Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Ecuador

Galápagos Legend Cruise (bouwsteen)

U bezoekt het mooiste van de centrale eilanden Santa Cruz en Santiago tijdens deze fantastische cruise. Op het cruiseschip is uitgebreid entertainment aanwezig voor volwassenen en kinderen alle leeftijden. Zwembaden, jacuzzi’s, een sauna, hangmatten op het zonneterras en voor de kinderen een speciale ruimte met verschillende spellen.

De excursies leiden u langs de bijzondere natuur van de Galápagos en staan garant voor vele ontmoetingen met zeldzame dieren. Reuzenschildpadden, Darwinvinken, blauwvoetgenten, landleguanen en de Galápagos pinguïns, u gaat ze allemaal zien! Een bezoek aan alle verschillende eilanden vormt de basis van deze cruise. De voorzichtige nieuwsgierigheid van de kinderen zal snel veranderen in juichend enthousiasme wanneer zij oog in oog staan met gave dieren!

De Galápagos Legend is van alle gemakken en luxe voorzien die u van een cruisemaatschappij mag verwachten. De comfortabele openbare ruimten zijn verspreid over drie verschillende dekken. In een hangmat kunt u bijvoorbeeld heerlijk ontspannen en de wereld in u opnemen. Maar ook een jacuzzi, sauna, spa en verschillende massagebehandelingen zijn aanwezig.

Deze reis is geschikt voor kinderen van alle leeftijden, zeker ook voor jongere kinderen. De reis is te verzorgen vanuit Quito of Guayaquil. Ook kan deze cruise worden toegevoegd als de ideale, ontspannen afsluiting van uw rondreis door Ecuador. Tevens heeft de Galápagos Legend speciale familievertrekdata. Tijdens deze cruises zijn er alleen gezinnen met kinderen aan boord. Erg leuk voor u, maar zeker voor uw kinderen! Uiteraard zijn u en uw gezin ook op de andere vertrekdata welkom aan boord.

  • Leguanen
  • Flamingo’s
  • Hagedissen
  • Zeeleeuwen
  • Fregatvogels
  • Darwinvinken
  • Blauwvoetgenten
  • Galápagospinguïns
  • Reuzenschildpadden

Overzicht van dag tot dag

Dag 1 Guayaquil – Baltra (Galápagos)
Dag 2 Santiago en Bartolomé (Galápagos eilanden)
Dag 3 Santa Cruz (Galápagos eilanden)
Dag 4 Baltra (Galápagos) – Guayaquil

Deze bouwsteen kunnen wij voor u toevoegen aan uw rondreis door Ecuador.

Ecuador

Programma

Galápagos
De Galápagos eilanden bestaan uit 13 vulkanische eilanden en liggen verspreid in de Stille Oceaan. Op circa 960 kilometer van het Ecuadoraanse vasteland vindt u één van de meest gekoesterde en indrukwekkende natuurgebieden ter wereld. In het hart van de eilandengroep ligt het eiland Santa Cruz. Puerto Ayora is een levendige havenplaats en de meest ontwikkelde stad van de Galápagos eilanden. Tijdens uw verblijf op de Galápagos Legend zult u een bezoek brengen aan het eiland Santiago, het eiland Santa Cruz en het kleinere eiland Seymour Norte. Dankzij de bijzondere flora en fauna op elk eiland komt u oog in oog te staan met vele zeldzame diersoorten.

Informatie over het schip:
Gedoopt: 2002
Aantal passagiers: 100
Lengte: 92 meter
Breedte: 15 meter

Een drijvend hotel, echt waar:
– Zonneterras
– Zwembad
– Vissersbar in de buitenlucht
– Barbecuefaciliteiten
– Kinderhoek met spellenruimte
– Theater
– Bar en lounge
– Dolfijnenobservatiedek
– Hardloopbaan
– Jacuzzi
– Sauna
– Hangmatten
– Massagestoelen
– Winkel
– Informatiecentrum met internet
– Restaurant

De Galápagos Legend is een expeditie schip dat een luxe verblijf biedt voor maximaal 100 passagiers. Het is een `legende’ die in de voetsporen treedt van Darwin. De panoramische ramen aan boord maken het niet alleen mogelijk voor u om uw bestemming te bewonderen, maar geven u ook de kans om er echt deel van uit te maken. Door de kleine groep passagiers heeft het personeel alle aandacht voor u, en mag u altijd alle vragen stellen over deze prachtige eilanden groep.

De bemanning bestaat uit meertalige gidsen en professionele natuurkenners in hart en nieren, die u graag alles vertellen over de Galápagos eilanden. Geniet op het grote buitendek van de landschappen, het uitzicht en de flora en fauna. Een zeer intieme natuurervaring voor jong en oud!

Het restaurant aan boord serveert Ecuadoraanse en internationale gerechten en twee keer per week wordt er een echte barbecue op zee georganiseerd. Na elke excursie worden er voor de kinderen ijsjes geregeld en snacks voor de volwassenen. Aan het einde van de dag kunt u onder het genot van een drankje genieten van het amusement programma of mee doen aan karaoke.

Voor de jonge Travelnaut is een kinderruimte aanwezig vol met spellen en worden er speciale activiteiten georganiseerd. Het programma wordt afgestemd op de leeftijden van de kinderen aan boord. Daarnaast zorgt het zwembad natuurlijk voor urenlang spetterplezier. Uw kinderen kunnen genieten van activiteiten als sterrenkijken, het ontmoeten van de kapitein en T-shirts schilderen.

De Galápagos Legend heeft 57 hutten (zoals dit aan boord heet) aan boord, en allemaal met zeezicht. Er zijn diverse categorieën, standaard hut, hutten en suites met balkon en hutten met panoramische ramen. Een aantal hutten zijn voorzien van een tussendeur, zodat u met het hele gezin in één grote hut kunt verblijven.

Alle hutten en suites zijn voorzien van een TV, airconditioning en een eigen badkamer met douche en toilet. De suites zijn voorzien van een balkon, minikoelkast met champagne en zachte badjassen.

Dag 1
Guayaquil – Baltra (Galápagos)

Verblijf: Galápagos Legend

Op de luchthaven van Guayaquil maakt u zich klaar voor de vlucht naar de Galápagos eilanden. Wanneer u aankomst wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging en wordt u per bus naar de haven gebracht waar u inscheept op de Galápagos Legend.

Welkom in Santa Cruz, het centrale eiland van de eilandengroep. Bij de kust bestaat het landschap uit woestijnen met cactussen terwijl het hoogland is begroeid met bossen. Op de top van Santa Cruz liggen doordrenkte grasvlaktes.

U start uw Galápagos avontuur in de hooglanden van Santa Cruz en maakt kennis met het misschien wel bekendste dier van de eilanden; de reuzenschildpad. Het benaderen van deze dieren in hun vochtige en bosachtige verblijfplaats is dan ook een bijzondere ervaring. Ook ziet u vast en zeker de Darwinvinken om u heen huppen en fladderen.

Dag 2
Santiago en Bartolomé (Galápagos eilanden)

Verblijf: Galápagos Legend

Een nieuwe dag betekent een bezoek aan een nieuw eiland! Vandaag maakt u kennis met Santiago, het op drie na grootste eiland van de eilandengroep.

In de ochtend staat een excursie naar Puerto Egas op het programma. Loop over het zwarte vulkaanzand en maak kennis met lange turfsteenkegels van vulkanisch as. Vanaf het strand kunt u gemakkelijk het water in om te snorkelen met de Galápagoszeeberen!

’s Middags brengt u een bezoek aan Bartolomé, gelegen op een paar honderd meter voor de oostkust van Santiago. Het bekendste punt van de Galápagos eilanden, de Pinnacle Rock, vindt u op Bartolomé. Ontdek de fascinerende maanlandschappen terwijl u naar de top van het eiland wandelt. Op het hoogste punt heeft u een indrukwekkend uitzicht op de omliggende eilanden. Na de wandeling neemt u een verfrissende duik en kunt u snorkelen om te zwemmen met Galápagospinguïns!

Dag 3
Santa Cruz (Galápagos eilanden)

Verblijf: Galápagos Legend

In de ochtend vaart u de haven van Santa Cruz binnen en is het tijd om het eiland te verkennen.

Na aankomst bezoekt u als eerst de Cerro Drágon, ofwel, de drankenheuvel. De wandeling over het rotachtige terrein brengt u langs diverse vegetatie. Een lagune vol flamingo’s, nestplaatsen voor inheemse landleguanen en bossen vol bijzondere vogels zult u tegen komen.

’s Middags bezoekt u het eiland Seymour Norte. Dit kleine eiland is wellicht de drukst bezochte toeristenbestemming van de eilandengroep. Tijdens deze tour maakt u kennis met de broed plaatsen van vogels als de blauwvoetgenten en de zwaluwstaartmeeuwen. Voordat u terug keert naar het schip is er nog tijd om te snorkelen.

Dag 4
Baltra (Galápagos) – Guayaquil

Verblijf: einde van de cruise

Na het ontbijt maakt u een laatste excursie naar het prachtige strand Bachas Beach. Het strand is vernoemd naar de verroeste skeletten van de sloepen (‘barges’) die overal uit het zand steken. Deze populaire zwemplaats biedt urenlang waterpret voor de kinderen!

In de periode november – februari ziet u de sporen van de schilpadden op het strand. Overal rond Bachas Beach hebben de schilpadden nesten gemaakt.

Aan het einde van de dag keert u terug naar Baltra, het eindpunt van de cruise. Vervolgens maakt u zich klaar voor de vlucht naar Guayaquil.

Deze bouwsteen kunnen wij voor u toevoegen aan uw rondreis door Ecuador.

Ecuador

Prijzen

De prijzen voor de arrangementen zijn o.a. afhankelijk van vertrekdatum, duur van uw verblijf, gezinssamenstelling, hotelkeuze, kamerindeling en verzorging.

Inclusief:
– Vlucht Guayaquil/Quito naar Baltra (Galápagos) en v.v.
– Verblijf aan boord van de Galápagos Legend, inclusief alle maaltijden (exclusief alle dranken)
– Alle excursies zoals aangegeven in het programma
– Vervoer van de luchthaven naar de haven op de Galápagos en v.v.

Exclusief:
– Brandstof
– CGG belasting – Migration Control Card voor Galápagos
– Entree voor de Galápagos eilanden*
– Vervoer naar de luchthaven in Guayaquil
– Persoonlijke uitgave
– Overige snacks en maaltijden
– Fooien aan boord
– Alcoholische en non-alcoholische dranken
– Optionele excursies

* Deze kosten dienen contant te worden voldaan bij aankomst op de Galápagos eilanden.

Ecuador

Praktisch

Geschiedenis
Ver voordat de Inca’s zich in de 15e eeuw vestigde, bestonden er in Ecuador verschillende indiaanse culturen waarvan de meeste in het noorden aan de kust en in de hooglanden woonden. Wanneer de Inca’s zich in de 15e eeuw in Ecuador vestigen wordt het hart van het Incarijk de plaats Cuzco. Vanuit Cuzco breiden de Inca’s zich uit naar Argentinië en Chili.

In 1534 wordt het land veroverd door de Spanjaarden en groeit Quito in 300 jaar tijd uit tot een stad van 10.000 inwoners. In 1822 versloeg het onafhankelijkheidsleger het Spaanse leger en ging Ecuador op eigen voet verder.

Al sinds de jaren 80 proberen verschillende presidenten de corruptie te bestrijden en de economie te versterken.

Hoofdstad
Quito, de hoofdstad van Ecuador is gelegen op de oostelijke helling van de Pichincha, een actieve vulkaan in de Andres. Met de ligging van 2.850 meter boven zeeniveau is Quito één van de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld. Een uniek ligging wat jaarlijks vele toeristen trekt.

Oppervlakte
257.217 km2

Aantal inwoners
17.023.408 (2017)

Grenst aan
Noorden: Colombia
Oosten: Peru
Zuiden: Peru
Westen: Stille Oceaan

Taal
De officiële taal van Ecuador is Spaans. Sommige mensen spreken Engels.

Sport
Voetbal.

Elektriciteit
Het stroomnet in Ecuador is niet hetzelfde als dat in Nederland. De netspanning in Ecuador is 110 volt (60 Hz). Wij raden u aan om een transformator mee te nemen zodat u zeker weet dat uw elektrische apparaten kan opladen. De stopcontacten zijn er smaller; de stekkers hebben twee smalle polen. Een wereldstekker brengt uitkomst.

Inentingen
– DTP
– Hepatitis A
– Gele koorts (verplicht als u uit een gele koorts gebied komt)

Religie
95% van de inwoners van Ecuador heeft een Rooms-katholiek geloof.

Geld/Bankzaken
Valuta
De valuta in Amerika is de US Dollar. De waarde van 1 Euro is ca. US$ 1,29. Ook kunt u pinnen bij alle banken als uw pas is voorzien van het Cirrus teken. Creditcards worden overal geaccepteerd. In Ecuador hebben de munten van de Amerikaanse dollar zowel een Amerikaanse als Ecuadoraanse opdruk. De Ecuadoraanse opdruk is buiten Ecuador geen geldig betaalmiddel.

Beste tijd
De beste maanden om Ecuador te bezoeken is van juni t/m september. Ook het voor- en najaar zijn prima reistijden om Ecuador te bezoeken in verband met de overgangsperiode van de seizoenen. Ecuador kent maar twee seizoenen in plaats van vier; zomer en winter.

Reistijd
Circa 12 tot 15 uur.

Tijdsverschil
Het tijdsverschil tussen Nederland en het vasteland van Ecuador is zes uur. In onze wintertijd is het in Ecuador zes uur vroeger en in onze zomertijd is het zeven uur vroeger in Ecuador. Dit komt omdat Ecuador geen verschil in zomer- of wintertijd kent. De Galápagoseilanden lopen weer een uur achter op het vasteland.

Paspoort en visa
Bij vertrek uit Ecuador dien uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Reist u met kinderen? Dan dienen zij in het bezit te zijn van een eigen paspoort welke eveneens nog 6 maanden geldig is bij vertrek vanuit Ecuador. Voor een verblijf korter dan 90 dagen (per jaar) is het niet nodig om een visum aan te vragen. Op vertoon van een geldig paspoort en een retourticket krijgt u een toeristenvisum in uw paspoort.

Vertrekbelasting
U hoeft bij vertrek uit Ecuador ter plaatse geen vertrekbelasting te betalen.

Rijbewijs
Niet van toepassing.

Klimaat
Vanwege de ligging op de evenaar kan Ecuador het hele jaar door goed worden bezocht. Het is er altijd warm, er is echter wel verschil per seizoenen. De Amazone kent het hele jaar door een vochtig klimaat. De maanden mei t/m augustus zijn de natste maanden en in juli t/m november is er vele nevel. In de Andes gebergte zijn de maanden mei t/m augustus en juli t/m november de droge maanden. Van december t/m mei is het regenseizoen, waarbij de meeste regen in de maand februari valt. Het kustgebied kent een regenseizoen van januari t/m april en is de rest van het jaar droog.

Zonnebescherming
Gebruik factor 30 als minimale beschermingsfactor tegen de schadelijke UV straling van de zon. Houd rekening met het huidtype van uw kind. Blijf uit de zon tussen 11.00 uur en 15.00 uur. Neem een zonneparaplu mee als u met een baby reist.

Ecuador

Reviews

Voor deze reis zijn er nog geen reviews.