Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Puerto Rico

Gran Melia Puerto Rico*****

In vergelijking tot andere Caribische eilanden, is de Puertoricaanse noordkust, met uitzondering van de hoofdstad San Juan, niet druk bebouwd met hotels. Het Gran Meliá Puerto Rico en omliggende golfbanen zijn in 2004 geopend.

  • Zwemmen
  • Watervallen
  • Jungle
  • Regenwouden

Overzicht van dag tot dag.

Dag 1 Amsterdam – Puerto Rico
Verblijf: Gran Melia Puerto Rico
Dag 2 tot en met 7 Puerto Rico
Verblijf: Gran Melia Puerto Rico
Dag 8 Puerto Rico – Amsterdam
Dag 9 Aankomst Amsterdam

Puerto Rico

Programma

Uitgebreid overzicht

Dag 1
Amsterdam – Puerto Rico
Na aankomst wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht.

U verblijft 7 of 14 nachten in onderstaand hotel:

Gran Meliá Puerto Rico
Verfijnde architectuur, moderne kunstwerken en een tropische omgeving zetten de toon voor een relaxte vakantie in de Caribbean. U kunt zich laten verwennen en met een goed boek en een verrukkelijke cocktail ontspannen bij het zwembad, uw ‘swing’ oefenen op de green van de nabijgelegen golfbaan of u laten vertroetelen in de elegante spa; er is altijd wat te doen in het Gran Meliá Puerto Rico.

Dit prachtige resort is gelegen aan de rustige noordkust van Puerto Rico. U kunt er bijzonder aangenaam genieten van de pittoreske kust, omzoomd door palmwouden en de blauwe oceaan. U bepaalt zelf hoe u uw tijd in Gran Meliá wilt doorbrengen; het is er heerlijk met blote voeten flaneren door de branding, zwemmen in de verkoelende azuurblauwe zee en bijkomen, nog rozig van een net genoten massage, van uw dagelijkse beslommeringen op een ligbed in de schaduw van een overhangende palm op het witte strand. Dit is pas vakantie!

Voor de actievere gasten onder u is er ook volop keuze: de omgeving van het resort is de moeite van een verkenning waard! Vanuit het resort is het maar een korte afstand naar El Yunque, het bekende tropische regenwoud in het noordoosten van Puerto Rico, waar u mooie trails kunt lopen door een weelderige jungle. U kunt er ook zwemmen onder een watervalletje en klimmen naar een van de hoge bergtoppen (vaak mystiek verborgen in de wolken), waarvandaan u zowel de Atlantische Oceaan als de Caribische Zee kunt zien. Een mooi uitzicht over het regenwoud met in de verte San Juan, een stad die zeker de moeite waard is om te worden verkend.

San Juan kent een prachtig historisch centrum daterend uit de 15de eeuw, deel uitmakend van het Werelderfgoed van Unesco. De hoofdstad van Puerto Rico vormde voor de Spanjaarden een strategische verdedigingslinie in een keten van havensteden. De forten en stadsmuren moesten het eiland en de strategische vaarroutes van de Spanjaarden beschermen tegen aanvallen van de Engelsen en Nederlanders. Kolossale forten als El Morro en Fuerte San Cristóbal zijn nog steeds te bewonderen in het historische gedeelte.

Dag 8
Puerto Rico – Amsterdam
Vandaag zit de vakantie erop en wordt u terug naar de luchthaven van San Juan gebracht.

Dag 9
Amsterdam
Aankomst in Amsterdam.

Puerto Rico

Prijzen

De prijzen voor de arrangementen zijn o.a. afhankelijk van vertrekdatum, duur van uw verblijf, gezinssamenstelling en verzorging. Hieronder vindt u een prijsindicatie:

9 Dagen volwassene: € 1640,- tot € 2120,-
9 Dagen kind: € 1230,- tot € 1590,-
9 Dagen baby: € 160,- tot € 210,-

16 Dagen volwassene: € 2653,- tot € 2963,-
16 Dagen kind: € 1989,- tot € 2222,-
16 Dagen baby: € 265,- tot € 220,-

Kamertype: Garden View Deluxe Junior Suite. De prijzen voor de overige kamers zijn op aanvraag te verkrijgen.

Baby: 0 t/m 1
Kind: 2 t/m 11

Inclusief:
–         Vervoer met een airconditioned bus van en naar uw hotel.
–         7 of 14 overnachtingen op basis van logies.
–      Alle luchthaven en veiligheidsbelastingen zijn inbegrepen bij de ticket prijzen.
–      Retour ticket San Juan met Delta Airlines.

Exclusief:
–         Fooien.
–         Optionele excursies.

Vertrek Aankomst Vluchtnummer Vertrektijd Aankomsttijd
Amsterdam  Atlanta DL 39 10:25* 14:10*
Atlanta San Juan DL 488 16:45* 19:56*
San Juan New York DL 487 16:30* 19:56
New York Amsterdam DL 38 17:40* 08:25**

* = alle tijden zijn lokale tijden.
**= aankomst de volgende dag.

Tijden en vluchtnummers zijn onder voorbehoud.

Puerto Rico

Praktisch

Geschiedenis
De oorspronkelijke bewoners zijn de Arowakken Indianen die hier ver voor het begin van onze jaartelling woonden. In 1493 zette Columbus hier voet aan wal. Vanaf dat moment tot 1898, was Puerto Rico een Spaanse kolonie. In 1898 vielen de Amerikanen Puerto Rico binnen en versloegen direct de Spanjaarden. Daarna bleef het een Amerikaanse kolonie. Puerto Rico heeft een aparte status binnen de Verenigde Staten. Alle bewoners hebben de Amerikaanse nationaliteit, maar betalen geen inkomstenbelasting conform de Amerikaanse wetgeving. Ook hebben zij geen stemrecht voor de Verenigde Staten. Het land wordt bestuurd door een door de bevolking gekozen gouverneur.

Hoofdstad
De hoofdstad van Puerto Rico is San Juan. 

Oppervlakte
8.870 km2 

Aantal inwoners
3.351.827 (2017)

Grenst aan
De Atlantische Oceaan en de Caribische Zee.

Taal
De voertalen zijn Engels en Spaans.

Sport
Honkbal

– Boksen
– Volleybal
– Basketbal

Veiligheid
Wij adviseren u de paspoorten en uw geld te bewaren in de kluis van het hotel (indien aanwezig). Wij raden u af om met sieraden en kostbaarheden over straat te lopen, dit geldt met name tijdens de excursies welke u eventueel boekt. Laat geen waardevolle spullen in de auto liggen, zeker niet zichtbaar.

Roken/niet roken
De meeste restaurants hebben een niet roken beleid, zeker in de restaurants met airconditioning. In de buitenrestaurants mag uiteraard gerookt worden. 

Elektriciteit
Het voltage in Puerto Rico is 110. U heeft een verloopstekker nodig. 

Voltage

Frequentie

Type stekker

120 V

60 Hz

A / B

 

Inentingen
Volgens onze laatste informatie heeft u nodig:

DTP
Hepatitis A
Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele inentingen.

Religie
Het grootste deel van de bevolking is Katholiek. 

Geld/Bankzaken

Valuta
De officiële munteenheid op Puerto Rico is de Amerikaanse Dollar (US$). 1 Euro heeft de waarde van ca. US$ 1,30. U kunt Euro’s of Dollars omwisselen op de luchthaven of bij uw hotel. Creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd. Verder kunt u bij een groot aantal banken pinnen, indien uw pas is voorzien van een Cirrus teken.

Prijsindicatie

Ontbijt € 4,-
Lunch € 7,-
Diner € 15,-
Koffie € 1,-
Bier € 1,50
Frisdrank € 1,-

Houdt u rekening met het feit dat de 4 tot 5 sterren hotels een hogere prijs van maaltijden en drank kennen.

Fooien
In Puerto Rico is het gebruikelijk om een fooi te geven. U dient hierbij rekening te houden met ongeveer 15% van de rekening (eten/drinken). In de hotelkamers (ook bij het dragen van de koffers) is dat ongeveer 1 a 2 Dollar per nacht. 

Feestdagen

1 januari Nieuwjaarsdag
6 januari Drie Koningen
28 november Thanksgiving Day
25 december Kerstmis


Beste tijd
U kunt Puerto Rico het gehele jaar bezoeken. De gemiddelde jaartemperatuur ligt rond de 25 graden. De meeste neerslag valt van mei tot november, waardoor de beste reistijd van november tot en met mei is.

Reistijd
U vliegt in circa 16 uur naar Puerto rico. De lange reis komt met name door de overstap in de Verenigde Staten.

Tijdsverschil
Op de Puerto Rico is het in de zomer 6 uur- en in de winter 5 uur vroeger dan in Nederland. 

Bagage
Indien u economy class vliegt, mag u 23 kg bagage meenemen.

Douane
U kunt zonder problemen Dollars & Euro’s in en uitvoeren, uiteraard in beperkte hoeveelheden. U vliegt via de Verenigde Staten. Daarom dient u rekening te houden met strenge veiligheidsmaatregelen op de luchthavens aldaar. 

Paspoort en visa
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog 6 maanden geldig is na terugkomst in Nederland. Indien er kinderen met u mee reizen dienen zij in het bezit te zijn van een eigen paspoort.

Vertrekbelasting
Alle luchthavenbelastingen zijn inbegrepen.

Aanvlieghavens
San Juan.

Vervoer ter plaatse
Huurauto: informatie op aanvraag

Taxi: de taxi’s in Puerto Rico zijn goedkoop en bij alle hotels te vinden.

Rijbewijs
U dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Klimaat
Puerto Rico heeft een tropisch klimaat. In de avonden koelt het enkel in de hoger gelegen gebieden wat af. De maanden juli en augustus zijn het warmst en het meest vochtig. De maanden augustus, september en oktober hebben de meeste kans op een orkaan.

Zonnebescherming
Gebruik factor 30 als minimale beschermingsfactor tegen de schadelijke UV straling van de zon. Houd rekening met het huidtype van uw kind. Neem een zonneparaplu mee als u met een baby reist.

Kleding
Travelnauts raadt luchtige, katoenen kleding aan. In sommige luxe hotels is het verplicht om bij het diner een lange broek te dragen. Indien u een fly/drive gaat maken, neemt u dan een warme trui mee voor de hoger gelegen gebieden.

Eten & drinken
Het nationale gerecht is de Asopao, een soort stoofschotel met avocado, kip, vlees of vis. Daarnaast staan er vele visgerechten op de menukaart. Door het internationale karakter van Puerto Rico is er een diversiteit aan restaurants te vinden, onder andere Chinees, Japans, Italiaans en Mexicaans, maar u vindt uiteraard ook Mc Donald’s op het eiland.

Ontbijt
De Puertoricanen eten als ontbijt “tortilla de guineitos” (bananenomelet), gebakken of gekookte bananen, gebakken zoete aardappels geserveerd met boter, “pan het agua”.

Puerto Rico

Reviews

Voor deze reis zijn nog geen reviews.