Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Thailand

Een reis met een glimlach – Thailand compleet

Heeft u de tijd en wilt u er zeker van zijn dat u álle hoogtepunten van dit bijzondere land van de glimlach ontdekt? Dan is deze reis absoluut iets voor u. U start uw reis in het bruisende Bangkok, waar zoveel te beleven valt; van de traditionele drijvende markt (u moet er wel vroeg voor opstaan) en een echt gouden sprookjeskasteel tot een spetterend waterpretpark. U bezoekt de beroemde ‘Bridge on the River Kwai’ en overnacht midden in de jungle! Luisterend naar alle jungle geluiden valt u heerlijk in slaap. Vervolgens reist u per nachttrein naar het noorden waar u een aantal dagen cultuur kunt opsnuiven in Chiang Mai en omgeving. U vervolgt uw reis naar Elephant Hills in Khao Sok Nationaal Park waar u verblijft in luxe tenten in de jungle; uw uitvalsbasis om te kanoën, wandelen, zwemmen en om zelf olifanten te wassen! Op Koh Samui waant u zich in een paradijs en kunt u bijkomen van alle mooie indrukken van de afgelopen dagen. Deze reis is geschikt voor families met kinderen van alle leeftijden. Het verblijf in Bangkok, Chiang Mai en op uw strandbestemming is in een goed middenklasse hotel, het verblijf bij de River Kwai is vrij eenvoudig, maar wel avontuurlijk. U verblijft tijdens deze reis ook in heuse boomhutten en luxe tenten.

Reviews

Thailand Familie Malherbe in Thailand Dag 1 en 2 – op maandagavond zijn we met Finnair vanuit Schiphol vertrokken richting Helsinki,...
  • Fietsen in Bangkok
  • Kanoën
  • Watervallen
  • Jungle wandelingen
  • De Gouden Driehoek
  • Kookcursus in Chiang Mai
  • Overnachten in een boomhut
  • Olifanten wassen en voeren
  • Witte zandstranden
  • Snorkelen

Overzicht dag tot dag

Dag 1 Amsterdam – Bangkok
Dag 2 Aankomst Bangkok
Dag 3 en dag 4 Bangkok
Dag 5 Bangkok – River Kwai
Dag 6 River Kwai
Dag 7 River Kwai – Bangkok – Chiang Mai
Dag 8 Chiang Mai
Dag 9 en dag 10 Chiang Mai
Dag 11 Chiang Mai – Treehouse (Reisafstand: circa 1,5 uur)
Dag 12 Treehouse
Dag 13 Treehouse – Chiang Mai (Reisafstand: circa 1,5 uur) – Phuket
Dag 14 Phuket
Dag 15 Phuket – Khao Sok National Park / Elephant Hills
Dag 16 Elephant Hills
Dag 17 Elephant Hills – Koh Samui
Dag 17 – dag 21 Koh Samui
Dag 21 Koh Samui – Amsterdam

Thailand

Programma

Dag 1
Amsterdam – Bangkok
U vliegt van Amsterdam naar Bangkok. Aankomst is de volgende dag.

Dag 2
Aankomst Bangkok

Verblijf: Anantara Sathorn

Na aankomst wordt u opgehaald van de luchthaven en naar uw hotel gebracht.

Bangkok
Bangkok is de stad van de mystieke tempels en drijvende markten, maar ook van een rumoerige verkeerschaos, de futuristische skytrain en een roerig nachtleven. Een stad van contrasten die onderdak biedt aan zo’n tien miljoen inwoners. De gouden tempeldaken staan zij aan zij met de strakke skyline van torenhoge wolkenkrabbers.

De boeddhistische heiligdommen liggen dicht bij elkaar in het oudste gedeelte van Bangkok. Steek de Chao Phraya over per pond en bezoek de indrukwekkende Tempel van de Dageraad, Wat Arun. Een bezoek aan het koninklijke Grand Palace mag u ook niet overslaan.

Anantara Sathorn
Een luxe hotel/appartementencomplex gelegen in één van de zakendistricten van Bangkok. Zeer goede prijs kwaliteitverhouding. U beschikt over een suite met 2 aparte slaapkamers en een woonkamer.

Dag 3 en dag 4
Bangkok

Verblijf: Anantara Sathorn

U heeft twee volledige dagen om op ontdekking te gaan in Bangkok.
Uiteraard kunt u allerlei leuke activiteiten ondernemen.

Activiteiten: fietsen door Bangkok, de drijvende markten, waterpark, Koninklijk Paleis, river cruise, sloppenwijk en winkelen.

Dag 5
Bangkok – River Kwai

Verblijf: Jungle Rafts

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel in Bangkok en reist u naar Kanchanaburi, de plek waar geallieerde krijgsgevangenen in de Tweede Wereldoorlog de wereldberoemde spoorweg naar Myanmar en de Brug over de Kwai-rivier hebben aangelegd.

U overnacht in een drijvend hotel. Indien gewenst kunnen wij u ook een hotel op het vaste land aanbieden.

Tijdens uw verblijf bij de Jungle Rafts zijn vrijwel alle excursies inbegrepen. U bent vrij om hieraan deel te nemen.

Kanchanaburi
Kanchanaburi is gesticht als verdedigingspost tegen de Birmezen. De stad was namelijk een populaire invasieroute. In de Tweede Wereldoorlog werkten duizenden geallieerde krijgsgevangenen aan de Birma-spoorlijn; de spoorlijn langs de oude Birmese invasieroute (tegenwoordig: Myanmar). Het werd ook wel de ‘Dodenspoorlijn’ genoemd vanwege de 16.000 krijgsgevangenen en 90.000 Aziatische werkkrachten die tijdens de aanleg stierven aan ondervoeding, tropische ziekten en mishandeling. De 415 kilometer lange spoorlijn moest een aanvoerroute worden voor onder meer de Japanse verovering van Myanmar. Eén van de meest beruchte plekken langs de spoorlijn was de Hellfire Pass, een 1200 meter lange en 5 meter brede passage door een berg die onder erbarmelijke omstandigheden door krijgsgevangenen en dwangarbeiders is uitgehakt. Vele met name Australische en Britse gevangenen vonden hier de dood. ’s Nachts werd de passage verlicht door olie- en carbidlampen, vandaar de naam Hellfire Pass. Een klein herdenkingsmuseum is tegenwoordig bij deze passage te bezichtigen. Diverse musea en geallieerde begraafplaatsen zijn te bezoeken in de omgeving. Ook Nederlandse soldaten liggen hier begraven.

Jungle River Rafts
Een beetje magisch is het wel. Het is een drijvend hotel, aan de River Kwai, midden in de jungle! Verwacht u niet te veel luxe hier. Alle basisfaciliteiten zijn aanwezig, bed, toilet, douche (zonder warm water) en een hangmat voor de kamer. Bijzonder is het personeel (Birmees) en de sfeer in de avond als de olielampjes aan gaan.

Dag 6
River Kwai

Verblijf: Jungle Rafts

Vandaag brengt u een bezoek aan het dorp van een lokale stam: de Mon tribe. De middag is ter vrije besteding en u heeft een ruime keuze uit activiteiten die u kunt ondernemen. U kunt onder meer gaan zwemmen, kanoën of Erawan watervallen bezoeken. Wist u dat de rivier maar liefst 380 kilometer lang is.

Dag 7
River Kwai – Bangkok – Chiang Mai
Verblijf: 1e klas slaapcoupé

Vandaag kunt u nog een duik nemen in het water of lekker relaxen. Na de lunch gaat u met de trein van Wang Po naar Nam Tok, een circa 1 uur durende rit over het originele spoor ‘Death Railway’. Bij Nam Tok wordt u weer opgehaald en naar het treinstation in Bangkok gebracht. Hier volgt uw rit naar het noorden van Thailand in een nachttrein; een spannende ervaring voor de kinderen. Indien gewenst kunnen we u ook vliegtickets naar het noorden aanbieden.

De nachttrein naar Chiang Mai vertrekt rond 19.35 uur. U verblijft in een eerste klasse softsleeper coupé met airconditioning.

Dag 8
Chiang Mai
Verblijf: Rimping Village

Rond 08.45 uur komt u aan in Chiang Mai. Hier wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht.

Chiang Mai
Chiang Mai is de belangrijkste stad in het noorden. Het is tevens de hoofdstad van de gelijknamige en bergachtige provincie. De stad bloeide als een belangrijk religieus, cultureel en commercieel centrum tot 1556, toen een Birmese invasie de stad reduceerde tot een satellietstaatje. Veel Thaise bewoners houden van Chiang Mai (de Roos van het Noorden) vanwege de aparte festivals, de 14e-eeuwse tempels, schitterende landschappen en een aangenaam koel klimaat in de winter. De inwoners van de provincie Chiang Mai hebben een cultuur die op veel punten afwijkt van die in de rest van het land. Het zijn veelal boeren en handwerkers met een eigen dialect, eigen gebruiken, eigen festivals, eigen architectonische tradities, eigen inheemse kunstwerken, eigen dansen en een eigen keuken. De bergstammen dragen bij aan het speciale en kleurrijke karakter van Chiang Mai en omgeving. Chiang Mai is gelegen nabij het gebied ‘de Gouden Driehoek. Dit gebied ligt verspreid over de landen Thailand, Loas en Myanmar. Vooral het drielandenpunt, op circa 4 uur rijden van Chiang Mai, is erg populair onder toeristen.

Rimping Village
Dit mooie en kleinschalige boutique hotel ligt op korte loopafstand van de nachtmarkt waar u fantastisch kunt eten. Het hotel beschikt o.a. familiekamers, een buitenzwembad en gratis WiFi.

Dag 9 en dag 10
Chiang Mai
Verblijf: Rimping Village

U heeft 2 hele dagen om Chiang Mai en omgeving te verkennen.

Activiteiten: fietsen door Chiang Mai, bezoek de prachtigste tempels, kookcursus, White Temple in Chiang Rai, Kantoke Dinner, Chiang Mai Night Bazar, Gouden Driehoek.

Dag 11
Chiang Mai – Treehouse
(Reisafstand: circa 1,5 uur)
Verblijf: Rabean Pasak Treehouse

U wordt opgehaald door onze lokale vertegenwoordiging en rijdt verder naar het Rabean Pasak Treehouse Resort. U verblijft 2 nachten in een echte boomhut.

Rabeang Pasak Chiang Mai Treehouse Resort
Dit bijzondere verblijf is gelegen in een klein dorp middenin het teakhoutbos. Hier kunt u volledig ontspannen in de natuur terwijl u luistert naar het geluid van stromend water en slaapt u in echte familieboomhut!

Dag 12
Treehouse
Verblijf: Rabean Pasak Treehouse

Vandaag heeft u een volle dag om het gebied rondom de Treehouse te verkennen. Er worden diverse kinderactiviteiten georganiseerd.
U kunt hier wandelen, fietsen en de watervallen, school en tempels bezoeken.

Dag 13
Treehouse – Chiang Mai
(Reisafstand: circa 1,5 uur) – Phuket
Verblijf: Outrigger Laguna Phuket Beach Resort

Vandaag wordt u opgehaald en naar het vliegveld van Chiang Mai gebracht. Hier checkt u in voor uw vlucht naar Phuket.
Bij aankomst op Phuket wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht.

Phuket
Phuket is gelegen voor de zuidwestkust van Thailand en staat garant voor heerlijk genieten op een tropisch schiereiland. Hier komt het beste samen: fraaie stranden, een heuvelachtig natuurlandschap, entertainment en comfortabele strandhotels. Niet voor niets wordt Phuket de ‘Parel van het Zuiden’ genoemd.

Outrigger Laguna Phuket Beach Resort
Dit heerlijke resort ligt aan het strand van Bangtao. De kamers hebben een eigen veranda of balkon en gratis WiFi. Er is een kidsclub en babysit-service en het resort beschikt over een buitenzwembad, een spa en een fitnesscentrum.

Dag 14
Phuket
Verblijf: Outrigger Laguna Phuket Beach Resort

Vandaag kunt u heerlijk kunt relaxen aan het strand of een leuke activiteit ondernemen.

Activiteiten: zwemmen, snorkelen en duiken, kajakken, mountainbiken, bezoek aan het James Bond eiland of bounty eilandjes in de omgeving van Phuket.

Dag 15
Phuket – Khao Sok National Park / Elephant Hills
Verblijf: Luxe tent

U wordt opgehaald bij uw hotel op Phuket en naar Khao Sok National Park gebracht; hét hoogtepunt van uw reis. U verblijft namelijk in het luxe ‘glamping’ tentenkamp en kruipt in de rol van olifantenverzorger. Een unieke belevenis: u komt oog in oog te staan met de Aziatische olifant en ervaart hoe deze bijzondere dieren leven, eten en gewassen worden.

U combineert een verblijf in het Elephant Hills Camp met een nacht in het drijvende tentenkamp op het prachtige Cheow Larn meer!

Khao Sok National Park
Khao Sok is een groot nationaal park, gelegen in het centrale deel van zuidelijk Thailand. Dit uitgestrekte regenwoud herbergt veel tropische dieren, variërend van olifanten en stekelvarkens tot neushoornvogels en bijzondere vissen. De meeste dieren zijn echter vrij schuw en laten zich niet makkelijk zien. Ze leven bijvoorbeeld in de toppen van de bomen, zoals eekhoorns en apen, of ze zijn alleen ’s nachts actief, zoals stekelvarkens en vleermuizen. Veel nadrukkelijker aanwezig is wel het planten- en insectenarsenaal van een oerwoud. Ook aan ongewervelde dieren en vogels is absoluut geen gebrek. Apen zult u echter hoogstwaarschijnlijk wel spotten en zonder twijfel gaan horen tijdens deze trip!

Wordt olifantenverzorger!
Vandaag heeft u uitgebreid de kans om kennis te maken met de bijzondere Aziatische olifant. Uw gids en de olifantenverzorgers (‘mahouts’ genaamd) geven u uitleg over het leven van de olifanten. Vervolgens bereidt u de maaltijd voor de olifanten en mag u uw volledige mand vol gevarieerd voedsel aan deze indrukwekkende dieren voeren. Vooral uw kinderen zullen het geweldig vinden wanneer de bamboestengels en bananen door een vriendelijke olifantenslurf uit hun handen worden genomen.  Het avontuur is nog niet voorbij; ervaar hoe een van de olifanten een (modder)bad neemt in de waterpoel bij het kamp. Hierna is het uw beurt… samen met uw kinderen geeft u uw eigen olifant een volledige wasbeurt; van het schoon schrobben tot het schoonspuiten. Ook kleine olifantjes zijn aanwezig, voor de kleinere kids, en uiteraard houdt de mahout altijd een oogje in het zeil. Een unieke belevenis en onvergetelijk voor de kinderen!

Boottocht over de Sok rivier
Na de lunch in buffetvorm, wordt u meegenomen naar de rivier waaraan het kamp gelegen is. Na een korte instructie krijgen u en uw kids een zwemvest aan en stapt u in een rubberen boot/raft. U hoeft zelf alleen maar achterover te zitten en te genieten van de prachtige omgeving, een mix van oerwoud met kalkstenen rotsen en bergen, terwijl uw gids stroomafwaarts af en toe bijstuurt.

Luxe tent
U overnacht in uw eigen luxe tent, met vaste bedden en een badkamer met warm en koud water. De deuren en ramen van de tenten zijn bedekt met klamboe en canvas flappen, zodat insecten en reptielen buiten blijven. Er is ook een zwembad bij het complex aanwezig.

Dag 16
Elephant Hills

Verblijf: luxe drijvende tent

Vandaag wordt u gewekt door de junglegeluiden om u heen en staat het ontbijtbuffet voor u klaar.

Hierna reist u door naar de volgende plek in Khao Sok National Park: Elephant Hills Rainforest Camp. Maar niet voordat u volop heeft genoten van de prachtige tocht om hier te komen…

Per minivan wordt u meegenomen naar een lokale Thaise markt, waar u een kijkje kunt nemen en u zich even helemaal tussen de ‘locals’ bevindt. Vervolgens zet u koers richting de Ratchaprapa Dam: een indrukwekkende dam op het Cheow Larn meer waar u een korte fotostop maakt vanwege het indrukwekkende uitzicht. Tien minuten later komt u aan bij de pier van het meer, waar longtail boats klaarstaan om u mee te nemen naar het drijvende tentenkamp.

Dag 17
Elephant Hills – Koh Samui
Verblijf: Peace Resort

Na uw nacht in de luxe drijvende tent, wacht u een lekker ontbijt in het centrale restaurant van het kamp. Vervolgens heeft u de mogelijkheid om met een gids op pad te gaan; maak een wandeltocht door het regenwoud en ga op zoek naar exotische planten, tropische hardhouten bomen, orchideeën, palmen, varens en bamboebomen. Met een beetje geluk spot u ook een neushoornvogel of makaak- en bladapen!

Na de lunch wordt u opgehaald door de longtail boot en vaart u in een half uur terug naar het vaste land. Hier wacht een minibus van Elephant Hills u op om u naar Koh Samui te brengen.

Koh Samui
Koh Samui is een eiland dat voor de oostkust van Thailand ligt en staat bekend om haar vele tropische witte zandstranden. Daarnaast heeft het prachtige baaien, kristalhelder water en de lokale Thaise charme. U vindt hier alles wat een tropisch eiland tot bounty-paradijs maakt: witte zandstranden, vissersdorpjes en koraalriffen. Het binnenland van Koh Samui is nog vrijwel ongerept, met kokoswouden, rubberplantages en prachtige watervallen. Het eiland biedt voor ieder wat wils, vanwege de verschillende stranden met ieder hun eigen aantrekkingskracht.

Peace Resort
In bungalow stijl opgezet hotel met een Thaise uitstraling en een modern tintje. Het ligt direct aan het heerlijke strand van Bophut. De familiekamers beschikken over een eigen zwembad, 2 aparte slaapkamers en een woonkamer. Er is een buitenzwembad, kinderbad en een zonneterras met ligbedden en parasols aanwezig.

Dag 17 – dag 21
Koh Samui
Verblijf: Peace Resort

U kunt deze dagen heerlijk bijkomen op het strand en er op uit trekken in de omgeving.

Activiteiten: snorkelen en duiken, Big Buddha, Ang Thong Marine Park, buureilanden Kho Phangan, Koh Tao en Koh Tan.

Dag 21
Koh Samui – Amsterdam
U wordt naar de luchthaven van Koh Samui gebracht. Van hieruit vliegt u via Bangkok terug naar Amsterdam. Hier komt u dezelfde dag aan.

Thailand

Prijzen

De prijzen voor de arrangementen zijn afhankelijk van vertrekdatum, duur van uw verblijf, hotelkeuze, gezinssamenstelling en verzorging. Vraagt u gerust een vrijblijvend reisvoorstel aan voor een gedetailleerd kostenoverzicht. Ter indicatie: € 1.895,- per volwassene in het meest voordelige seizoen en ca. € 2.395,- in het hoogseizoen. Kinderen krijgen 25% korting op de vliegtickets en baby’s (tot 2 jaar) krijgen tot 90% korting op de vliegtickets.

Inclusief:
– Intercontinentale retourvlucht, inclusief luchthavenbelasting
– Binnenlandse vlucht, inclusief luchthavenbelasting
– Slaapcoupé van Bangkok naar Chiang Mai (voorkeur 1e klasse)
– Privé vervoer van en naar de luchthavens/hotels
– Alle overnachting in de aangegeven hotels
– Maaltijden zoals aangegeven
– River Kwai arrangement inclusief maaltijden (3 dagen/2 nachten)
– Olifantensafari inclusief maaltijden (3 dagen/2 nachten)
– Inclusief vervoer van uw hotel naar Elephant Hills en v.v.

Exclusief:
– Fooien
– Persoonlijke uitgaven
– Aangegeven, optionele excursies
– Overige maaltijden
– Reis- en annuleringsverzekering

Thailand

Praktisch

Geschiedenis
Thailand kent een zeer rijke historie. Het koninkrijk is in 650 gesticht. Tot 1939 heette het land ‘Siam’. De huidige naam Thailand betekent ‘land van de vrijen’ omdat Thailand nooit gekoloniseerd is geweest.

Hoofdstad
Bangkok; een echte miljoenenstad. De internationale luchthaven ligt op circa 1,5 uur rijden van de stad.
De officiële volledige naam van Bangkok is; Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit.

Oppervlakte
513.120 km2

Aantal inwoners
68.414.135 (2017)

Grenst aan
Noorden: Myanmar
Oosten: Laos en Cambodja
Zuiden: Maleisië en de Golf van Thailand
Westen: Myanmar en Andamanse Zee

Taal
De voertaal is Thai. In de meeste hotels, restaurants en winkels wordt Engels gesproken.

Sporten
Thaiboksen en voetbal

Veiligheid
Thailand is een zeer veilig land om te bereizen. Net zoals in Nederland dient u echter altijd op uw spullen te passen, met name in de grotere steden. Wij adviseren u de paspoorten en uw geld te bewaren in de kluis van het hotel (indien aanwezig).

Elektriciteit
Het voltage in Thailand is 220. In de meeste hotels heeft u tegenwoordig geen wereldstekker meer nodig.

Inentingen
Volgens onze laatste informatie heeft u nodig:
-DTP
-Hepatitis A
-Buiktyfus
Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig voor uw gezin? Kijkt u dan eens op www.thuisvaccinatie.nl.

Religie
95% van de Thai is boeddhist. In het zuiden van Thailand, op de grens met Maleisië, wonen voornamelijk moslims.

Geld/Bankzaken

Valuta
De valuta in Thailand is de Thaise Baht. De waarde van 1 Euro is ca. 40 Baht. U kunt Euro’s wisselen in de hotels en bij de bank. Daarnaast kunt u in de steden pinnen als uw pasje is voorzien van het Cirrus-teken. Creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd. Wij raden u af om Thaise Baht vanuit Nederland mee te nemen.

Prijsindicatie
Ontbijt € 5,-
Lunch € 10,-
Diner € 15,-
Koffie € 1,-
Bier € 1,50
Frisdrank €1,-

Fooien
In Thailand is het zeer gebruikelijk om een fooi te geven. U dient hierbij rekening te houden met circa 15% van de rekening (eten/drinken). Daarnaast zijn de salarissen voor het personeel dat de kamers schoonmaakt laag. Het wordt zeer gewaardeerd als u bij vertrek een fooi achterlaat. Bij een langer verblijf kunt u om de dag een fooi achter laten, ongeveer 20 Baht per dag. Voor het dragen van de koffer is dat circa 20 Baht per koffer.

Feestdagen
01 januari Nieuwjaarsdag
08 april Chakri-dag
13-15 april Thais Nieuwjaar
05 mei Kroningsdag
22 juli Asanha Bucha Dag
12 augustus Verjaardag Koningin
05 december Verjaardag Koning
10 december Grondwetsdag
25 december Kerstmis
31 december Oudejaarsavond
U dient verder rekening te houden met diverse andere feestdagen die van jaar tot jaar op een andere dag vallen.

Beste reistijd
U kunt Thailand het gehele jaar bezoeken. Van november tot en met februari is de kans op regen het geringst.

Tijdsverschil
In Thailand is het in de zomer 5 uur – en in de winter 6 uur – later dan in Nederland/België.

Douane
Thailand is een land waar veel namaakartikelen worden geproduceerd. Het is niet toegestaan om namaak merkartikelen mee naar Nederland te nemen. U loopt kans dat uw aangekochte spullen in beslag worden genomen.

Paspoort en visa
U dient in bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal 6 maanden na vertrek uit Thailand geldig is. Indien u langer dan 30 dagen in Thailand verblijft, dient u tevens in het bezit te zijn van een visum. Uw kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort!

Vervoer ter plaatse
Autohuur: wij raden u af om zelf met een huurauto te reizen; wij adviseren een auto met eigen chauffeur/gids.
Trein: alle grote steden zijn per trein te bereiken. Het is een hele ervaring om een keer een nachttrein te nemen, bijvoorbeeld van Bangkok naar Chiang Mai.
Bus: alle grote steden zijn per bus te bereiken. Wij adviseren u echter om niet met kinderen per bus te reizen.
Taxi: met name in de grote steden zijn taxi’s een gemakkelijke en voordelige manier van vervoer. Houdt u er rekening mee dat de taxi’s geen kinderzitjes hebben. U dient voor vertrek in de meeste gevallen een prijs af te spreken. De taxi’s bij de hotels zijn vaak duurder dan wanneer u een taxi aanhoudt langs de weg.
Tuk Tuk: erg leuk, zeker voor de kinderen als ze wat ouder zijn. Echter niet te lang, zeker niet in Bangkok.
Binnenlandse vluchten: alle grote steden hebben een luchthaven; Chiang Mai, Chiang Rai, Phuket, Krabi en Koh Samui.

Klimaat
Thailand heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 28 graden. De regenperiode is van juni tot en met oktober. Maakt u zich echter geen zorgen: regenseizoen betekent een flinke bui in de middag, waarna het normaal gesproken weer zonnig wordt. De temperatuur is het hoogst van maart tot en met juni.

Zonnebescherming
Gebruik factor 20 als minimale beschermingsfactor tegen de schadelijke Uv-straling van de zon. Houd rekening met het huidtype van uw kind. Neem een mini-parasol en/of zonnehoed mee als u met een baby reist.

Kleding
Luchtige katoenen kleding is aan te raden. Let op: de hotels in Bangkok zijn vaak volledig airconditioned, waardoor het in de publieke ruimtes wat fris kan zijn.

Eten & drinken
In Thailand kunt u heerlijk eten. Noedels en rijst worden vaak gecombineerd met groenten en kip, vlees of vis. Ook de pittige gerechten zoals curry’s waarin rode pepers zijn verwerkt erg populair. Daarnaast wordt er veel vers fruit zoals ananas en mango gegeten.

Ontbijt
De Thai eten als ontbijt khao tom (rijstesoep). Deze wordt met verschillende gerechten gegeten of gevuld met groenten, vlees of vis. Johk, rijstepap, is ook populair.

Thailand

Reviews

Bekijkt u onderstaand filmpje van Elephant Hills:

Thailand
Familie Malherbe in Thailand
Dag 1 en 2 – op maandagavond zijn we met Finnair vanuit...
Thailand
Familie Heijl – van Santen in Thailand
Beste Roeli en Jessica, Excuses voor het wat late antwoord! We zijn...
Thailand
Familie de Lange in Thailand
Hallo Jessica en Wendy, Home sweet home! We hadden nog wel langer...
Thailand
Familie Laman in Thailand
Beste Jori, Dank voor het welkom thuis bericht. Onze reis was een...
Thailand
Familie Joos in Thailand
Dag David, Bedankt voor je bericht. Het was na 3 weken niet...
Thailand
Fam van der Sluis in Thailand
Beste mensen van Travelnauts, Tijdens onze vakantie in Thailand heb ik verschillende...
Thailand
Familie van Dijk in Thailand
Na 10 uur vliegen met de blauwe zwaan, komen we in wereldstad...
Thailand
Familie Volwater in Thailand
Onze 21 daagse rondreis in Thailand met onze twee zoons van 8...
Thailand
Familie De Smedt in Thailand
We kijken terug op een zeer geslaagde reis. De organisatie was vlekkeloos....
Thailand
Familie Zenden in Thailand
Salamanders wegjagen voordat je in huisje kon! 😂 River kwai Boottocht naar...
Thailand
Familie in Thailand
Beste Ilona, Vandaag ontvingen wij een heerlijke fles rode wijn van jullie!...
Thailand
Familie in Thailand
Hoi Kim, zoals beloofd, wat feedback over de reis. Zoals gezegd was...
Thailand
Familie Lacquet – Jacobs in Thailand
Beste Travelnauts, inderdaad, ondertussen terug thuis na een ongelooflijk fantastische heerlijke reis...
Thailand
Familie Kemperman – Jansen
Deze zomer hebben wij een fantastische rondreis door Thailand gemaakt met z’n...
Thailand
Familie van Schaik – Dallinga in Thailand
Dag Travelnauts, Dit is ons reisverslag van de geweldige reis die wij...
Thailand
Familie Bom – Willemssen in Thailand
Beste David, Bij deze nog een reactie op onze reis. Samenvattend was...
Thailand
Familie Rousch – Noordhoek in Thailand
Wie? Ronny Rousch en Masja Noordhoek en zoon Stijn (11) Waarheen? Thailand,...
Thailand
Filmpje familie Pieters in Thailand
Wie?: Daniël Pieters, Miranda Engelbertink en hun kids Sam (12) en Gwen...
Thailand
Familie Postma in Thailand
Wie?: Arjan Postma en Bregje Peijs met hun kinderen Silas (9), Hazel...
Thailand
Familie Pieters in Thailand
Dag David & collega’s, We hebben een topvakantie gehad! Als we al...