Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Taiwan

De highlights van bijzonder Taiwan, het hart van Azië

Bent u op zoek naar een geheel nieuwe reiservaring? Het nog ongerepte Taiwan biedt u en uw gezin een kijkje in het pure en diverse leven van dit nog te ontdekken Aziatische land. Een bestemming waar u zich veilig, comfortabel en hartelijk ontvangen voelt. ‘Ilha Formosa’ noemden de Portugezen Taiwan in de 16e eeuw, ‘Prachtig Eiland’. Zelden is een treffender naam voor een land bedacht. Geologische activiteiten hebben voor een enorme variëteit in het landschap gezorgd, waardoor ware topattracties zijn ontstaan. Ten zuiden van de moderne hoofdstad Taipei splitsen imposante bergketens het land in tweeën. De westkust is het meest ontwikkeld en biedt grote steden, talrijke boeddhistische tempels en zelfs een stukje Nederlandse geschiedenis. De oostkust is een aaneenschakeling van ongerept natuurschoon, met als bekendste hoogtepunt de indrukwekkende Taroko Gorge. De beperkte afstanden en de diversiteit van het landschap zorgen er voor dat u optimaal van uw vakantie kunt genieten.

Reviews

Taiwan Familie Mokken in Taiwan Donderdag 5 augustus: Op naar Schiphol 19:00 uur: We staan klaar voor vertrek: alle negen hebben...
  • Bezoek nationale parken
  • Bezoek tempels

Overzicht van dag tot dag

Dag 1 Amsterdam – Taipei
Dag 2 Taipei
Dag 3 Taipei
Dag 4 Taipei
Dag 5 Taipei – Sun Moon Lake
Dag 6 Sun Moon Lake
Dag 7 Sun Moon Lake – Tainan
Dag 8 Tainan – Foguangshan – Kaoshiung
Dag 9 Kaoshiung – Kenting
Dag 10 Kenting
Dag 11 Kenting
Dag 12 Kenting – Chihpen – Taitung
Dag 13 Chihpen – Taroko National Park
Dag 14 Taroko National Park – Yilan – Wanli/Green Bay
Dag 15 Wanli/Green Bay
Dag 16 Taipei – Amsterdam
Dag 17 Aankomst in Amsterdam

Taiwan

Programma

Uitgebreid overzicht.

Dag 1
Amsterdam – Taipei
Vertrek naar Taiwan.

Dag 2
Taipei
Verblijf: Caesar Park Taipei hotel

Na aankomst op de luchthaven van Taipei ontmoet u uw gids en wordt u naar uw hotel gebracht.

Taipei is de bruisende hoofdstad van Taiwan en de naam betekent letterlijk ‘Stad van het Noorden’. De stad biedt tal van bezienswaardigheden. Vanuit de Taipei 101, één van ’s werelds hoogste gebouwen, heeft u een imposant uitzicht over de stad en de directe omgeving. Mocht u na deze lange vlucht er nog op uit willen trekken dan is het aan te raden om een avondmarkt te bezoeken. U kunt er overheerlijke lokale hapjes proeven en allerlei souvenirs op de kop tikken.

Caesar Park Taipei hotel
Het hotel heeft een ideale ligging ten opzichte van het centraal station. Van hieruit kunt u met de metro alle interessante plekken van de stad ontdekken en ligt het op minder dan een kilometer van de bekende avondmarkten van Ximending en Ningxia. Het hotel biedt 2 restaurants, een fitnessruimte, stoombad en een klein winkelcentrum.

Dag 3
Taipei
Verblijf: Caesar Park Taipei hotel

Deze ochtend bezoekt u tijdens een stadsrondrit onder meer het beroemde National Palace Museum, met ’s werelds grootste verzameling Chinese kunstvoorwerpen. U bezichtigt hier de bijzondere verzamelingen van de vroegere Chinese keizers. Deze voorwerpen zijn in 1949 door het Nationalistische Leger vanuit de Verboden Stad van Beijing meegenomen. Hoewel de Nationalisten zich op hun vlucht naar Taiwan moesten beperken, hebben zij er wel de echte juweeltjes uitgepikt.

Ook staat een bezoek aan het Gedenkschrijn der Martelaren op uw programma. Deze enorme tempel is gebouwd ter nagedachtenis aan de soldaten die voor het Nationalistische Leger hebben gevochten. Vooral de wisseling van de wacht is een bijzonder gezicht. Ook bezoekt u de taoïstische Bao An-tempel.

Na dit bezoek gaat u naar de Taipei 101 van waar u een magnifiek uitzicht heeft over Taipei! De lift is spectaculair snel: in 37 seconden suist u van de 5e naar de 89e verdieping. De middag heeft u vrij.

Vraag aan uw gids of een lunch in het ‘The 5th dime driftwood restaurant’ geregeld kan worden. Een restaurant waar geen rechte muur is te bekennen en waar u bijzondere gerechten kunt bestellen zoals gefrituurde gamba’s in aardbeiensaus, maar ook mindere gekke gerechten zoals oesters of zachte tofu met vis.

Tip voor de middag en avond:
Een van de leukste wijken van Taipei is Ximending. Neonreclames à la Times Square vormen het voorportaal van een gedeeltelijk autovrije wijk waar hip Taipei tot in de vroege uurtjes rondstruint. U vindt hier allerhande restaurants, winkeltjes, karaokecafé ’s en meer.

Als u wilt kunnen wij voor het diner een reservering verzorgen in het wereldberoemde ‘Ding Tai Fung’ restaurant. een begrip in Taiwan en daarbuiten. Sinds 1958 staan hier de xiaolongbao (gestoomde dim sum met vulling) op de kaart.

Vandaag is het ontbijt inbegrepen

Dag 4
Taipei
Verblijf: Caesar Park Taipei hotel

Vanuit Taipei maakt u een dagtrip naar de Noordkust van Taiwan waar u Chung Cheng Park en het Yehliu National Park bezoekt. In het Yehliu National Park ziet u verbazingwekkende rotsformaties. Weer, Erosie en andere krachten uit de natuur hebben uit de rotsblokken vele sculpturen te voorschijn getoverd. De bekendste is “Queen’s Head” (die enige gelijkenis vertoont met het wereldberoemde beeld van Nefretete uit de Egyptische oudheid). De vuurtoren van Pitou Cape uit 1897 is een ‘landmark’ aan de Noordkust en van hieruit heeft u een prachtig uitzicht op de zee en de kust.

Dag 5
Taipei – Sun Moon Lake
Verblijf: The Richforest Resort

Na het ontbijt volgt de ongeveer vier uur durende rit naar Sun Moon Lake. De mystieke sfeer van Sun Moon Lake maakt dit smaragdgroene meer een bijzondere plek.

U brengt hier een bezoek aan de Wen Wu-tempel, een complex dat uit meerdere gebouwen bestaat en onder meer is gewijd aan Confucius. Vanaf het hoogste punt van het complex steken de gele daken van de tempel fel af tegen het blauwe meer. Ook de Tse En-pagode biedt een prachtig uitzicht over de omgeving. U bereikt de pagode na een heerlijke wandeling over een trap die aan weerszijden wordt geflankeerd door bamboe en varens .

The Richforest Resort
Het hotel is gelegen aan de oostoever van het Sun Moon Lake, in een heerlijk rustige omgeving. Vanuit het restaurant met zijn grote ramen heeft u een fantastisch uitzicht over het meer.

Vandaag is het ontbijt inbegrepen

Dag 6
Sun Moon Lake
Verblijf: The Richforest Resort

Na het ontbijt brengt uw gids u naar het Formosan Aboriginal Village and Amusement Park. U maakt hier kennis met de cultuur en de oorspronkelijke inwoners van Taiwan en daarnaast is er een geweldig amusementspark waar u zich met het gezin naar hartenlust kunt vermaken. De kinderen zullen zich vermaken in de vele attracties zoals Space Mountain, the Carribbean Splash en nog veel meer. Een leuke afwisseling tijdens deze bijzondere reis.

In de middag bent u vrij en kunt u bijvoorbeeld een mooie boottocht over het meer maken!

Vandaag is het ontbijt inbegrepen

Dag 7
Sun Moon Lake – Tainan
Verblijf: Hotel Tainan

Vandaag brengt uw gids u naar het zuiden en is de eindstop Tainan.

Tainan is het centrum van de traditionele cultuur in Taiwan en de oudste stad op het eiland. U bezoekt de voormalige VOC-forten, de oudste Confuciustempel, de zeer kleurrijke Matsu Tempel en de schrijn voor Zheng Chenggong (Coxinga) die in 1661 de Hollanders wist te verdrijven. Zo’n 30 jaar stond het land onder Nederlands bestuur vanuit het nog immer bestaande Fort Zeelandia. Het zal vreemd zijn om hier rond te lopen wanneer u al die Nederlandse vlaggen en VOC servies te zien.

Hotel Tainan
Centraal gelegen hotel met een zwembad en op korte loopafstand van een gezellige avondmarkt.

Vandaag is het ontbijt inbegrepen

Dag 8
Tainan – Foguangshan – Kaoshiung
Verblijf: Howard Plaza Kaoshiung

Deze dag staat in het teken van Foguangshan waar zich de grootste Boeddhistische tempel bevindt van Taiwan. Het klooster werd in 1967 gesticht en behoort tot de Lin-chi (Rinzai) School in het Boeddhisme. Bij aankomst valt het 36 meter hoge, gouden beeld van Amithaba Boeddha u meteen op. Het staat op een platform met op de muren reliëfs van diverse Boeddha’s en Tara’s en wordt omringd door 480 kleinere beelden van Amithaba. In de hoofdhal zijn drie grote beelden, o.a. van Sakyamuni, en worden de muren bedekt door 14.800 Boeddhabeeldjes. In het klooster  krijgt u een rondleiding van een monnik.

Tip
Doe een wens bij de ‘Great Vow Shrine’.
Dit is een populaire plek waar veel aanhangers van het Boeddhisme de bel 3x laten luiden om te bidden voor vrede en geluk in de wereld.

Na het bezoek rijdt u verder naar Kaoshiung in het zuidwesten van Taiwan. Dit is de grootste havenstad en tevens 2e stad van Taiwan. Naast het traditionele leven zijn er in deze bruisende stad veel trendy restaurants en bars te vinden.

In de buurt van Kaoshiung bevindt zich het lotusmeer wat hier al eeuwen lang een populaire trekpleister is. Rond het meer zijn circa 20 tempels, pagodes en paviljoens te vinden.. U kunt hier heerlijk rondwandelen terwijl de kinderen de duizenden vissen en schildpadden in het meer kunnen voeren.

De Love River (eigenlijk een kanaal) splitst de stad in tweeën. De rivier en haar oevers hebben de laatste tijd een flinke opknapbeurt gekregen en is nu met groene parken en sfeervolle verlichting een aangename plaats in deze hectische stad.

Hotel Howard Plaza Kaoshiung
Prettig centraal gelegen hotel met een groot zwembad waar u na een drukke dag een verfrissende duik kunt nemen. Vanuit de skylounge heeft u een prachtig uitzicht over de stad.

Vandaag is het ontbijt inbegrepen

Dag 9
Kaoshiung – Kenting
Verblijf: Hotel Fullon Kenting

U vervolgt de reis naar de plaats Kenting dat ‘eeuwige vrede’ betekend.  Hier gaat u het Kenting National Park bezoeken. Het omvat bergen in het noorden, koraalriffen in het westen en vlakten met valleien en rivieren in het centrum. Hier kunt u te midden van de tropische vegetatie mooie wandelingen maken of zonnen op het schone witte strand en zwemmen in het helderblauwe water. De vuurtoren is hét baken van Kenting. Er zijn nog enkele vissershavens met natuurlijk veel visrestaurantjes en een levendige avondmarkt.

Hotel Fullon Resort Kenting
Het moderne hotel is gelegen in het National Park en biedt een prachtig uitzicht over de oceaan. Er zijn diverse restaurants, een bowling baan, arcade center, speeltuin en buitenzwembad met glijbaan.

Dag 10
Kenting
Verblijf: Hotel Fullon Kenting

Vandaag bezoekt u het National Museum of Marine Biology and Aquarium. Het is natuurlijk helemaal geweldig om hier de onderwatertunnel in te gaan en te zien hoe de vissen worden gevoederd!

De middag heeft u ter vrije besteding!

Vandaag is het ontbijt inbegrepen

Dag 11
Kenting
Verblijf: Fullon hotel Kenting

Maak optimaal gebruik van deze dag en geniet van de faciliteiten van het hotel of neem een duik in de warme oceaan.

Dag 12
Kenting – Chihpen – Taitung
Verblijf: Toyugi Hot Spring Resort & Spa Tai hotel

Rond het middaguur gaat u op weg naar Taitung aan de oostkust. Iets ten zuiden hiervan ligt Chihpen, dat bekend staat om haar warmwaterbronnen.

Toyugi Hot Spring Resort & Spa Tai hotel
Het hotel is erg rustig gelegen en biedt verschillende spazwembaden aan voor de nodige ontspanning.

Vandaag is het ontbijt inbegrepen

Dag 13
Chihpen – Taroko National Park
Verblijf: Leader Village Taroko

U rijdt via de schitterende kustweg van de ‘East Coast National Scenic Area’ naar het noorden. Deze kuststreek wordt ook wel ‘Het Pure Land’ genoemd en het landschap vormt een schril contrast met de westkust van Taiwan. Er zijn tal van bezienswaardigheden en uitzichtpunten. Onderweg passeert u Siaoyeliou, Sansientai, de Stone Steps en de Grotten van de Acht Onsterfelijken. Het uitzichtspunt Bachi biedt wederom een prachtig uitzicht op de omgeving. Laat in de middag arriveert u bij uw accommodatie in het Taroko National Park

Leader Village Taroko
Een schitterend Aboriginal dorp met huisjes met 2 kamers die geplaatst zijn in een cirkel tegen de dramatische achtergrond van kale en begroeide bergen. Hier kunt u ook een aboriginal show bijwonen!

Vandaag is het ontbijt inbegrepen

Dag 14
Taroko National Park – Yilan – Wanli/Green Bay
Verblijf: Howard Beach Resort Green Bay

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan een theeboerderij. Hier krijgt u ook de gelegenheid om zelf thee te maken. U krijgt een hoed op en een mand om de middel gebonden om de thee in te verzamelen. U doorloopt alle stappen van het maken van thee: sorteren van de blaadjes op een grote platte mand, het roosteren van de thee in een grote kom, roeren met de handen gestoken in vuurvaste handschoenen, het rollen van de thee om er wat vocht uit te knijpen en het drogen van de thee in een 110 graden hete oven. Uiteindelijk krijgt u allemaal een zakje van uw eigen gemaakte thee mee. Daarna vervolgt u de rit naar Wanli via de Snow Mountain tunnel en brengt u nog een paar heerlijke dagen aan het strand door om alle indrukken van de mooie reis te verwerken.

Howard Beach Resort Pacific Green Bay
Een mooi resort met een prachtig uitzicht over de Chinese zee. Het hotel beschikt over een privé strand en privé jachthaven. Het biedt een binnenzwembad en 2 buitenzwembaden

Vandaag is het ontbijt inbegrepen

Dag 15
Wanli/Green Bay
Verblijf: Howard Beach Resort Green Bay

Vandaag een dag ter vrije besteding, geniet van de faciliteiten van dit luxe hotel.

Vandaag is het ontbijt inbegrepen

Dag 16
Taipei – Amsterdam
Vandaag komt er helaas een einde aan deze bijzondere reis en wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht.

Dag 17
Aankomst in Amsterdam
Einde van een onvergetelijke kennismaking met het Verre Oosten.

 

Taiwan

Prijzen

De prijzen voor de arrangementen zijn afhankelijk van vertrekdatum, duur van uw verblijf, gezinssamenstelling en verzorging. Hieronder vindt u een prijsindicatie:

Volwassene: € 2995,-
Kind 2 t/m 11: € 1225,-
Baby 0 t/m 1: € 85,-

Inclusief:
–          Tickets & luchthavenbelasting
–          Excursies zoals aangegeven, inclusief entree gelden
–          Overnachtingen in de aangegeven hotels
–          Maaltijden zoals aangegeven in het programma
–          Vervoer en rondleidingen met lokale Engelssprekende gids

Exclusief:
–          Persoonlijke uitgaven en fooien
–          Optionele excursies
–          Overige maaltijden
–          Annuleringsverzekering
–          Reisverzekering

Travelnauts biedt deze reis bijvoorbeeld aan met KLM, andere maatschappijen zijn eveneens mogelijk. 

Vetrek  Aankomst Vluchtnummer  Vertrektijd  Aankomsttijd 
Amsterdam   Taipei KL 807 20:40* 14:40**
Taipei Amsterdam   KL 808 23:25* 06:30**

* Lokale tijden.
** Aankomst de volgende dag..

Taiwan

Praktisch

Geschiedenis
Archeologische opgravingen tonen aan dat Taiwan zo’n 7000 jaar geleden voor het eerst bewoond werd door stammen die arriveerden uit Micronesië. Ook vanuit het westen vertrokken mensen naar Taiwan: Chinese handelaren en piraten gebruikten Taiwan als schuilplaats. In de 16e eeuw werd Taiwan voor het eerst door Portugese ontdekkingsreizigers bezocht. Kort daarna zouden deze Portugezen door de Nederlandse VOC worden verdreven.

De Nederlanders bouwden, in de stad die nu Tainan heet, het fort Zeelandia. Na een lange belegering werd Taiwan vanaf 1662 lange tijd deel van de Chinese Qing dynastie. Na de Chinees – Japanse oorlog in 1895 moest China Taiwan afstaan aan de Japanners, deze regeerden over het eiland tot aan het einde van de tweede wereldoorlog in 1945. Vandaag de dag is Taiwan een soevereine staat.
De mix van Hakka, Taiwanezen, Aborignals en Chinezen geven het eiland een ongekende culturele rijkdom. Of het nu gaat om religie, architectuur, taal, gewoontes of eten, Taiwan is de smeltkroes van Azië. De Taiwanese keuken is hiervan het beste voorbeeld, naast gerechten uit alle streken van China is er ook de traditionele Taiwanese keuken en lokale specialiteiten.

Hoofdstad
De hoofdstad van Taiwan is Taipei.

Oppervlakte
35.980 km2

Aantal inwoners
23.508.428 (2017)

Buurlanden
China, de Filippijnen, Japan

Aanvlieghaven
Taipei

Taal
Mandarijn / Taiwanees / Hakka / Inheemse talen.
De meest gesproken vreemde taal is Engels.

Veiligheid
Taiwan staat als veilig te boek. Gewelddadige misdaad en berovingen komen nauwelijks voor. Op drukke nachtmarkten kunnen zakkenrollers actief zijn. Wees daar dus op uw hoede

Elektriciteit
Het voltage in Taiwan is 110. U heeft een verloopstekker nodig.

Inentingen
Hoewel inentingen voor Taiwan niet verplicht zijn, worden ze wel aanbevolen. Hoeveel en welke vaccinaties u nodig heeft, hangt af van het soort reis en het gebied dat u bezoekt.

Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen.

Religie
93 Procent van de bevolking van Taiwan is aanhanger van een religie die bestaat uit een mix van boeddhisme, confucianisme en taoïsme. Verder is bijna 5 procent christen.

Geld/bankzaken
Valuta
De munteenheid is de TWD, de New Taiwan Dollar. Er zijn bankbiljetten, van NT 50, NT 100, NT 200, NT 500, NT 1000 en NT 2000. Er zijn munten van NT 1, NT 5 en NT 10. Voor 1 Euro krijgt u 40 TWD (oktober 2013). Kijk voor de dagkoers op www.wisselkoers.nl. 

ATM in Taiwan
U kunt NT Dollars pinnen bij de 7-Elevens geldautomaten; er staan er 4000 van in het hele land. Neem voor de zekerheid ook een bedrag aan contante dollars mee. Creditcards worden op zeer veel plaatsen geaccepteerd.

Veilig pinnen in Taiwan
Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien u geld wilt pinnen in Taiwan dient u deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’. Als dat via uw internetrekening niet mogelijk is, doet u er goed aan om ruim voor vertrek contact op te nemen met uw bank en toestemming te vragen voor tijdelijk gebruik van uw bankpas buiten Europa.

Fooien Taiwan
Het geven van fooien gebeurt op bescheiden schaal. Personeel in hotels in Taiwan verwacht zeker een fooi. Als in een restaurant servicekosten in rekening worden gebracht, hoeft u niet nog eens een fooi te geven.

Feestdagen

01 januari Nieuwjaarsdag
28 februari Vredesherdenkingsdag
04 april Graftombedag
01 mei Dag van de arbeid
25 juli Guanacoste dag
03 september Dag van Strijdkrachten
10 oktober Nationale feestdag

Chinese feesten in Taiwan
Daarnaast vieren Taiwanezen de traditionele Chinese feesten zoals het Chinese Nieuwjaar (Chunjie). Het valt in 2014 op 31 januari. Na Nieuwjaar wordt op 14 februari 2014 het Lantaarnfestival (Yuanxiaojie) gevierd. Lantaarns bij de huizen en siervuurwerk zorgen voor een vrolijke aanblik. Er zijn optochten, draken- en leeuwendansen. Met het Gravenfestival (Qingming) op 5 april 2014 worden de graven van de voorouders bezocht om hen de eer te bewijzen, te vergelijken met het katholieke Allerzielen. Op 2 juni 2014 is het Drakenbootfeest en worden drakenbootraces gehouden. Op 10 augustus 2014 stookt men tijdens het festival van de Hongerige Geesten op straat vuurtjes en verbrandt men papieren geschenken om onrustige geesten te kalmeren. Op 8 september 2014 wordt het Maanfestival gevierd, een traditioneel oogstfestival. Het is de gewoonte op deze dag maancakes te eten.

Vervoer ter plaatse
Metro
De metro van Taipei is een verademing als u de Nederlandse metro gewend bent. De treinen zijn schoon, stil en altijd op tijd. De metro is de beste manier om Taipei te doorkruisen, met stations in alle belangrijke delen van de stad. Aan boord is het opvallend stil: mobiele telefoons staan op trilfunctie en gesprekken worden op fluistertoon gevoerd.

Taxi’s
U hoeft in de grote steden van Taiwan nooit lang te zoeken naar een taxi – de chauffeurs vinden u wel. De meeste chauffeurs spreken geen Engels, dus het is een goed idee om een hotelmedewerker uw bestemming in het Chinees op te laten schrijven. De ritprijs wordt met een taximeter berekend.

Chauffeurs mogen geen fooien aannemen.

Beste reistijd
Door het subtropische klimaat in Taiwan zijn de verschillen tussen zomer en winter niet extreem groot. Toch zijn de herfst en lente de beste tijd om naar Taiwan te reizen. Lente en herfst hebben het beste van beide seizoenen: het weer is zacht en de zon breekt regelmatig door.

’s Zomers is het erg warm en benauwd in de straten van Taipei. ’s Winters kan het dagenlang grauw en grijs zijn. De zomer is een goede periode om de oostkust op te zoeken, waar u veel activiteiten in de buitenlucht kunt doen. In de steden is het dan bloedheet.

Juli en augustus zijn de drukste maanden in het hele land. In november zijn de meeste toeristen weer vertrokken en het weer is nog altijd zacht. De oostkust kan tussen juni en november te kampen krijgen met tyfoons.

Klimaat
Taiwan heeft een subtropisch klimaat met hete, vochtige zomers en gematigde winters. Het regenseizoen is van april tot en met juni. Het eiland ligt in een gebied waar in augustus en september tyfoons voor kunnen komen.

Tijdsverschil
Het is in Taiwan tijdens onze zomertijd 6 uur later dan in Nederland en wanneer wij wintertijd hebben 7 uur.

Bagage
Indien u economy class vliegt, mag u 20 kg bagage mee nemen.

Douane
Bij aankomst moet u een valuta- en een bagagedeclaratieformulier invullen. U mag maximaal 200 sigaretten of 25 sigaren en 1 liter alcoholische drank invoeren. Op voorwaarde dat het is gedeclareerd kunt u een ongelimiteerde hoeveelheid buitenlandse valuta invoeren. U mag niet meer dan NTD 8.000 in- of uitvoeren.

Behalve wapens, drugs en vers fruit is het officieel verboden om producten uit de Volksrepubliek te importeren. Aan het laatste wordt niet strikt de hand gehouden, zeker niet nu het toerisme van Taiwan naar de Volksrepubliek sinds een paar jaar zeer snel is gegroeid.

Reisdocumenten
U dient in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste 6 maanden geldig is. Een visum voor een reis die niet langer dan 30 dagen duurt is niet vereist.

Taiwan

Reviews

Reviews vindt u aan de linkerzijde van deze pagina.

Taiwan
Familie Mokken in Taiwan
Donderdag 5 augustus: Op naar Schiphol 19:00 uur: We staan klaar voor...