Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Jordanië

De schatten van Jordanië

Jordanië  is één van de meest fascinerende landen in het Midden-Oosten. Ga op zoek naar dolfijnen, vaar mee op een traditionele ‘dhow’, breng een bezoek aan een soek, ontdek mystieke forten en waan uzelf in de sprookjeswereld van Duizend en één nacht in de woestijn. Lees een boek drijvend in het water van de Dode Zee en dwaal door het wereldwonder Petra. Ontdek deze mythische bestemmingen en sluit af met een heerlijk verblijf aan de Rode Zee. Deze reis is geschikt voor families met kinderen van alle leeftijden. U verblijft in de luxere hotels en slaapt ook een nacht in een tent in de woestijn… Een unieke reis die u met de hoogtepunten Jordanië laat kennismaken.

Reviews

Jordanië Familie Suurbach in Jordanië http://Www.psuurbach.nl/jordanie Onderstaande leuke rubriek vindt u op de blog van familie Suurbach! Wist je dat…. Jordanië...
  • Woestijn
  • Ruines
  • Jeepsafari
  • Strand
  • Kamelen
  • Snorkelen

Overzicht dag tot dag.

Dag 1 Amsterdam – Amman
Dag 2 Amman
Dag 3 Amman – Dode Zee
Dag 4 Dode Zee – Kerak- Petra
Dag 5 Petra
Dag 6 Petra – Wadi Rum
Dag 7 Wadi Rum – Aqaba
Dag 8 Aqaba
Dag 9 Aqaba – Amman – Amsterdam

Jordanië

Programma

Dag 1
Amsterdam – Amman
Verblijf: Landmark Hotel

Na aankomst op het vliegveld van Amman wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht.

Amman
Amman, de hoofdstad van Jordanië, bevindt zich tussen vruchtbare heuvels en valleien, in het hart van het Midden-Oosten. Amman heeft zich aangepast aan de moderne tijd, maar toch is het een oude stad, In Amman vindt u talrijke historische schatten: onder andere ruïnes uit de Romeinse, Byzantijnse en vroeg-Islamitische periode. Bovenop het aanbod aan historische bezienswaardigheden, biedt Amman ook de luxe en het comfort van internationale vier- en vijfsterrenhotels en een wonderbaar palet lokale en internationale restaurants. Inkopen kunt u, zoals overal in de Arabische wereld, in de typische souks (markten) waar het aanbod varieert van gouden sieraden, over typische kruiden, tot handwerk en mode die in oude en moderne boetieks verkocht worden.

Land Mark Hotel
Het Land Mark is op slechts enkele minuten gelegen van het levendige centrum van Amman, in de wijk Abdali. Vanuit uw kamer heeft u prachtig uitzicht over de stad.

Dag 2
Amman
Verblijf: Landmark Hotel

Op slechts een half uurtje rijden ten noorden van Amman ligt de Grieks-Romeinse stad Jerash (Gerasa in vroegere tijden). De stadsgeschiedenis vormt een ononderbroken keten van menselijke bewoning die teruggaat naar ruim 6500 jaar geleden. Tegenwoordig wordt Jerash beschouwd als een van de best bewaard gebleven Romeinse provinciesteden ter wereld. De stad omvat geplaveide, met zuilen omgeven straten, op heuveltoppen gelegen tempels, spectaculaire theaters, weidse pleinen, plaza’s, badruimtes en fonteinen. Tijdens het Jerash festival dat elk jaar in juli plaatsvindt, transformeert de antieke stad naar een van de meest levendige en spectaculaire culturele evenementen ter wereld.

Hierna rijdt u door naar Aljoun, de weg er naar toe is erg mooi en leidt langs  prachtige dennebossen en velden met olijfbomen. De belangrijkste bezienswaardigheid van Ajloun is het kasteel, Qalaat al Rabad. Dit kasteel is in de 12e eeuw gebouwd door moslims, als een  militair fort als bescherming tegen de kruisvaarders. Het kasteel is prachtig gelegen op een heuveltop van waaruit men een schitterend uitzicht heeft over de Jordaan vallei.

Dag 3
Amman – Dode Zee
Verblijf: Holiday Inn

Vandaag vertrekt u richting naar de Dode Zee en u maakt onder andere een stop in Madaba en bij de berg Nebo. De Neboberg, ook wel Pisga genoemd . Het is volgens de Bijbel de plaats waar Mozes, vóór hij stierf op de leeftijd van 120 jaar, uitkeek over het Beloofde Land, nadat hij zijn volk veertig jaar lang door de wildernis had geleid. Deze plaats is van betekenis zowel voor joden als christenen als moslims. Volgens de joodse en christelijke tradities bevindt het graf van Mozes zich op de berg.

In de loop van de middag rijdt u naar de Dode Zee.

De middag heeft u ter vrije besteding, neem een modderbad! De Dode Zee ligt 417 meter onder de zeespiegel op het diepste punt van de aarde aan het zuideinde van het Jordaandal en op de grens tussen Israël, het Westjordaanland en Jordanië. Zwemmen is in dit water niet mogelijk, daarentegen kunnen niet-zwemmers zich eenvoudig aan de oppervlakte laten drijven. Neem daarom een goed boek mee en dobber lezend over het water! Pas wel op dat u niet met open mond juichend het water in rent of dat het water in de buurt van uw ogen komt; dat zoute water heeft ook zo zijn nadelen!

Holiday Inn Dode Zee
Goed middenklasse hotel aan de Dode Zee.  Het hotel heeft een eigen strand aan de Dode Zee, maar ook een groot zwembad met apart kinderbad.  U kunt meedoen aan de dagelijkse yogalessen terwijl de kinderen zich vermaken bij de kidsclub op of en van de trampolines.  Tegen betaling kunt u terecht bij de sauna.

Dag 4
Dode Zee – Kerak- Petra
Verblijf:  Beit Zaman

U rijdt over de Kings highway naar Petra. U maakt ten eerste in een stop bij het 12e eeuwse kruisvaarderburcht in Kerak.  De burcht kent een aantal niveaus, waarvan de ondergrondse gangen het best bewaard zijn gebleven.  Er zijn nog resten van kazernes, een kapel en een keuken.

Via Dana rijdt u naar Petra.

De stad Petra is één van de zeven nieuwe wereldwonderen.  Behalve prachtige ruïnes en een in de rotsen gebouwde graftombe, ziet u vooral ook veel paard en wagens, ezels en kamelen. Petra is echt een unieke stad, uitgehakt in de bergen door de Nabetaniërs op een belangrijk kruispunt voor handelsroutes. U zult zich verbazen over de prachtig gekleurde rotsformaties en waant u in de sprookjeswereld van Duizend en één nacht. Aanraders zijn een wandeling door de Siq, de Threasury en de Monastry. Kinderen kunnen op een ezel, kameel of paardenkoets

Beit Zaman Hotel
Beit Zaman is een uniek hotel. Het hotel is namelijk een traditioneel berberdorp dat omgebouwd is tot een sfeervol hotel. Op slechts enkele kilometers van het wereldberoemde Petra is het een prima uitvalsbasis om deze fascinerende omgeving te verkennen.

Dag 5
Petra
Verblijf:  Beit Zaman

Vandaag heeft u de hele dag de tijd om rotsstad Petra te verkennen. In de uitgestrekte verborgen stad liggen vele tientallen trekpleisters en u kunt hier dan ook makkelijk een dag zoet zijn!

Petra; een stukje geschiedenis
Petra, de best verborgen stad van het Midden-Oosten ligt in de woestijn van Jordanië. De Nabateeërs bouwden de stad Rakeem rond 600 voor Christus in het huidige Jordanië. Nooit hadden zij kunnen vermoeden dat deze ‘roze stad’ later wereldberoemd zou worden, onder de Griekse naam Petra, wat ‘rots’ betekent. Petra ligt verscholen in de bergen tussen de Dode Zee en de Golf van Aqaba. Slechts vijf procent van de hele stad Petra is uitgegraven. Het grootste deel is dus nog bedekt met steen en gruis.

Dag 6
Petra – Wadi Rum
Verblijf: in een tentenkamp

In de middag vervolgt uw reis naar de hoge rotswanden van Wadi Rum. Met zijn bizarre rotsformaties, hoge zandduinen en kleine oases is Wadi Rum een van de meest tot de verbeelding sprekende woestijngebieden van het Midden-Oosten. De wadi is al bewoond sinds de prehistorie, wordt genoemd in de Koran en is een gewilde plek is voor filmopnames. Zo is Lawrence of Arabia (1962) er grotendeels opgenomen

Er valt in Wadi Rum van alles te ontdekken en u gaat dat deze dag doen gedurende 2 uur in een 4×4 wagen. Uw chauffeur kent de beste plekjes van de wadi en neemt u mee op een tocht langs natuurlijke rotsbruggen en diep uitgesleten kloven. Achterop de 4×4, met de warme woestijnwind door uw haren, ervaart u de weidse woestenij op een onvergetelijke manier!

Captain Camp
Het Captains Desert Camp biedt een unieke ervaring in traditionele Bedoeïenententen met mooie uitzichten over het landschap van Wadi Rum. Het Desert Camp biedt een gevarieerd aantal diensten. Jeeptochten door de woestijn, rondleidingen per kameel en wandelingen en excursies kunnen allemaal worden georganiseerd.

Dag 7
Wadi Rum – Aqaba
Verblijf: Radisson Blu Tala Bay Hotel

U wordt vandaag Aqaba gebracht waar u een heerlijk verblijf staat te wachten in een luxe strandresort…. Hier kunt u bijkomen van alle opgedane indrukken en genieten van een relaxte vakantie

Aqaba
Aqaba, uitkijkende op de gelijknamige Golf van de Rode Zee, is de enige haven van Jordanië. De zandstranden en koraalriffen zijn hier op zijn puurst vergeleken met de rest van het gebied rond de Rode Zee. Jordanië hoopt, door zorgvuldige planning, dat zo te houden. Aqaba is vooral bekend om het kristalheldere water van de Golf waarop ze uitkijkt, bewoond door talrijke ongelooflijk veelkleurige vissen, schildpadden en hoornkoraal: een echt paradijs voor duikliefhebbers.

Radisson Blu Tala Bay Hotel
Radisson Blu Tala Bay is rustig gelegen, direct aan het zandstrand en biedt een fantastisch zicht op de kristalheldere Rode Zee en het Sinaï-gebergte. De jachthaven van Tala Bay ligt dichtbij en heeft enkele winkeltjes, restaurants en bars. Het centrum van Aqaba bevindt zich op 14 km afstand. Er rijdt regelmatig een shuttle naar het centrum. 

Dag 8
Aqaba
Verblijf: Radisson Blu Tala Bay Hotel

Vrije dag

Dag 9
Aqaba – Amman – Amsterdam

U wordt bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Aqaba gebracht. Via Amman vliegt u naar Amsterdam.

Jordanië

Prijzen

De prijzen voor de arrangementen zijn o.a. afhankelijk van vertrekdatum, duur van uw verblijf, gezinssamenstelling en verzorging. Vraagt u gerust een vrijblijvende offerte aan voor een gedetailleerd kostenoverzicht.

Indicatie van de kosten voor de volledige rondreis inclusief alle intercontinentale en binnenlandse vluchten, luchthavenbelastingen en het gehele landarrangement: volwassenen  € 2095,- , kinderen  € 1745,-.

Inclusief:
–    Tickets Royal Jordanian, inclusief luchthavenbelasting
–    Vervoer vanaf de luchthaven naar het hotel & v.v.
–    Vervoer ter plaatse met 10-seater airconditioned Van
–    Engels sprekende gids/chauffeur gedurende uw verblijf (m.u.v. de vrije dag bij de Dode zee en in Aqaba
–    Overnachtingen op basis van logies en ontbijt (Wadi Rum op basis van halfpension, er wordt hier geen alcohol geschonken)
–    Entree gelden voor de aangegeven bezienswaardigheden (inclusief rit per paard in Petra)
–    4×4 Jeep safari Wadi Rum gedurende 2 uur en 4 uur durende tocht per kameel onder begeleiding
–    Lokale gids in Jerash & Petra
–    Entreegelden van de aangegeven bezienswaardigheden

Exclusief:
–          Niet aangegeven maaltijden
–          Fooien
–          Overige excursies
–          Visumkosten (ca. JD20 per persoon, onder voorbehoud)
–          Transport tijdens vrije dagen en laatste dagen in Aqaba
–          Vertrekbelasting Aqaba ca JD10

Vluchtschema met bijvoorbeeld Royal Jordanian:

Vertrek Aankomst Vluchtnummers Tijden
Amsterdam Amman RJ 152 16.40 – 23.20*
Aqaba Amman RJ 301 09.25 – 10.15*
Amman Amsterdam RJ 151 12.30 – 15.50*

*Aankomt lokale tijd.

 

Jordanië

Praktisch

Tijdsverschillen
Het is gedurende het hele jaar één uur later dan bij ons.

Feestdagen
Jordanië kent vele nationale feestdagen. Elk jaar op dezelfde datum:

Nieuwjaar – 1 januari
Verjaardag van de koning: 30 januari
Dag van de Arabische Liga:22 maart
Dag van de Arbeid: 1 mei
Onafhankelijkheidsdag: 25 mei
Verjaardag oud-koning: 14 november
Kerstmis: 25 december

Houdt u er rekening mee dat op deze data banken, winkels en overheidsgebouwen gesloten kunnen zijn. Naast deze nationale feestdagen kent Jordanië nog een aantal Islamitische feestdagen die elk jaar op een andere dag of in een andere maand vallen.

Geldzaken
De munteenheid is de Dinar (JD). Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de waarde van de Dinar vrijwel gelijk aan de Euro.

Creditcard: Meer en meer accepteren grote winkels en hotels de gangbare creditcards. Ook kan een creditcard vereist zijn bij het betalen van borgsommen voor hotels. Vooral in de hotels vraagt men vaak een deposito voor de eventuele door u te gebruiken extra’s, ondanks het feit dat u in het bezit bent van een voucher voor de betaling van de overnachtingen. Het bezit van een creditcard voorkomt dat u een gedeelte van uw contant geld moet gebruiken voor deze deposito’s.

Pinnen: U kunt in de meeste toeristische gebieden bij ATM- geldautomaten met maestro- of cirrus-teken geld pinnen met uw bank/pinpas met maestro- of cirrus-teken. Zorgt dat u extra contante Euro’s bij u heeft voor het geval een automaat buiten werking is.

Fooien
Meestal is de service in restaurant inbegrepen in de rekening en is het niet nodig fooi te geven. Mocht dit niet het geval zijn, is een fooi van 10 % een goede richtlijn. Taxichauffeurs verwachten geen fooi, maar spreek vooraf duidelijk een prijs af, zodat u niet voor verassingen komt te staan.

Elektriciteit
Jordanië kent een netspanning van 220 V . De meeste hotels in Jordanië hebben Europese stopcontacten, maar wij raden aan om uw eigen adapter mee te nemen.

Inentingen
Vaccinaties worden wel aangeraden, maar zijn niet verplicht. Wij adviseren u om contact op te nemen met uw huisarts of de plaatselijke GG&GD; bij deze instanties kunnen ze u de meest recente informatie geven over gezondheidsvoorzorgsmaatregelen. Voor Jordanië worden de volgende inentingen aangeraden:

– DTP (difterie, tetanus, polio)
– Hepatitis A (geelzucht)
– Buiktyfus

Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Verder werkt Travelnauts samen met de organisatie Thuisvaccinatie, uiteraard voor vaccinatie bij u thuis: www.thuisvaccinatie.nl

Reisdocumenten
U dient in het bezit te zijn van een retourticket en een geldig paspoort dat na afloop van de reis nog minstens 6 maanden geldig is. Ook dient u te beschikken over een visum. Het visum kunt u ter plaatse kopen voor ca JD20 per persoon.

Lokale belastingen
Op de meeste producten in Jordanië is BTW van toepassing. De meeste rekeningen die u zult betalen zijn al inclusief dit percentage.

Eten en drinken
De meeste door ons geselecteerde hotels hebben één of meer restaurants en een coffeeshop. In hotelrestaurants zijn alle maaltijden gemiddeld (iets) goedkoper dan in Nederland. In Amman is de hele wereldkeuken vertegenwoordigd. Erg lekker zijn de mezze, verschillende kleine hapjes en salades en mensaf, een typisch bedoeïnengerecht dat bestaat uit lamsvlees geserveerd met rijst en pijnboompitten. Alcohol is gemakkelijk verkrijgbaar en de lokale wijnen zijn heel redelijk.

Klimaat
Jordanië heeft in het westen een mediterraan klimaat en landinwaarts een steppe- en woestijnklimaat. In het westen kan het van november tot maart koud en nat zijn. In januari is het gemiddeld 10ºC; het kan zelfs sneeuwen. Van april tot november is het doorgaans droog en heet, tot 30ºC in augustus. Meer landinwaarts zijn de zomers droog en heet tot 40ºC in de Jordaanvallei en bij de Dode Zee. De winters zijn relatief koud met nauwelijks regenval. In Aqaba is het in januari gemiddeld 15ºC.

Jordanië

Reviews

Voor deze reis zijn nog geen reviews.

Jordanië
Familie Suurbach in Jordanië
http://Www.psuurbach.nl/jordanie Onderstaande leuke rubriek vindt u op de blog van familie Suurbach!...