Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Canada

West-Canada; Kids Explore The West Coast

Deze reis is geschikt voor families met kinderen van 6 jaar en ouder, zij zullen genieten van de excursies en activiteiten. Gedurende deze reis zult u in wat betere hotels en lodges verblijven. Hier en daar hebben de kinderen aparte slaapkamers.

Reviews

Canada Familie Rijkbroek in Amerika en Canada Reis Canada en Amerika familie Rijbroek (3-8-2018 t/m 21-8-2018)   3-8 Vancouver, hotel Rosedale on Robson...
  • Beren
  • Walvissen
  • Witkoparenden
  • Rotsklimmen
  • Regenwoud
  • Kajakken
  • Zwemmen
  • Wandelen
  • Canopy

Overzicht van dag tot dag.

Dag 1 Amsterdam – Vancouver
Dag 2 Vancouver
Dag 3 Vancouver – Tofino (Reisafstand: 290 km, circa 6 uur)
Dag 4 Tofino
Dag 5 Tofino
Dag 6 Tofino – Strathcona Provincial Park (Reisafstand: 170 km, circa 3 uur)
Dag 7 Strathcona Provincial Park
Dag 8 Strathcona Provincial Park
Dag 9 Strathcona Provincial Park – Lund (Reisafstand: 105 km, circa 2,5 uur)
Dag 10 Lund – Halfmoon Bay (Sunshine Coast) (Reisafstand: 120 km, circa 2,5 uur)
Dag 11 Halfmoon Bay
Dag 12 Halfmoon Bay
Dag 13 Halfmoon Bay – Vancouver (Reisafstand: 85 km, circa 2,5 uur)
Dag 14 Vancouver – Amsterdam
Dag 15 Aankomst Amsterdam

Verlenging in Vancouver mogelijk.

Canada

Programma

Dag 1
Amsterdam – Vancouver
Verblijf: The Sylvia

Na aankomst neemt u de auto op de luchthaven in ontvangst en rijdt u op eigen gelegenheid naar het hotel.

Het Sylvia Hotel is ontworpen als een appartementengebouw in 1912 in opdracht van de heer Goldstein, hij heeft het hotel naar zijn dochter Sylvia genoemd. Het gebouw droeg toen de naam Sylvia Court Apartments. De zeezicht lounge was de eerste cocktailbar van Vancouver en is geopend in 1954. Het historische hotel bevindt zich naast het Stanley Park en 5 minuten lopen van het centrum. Het heeft 120 comfortable kamers en zijn in historische stijl ingericht met verschillende faciliteiten. Er zijn kamers met een tweede slaapkamer. In Sylvia’s Lounge kunt u heerlijk relaxen en eventueel bij wat kouder weer bij de openhaard zitten. Er is ook een restaurant.

Dag 2
Vancouver
Verblijf: The Sylvia

Vandaag tijd om Vancouver te ontdekken! Stanley Park met zijn totempalen en het beroemde Vancouver Aquarium, u kunt er heerlijk wandelen of fietsen of neem één van de watertaxi’s naar Granville Island, een paradijs voor kinderen. Er is straattheater, muziek en er zijn winkeltjes met een ‘Kids Market’!

Dag 3
Vancouver – Tofino (Reisafstand: 290 km, circa 6 uur)
Verblijf: Duffin Cove

Tijdens een mooie 90 minuten durende ferry trip, ziet u onderweg naar Vancouver Island misschien wel orka’s, zeehonden, witkoparenden en in de verte de Olympic Mountains in de Verenigde Staten. De kinderen zullen genieten! Vanaf Nanaimo, op Vancouver Island, volgt u de indrukwekkende weg naar de Pacific Rim, de westkust van Vancouver Island. Lange witte zandstranden, regenwouden en het pittoreske stadje Tofino. U verblijft in cabins op een unieke locatie, aan het strand gelegen, met uitzicht over de oceaan. De kinderen kunnen lekker struinen op het strand op zoek naar schelpen, heremietkrabbetjes en zeesterren. De cabins beschikken over een keuken, openhaard en een badkamer. Verder kunt u gebruik maken van de BBQ in de tuin.

Dag 4
Tofino
Verblijf: Duffin Cove

Op een paar minuten lopen van het hotel ligt de kleine haven van Tofino. Dit gezellige vissersdorp heeft veel activiteiten. U kunt hier walvisspotten in een Zodiac (rubberboot met motor). Zodra u de haven heeft verlaten wordt u omgeven door witkoparenden, zeeleeuwen, zeehonden. De gids zal proberen om in de baaien walvissen te spotten.

Dag 5
Tofino
Verblijf: Duffin Cove

Vandaag wordt weer net zo spectaculair als gisteren. Maakt een kanotocht onder begeleiding van een ‘Indiaan’ naar Meares Island in de Clayoquot Sound. Dit beschermde gebied omvat een eeuwenoud regenwoud, verlaten baaien en stranden. Er wordt verteld over de totempalen, longhouses, flora en fauna en de geschiedenis. Deze kust wordt ook wel de kraamkamer van de grijze walvis genoemd!

Dag 6
Tofino – Strathcona Provincial Park (Reisafstand: 170 km, circa 3 uur)
Verblijf: Strathcona Park Lodge

U reist verder naar de dichte bossen van centraal Vancouver Island. Gedurende 3 dagen heeft u een eigen gids ter beschikking die u laat kennis maken met verschillende activiteiten als rotsklimmen, kajakken, zeekajakken, wandelen, kanoën en overlevingstechnieken. Samen met de gids stelt u een dag-tot-dag programma op. U verblijft in een lodge gebouwd in de stijl van de omgeving.

Inbegrepen: lunch, diner.

Dag 7
Strathcona Provincial Park
Verblijf: Strathcona Park Lodge

Vandaag kunt u uw grenzen verleggen, leer bergbeklimmen en abseilen, maak kennis met canopy, leer verschillende touwtechnieken en survival technieken. Ontdek het leefgebied van de vleesetende plant en verschillende veensoorten.

Inbegrepen: ontbijt, lunch, diner.

Dag 8
Strathcona Provincial Park
Verblijf: Strathcona Park Lodge

Inbegrepen: ontbijt, lunch, diner.

Dag 9
Strathcona Provincial Park – Lund (Sunshine Coast) (Reisafstand: 105 km, circa 2,5 uur)
Verblijf: Historic Lund

Na een korte rit komt u aan in Courtenay, waar u een kleine ferry neemt naar Powell River in British Columbia’s ‘Sunshine Coast’.  Het historische hotel ligt in de haven van het gezellige havenstadje Lund. Hier is genoeg te zien en te doen…

Inbegrepen: ontbijt.

Dag 10
Lund – Halfmoon Bay (Sunshine Coast) (Reisafstand: 120 km, circa 2,5 uur)
Verblijf: Rockwater Secret Cove

Vandaag rijdt u naar de ‘Sunshine Coast’! U verblijft in een kamer met zeezicht in een natuur resort, dat betekent geen tv en telefoon.

Dag 11
Halfmoon Bay
Verblijf: Rockwater Secret Cove

U kunt vandaag kiezen, actief of lekker niets doen en relaxen. De mooie en vriendelijke ‘Sunshine Coast’ heeft veel interessante plaatsen, veel historie en zomerevenementen. Gaat u vandaag kajakken, fietsen, zwemmen of misschien wel vissen, lekker wandelen langs het strand of gewoon een boek lezen op het terras met uitzicht op de zee? Kiest u maar! U kunt eventueel optioneel een excursie boeken.

Dag 12
Halfmoon Bay
Verblijf: Rockwater Secret Cove

Een heerlijke dag om te relaxen!

Dag 13
Halfmoon Bay – Vancouver (Reisafstand: 85 km, circa 2,5 uur)
Verblijf: The Sylvia

Terug in bewoonde wereld kunt u een bezoek brengen aan Chinatown of nog de laatste aankopen doen in Robsonstreet. ’s Avonds kunt u nog heerlijk genieten van de mooie sky-line van Vancouver.

Dag 14
Vancouver – Amsterdam
Vandaag levert u de huurauto in op de luchthaven van Vancouver, voor uw vertrek naar Amsterdam.

Dag 15
Amsterdam
Aankomst in Amsterdam.

Verlenging in Vancouver kan natuurlijk ook.

Canada

Prijzen

De prijzen voor de arrangementen zijn afhankelijk van vertrekdatum, duur van uw verblijf, gezinssamenstelling en verzorging. Hieronder vindt u een prijsindicatie:

Volwassene: € 3096,-
Tieners 13 t/m 18: € 1733,-
Kind 12: € 1454,-
Kind 6 t/m 11: € 1320,-
Kind 2 t/m 5: € 644,-
Baby 0 t/m 1: € 84,-

De prijs bij een andere gezinssamenstelling is op aanvraag te verkrijgen.

Inclusief:
– Retourtickets & luchthavenbelasting.
– 2 Weken autohuur, Full-Size 4-deurs categorie van Alamo, Gold.
– Uitgebreide routebeschrijving en kaarten (deze ontvangt u ter plaatse).
– Overnachtingen in de aangegeven hotels (of vergelijkbaar).
– 3 x ontbijt, 3 x lunch en 3 x diner (dag 6, 7 & 8).
– 3 Daagse begeleide activiteiten in Strathcona Park.

Exclusief:
– Fooien.
– Excursies (bij te boeken via Travelnauts).
– Maaltijden.
– Benzine.
– Toegang Nationale Parken.
– Ferry overtocht.

Canada

Praktisch

Geschiedenis
Waarschijnlijk zijn Aziatische stammen duizenden jaren geleden via een landbrug tussen Siberië en Alaska in Noord-Amerika aangekomen. Sommige van deze stammen vestigden zich later in Canada, andere groepen trokken verder naar het zuiden. Toen de Europese ontdekkingsreizigers arriveerden werd Canada bevolkt door een grote verscheidenheid aan inheemse stammen die, onafhankelijk van hun leefomgeving, een nomadisch of gevestigd leven leidden als jagers, vissers of boeren. Ongeveer 1000 jaar geleden, toen de Noormannen zich gedurende korte tijd op New Foundland vestigden, kwamen de Europeanen voor het eerst in contact met de inheemse stammen. Het zou echter nog 600 jaar duren voordat zij voorgoed voet aan wal zouden zetten.

Hoofdstad
Ottawa

Oppervlakte
9.984.670 km2

Aantal inwoners
35.623.680 (2017)

Grenst aan
Noorden: Noordelijke IJszee

Oosten: Atlantische Oceaan
Westen: Alaska en Grote Oceaan
Zuiden: Verenigde Staten

Taal
Canada is 2-talig: men spreekt er Engels en Frans. Met name in de provincie Quebec wordt Frans gesproken, in New Brunswick, Ontario en Manitoba wordt op sommige plaatsen nog Frans gesproken.

Sport
Bekende sporten:

– IJshockey
– Baseball
– American Football

Veiligheid
Canada is een veilig land om per auto te bereizen. Net zoals in Nederland dient u echter altijd op uw spullen te passen, met name in de grotere steden. Wij adviseren u de paspoorten en uw geld te bewaren in de kluis van het hotel (indien aanwezig). Wij raden u af om met sieraden over straat te lopen en uw kostbaarheden in de auto te laten liggen.

Roken/niet roken
Er is een algeheel rookverbod in restaurants en bars in Canada.

Elektriciteit
Het voltage in Canada is 120. U heeft een verloopstekker nodig.

Voltage Frequentie Type stekker
120 V 60 Hz A / B

Inentingen
Voor Canada zijn geen inentingen nodig.

Religie
Bijna 50% is Rooms-katholiek, ca 30% is Protestant.

Geld/Bankzaken
Valuta

De valuta in Canada is de Canadese Dollar. De waarde van 1 Euro is ca. CA $ 1,34. U kunt Euro’s overal wisselen. Ook kunt u pinnen bij alle banken, indien uw pas is voorzien van het Cirrus teken. Creditcards worden overal geaccepteerd.

Prijsindicatie
Indien u in uw hotel eet, liggen de kosten beduidend hoger dan wanneer buiten uw hotel eet.

Gemiddelde kosten

Ontbijt CA$ 15,-
Lunch CA$ 15,-
Diner CA$ 30,-
Koffie CA$ 2,-
Bier CA$ 6,-
Frisdrank CA$ 3,-

Buiten de hotels kunt u veelal voordeliger eten. Een bagel met koffie kost ongeveer CA $ 5,-. Een hamburger in een restaurant kost ca. CA $ 12,-

Fooien
In Canada is het gebruikelijk om een fooi te geven. U dient hierbij rekening te houden met circa 15% van de rekening (eten/drinken). In de hotelkamers is dat ongeveer CA$ 2,-

Feestdagen
01 januari Nieuwjaarsdag
20 februari Family Day (Calgary & Toronto)
17 maart St. Patricks Day
01 en 02 juli Canada Day
02 september Laborday
14 oktober Thanksgiving
31 oktober Halloween
25 december Kerstmis
26 december Boxing Day

Beste tijd
Canada kunt u het beste bezoeken in de maanden mei tot en met september. In de maanden juli en augustus kan het erg warm zijn. Hoe hoger u komt (British Columbia/Alberta), des te aangenamer het klimaat is.

Reistijd
In ongeveer 7,5 uur vliegt u naar Toronto, in circa 12 uur naar Vancouver. Indien u via een stad aan de oostkust vliegt (Toronto), dient u rekening te houden met circa 3 uur extra reistijd.

Tijdsverschil
In Canada is het aan de oostkust (Toronto) 6 uur vroeger dan in Nederland. Aan de westkust (Vancouver) is het 9 uur vroeger.

Bagage
Het is toegestaan om 23 kg bagage mee te nemen als u economy class vliegt. Dit geldt voor KLM en United Airlines.

Douane
Het is niet toegestaan om eten en drinken mee te nemen in of uit Canada. U dient rekening te houden met de strenge douanevoorschriften in Canada.

Paspoort en visa
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is tot en met de dag van vertrek vanuit Canada. Indien u langer dan 90 dagen in Canada verblijft, is een visum noodzakelijk. Uw kinderen hebben een eigen paspoort nodig. In het vliegtuig ontvangt u een douaneformulier dat u voor aankomst dient in te vullen. Indien u via Amerika vliegt: u dient toestemming aan te vragen voor het visum-vrij reizen naar of via USA. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen. De toestemming is geldig voor meervoudige toegang tot de USA voor een periode van twee jaar. Met ingang van 8 september 2010, dient hiervoor US$ 14,- per persoon te worden betaald.

Vertrekbelasting
Vrijwel alle luchthaven en veiligheidsbelastingen zijn inbegrepen bij de ticketprijzen. Alleen in Vancouver & Calgary dient u CA$ 25,- te voldoen.

Aanvlieghavens
U kunt rechtstreeks vliegen naar: Toronto, Montreal, Vancouver, Edmonton en Calgary. Daar kunt u overstappen om naar de andere steden te vliegen, zoals Halifax, Quebec en Winnipeg.

Vervoer ter plaatse
Trein: In Canada ligt een uitgebreid spoornetwerk, waarbij met name de bekende trajecten, bijvoorbeeld Vancouver – Banff met de Rocky Mountaineer, zeer de moeite waard zijn.

Bus: alle grote steden zijn per bus te bereiken. Wij adviseren echter niet om met kinderen per bus te reizen, omdat de afstanden te lang zijn.
Taxi: In de grote steden is het zeer gebruikelijk en voordelig om gebruik te maken van een taxi.
Binnenlandse vluchten: zoals we in Nederland de trein/bus kennen, wordt in Canada vanwege de grote afstanden het vliegtuig gebruikt. Daarom adviseren we u zoveel mogelijk per vliegtuig te reizen.

Rijbewijs
U dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Klimaat
Canada kunt u het beste bezoeken in de maanden mei tot en met september. In de maanden juli en augustus kan het erg warm zijn. Hoe hoger u komt (British Columbia/Alberta), des te aangenamer het klimaat is.

Canada heeft vanwege de grootte een divers klimaat.
Oostkust: warme zomers/koude winters
Westen: warme zomers, milde winters. De Rocky Mountains zijn in de winter uiteraard erg koud. Het kan aan de westkust (Vancouver en omgeving) regenachtig zijn.

Zonnebescherming
Gebruik factor 20 als minimale beschermingsfactor tegen de schadelijke UV straling van de zon. Houd rekening met het huidtype van uw kind. Neem een zonneparaplu mee als u met een baby reist.

Kleding
Bij het reizen per camper adviseren we u voor de avonden ook warmere kleding mee te nemen.

Eten en drinken
Net als in Amerika is eten erg belangrijk. Dat vindt u onder andere terug in grote porties. Vlees, met name steaks en hamburgers, komen op alle menukaarten voor. De laatste jaren groeit het type restaurants: van Thais tot Italiaans, van eenvoudig tot chique: er is van alles te vinden. De provincie Quebec heeft veel goede Franse restaurants.

Ontbijt
De Canadezen eten pancakes, wafels met maple syrup, gebakken bacon, roereieren, worstjes, witte bonen in tomatensaus, röstikoekjes en toast met boter en jam.

Canada

Reviews

Canada
Familie Rijkbroek in Amerika en Canada
Reis Canada en Amerika familie Rijbroek (3-8-2018 t/m 21-8-2018)   3-8 Vancouver,...
Canada
Familie in West -Canada
Beste Bart, Dank voor de mail. Het was een heerlijke reis. De...
Canada
Familie Verschoor – Huisman in Noordwest -Amerika en West -Canada
Beste Roelie, Dank je wel voor je e-mail! Wat attent weer van...