Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Myanmar

De duizend pagodes van Myanmar

Wanneer u denkt aan Myanmar denkt u ongetwijfeld aan het land dat lang afgesloten is geweest van de buitenwereld en dat iets mysterieus heeft. De oppervlakte van Myanmar is 657.500 km2 en Myanmar is daarmee het grootste land op het vasteland van Zuidoost-Azië. Het land heet sinds 1989 officieel Unie van Myanmar, daarvoor heette het Birma. Doordat Myanmar slechts een paar jaar open is voor buitenlandse bezoekers staat het toerisme nog in de kinderschoenen. Tijdens deze rondreis ziet u vele kleurrijke bergstammen, komt u door kleine dorpjes en ziet u prachtige tempels waardoor u echt het gevoel heeft dat u teruggaat in de tijd. Myanmar heeft haar bijnaam het ‘Gouden Land’, natuurlijk te danken aan haar duizenden pagodes en tempels. Culturele hoogtepunten als het sprookjesachtige Bagan, de oude koningssteden bij Mandalay en de vele gouden pagodes in het hele land zijn een must.

  • Ossenkar taxi
  • Monniken
  • Paard en wagen
  • Ayeayarwaddy rivier
  • Warmwaterbron
  • Pagodes
  • Snorkelen
  • Boedha’s

Onze reis door Myanmar heeft een vrij hoog reistempo en heeft zeer veel afwisseling. U bezoekt het Shwedagon in Yangon, geniet van het adembenemende uitzicht in Bagan, ziet de paalvissers bij het Inle Lake en komt heerlijk tot rust aan het strand van Ngapali Beach. Een rondreis door Myanmar staat gegarandeerd voor een onvergetelijke avontuur.

Travelnauts is van mening dat deze reis geschikt is voor gezinnen met oudere kinderen die al meer van de wereld hebben gezien. U verblijft de hele reis in goede middenklasse hotels.

Overzicht van dag tot dag:

Dag 1 Amsterdam – Yangon
Dag 2 Aankomst Yangon
Dag 3 Yangon – Bagan
Dag 4 Bagan
Dag 5 Bagan – Mandalay
Dag 6 Mandalay
Dag 7 Mandalay – Inle Lake
Dag 8 Inle Lake
Dag 9 Inle Lake – Ngapali Beach
Dag 10 & Dag 11 Ngapali Beach
Dag 12 Ngapali Beach – Yangon
Dag 13 Yangon – Amsterdam
Dag 14 Aankomst Amsterdam

Myanmar

Programma

Dag 1
Amsterdam – Yangon

Verblijf: Jasmine Palace Hotel

U vliegt van Amsterdam, met een overstap in Dubai, naar Yangon, de voormalige hoofdstad van Myanmar. De vluchten worden uitgevoerd door Emirates.

Yangon
Yangon fungeert als een van de belangrijkste steden van het land. Deze stad heeft ruim 6 miljoen inwoners en heeft de meeste koloniale gebouwen van Zuidoost Azië. Het middelpunt van de stad is de 46 meter hoge Sule-pagode.

Overige bezienswaardigheden zijn de Chinese avondmarkt in Chinatown, de overdekte Bogyoke Market en natuurlijk de gezellige theehuizen van waaruit u het straatleven kunt bekijken.

Het hoogtepunt van een bezoek aan Yangon is echter het Shwedagon. Dit is de belangrijkste en grootste boeddhistische tempel van Myanmar en met een hoogte van ruim 100 meter en met ruim 50.000 kilo bladgoud waarschijnlijk ook het mooiste en meest fascinerende boeddhistische heiligdom ter wereld. Duizenden pelgrims doneren bladgoud en geld om de pagode te verfraaien en voor zichzelf een goed leven te verkrijgen.

Jasmine Palace Hotel
Dit hotel heeft een zeer goede ligging en beschikt over stijlvol ingerichte kamers met uitzicht op de stad en de pagode. U kunt gebruik maken van de fitnessruimte, het spa- en wellnesscentrum en het WiFi netwerk.

Inclusief ontbijt.

Dag 2
Aankomst Yangon
Verblijf: Jasmine Palace Hotel

U landt aan het eind van de ochtend en wordt door onze lokale vertegenwoordiging welkom geheten en naar uw hotel gebracht. Vandaag kunt u bijkomen van de reis maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een stadstour te maken in Yangon. U bezoekt de, meer dan 2.000 jaar oude, Sule Pagode.  Daarna gaat u naar de prachtige liggende Boeddha op Chauk Htat Gyi.

Na een fotostop bij de Karaweik Hall gaat u naar de Bogyoke Market; een bijzondere lokale markt met voedsel, kleding, handwerk en edelstenen winkels. Sluit uw eerste dag in Myanmar af met een bezoek aan één van ’s werelds beroemdste pagodes: de Shwedagon Pagode.

Inclusief ontbijt.

Dag 3
Yangon – Bagan

Verblijf: My Bagan Residence By Amata

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Bagan, de stad met duizenden tempelruïnes. U brengt u een bezoek aan de belangrijkste pagodes en tempels van Bagan, waaronder de Shwezigon Pagode, gebouwd door koning Anawrahta in het begin van de 11e eeuw als een religieus heiligdom, de Vgwm Gu Gyi Pagode en de Ananda Tempel met zijn vier prachtige staande Boeddha beelden.

’s Middags bezoekt u de Manuha tempel, gebouwd in Mon stijl in 1059 en verkent u de Nanbaya Tempel, een uniek zandstenen monument dat volgende de legende gebruikt werd als paleis van Koning Manuha. U sluit de dag af met het bekijken van de zonsondergang. U heeft vanaf een hoger gelegen punt prachtig uitzicht over de Ayeyarwaddy rivier.

Bagan
Bagan is gelegen aan de belangrijkste rivier van Myanmar: de Ayeyarwady en is, zonder enige twijfel, een van de belangrijkste en indrukwekkendste cultuurmonumenten van heel Azië. Hier vindt u bijna 2300 paleizen, tempels en pagodes op een oppervlakte van slechts 40 m2.

My Bagan Residence by Amata
Dit kleinschalige hotel bevindt zich op 3,5 km van de Dhammayan Gyi-tempel, het Archeologisch Museum van Bagan en de Dat Byin Nyu-tempel en beschikt over een buitenzwembad, een spa- en wellnesscentrum en een restaurant. Tijdens het verblijf kunt u bovendien gebruik maken van fietsverhuur en gratis WiFi.

Inclusief ontbijt.

Dag 4
Bagan

Verblijf: My Bagan Residence By Amata

Na het ontbijt gaat u op pad en brengt u een bezoek aan de Tayokepyay Tempel in Min Nan Don Village. De tempels die u hier ziet staan bekend om de prachtige muurschilderingen uit de 13e eeuw. Daarna gaat u door naar Kyat Kan Cave klooster, een beroemde meditatie retraite in Bagan. De boerendorpjes rondom Bagan geven u een goed beeld van het leven van de lokale bevolking.

’s Middags wordt u opgewacht door een kleurrijk versierde ossenkar. De ossenkar werd vroeger gebruikt als vervoersmiddel door mensen op het platteland van Myanmar. Op deze traditionele wijze gaat u verder met uw ontdekking van Bagan. Geniet aan het eind van de dag van een boottocht over Ayeyarwaddy rivier terwijl u tussen de bergen de zon ziet ondergaan.

Inclusief ontbijt.

Dag 5
Bagan – Mandalay

Verblijf: Best Western Plus Eastern Palace Hotel

Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de luchthaven van Bagan gebracht. Hier bereidt u zich voor op de binnenlandse vlucht naar Mandalay, het centrum van de ‘handicrafts’. Bij aankomst op de luchthaven van Mandalay wordt u opgewacht en gaat u op excursie naar Amarapura. Deze plaats ligt op 15 km van Mandalay. U bezoekt Mahagandayon, een beroemd boeddhistisch klooster waar meer dan duizend monniken wonen en studeren. Zij werken hier aan de 200 jaar oude, van teakhout gemaakte, U Bein brug welke is gebouwd in 1782 toen Amarapura nog de Koninklijke hoofdstad was. De brug is nog steeds niet af. Amarapura staat bekend om haar zijde- en katoen weverijen. U bezoekt een traditionele weverij waar u een workshop volgt. Daarna gaat u door naar het Bagaya klooster waar u een prachtige collectie van Boeddhabeelden ziet.

In de namiddag reist u naar Ava, onderdeel van deze rit is een korte boottocht. Met paard en wagen bezoekt u de Nanmyint Horlogo toren. Dit zijn overblijfselen van het paleis. De toren draagt de bijnaam: “de scheve toren van Ava”. Wanneer er nog tijd over is sluit u de dag af met de zonsondergang bij de Sagaing Hills, een toevluchtsoord voor Boeddhisten.

Mandalay
Na Yangon is Mandalay zonder twijfel de bekendste stad van Myanmar. Doordat Mandalay dient als handelsstad kunt u hier allerlei lokale ambachten bewonderen.
U kunt bijvoorbeeld zien hoe zijde wordt verweven en hoe het bladgoud voor de tempels wordt verzameld. Ook stad de stad bekend om haar Jade. In de straten wemelt het van de monniken; de helft van alle Birmese monniken woont in Mandalay en omgeving.

Best Western Plus Eastern Palace Hotel
Dit hotel is gelegen in het centrum van Mandalay en ligt op slechts 1,3 km van het Shwenandaw klooster.  U kunt in het gehele hotel gratis gebruik maken van het WiFi netwerk. Daarnaast beschikt het Eastern Palace Hotel over een restaurant, een binnenzwembad en een fitnessruimte.

Inclusief ontbijt.

Dag 6
Mandalay

Verblijf: Best Western Plus Eastern Palace Hotel

Na het ontbijt gaat u per boot, over de Ayeyarwaddy rivier, naar Mingun. Een tocht van ongeveer een uurtje. Bij aankomst brengt u een bezoek aan de Mingun Bell, een opvallende verschijning van ruim 90 ton en een van de grootste klokken ter wereld. U bezoekt de Mingun Paya, een van ’s werelds grootste stupa’s, gebouwd door Koning Bodaw Paya.

Na dit bezoek keert u terug naar Mandalay en gaat u op ontdekking door deze stad. U bezoekt hier onder andere de Mahamuni pagode en het Golden Palace. In de Kuthodaw Pagode ziet u ’s werelds grootste boek, gemaakt van 729 marmeren platen, waarop de gehele Theravada boeddhistische Pali Canon is ingeschreven.

Inclusief ontbijt.

Dag 7
Mandalay – Inle Lake

Verblijf: Inle Resort

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het vliegveld gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Heho. Bij aankomst wordt u opgewacht en naar Nyaung Shwe gebracht. Dit is een rit van ongeveer 1 uur. De transfer naar het hotel vindt plaats met de boot.

Vandaag heeft u een excursie op het Inle Lake. Bekijk de wereldberoemde paalvissers, drijvende tuinen, het dorpsleven en natuurlijk het prachtige landschap. Ook brengt u een bezoek aan één van de lokale markten in de regio (alleen mogelijk op marktdagen).

Inle Lake
Rondom dit 22 kilometer lange meer wonen tal van minderheden en er zijn hier dagelijks vele, kleurrijke markten te vinden. Op deze markten vindt u van alles, van levensmiddelen tot gereedschap en van kookgerei tot kleding. Het maken van een boottocht is absoluut de moeite waard. U vaart langs tal van drijvende tuinen en dorpen en maakt kennis met de wel zeer bijzondere ‘beenroei-techniek’ van de lokale vissers, die niet met de armen, maar staand in de boot met hun benen roeien.

Inle Lake View Resort & Spa
Dit hotel is prachtig gelegen in de groene omgeving en in de bergen van Nyaung Shwe. Het beschikt over een wasserette, een tuin met terras en een buitenzwembad met hot tub. Daarnaast worden er verschillende rustgevende massages aangeboden.

Inclusief ontbijt.

Dag 8
Inle Lake

Verblijf: Inle Resort

Na het ontbijt gaat u aan boord van de boot en wordt u naar de westkant van het meer gebracht. Hier vindt u het begin van de trappen welke u leiden naar het Indein pagode complex. Dit complex behoort tot een van de mooiste historische bezienswaardigheden aan de oever van het meer, bestaande uit honderden kleine stoepa’s overwoekerd door mos.

U wandelt verder, door de rijstvelden, naar Sae Ma, een dorp in de buurt waar meerdere gewassen, op traditionele wijze, worden geteeld. U brengt een bezoek aan een school waar u in contact komt met de kinderen en waar u een goed beeld krijgt van de manier van leren en onderwijs (alleen mogelijk op schooldagen). Vervolgens keert u terug naar het hotel.

Inclusief ontbijt.

Dag 9
Inle Lake – Ngapali Beach

Verblijf: Amazing Ngapali Resort & Spa

Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de haven gebracht. Hier gaat u per boot naar Nyaung Shwe. Bij aankomst rijdt u over land naar de luchthaven van Heho voor uw binnenlandse vlucht naar Thandwe, de toegangspoort tot Ngapali Beach. U wordt opgehaald en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is vrij te besteden.

Ngapali Beach
Ngapali Beach is een prachtige strandplaats op 7 kilometer van de stad Thandwe. Het is de meest prestigieuze badplaats van het land en erg populair onder toeristen. Toch is het in de praktijk nog steeds een onontdekt paradijs.

Ngapali Beach heeft een strand van ruim 3 km lang en is gelegen in de Baai van Bengalen. U kunt hier onbezorgd langs het strand slenteren, uitrusten op een heerlijk strandbedje, een verkoelende duik in het kraakheldere water nemen.

Amazing Ngapali Resort & Spa
Dit heerlijke hotel is direct aan het strand gelegen en van alle gemakken voorzien. Het biedt een buitenzwembad, een tuin met terras, een zonneterras, een privéstrand en een eigen bibliotheek. In het wellnesscentrum kunt u relaxen en hier worden bovendien verschillende massage behandelingen aangeboden. In het hele resort kunt u gratis gebruik maken van het WiFi netwerk. Bij de receptie worden verschillende activiteiten aangeboden zoals kanovaren, duiken, paardrijden, snorkelen en hengelsport.

Inclusief ontbijt.

Dag 10 & Dag 11
Ngapali Beach

Verblijf: Amazing Ngapali Resort & Spa

Vandaag en morgen kunt u heerlijk genieten van de zon, zee en natuurlijk het strand. Hier kunt u snorkelen of heerlijk relaxen en bijkomen van alle indrukken van de afgelopen dagen. U kunt heerlijk wandelen langs de kust maar u kunt er ook voor kiezen om de eilanden voor de kust per boot te verkennen. Wilt u liever actiever bezig zijn? Huur dan een fiets en ga op bezoek bij een van de vissersdorpjes in de buurt of bezoek een van de kleurrijke markten.

Absoluut de moeite waard is de adembenemende zonsondergang boven de Golf van Bengalen.

Inclusief ontbijt.

Dag 12
Ngapali Beach – Yangon

Verblijf: Jasmine Palace Hotel

Vandaag heeft u nog de hele dag de tijd om te genieten aan het strand. Aan het eind van de middag wordt u door het hotel naar het vliegveld gebracht voor uw binnenlandse vlucht terug naar Yangon.

Inclusief ontbijt.

Dag 13
Yangon – Amsterdam
Vandaag kunt u rustig uw spullen inpakken en wordt u in de loop van de dag, afhankelijk van uw vluchttijd, naar het vliegveld gebracht voor uw retourvlucht naar Nederland.

Inclusief ontbijt.

Dag 14
Aankomst Amsterdam en einde van een heel bijzondere reis.

 

Myanmar

Prijzen

De prijzen voor de arrangementen zijn afhankelijk van vertrekdatum, duur van uw verblijf, gezinssamenstelling en verzorging. Hieronder vindt u een prijsindicatie:

Volwassene: vanaf € 2795,- p.p. o.b.v. de voorgestelde rondreis.
Kind t/m 11 jaar: vanaf € 1645,- p.p. o.b.v. de voorgestelde rondreis.

Inclusief:
– Tickets met Emirates vanuit Amsterdam inclusief luchthavenbelasting
– Binnenlandse vluchten
– Alle aangegeven overnachtingen in de aangegeven hotels en kamers, op basis van logies en ontbijt
– Alle genoemde transfers
– Documentatiepakket
– Verrassing voor uw kinderen!

Exclusief:
– Fooien
– Overige maaltijden
– Persoonlijke uitgaven
– Overige optionele excursies
– Reis- en/of annuleringsverzekering

Belangrijke aanvullingen:

Reis op maat
De gehele reis is naar wens en op maat aan te passen. Het is ook goed mogelijk om een deel van Myanmar te bezoeken of om slechts op 1 plek te verblijven. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

Reisdagen
Myanmar is een heel bijzondere reisbestemming waar het toerisme nog in de kinderschoenen staat. Een avontuur voor gezinnen met oudere kinderen die al meer van de wereld hebben gezien. De wegen in Myanmar kunnen van slechtere kwaliteit zijn. Het ‘stuiter’asfalt wordt continu opgelapt en weer opnieuw stuk gereden.

Het is daardoor altijd mogelijk dat er werkzaamheden plaatsvinden waardoor u een stuk over de zandweg rijdt. Houd er rekening mee dat de reisdagen uit kunnen lopen. Deze dagen vormen een groot onderdeel van uw avontuur. Omdat u vrij veel binnenlandse vluchten heeft zijn de stukken die u rijdt met de auto relatief kort.

Kwaliteit van hotels
De hotels in Myanmar zijn van middenklasse kwaliteit. Travelnauts past de hotelkeuze graag aan op basis van uw wensen. Er zijn vrijwel altijd luxere opties mogelijk.

Beste reistijd
Myanmar kent 3 seizoen: het hoog-, midden- en laagseizoen. Elk seizoen heeft zo zijn eigen klimaat. In het hoogseizoen (december-februari) zijn de temperaturen zeer aangenaam. In de maanden na februari kan het namelijk heel erg heet worden.

In het middenseizoen (oktober, november, maart en april) kan het heel erg warm worden rondom Yangon, Bagan en Mandalay. In de bergen is het wel iets koeler. Als u tegen de hitte kunt is dit een goede periode om te reizen. Mooi weer, weinig regen en niet zo druk.

In het laagseizoen (mei-september) is het tevens regenseizoen. Het regenseizoen begint in de maand mei en wordt gedurende het seizoen sterker. Temperaturen zijn nog steeds aangenaam.

Paspoort & visum
Voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit is voor Myanmar een paspoort vereist dat na afloop van de reis nog zes maanden geldig is. Ook kinderen dienen over een eigen geldig internationaal paspoort te beschikken. Bovendien dient u voor vertrek uit Nederland online een visum aan te vragen. Met dit visum kunt u maximaal 28 dagen in Myanmar verblijven. Verlening van het visum is niet toegestaan.

Myanmar

Praktisch

Taal
De officiële taal van Myanmar is het Birmees, dat door de overgrote meerderheid van de bevolking wordt gesproken. Over het algemeen kunt u zich in Myanmar met Engels redelijk redden.

Tijdsverschil
Het is in Myanmar 5,5 uur later dan in Nederland; wanneer wij zomertijd hebben 4,4 uur.

Voltage
Op Myanmar is het voltage 220 volt. In de meeste hotels kunt u met een Nederlandse stekker terecht. Op enkele plekken heeft u een Engelse wereldstekker nodig (driepoot waarbij één pin iets langer is dan de andere twee).

Valuta
De Birmese munteenheid is de Kyat (MMK) en mag niet vrij worden in- of uitgevoerd. U kunt in Myanmar alleen met Kyat of US-dollar contant betalen.

Op het moment van het samenstellen van deze informatie (augustus 2016) was de koers:
1000 Myanmarese Kyat = € 0,75.

Creditcard:
In hotels, grote restaurants en winkels met een uitgebreid assortiment worden de bekende internationale creditcards geaccepteerd. Bij een bank kunt u ook contant geld opnemen. U dient zich dan echter te kunnen legitimeren met uw paspoort. Zie ook de website: www.eurocard.nl.

Pinpas:
Met een Nederlandse bank- of giro pinpas welke een maestro of cirrus teken vermelden, kunt u bij de geldautomaten terecht. Het dient aanbeveling niet uitsluitend uw pinpas mee te nemen, om te voorkomen dat u daar volledig afhankelijk van bent.

Klimaat
Myanmar kent 3 seizoen: het hoog-, midden- en laagseizoen. Elk seizoen heeft zo zijn eigen klimaat. In het hoogseizoen (december-februari) zijn de temperaturen zeer aangenaam. In de maanden na februari kan het namelijk heel erg heet worden.

In het middenseizoen (oktober, november, maart en april) kan het heel erg warm worden rondom Yangon, Bagan en Mandalay. In de bergen is het wel iets koeler. Als u tegen de hitte kunt is dit een goede periode om te reizen. Mooi weer, weinig regen en niet zo druk.

In het laagseizoen (mei-september) is het tevens regenseizoen. Het regenseizoen begint in de maand mei en wordt gedurende het seizoen sterker. Temperaturen zijn nog steeds aangenaam.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sept Okt Nov Dec
Yangon
Dagtemp. in ºC 32 35 36 37 33 30 30 30 30 32 32 32
Nachttemp. in ºC 18 19 22 24 25 25 24 24 24 24 22 19
Mandalay
Dagtemp. in ºC 29 32 36 38 37 34 34 32 33 32 30 28
Nachttemp. in ºC 10 11 14 19 23 26 28 28 25 21 16 12
Inle Lake
Dagtemp. in ºC 22 24 27 29 27 25 24 24 24 24 23 22
Nachttemp. in ºC 07 08 11 16 17 18 18 18 17 16 11 08

Feestdagen

01 januari Nieuwjaarsdag
04 januari Onafhankelijkheidsdag
12 maart Tabaung
27 maart Dag van de Strijdkracht
13 – 16 april Thingvan (waterfestival)
17 april Birmees Nieuwjaar
01 mei Dag van de Arbeid
10 mei Wesak (Dag van de Boedha)
01 juni Dag van het Kind
09 juli Waso
04 oktober Chinees Maanfeest
19 oktober Divali
01 december Nationale Dag

Veel openbare voorzieningen zijn op bovengenoemde feestdagen gesloten.

Paspoort en visa
Voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit is voor Myanmar een paspoort vereist dat na afloop van de reis nog zes maanden geldig is. Ook kinderen dienen over een eigen geldig internationaal paspoort te beschikken. Bovendien dient u voor vertrek uit Nederland online een visum aan te vragen. Met dit visum kunt u maximaal 28 dagen in Myanmar verblijven. Verlening van het visum is niet toegestaan. De kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort!

Inentingen
Volgens onze laatste informatie heeft u nodig:
– DTP
– Hepatitis A

Daarnaast is en in Myanmar Malaria. Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen en het slikken van Malariatabletten. Verder werkt Travelnauts samen met de organisatie Thuisvaccinatie, uiteraard voor vaccinatie bij u thuis: www.thuisvaccinatie.nl

Myanmar

Reviews

Voor deze reis zijn er nog geen reviews.