koffieplantages. Drink koffie met de ‘locals’ in een lokaal restaurantje zoals het knusse ‘Casa del Campesino’ en neem een verfrissende duik in de natuurlijke baden bij Baños de San Juan. Maar ook wandeltochten, vogels kijken, paardrijden, kanoën, mountainbikes huren bij uw hotel en zwemmen in de rivier zijn leuke activiteiten. De 21 meter hoge waterval vlakbij het stadje Soroa is ook erg indrukwekkend.

Dag 8
Las Terrazas – Cienfuegos (reisafstand: 330 km)
Verblijf: Hotel La Union

Vandaag legt u wat meer kilometers af en maakt u een mooie rit over het Caribische eiland. U gaat op weg naar het sfeervolle Cienfuegos. Uw rit leidt vooral over de kleinere landwegen door een pittoresk landschap. Onderweg komt u meerdere leuke locaties tegen voor een stop, zoals het nationale park en moerasgebied Cienaga de Zapata. Vanuit het plaatsje Playa Larga, aan de oostzijde van het moerasgebied, kunt u een uitstapje maken om het moeras te verkennen. Playa Larga zelf beschikt over prima stranden waarbij het water van de zee soms rood kleurt door de mangrovebossen in het moeras. Ook een bezoek aan een indianendorp behoort onderweg tot de mogelijkheden. Niet lang na deze bezienswaardigheden komt u aan op uw eindbestemming: Cienfuegos.

Cienfuegos is een sfeervolle Cubaanse stad in het zuiden van het eiland en draagt de bijnaam de ‘Parel van het Zuiden’. Cienfuegos is een mooie universiteitsstad met een gedeeltelijk gerestaureerd centrum dat veel statige gebouwen en kleurrijke huizen kent. U kunt in Cienfuegos heerlijk een dagje door de stad struinen en alle highlights in het goed bewaarde centrum bekijken, maar ook enkele uurtjes luieren, zwemmen en snorkelen aan Rancho Luna Beach behoort tot de mogelijkheden.

Hotel La Union
In het hart van Cienfuegos vindt u Hotel La Union, een kleinschalig hotel met een bar, restaurant, heerlijk zwembad en excursiebalie voor het boeken van leuke tripjes. Het hotel bevindt zich in een ruim honderd jaar oud gebouw met een klassieke bouwstijl en is erg geschikt voor gezinnen met kinderen.

Dag 9
Cienfuegos
Verblijf: Hotel La Union

Neem vandaag de tijd om Cienfuegos te bekijken. De ‘Parel van het Zuiden’ is de op drie na belangrijkste stad van Cuba en wordt beschouwd als het kroonjuweel van de Cubaanse architectuur in de negentiende eeuw. Het historische centrum van de stad, dat wordt gekenmerkt door een zeer geordend stratenstelsel en prachtige gebouwen, is uitgeroepen tot nationaal monument. Tijdens een stadswandeling bezoekt u op uw gemak de mooiste bezienswaardigheden van Cienfuegos.

Wilt u de stad uit? Rijdt u dan naar Rancho Luna Beach, op circa 18 kilometer van het stadscentrum gelegen. Zonnen, zwemmen, duiken, snorkelen, tennissen, beachvolleyballen en midgetgolfen behoren hier tot de mogelijkheden.

Dag 10
Cienfuegos – Trinidad (reisafstand: 105 km)
Verblijf: Casa Jose y Fatima

Een korte rit over de zuidzijde van het eiland langs de Atlantische Oceaan brengt u vandaag naar Trinidad: een fotogenieke stad waar de klok is stil gaan staan in het koloniale tijdperk en nooit meer verder is gaan tikken… Trinidad is omgeven door bergen en wordt gesierd door originele keienstraatjes, pastelkleurige huisjes, kloosters, klokkentorens en historische gebouwen die tezamen de authentieke Spaanse sfeer van de zestiende eeuw ademen.

Casa Jose y Fatima
In Trinidad verblijft u bij mensen thuis; een erg leuke ervaring tijdens uw reis door Cuba. Een Casa Particulare is kleinschalig en service staat voorop. Casa Jose y Fatima ligt centraal in Trinidad en heeft een koloniale uitstraling. De kamers zijn eenvoudig, maar erg sfeervol.

Dag 11
Trinidad
Verblijf: Casa Jose y Fatima

U heeft de hele dag de tijd om een van Cuba’s meest aantrekkelijke steden te bekijken. Maak een wandeling, met of zonder gids, langs alle beroemde gebouwen en pleinen en vergeet niet om veel foto’s te maken tijdens uw tocht. Verspreid door de stad vindt u overal leuke winkeltjes en kraampjes waar u souvenirs kunt kopen. Neem af en toe plaats op een van de terrasjes en neem het Cubaanse leven in u op terwijl u geniet van de salsamuziek die uit de barretjes en huizen klinkt.

Ook buiten de stad is er veel te bekijken. Een schitterend uitzicht op de Valle de los Ingenios, ofwel het ‘dal van de suikerfabrieken’, heeft u vanuit restaurant El Mirador net buiten de stad. Ook erg mooi is de oprijzende klokkentoren van het Ingenio-complex Manaca-Iznaga, een paar kilometer verderop. Op circa tien kilometer van de stad ligt het schiereiland Ancón, met haar witte zandstrand, turquoise water en watersportmogelijkheden. Indien de kinderen behoefte hebben aan een dagje zon, zee en strand, dan heeft u hier de mogelijkheid. Deelt u de dag liever wat actiever in, breng dan een bezoek aan het nabijgelegen Sierra del Escambray-gebergte.

Dag 12
Trinidad – Cayo Santa Maria (reisafstand: 200 km)
Verblijf: Hotel Melia Cayo Santa Maria

U verlaat het zuidelijke deel van Cuba en rijdt vandaag door het binnenland naar de noordzijde van het eiland. Geniet van de fraaie rit door het beschermde nationale park Tobes de Collantes, waar u tijd kunt nemen voor een duik in een riviertje of een ‘douche’ onder een klaterende waterval.

Rijdt vervolgens naar Santa Clara, de hoofdstad van de provincie Villa Clara. In deze stad kunt u het Museo Memorial Ernesto Che Guevara bezoeken, waar u het dagboek en andere persoonlijke spullen van de vrijheidsstrijder kunt bewonderen.

Vervolgens rijdt u door naar uw strandbestemming Cayo Santa Maria. Dit is een prachtig pittoresk eiland dat bekend staat om haar adembenemende witte zandstranden, azuurblauwe zee, ongerepte natuur en tropische vegetatie. Het eiland is een populaire plaats voor surfers, duikers en snorkelliefhebbers. Een heus ‘verscholen paradijs’.

Hotel Melia Cayo Santa Maria
De komende dagen verblijft u in dit All Inclusive hotel. Geniet van het fantastische strand, de knalblauwe zee en het heerlijke eten. U kunt deze dagen lekker bijkomen van uw rondreis door Cuba. Relax met een boek bij het zwembad of doe mee aan een van de activiteiten.

Dag 12 – dag 16
Cayo Santa Maria
Verblijf: Hotel Melia Cayo Santa Maria

U zult optimaal genieten van het verscholen paradijsje dat Cayo Santa Maria heet. Ga lekker zonnen op de hagelwitte stranden, laat u in de watten leggen in uw luxe hotel en zoek het vertier op in de activiteitenclubs. Uw gezin zal zich geen moment vervelen!

Dag 17
Cayo Santa Maria – Havana (reisafstand: 430 km)
Verblijf: Hotel Nacional de Cuba

Vandaag verlaat u de fotogenieke koraaleilanden en rijdt u terug naar Havana. Maak onderweg gerust nog enkele stops in mooie valleien en pittoreske stadjes, maar houdt u wel rekening met de wat langere autorit. Aan het einde van de dag komt u aan in Havana, waar uw huurauto ’s avonds bij uw hotel wordt opgehaald. Slenter nog een laatste avond door de straatjes van de levendige hoofdstad.

Dag 18
Havana – Amsterdam
U geniet op uw gemak van het ontbijt en neem nog een laatste kijkje in Havana of een duik in het zwembad. In de loop van de middag checkt u uit en wordt u naar de luchthaven van Havana gebracht voor uw retourvlucht naar Amsterdam.

Dag 19
Aankomst in Amsterdam en einde van de vakantie.

Cuba

Prijzen

Prijzen voor deze rondreis zijn o.a. afhankelijk van uw reisperiode, duur van uw verblijf en gezinssamenstelling. Vraagt u gerust een vrijblijvende offerte aan voor een gedetailleerd kostenoverzicht.

Inclusief:
– Tickets
– Luchthavenbelasting
– Vervoer met een airconditioned busje van en naar uw hotel
– Alle overnachtingen in de aangegeven hotels
– Huurauto
– Aangegeven maaltijden
– All Inclusive-pakket tijdens uw strandverblijf

Exclusief
– Fooien
– Vertrekbelasting
– Overige maaltijden
– Optionele excursies
– Toeristenkaart (€ 22,- per persoon)

Cuba

Praktisch

Geschiedenis
Voordat Columbus Cuba ontdekte (1492) werd Cuba bewoond door Indianen. Binnen enkele jaren na de inval van de Spanjaarden zijn ze uitgeroeid. De Spanjaarden hebben tot ongeveer 1900 in Cuba geheerst waarna de Amerikanen het voor het zeggen kregen. Dit duurde tot circa 1959, toen Fidel Castro de macht overnam. Hij heeft tot nu toe nog steeds de macht in handen. Cuba komt de laatste jaren enigszins uit het isolement, doordat de banden met Venezuala worden aangetrokken.

Hoofdstad
Havana, de grootste stad en hoofdstad van Cuba met ca. 2,2 miljoen inwoners, staat op de werelderfgoed lijst van UNESCO.

Oppervlakte
109.884 km2

Aantal inwoners
11.147.407  (2017)

Grenst aan:
Noorden: Golf van Mexico

Oosten: Windward Passage
Zuiden: Caribische Zee
Westen: Straat Yucatan

Taal
De voertaal is Spaans. In de meeste hotels, restaurants en winkels wordt Engels gesproken.

Sport
Sport is zeer belangrijk in Cuba.

Grote wereldkampioenen en Olympisch kampioenen komen uit dit land. Het regime steunt alle sporters omdat ze de eer en glorie van het land bevorderen.

– Atletiek
– Vechtsporten, zoals boksen
– Honkbal (baseball)
– Volleybal
– Voetbal

Veiligheid
Cuba is een veilig land om te bereizen per auto. Net zoals in Nederland dient u echter altijd op uw spullen te passen, met name in de grotere steden. Wij adviseren u de paspoorten en uw geld te bewaren in de kluis van het hotel (indien aanwezig). Wij raden u af om met sieraden over straat te lopen en uw kostbaarheden in de auto te laten liggen. Het is de bevolking niet toegestaan om te bedelen.

Roken/niet roken
De Cubaanse sigaar is erg bekend. Daarom is er geen rookverbod in Cuba. Echter in sommige airconditioned restaurants mag u niet roken. Er zijn vele buitenrestaurants, waar uiteraard gerookt mag worden.

Elektriciteit
Het voltage in Cuba is 110. U heeft een verloopstekker nodig.

Voltage

Frequentie

Type stekker

110 V / 220 V

60 Hz

A / B / C / L

Inentingen
Volgens onze laatste informatie heeft u nodig:

DTP
Hepatitis A
Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele inentingen.

Religie
Bijna 95% van de bevolking is Rooms-Katholiek.

Geld/Bankzaken

Valuta
De officiële munteenheid op Cuba is de Peso. Betalen doet u echter met de CUC (Peso Convertible) die gelijk staat aan de Amerikaans Dollar. Indien u Dollars meeneemt en wisselt, betaalt u 18% commissie. Indien u Euro’s wisselt, betaalt u 8% commissie.

De Visa- en Eurocard wordt overal geaccepteerd, American Express en Diners Club niet.

Prijsindicatie

Ontbijt €5,-
Lunch €10,-
Diner €15,-
Koffie €1,-
Bier €1,50
Frisdrank €1,-


Fooien
In Cuba is het gebruikelijk om een fooi te geven. U dient hierbij rekening te houden met ca. 10% van de rekening (eten/drinken). In de hotelkamers (ook bij het dragen van de koffers) ongeveer 1 a 2 Dollar per nacht.

Feestdagen
01 januari Nieuwjaar
februari/maart Carnaval
25 juli tot 27 juli Festival van de revolutie
10 oktober Begin van de Onafhankelijkheidsoorlog
25 december Kerstmis


Beste tijd
Cuba kunt u het beste bezoeken in onze winter, van november tot en met april. In onze zomer is het warm en vochtig.

Reistijd
U vliegt in circa 12 uur naar Cuba. U dient er rekening mee te houden dat het een lange reis is. Cuba is non-stop te bereiken vanuit Nederland. Afhankelijk van de vluchtdag kan er een tussenlanding worden gemaakt op de heen of terugreis.

Tijdsverschil
In Cuba is het in de zomer 7 uur en winter 6 uur vroeger dan in Nederland.

Bagage
Als u economy class vliegt, mag u 23 kg bagage mee te nemen. Dit geldt voor KLM.

Douane
U kunt zonder problemen Dollars & Euro’s in en uitvoeren, echter de Peso en CUC niet. Verder is het niet toegestaan om etenswaren zoals kaas, vlees, vis, groente en fruit in en uit te voeren. U mag maximaal 3 flessen rum meenemen.

Paspoort en visa
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal 6 maanden na aankomst in Cuba geldig is en een Toeristenvisum. Deze krijgt u van ons voor vertrek toegezonden. Indien er kinderen met u mee reizen dienen zij in het bezit te zijn van een eigen paspoort.

Vertrekbelasting
Bij vertrek uit Cuba dient u rekening te houden met een bedrag van CUC 25,- per persoon.

Aanvlieghavens
Havana, Varadero en Holguin

Vervoer ter plaatse
Trein: treinvervoer in Cuba is niet mogelijk.

Bus: alle grote steden zijn per bus te bereiken, wij raden u echter af om met kinderen per bus te reizen maar per huurauto of auto met chauffeur.
Taxi: de taxi’s in Cuba zijn zeer goedkoop, circa US$ 0,30 per kilometer. De taxi’s bij de hotels zijn wat duurder.
Binnenlandse vluchten: het is mogelijk om binnen Cuba te vliegen, de veiligheidseisen die wij gewend zijn, zijn worden in Cuba niet toegepast..

Rijbewijs
U dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Klimaat
Cuba heeft een subtropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van rond de 27 graden. Vanaf mei begint het regenseizoen, ook hier blijft het vaak beperkt tot een flinke bui in de namiddag. De maanden juli en augustus zijn het warmst en vochtigst. De maanden september en oktober hebben de meeste kans op orkanen.

Zonnebescherming
Gebruik factor 20 als minimale beschermingsfactor tegen de schadelijke UV straling van de zon. Houd rekening met het huidtype van uw kind. Neem een zonneparaplu mee als u met een baby reist.

Kleding
Luchtige, katoenen kleding is aan te raden.

Eten en drinken
De Cubaanse keuken, cocina criolla (Creoolse Keuken), bestaat uit een mengeling van Spaanse, Afrikaanse en Caribische invloeden. In Cuba wordt veel rijst en zwarte bonen gegeten. Ook is geroosterd varkenvlees populair.

Ontbijt:
De Cubanen eten als ontbijt een tostada, (geroosterde brood met boter en jam), cafe con leche (koffie met melk), roer- of gebakken eieren, vers fruit (banaan, sinaasappelsap of tamarind). Maar ook koffie en batido (verse fruitshake), zoete broodjes of crackers met cream cheese en/of guavejam.

Cuba

Reviews

Cuba
Familie Thienpont in Cuba
Hallo, We hebben een goede vlucht gehad en van een jetlag hebben...
Cuba
Familie in Cuba
Beste Wendy en Erwin, Onze reis zit er helaas op en we...
Cuba
Vakantie Cuba
Ha Wendy, Dank je wel voor je welkomstberichtje! We zitten nu in...
Cuba
Familie Liebregts in Cuba
Beste David en collega’s, We zijn nu een weekje terug van Cuba,...
Cuba
Familie Jansen in Cuba
Eindelijk is het zover! 12 dagen naar Cuba met onze drie kinderen...
Cuba
Familie Nijzink – Lausberg in Cuba
Beste Travelnauts, We zijn ondertussen al weer een goede maand terug in...
Cuba
Familie De Greef – Van Bockryck & familie Horevoets – Hespeel in Cuba
Wie? Pascal De Greef en Katja Van Bockryck en dochter Mona (11)...
Cuba
Familie van Vlijmen op Cuba
Beste Travelnauts, Monique en anderen, Wat late reactie, echter we moesten weer...
Cuba
Cuba
Goedemiddag, Jetlag is weer over. We hebben een heerlijke vakantie gehad. Het...
Cuba
Familie van Kemenade in Cuba
Beste Team van Travelnauts Ja we zijn weer helemaal uitgerust en voldaan...
Cuba
Familie Nebbeling op Cuba
Beste David, Erwin, Ilse, Jorine, Mandy, Merel, Monique, Sharon & Zoë, Cuba...